Şimdi Ara

Tomacro mkv, Divx, MP4, HD BR rip player İncelemesi! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
10.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyide ekran kartınız da hdmı çıkış mevcut ve siz bilgisayarı tv ye bağlarken bu şekilde bağlıyor iseniz görüntü de herhangi bozulma veya kayıp olmaması lazım. Sonuçta bu alette bilgisayarın yaptığı işi yapıyor. Mevcut görüntüyü güzelleştiren bilmediğimiz bir teknolojisi mi var acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tigger_agc

İyide ekran kartınız da hdmı çıkış mevcut ve siz bilgisayarı tv ye bağlarken bu şekilde bağlıyor iseniz görüntü de herhangi bozulma veya kayıp olmaması lazım. Sonuçta bu alette bilgisayarın yaptığı işi yapıyor. Mevcut görüntüyü güzelleştiren bilmediğimiz bir teknolojisi mi var acaba?

Sanırım sorun bilgisayardaki oynatıcılardan kaynaklanıyor.Ben böyle bir alet denemedim ama bilgisyar ile upscale yapan bir divx player arasındaki fark çok açık ortada.Bilgisayardan bir sürü ayar yaptım ama aynı kaliteyi yakalayamadım
  • Çok güzel bir cihazmış, Umarım benzerleri piyasaya kısa sürede yayılır. İnceleme icinde tesekkurler.
  • makien iyide aslıdna hard disk takmak yerine yv nin hdmi girişine sırf usb flash bellekleri okuyan bir kutu olsa paşa paşa 32 gb usb memoryden izlesek gerçi sandisk in böyle bir ürünü var ama mkv okumuyor.
  • Selamlar Tomacro LimHD 310s kumandası arıyorum sizce bulma şansım varmı

tşkler
  • quote:

Orjinalden alıntı: raifkokten

quote:

Orjinalden alıntı: raifkokten

Bugün maalesef cihazım bozuldu arkadaşlar
    Herhalde arkadaş nazar değdirdi,şöyle iyi böyle iyi diye
    Power düğmesine bastığımda artık açılmıyor.Elektrikçi arkadaşla içini açtık baktık,giriş yerine kadar elektrik geliyor ama o da tam anlamadı.Yarın kısmetse onun tavsiye ettiği tv-radyo tamircisine götüreceğim.İnşaallah yapılır..

Aleti İstanbul'a yolladım,fakat maalesef yapılamıyormuş.
    Şimdi firmaya bir mail atıp durumu anlatmayı düşünüyorum.Eğer kartı bize yolla derlerse yollamayı düşünüyorum,yada bana gümrükten sorunsuz geçebilecek şekilde direk kart yollayabilirlerse ücret mukabili onada razı olurum.
    Cihazdan gerçekten çok memnundum,şimdi tv ye laptop bağlayıp izleyesim hiç gelmiyor,tamda iron man,hulk,indiana jones 720p mkv lerini indirmiştim

Arkadaşlar bugün müjdeli haber geldi,çok şükür benim Tomacro İstanbul'da tamir edilmiş

İki tane entegre yanmış ve patlamış sebebide yüksek voltaj.Tahmin etttğim kadarıyla benden kaynaklanan bir hata.External harddisk elektriğe bağlıyken usb den tomacro'ya bağlamıştım Doğrusu usb den harddiski bağladıktan sonra elektriği vermek.En mantıklısı aletin içine bir internal harddisk alıp bu işlerle hiç uğraşmamak.Sağlıcakla kalın

• Geçmiş olsun, neyseki tamir edilmiş burada...

usb power soketler gerçekten tehlikeli olabiliyor, herzaman dikkatli olmak lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

İşte zaten insanlar bunu anlamıyor, htpc toplayıp yada laptop alıp tv ye bağlayıp bu aletlerle aynı görüntüyü alacaklarını düşünüyor herkes.

Böyle birşey YOK arkadaşlar, 2 seneye yakın, masaüstünden, laptop a kadar her türlü aleti tv ye bağlayarak film izledim, mkv playerlar ile pc-tv bağlantısı arasında kıyaslama yapıldığında ortaya çıkan görüntü farkı çok büyük, gerçekten hissedilir, farkedilir biçimde daha kaliteli, yani ben mkv playerlardaki görüntüyü gördükten sonra asla pc ile tv bağlantısı kurup izleyemem, elimdeki alet bozulsa para biriktirir, gider yenisini alırım, o derece kullanımı rahat ve verdiği görüntü üst seviyede olan bir ürün.

Filmi usb kabloyla cihaza atıyorum, optik kabloyla dekodere bağlıyorum ses sistemini, kumandasını alıp koltuğa kuruluyorum ve bu kadar zamandır pc-tv bağlantısı yaptığıma gülüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: kmlcck

o fiyata ekransız laptop alırım bluerayda dahil tüm formatları daha uygun bi fiyatla izlerim.

,ne alaka yahu , bilgisayar diyince bin tane farklı konfigurasyon X 1000 tane ayrı surucu vs. sozkonusu evet ama aldığınız bilg. markalı ise açtığınız andaki hali zaten sorunsuz ve tıkır tıkır işliyor olacaktır.

toplama ıvır zıvır stabil hale getirmek gerekir belki ama zaten aklı olan birisi hometheater pc ile uğraşmaz.

HD izlemek çok isteyen benim gibi 650 ytl mal olan Hdmi çıkışlı çift çekirdekli cillop gibi laptopunu alır.

hdmi'den bağlar , 1080p izler, verir 5.1 av receivere oldu bitti, al sana home tiyatro , cihaz 2.5 kg, bütün gün elimde sallaya sallaya geziyorum.

görüntü de 1 gr fark bulana da komple sistemi hediye ederim...

embedded cihazların tek avantajı şudur ,
    farklı hiçbir amaca hizmet etmediklerinden ve yazılımları kullanıcı dostu olduğundan tv 'nin yanında uslu uslu dururlar,
    siz evde yoksanız veya izlemicek durumda olsanız bile bir başkası 3-5 sn.'de cihazı açar, izlemeye başlar..

bu cihazlar yurtdışındaki gibi ucuzlayıp her yerde satılmaya başlamadan da ben hayatta bugünkü dolar kuru ile 200 ytl'den fazla vermem , ki hala bölüm atlama , ileri gerif fonk. problemli görünüyor chiplerin ..
    en fazla 6 ay sonra piyasada satılan ıvır zıvır bütün dvd playerların yerini yine dvd okuaybilen bu tür çok fonksiyonlu cihazlar alacak...
    çünkü ort. vatandaş rip film çekip hdd'den oynatmayı falan beceremiyor..
    selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 19 Ekim 2008; 14:25:52 >

• Beyler bu tür MKV formata yönelik cihazlar artık avrupada satılıyor,hatta epeyi zamandır satılmaktadır+
    Türkiye de hala hikaye anladığım kadarıyla!!

Macera ile böyle cihazlar Çin den gelmez!takılır-takılmaz durumları v.s v.s
    -------
    Yok ben yanlış biliyorsam(çoktandır takip etmiyorum çünkü)TR de şurada şu markalar/modeller satılıyor olayı başlamışsa
    bir haber verinde bakalım???
    Fiyatı önemli değil,kim nerede nasıl şartlarda satıyor buna bakıyorum ben,çeşitli atraksiyonlarla uğraşmak yerine bu işi
    legal/illegal v.s getiren varsa bunada bakarım,çünkü günümüz itibarıyla bu tür cihazlar çok popüler ve yaptığı işleve göre fiyatı çok
    pahalı sayılmaz! ama adam gibi sağlıklı satılan yer lazım insanlara++

Selamlar
  • Yeni araba aldım 3 ay önce, ben diyorum ki bu tip aletlerde filmlerden alınan görüntü, PC ile hdmi den yapılan bağlantıda film izlendiğinde alınan görüntüden kat kat daha iyi aksini kanıtlayana arabamı hediye ederim.

Ben senelerdir her türlü aletle, her türlü tv ye bağlantı yapıp film izlemeye çalışıyorum, milyarlar harcadım bu uğurda, ne hdmi çıkışlı laptop ı kaldı, ne htpc si kaldı, ne plazma tv si ne de lcd tv si, aklınıza gelen her türlü aletle her şekilde bağlantı yaptım, bu aletleri yan yana koydum, 2 farklı televizyonda karşılaştırdım, aynı anda hem htpc hem mkv player çalıştırdım, yapılabilecek herşeyi yaptım. Mkv Playerlar, pc'den alınan görüntüden 1-2 gömlek üstün. Yoksa mazoşist falan değilim, ne çile çektim bu aleti alabilmek için, toplardım yine bi htpc koyardım tv altına, alırdım bide media center kumanda, rahatça izlerdim.

Yazdığınız mesajdan bu tip aletleri hiç kullanmadığınız, bu aletlerde film izlemediğinizi net olarak anladım, sadece Pc yi görüpte bu şekilde kesin yargıyla konuşmanız doğru değil.

Film izlemekse konu, pc Allah'a yakın, bana uzak olsun..

quote:

Orjinalden alıntı: nicknick

,ne alaka yahu , bilgisayar diyince bin tane farklı konfigurasyon X 1000 tane ayrı surucu vs. sozkonusu evet ama aldığınız bilg. markalı ise açtığınız andaki hali zaten sorunsuz ve tıkır tıkır işliyor olacaktır.

toplama ıvır zıvır stabil hale getirmek gerekir belki ama zaten aklı olan birisi hometheater pc ile uğraşmaz.

HD izlemek çok isteyen benim gibi 650 ytl mal olan Hdmi çıkışlı çift çekirdekli cillop gibi laptopunu alır.

hdmi'den bağlar , 1080p izler, verir 5.1 av receivere oldu bitti, al sana home tiyatro , cihaz 2.5 kg, bütün gün elimde sallaya sallaya geziyorum.

görüntü de 1 gr fark bulana da komple sistemi hediye ederim...

embedded cihazların tek avantajı şudur ,
    farklı hiçbir amaca hizmet etmediklerinden ve yazılımları kullanıcı dostu olduğundan tv 'nin yanında uslu uslu dururlar,
    siz evde yoksanız veya izlemicek durumda olsanız bile bir başkası 3-5 sn.'de cihazı açar, izlemeye başlar..

bu cihazlar yurtdışındaki gibi ucuzlayıp her yerde satılmaya başlamadan da ben hayatta bugünkü dolar kuru ile 200 ytl'den fazla vermem , ki hala bölüm atlama , ileri gerif fonk. problemli görünüyor chiplerin ..
    en fazla 6 ay sonra piyasada satılan ıvır zıvır bütün dvd playerların yerini yine dvd okuaybilen bu tür çok fonksiyonlu cihazlar alacak...
    çünkü ort. vatandaş rip film çekip hdd'den oynatmayı falan beceremiyor..
    selametle...

• evet kesinlikle çok farklı frekanslardayız biz..
    ben sığ ve subjektif tüketici görüşü ile bir tespit yapmıyorum burada.

Hdmi : High definiton multimedia interface . Bu protokol verileri %100 kayıpsız ve gürültüsüz şekilde digital olarak taşımak için ve spesifik olarak ses+görüntü bilgisinin efektif biçimde taşınması için dizayn edilmiş.
    bunda herkez mutabık mı evet.

peki bu cihazları üretenler (domates, tivix vs.) oturup encoder-decoder 'mi geliştiriyorlar kendileri için ? tabiki hayır.
    tek yaptıkları chipseti elektronik devrede paketlemek .
    Chipseti üretenler de piyasadaki en iyi codeci çalıştıracak verimli bir chip dizayn ediyorlar ,tüm olan biten bundan ibaret .

pc 'de beğenmediğiniz görüntünün tek sebebinin işletim sisteminin o dosyaya atadığı codec sürümü olduğunu , netten indirdiğiniz dosyanın görüntüye çevrilmesi sırasında binbir türlü işlemin geçekleştiğini ve isteğe göre bu işlem yükünün kaliteden fedakarlık ederek baya bir azaltıldığını bilseydiniz , piyasadaki en kaliteli codeclerden biri ile pc 'de filmi çalıştırıp, hdmi 'den aynı tv'ye verir ve arada fark olmadığını kendi gözleriniz ile görürdünüz.
    benden bu kadar, yorumu okuyucuya bırakıyorum....

• Bir tarafta her türlü cihazla her türlü testi yapmış, hepsini kullanıp, gözleriyle görmüş ben, bir tarafta sadece pc ile bağlantı kurup varsayımlar üzerine konuşan diğer arkadaşımız, bende takdiri okuyuculara bırakıyorum.
  • Bu güzel tartışmada bende Sky arkadaşımıza %100 katılıyorum.Yaklaşık 2 aydır Tomacro kullanıcısı olarak pc ile kıyaslanamaz bile..500 gb hd. attınmı filmlri istedğin yerde ara verip istedğin yerde devam etmenin zevkide cabası.Hem 600 ytl.ye çift çekirdek hdmi çıkışlı laptopta nerde satılıyorki..Hdmi çıkışlı kendini kasmadan hd. movie oyanatacak laptop enaz 1250 ytl...
    Saygılarımla,
  • merhaba arkadaşlar,

bende tomacro 310s,network media tank,qs ve qh 130,popcorn hour ve bunlara benzer hdd media player var. bunları isterseniz satmadığımı söyleyeyim ben bu ürünleri test için aldım. şayet bir sorun çıkmazsa bu ürünlerden birkaç modeli türkiyede satmayı plandık. ama fiyat açısından nasıl olur bilmiyorum. benim hedefim hdd hariç 250$-270$+ kdv olması ( son kullanıcı ) sizce bu fiyat uygunmudur? ayrıca yaptığım testler popcornhour ısınma probleminden dolayı hiç beğenmedim. sizlerden ricam ürünlerde ne olursa insanlara cazip gelir. mesela DVD-ROM'lu mu olsun ( external diski usb'den bağlamak gerekecek ), wi-fi ve ethernet olsun mu? DTS ve DD decoder olsun mu? TV tuner olsun mu? bana bu konularda fikirler verebilirmisiniz. ayrıca DVR HD media playerlarda getireceğiz. DVR lar 1080i destekliyor. bana kısaca nasıl bir ürün olursa daha iyi olur. mail gönderirseniz sevinirim. çünkü ona göre fiyatlandırmalar olacaktır.

barankarabacak@gmail.com

• dts ve dd - evet
    wi-fi - evet
    ethernet - evet
    optik ses çıkışı - evet
    tüplü tv lerde de izlenebilsin (scart kalitesinde)

tvtuner - hayır
    dvd-rom - hayır

codec güncelleme desteği sağlam olmalı ki, 1-2 sene sonra da ürünü kullanabilelim.
    uydu receiver kartı da olursa super olur, öyle şifre falan çözmesine de gerek yok, tv de izlenecek bir kurtlar vadisi, bir de avrupa yakası bir de haberler kaldı zaten, mevcut uydu receiver ı da kaldırırım, boşa yer kaplamaz, tv nin altında daha sade bir görüntü oluşur...

250$+kdv uygun

Ülkemizde bu şekilde bir ürün olsa satardı bence.
  • bu başlığı neredeyse unutmuşum ya .

raifkokten hocam, geçmiş olsun. cihazın düzeldiğine sevindim.
    allah'a şükür benim daha bozulmadı. filmleri sorunsuz seyrediyorum.
    yalnız, siz bunu update yapabildinizmi? yeni firmaware updateleri çıkmış.
    ben cihazı bilgisayara usb kablosu ile takptım ama cihazı algılamıyor, aletiniz çalışmıyor gibisinden bir uyarı veriyor. 1TB HDD alıp içine taktım, 150 ye yakın 720p film var izliyorum. şuan disk dolmak üzere artık yeni filmler sığmıyor.

valla ben HD filmleri bazen bilgisayarı TV ye bağlayarak, bazen Tomacro ile izliyorum. ikisi arasında herhangi bir kalite farkı görmedim. hatta dün Unseen ripli Lost dizisinin dvd ripini ilk önce bilgisayarı tv ye bağlayıp izledim sonra Tomacro ile izledim. sanki bilgisayar görüntüsü tomacroya göre daha canlı, daha netti.

• quote:

Orjinalden alıntı: amo

bu başlığı neredeyse unutmuşum ya .

raifkokten hocam, geçmiş olsun. cihazın düzeldiğine sevindim.
    allah'a şükür benim daha bozulmadı. filmleri sorunsuz seyrediyorum.
    yalnız, siz bunu update yapabildinizmi? yeni firmaware updateleri çıkmış.
    ben cihazı bilgisayara usb kablosu ile takptım ama cihazı algılamıyor, aletiniz çalışmıyor gibisinden bir uyarı veriyor. 1TB HDD alıp içine taktım, 150 ye yakın 720p film var izliyorum. şuan disk dolmak üzere artık yeni filmler sığmıyor.

valla ben HD filmleri bazen bilgisayarı TV ye bağlayarak, bazen Tomacro ile izliyorum. ikisi arasında herhangi bir kalite farkı görmedim. hatta dün Unseen ripli Lost dizisinin dvd ripini ilk önce bilgisayarı tv ye bağlayıp izledim sonra Tomacro ile izledim. sanki bilgisayar görüntüsü tomacroya göre daha canlı, daha netti.

Teşekkür ederim,inşaallah seninkine birşey olmaz.En sağlamı senin yaptığın gibi external değil,internal harddisk kullanmak.
    Yanılmıyorsam sende Lcd yada plazma tv yoktu.Normal tüplü tv de bir fark anlayamazsın zaten.Hatta sana dvd rip bile yeter
    Harddiskin içine dosyayı atarak güncellemeleri yaptım bir sorun olmadı.
    Bilgisayar bağlantısını lan'ın altındaki usb lerden değil en sağdaki usb-pc yazan yerden bağlaman lazım

Tomacro mkv, Divx, MP4, HD BR rip player İncelemesi!

• Selam arkadaşlar.Bende 7-8 aydır 1080p mkv filmleri 102cm full hd lcd tv'de en iyi,en RAHAT,en hızlı,en güzel şekilde nasıl izlerim bunun araştırmasını yapıyorum.Ben özellikle film izlerken rahata ve tembelliğe düşkün adamım.Kalk laptopu tv'ye bağla hoparlörleri tak.İzlerken telefon çalsın kalk laptopdan filmi durdur,tel.cevap ver v.s.. koltuğuma uzandığımda elimde kumanda olmalı ve hızlı ileri geri sarma olsun filmleri hızlı bir şekilde değiştirmek olsun herşeye sahip olmalıyım.
    Play station 3 var.ama mkv filmleri convert etmek zorundasın elinde orta halli laptop var.enaz 1-2 gun sürüyor ps3'e uygun hale getirmek.Yurtdışında yaşıyor olsak bunlara pek gerek kalmayacak.Çünkü orjinal bluray alabilecek gücümüz olacak.(sendit.com,amazon.co.uk)Eee Türkiye'de yaşıyoruz bir bluray minimum 50 ytl ve memlekette film yok çok eski filmler mevcut.

İnternet üzerinde en ucuz ve en iyi görüntü kalitesinin MKV olduğunu hepimiz biliyoruz.Peki en iyi oynatıcı pc mi? media tank'lar mı?
    Baştada dediğim gibi benim için en RAHAT'ı ve en çabuk ulaşılabilirliği yani media tank'ı...

2arkadaşa (sky_walker ve nicknick) üsluplarını bozmadan yazıştıkları için Çok Teşekkür ediyorum.

1080p mkv filmler için htpc toplamayı düşünüyordum ancak forumlardaki yazıları okuyarak TVIX 6500a almaya karar verdim.

Elimdeki 1000 gb ve 500 gb.lik harddisklerimdeki 80 civarı 1080p filmleri (ki henüz hiçbirisini izlemek nasip olmadı) tek tek izleyip son 1 senenin acısını çıkaracağım...

Eşimin erkek kardeşi Londra'da yaşıyor.O buraya geldiğinde küçük psp'sini kırmayı teklif ettim.İnternetten bedava oyun,film indirip oynarsın dedim.Ne dese iyi
    Ben Londra'da psp filmleri 1-2 sterline oyunları da 5-10 sterline alıyorum.Ne gerek var onunla uğraşmaya...
    Tvix'den bahsettim.MKV dedim.Htpc dedim.Suratıma tuhaf tuhaf bakıyor :)
    Bluray player'im var Orjinal bluray takılıyorum dedi..

İşin özü arkadaşlar Türkiye'de yaşıyoruz.Eğlence sektörü pahalı ve malesef lüks gibi görünüyor.Baksanıza hala daha tvix tarzı ürün satılan dükkan yok.
    Malum vergi muhabbetleri v.s... diyoruz ama konu eğlence oldumu firmalar deli gibi kar koyuyor... Avrupa'nın en pahalı ülkelerinden olan İngiltere bile konu elektronik oldumu bizden kat kat ucuz.

Sonuç bu tarz yorumları daha çok yaparız diye düşünüyorum...
    Selamlar...

• quote:

Yanılmıyorsam sende Lcd yada plazma tv yoktu.Normal tüplü tv de bir fark anlayamazsın zaten.Hatta sana dvd rip bile yeter

olmazmı ya . Unutmuşsun hocam, ben Philips 32 ekran LCD TV almıştım.
    filmleri onunla izliyorum.

evet bilgisayar bağlantısını usb-pc bağlantısından yapıyorum, zaten o kabloyu normal usb slotuna takamazsın.
    ya benim kablum bozuk, yada usb girişi arızalı. yeni filmleri atarken illaki hard diski çıkarıp bilgisayara takmam lazım, işte çok uğraştırıyor ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amo -- 21 Ekim 2008; 17:37:09 >
  • merhaba arkadaşler,

benim anlamadığım neden insanlar tvix6500 alacam diye inat ediyorlar. arkadaşlar bu tip cihazların hepsi aynı çip ve yazılım kullanıyor. sadece görünüşleri farklı. sadece fark firmalar içlerine 512 MB veya 256 MB DDR ram 256 MB veya 32 MB flash rom ekliyorlar. bu konuda benim favorim media tank. dediğim gibi burada önemli olan ram ve flash rom yüksek olmasına dikkat etmek gerekir. bendeki cihazın 512 MB DDR 400 MHz ve 256 MB flash rom var. cihaza klavye bağlayarak internetten torrent ile download yapabiliyorum istersemde google girip sörf yapabiliyorum tek eksiği mouse desteği yok. yazılım olarak NETWORK MEDIA TANK sybas yazılımı kullanan cihazlarda son çıkan update kullandığınızda cihazın ekran çıkışlarını kilitliyor.

Çünkü 0808 version HDMI\AV\YPBPR çıkışları bazen iptal ediyor. normal video çıkışı HDMI moddur.
    Eğer kullanıcı AV veya YPBPR çıkış kullanıyorsa,updateden sonra 20 sn bekleyin.
    1). TV mode basın ,sonra AV mode için 1'e basın;
    2). TV mode basın ,sonra YPBPR mode için 2'ye basın;

Arkadaşlar yakın bir zamanda bu cihazlar piyasada olacak. ayrıca bu tip cihazlar avrupada 399€ satılıyor. İngilterede ise 199 - 250 pound (sterlin) olarak satılıyor. ürünler pahalı olduklarından dolayı üretici firmalar yılda 1000-1500 adet ancak satabiliyorlar. çin'de cihazlar 150$-200$ arasında değişiyor aynı ürün avrupada amerikada veya ingilterede 399€ ve 250 pounda satıldığı için insanlar yeterince ilgi göstermiyor. türkiyedeki satış fiyatınında 250$-280$ + KDV satılırsa insanlar alırlar mı? benim için önemli bir soru bu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.