Şimdi Ara

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (2019) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
8
Favori
23.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ubisoft son olarak 2017 yılında karşımıza çıkan Ghost Recon Wildlands oyununun devam halkası olarak da adlandırabileceğimiz Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint oyununu duyurdu. Benzer temeller üzerine oturtulan yeni oyun 4 Ekim 2019'da çıkacak.
    Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (2019) [ANA KONU]

    Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint tıpkı Wildlands gibi hikaye odaklı olacak. Bu noktada geçtiğimiz günlerde çıkan ve ünlü oyuncu Jon Bernthal'ın da yer aldığı Operation Oracle güncellemesi de oldukça önemli bir konuma yerleşiyor. Çünkü bu güncellemenin Wildlands ve Breakpoint arasındaki en önemli bağlantı, daha doğrusu köprü olduğunu da söyleyebiliriz.
    Yapılan duyuru videolarına baktığımızda oyundaki araştırma dinamiklerinin de geliştirildiğini görüyoruz. Yani çatışmaya girmeden önce etrafı iyice kolaçan etmeli ve taktiğimizi de ona göre belirlemeliyiz. Ayrıca çatışma sırasında yaralanan takım arkadaşlarımızı sırtlayıp götürebiliyor ve iyileştirme olayına daha güvenli bir yerde devam edebiliyoruz. Çatışma dinamiklerinde söylememiz gereken bir diğer nokta ise artık yakın temas. Bıçaklı saldırılar dışında iple boğma gibi dinamikler de oyuna eklenmiş durumda. Bunlar dışında yine çatışma anında etrftaki birçok farklı eşyayı da kullanabileceğiz.

    Başlangıçta 4 farklı sınıfın yer aldığı Ghost Recon Breakpoint'ta farklı sınıflara da yer verilmiş. Karakterinizi özelleştirebileceğiniz oyun için birçok güncelleme geleceği de belirtilmiş. Ufak güncellemeler dışında 4 ayda bir genişleme paketlerinin geleceği de yapılan açıklamalar arasında bulunuyor.
    Karteller ile mücadele ettiğimiz Bolivya'dan sonra bu sefer de Pasifik Okyanusu'nda yer alan Aurora isimli bir adaya gidiyoruz. (Alıntıdır)





    Oyun içi görüntüler
    Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (2019) [ANA KONU]
    Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (2019) [ANA KONU]
    Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (2019) [ANA KONU]
    Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (2019) [ANA KONU]

    ______________________________________________________

    Oyunun Betasına Katılmak İçin Bu Siteden Kayıt Yapabilirsiniz.
    https://ghost-recon.ubisoft.com/game/en-gb/beta


    ______________________________________________________

    Oyun Uplay ve Epic Store üzerinden satışa sunulacak.
    FİYAT: 309 TL
    EPİC STOREDEN SATIN ALMAK İÇİN: /store/tr/product/ghost-recon-breakpoint/home
    UPLAY SATIN ALMAK İÇİN:https://store.ubi.com/tr/tom-clancy-s-ghost-recon-breakpoint/5cc81f5f6b54a4cd3c0e9cfd.html
    DETAYLAR İSE ŞU ŞEKİLDE


    Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (2019) [ANA KONU]


    ______________________________________________________



    Ghost Recon: Breakpoint'in Hikaye Fragmanı Yayınlandı




    ______________________________________________________


    Ghost Recon Breakpoint PVP Oynanışları Yayınlandı.




    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Beta kapsamında yer verilen tüm içerikleri tamamladım.Betayı mümkün olduğu kadar oynamaya çalıştım çünkü Beta oyunun tam sürüm olarak çıkış yapmasına az bir süre kaldığı için tam sürüm hakkında fikir elde etmemi sağlıyor.Oyun için daha önceki görüşlerimde Division'a doğru yaklaştığını belirtmiştim fakat Betada ilerledikçe oyunun tamamen Division olduğunu söyleyebilirim.Karakter(Betada en yüksek 10),gear(Betada en yüksek 40) ve classların(en yüksek 4) her birinin kendi içinde bir seviyesinin olması dışında loot sistemide benzerlik taşıyor.Sadece Division'a göre daha geniş alanlarda ve daha taktiksel oynamayı gerektiriyor.Loot sistemi Division 2 ye göre daha iyi ve gelişen her seviyede elde edilen eşya öncekilerden her zaman daha iyi oluyor.Division 2 nin loot sistemini oynayanlar biliyordur bu nedenle loot kalitesi olarak Breakpoint daha iyi durumda sadece Division'a göre otomatik siper sistemine sahip olması bu sistemin bazı durumlarda hatalı çalışması nedeniyle oyuncuya zorluk yaşattığını belirtmek isterim.

    Oyunu sürüş fizikleri ve yapay zeka dışında açıkcası beğendim.Karakter gelişimi,yakın-orta ve uzak menzilli çatışma türlerine göre yer verilen class ve perkler,yeni kamera açısı,kamuflaj ve hayatta kalmanın daha zor olması hem çatışmaları hemde genel oynanışı keyifli hale getiriyor.Yeni eklenen mekaniklerden karakterin aldığı hasara göre tepkisi her ne kadar ilk gösterimlerdeki gibi olmasada oyuna farklılık katıyor.Karakterin belirli hasar sonunda hareket kabiliyetini kaybedip tamamen yavaşlaması ve ana silahları kullanamayıp iyileşilmediği sürece sadece tabancayı kullanabilmesi çatışmalar sırasında gözlenen en büyük farklılık olarak dikkat çeksede bu yeniliği mevcut yapay zekaya karşı kullanmak çok keyifli gelmiyor.Yapay zeka açıkcası çok kötü ve kalan süredede değişeceğini pek sanmıyorum.Betada Ghost War yani PvP oynanabilir olmadığından dolayı bu yapay zekaya karşı eklenen yeni mekaniklerin bir getiriside olmuyor.Yeni oynanış mekanikleri PvP de farklılık oluşturacaktır fakat Breakpoint'in izlenimim doğrultusunda Division 2 de olduğu gibi daha çok PvE odaklı bir oyun olacağını düşünüyorum.PvP bu oyunun odak noktası olmayacak gibi görünüyor.

    Oyunun optimizasyonu ise açıkcası beklentimden daha iyi düzeyde çünkü aynı sistemle Wildlans'taki performans daha kötüyken Breakpoint ise yine çoğunlukla yoğun grass alanları olmasına ve yüksek detay seviyesine rağmen Wildlans'a göre daha iyi çalışıyor.Wildlans'ın Betasında elde edilen performans oyun çıktıktan sonraki süreçte hiç değişmedi bu nedenle Breakpoint Betadaki performansı doğrudan tam sürüm oyun performansı olarak görebiliriz.Ayrıca 15 saate varan oynanış süremde herhangi bir çökme yada oyundan atma gibi sorunların olmadığını ve akıcılık konusunda iyi durumda olduğunu gözlemledim.

    Betada açık olmadığından dolayı PvP konusunda bir gözlemim olmadı.PvP ile ilgili çeşitli videolar paylaşılmıştı fakat muhtemelen hazır olmadığı için Betada yer verilmedi.Bu nedenle oyunun çıkışı öncesi bir Açık Beta geleceğini düşünüyorum çünkü bu oyunu sadece PvP içinde almayı düşünenlerde olacaktır.Wildlans'a PvP modu oyun çıktıktan yaklaşık bir yıl sonra gelmişti.Breakpoint'te her ne kadar çıkışıyla PvP oynanabilir olsada Betada yer verilmemesi özellikle oynamak istediğim PvP konusunda beklentimi düşürmeme neden oldu.Henüz bununla ilgili bir bilgi olmasada Division 2 de olduğu gibi bu betada oyuncuların fikirlerini alıp ilerleyen süreçte herkesin katılabileceği bir beta düzenleyebilirler.
    Beta gün itibariyle sona erdi.Oyunun kapalı ve açık Betasına katıldım,tam sürüm olarak çıkmasınada iki günlük bir süre kaldığı için oyun hakkında elde ettiğim izlenimleri paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle açık betada yapılan iyileştirmelerden bahsedeyim.Bu iyileştirmelerin büyük bir kısmı oyunculardan gelen bildirimler sonucu yapıldı.Karakter kontrollerinde önemli değişiklikler var ve özellikle otomatik siper sistemini kapalı betaya göre daha iyi buldum.Elbette tamamen hatasız çalışmıyor fakat önceki betaya göre olmadık yerlerdede sipere geçmiyor.Koşu animasyonunda ve kamera açısında düzenlemeye gidilerek daha doğal bir görünüm elde edilmeye çalışılmış.Ayrıca araç kullanımının kapalı Betaya göre geliştirildiğini belirtmek isterim.

    Açık Betada 5 ana görev ve 3 ana yan görev oynanabiliyordu.Bunlara ek olarak Wildlands ile benzer şekilde çeşitli ek görevlerde yer alıyor.Faction görevleri olarak isimlendirilen bu görevlerse günlük olarak yenileniyor.Oyunun hikaye anlatımı ve sunumu online odaklı bir oyundan daha çok tek kişilik hikaye modu bulunan oyunlara benziyor.Görev öncesi ve sonrasındaki sinematikler dışında bazı görevlerde çıkan diyalog seçenekleri oyunun hikaye anlatımına verdiği önemi göstersede görevlerden ziyade harita bolca keşfedilebilir yerle doldurulmuş.Açıkcası bu kadar fazla keşfedilebilir yerin olması ana hikaye süresi konusunda kısa olabileceğini düşünmeme neden oldu.Wildlans'ta yine sayıca fazla keşfedilecek yere sahipti ama Breakpoint'te çok daha fazlasına yer verilmiş.Betalarda oyunun bir oyun sonu içeriğine sahip olup olmadığı hakkındada bir içerik olmadığından dolayı PvE ağırlıklı olacak olan bu oyun end game açısından yeterli içeriğe sahip olmayabilir.Elbette Wildlans'ta olduğu gibi yeni içeriklerle desteklenecek olsada en azından betalarda ana hikaye bittikten sonra oyun sonu içerikleri olarak neler sunacağı konusunda bir fikir elde edilebilseydi.

    Oyun looter-shooter ile tactical shooter arasında kalan bir türe sahip,bolca loot var ama bir build oluşturmaya yada build oluşturacak bir gereksinime sahip değil,görevlere taktiksel olarak yaklaşabiliyorsunuz ama yapay zeka çok kötü olduğu için bu taktiğede gerek duymuyorsunuz.Bu nedenlede PvE ağırlıklı olacağını düşündüğüm oyunda geriye end game içerikleri kalıyor.End game olarak bilinen tek içerik raidlerin yer alacağı olması onun dışında ana hikaye bittikten sonra oynamaya devam edilecek bir içeriğe sahip olduğu bilinmiyor.Haritadaki keşfedilebilir yerlerinde açıkcası gerekli olanlar dışında(blueprint,modlar ve skill puanları) bitirileceğini pek sanmıyorum çünkü o kadar fazla yer var ki birçoğu birbirinin kopyası biçimindeydi.

    Oyundaki silah ve gearlardan bahsedecek olursam tüm itemler kalitesine göre farklı renklerde sınıflandırılmışlar.Standart kalitedekiler gri renkte iken seviyemiz yükseldikçe yeşil ve mavi renkte düşmeye başlıyorlar.Bu sistem Division oyunlarındaki gibi işliyor ve oyun sonuna doğru daha kaliteli high-end gearlar elde edilecek.Eşya kalitesi arttıkça değişen sadece özellikleri ve seviyesi oluyor yani gearlar üzerinde armor yada health değeri bulunmuyor.Health seviyesi sadece sınıflara bağlı olarak değişsede düşen eşyaların özellikleriyle daha hızlı geri kazanma,hasar direnci ve ek stamina gibi özellikler elde ediliyor.Silahlarda ise seviye yükseldikçe hasar oranının pek değiştiğini söyleyemem sadece seviyesi yükseldikçe range-accuracy-stability gibi özellikleri artarken gear seviyeniz ne olursa olsun bütün zorluklarda tüm silahlar headshot ile tek atışta(zırhı olmayanlar için) düşmanları indirebiliyor.Bu durum ise PvP de sadece sniper silahlarında geçerli diğer silahlarda Time To Kill süresi PvE ye göre daha yüksek olacak şekilde ayarlanmış.

    Oyunun PvP modları ile ilgili görüşlerimi paylaşmıştım.Bunlara bazı eklemeler yapmak istiyorum.PvP modlarında PvE de elde ettiğimiz tüm silahlar ve gearlar taşınabiliyor fakat perklerde ve silah güçlerinde bazı sınırlamalar yer alıyor.Aktif ve pasif perklerden bir kısmı PvP de kullanılmazken bazı perkler ise PvE-PvP de ortak kullanılabilecek şekilde hazırlanmış.Bu nedenle PvE ve PvP için ayrı loadoutlar oluşturmak gerekiyor.Loadout değişimi sadece maç başında yapılabiliyor ve sonradan değiştirilmiyor.PvP de takım arkadaşlarınız iyileştirmediği sürece maç bitimine kadar respawn olmadığı için uygun perkleri maç öncesinde seçmek gerekiyor.Bu nedenle PvP için mutlaka iletişim ve koordinasyon gerekiyor.

    Oyunun görsel kalitesi ise gayet iyi durumda ve açık betada grafikleri daha iyi buldum.Buna rağmen performans değerlerinde bir değişiklik olmadı fakat bu oyunun yine yüksek bir sistem gereksinimine sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Oyunda Wildlans'ta olduğu gibi bazı bölgelerde yoğun bitki örtüsüne yer verilmiş ve bu bölgelerde Wildlands'ta olan fps düşüşleri yaşanmıyor.Oyun içi performans olarak hem Wildlans'a hemde Division 2 ye göre daha iyi durumda ve betada herhangi bir çökme yada oyun içi görsel hataya rastlamadığımıda belirtmek isterim.

    Oyunu ilk oynadığım günden itibaren PvE odaklı bir oyun olacağını ve PvP içeriklerinin daha sınırlı olduğundan bahsetmiştim.PvE için oynamayı düşünüyorsanız ve elinizde Division 2,Borderlans 3 ve 1 Ekim'de ücretsiz olarak Steam'e gelecek olan Destiny 2 gibi oyun sonu içerikleri iyi olan oyunlar varsa Breakpoint'i tercih etmeniz için bir sebep bulunmuyor.Bu türleri tercih ediyorsanız zaten saydığım oyunlardan birisini mutlaka oynuyorsunuzdur.Eğer düzenli oynayacak bir arkadaş grubunuz varsa ve Wildlans'ı uzun süreler oynadıysanız Breakpoint alternatif olarak tercih edilebilir.PvP için alacaksanız açıkcası hiç tercih etmeyin çünkü oyunun PvP si üzerinde daha fazla çalışılması ve değişiklikler yapılması gerekiyor.PvP mevcut haliyle hem oynanış hemde içerik olarak oldukça sınırlı durumda tam sürümdede bu durumun değişeceğini pek sanmıyorum.

    Betalardan elde ettiğim izlenimleri genel hatlarıyla paylaşmaya çalıştım.Betalara katılma fırsatı bulamayanlar için umarım katkısı olur.Oynayacak olanlarada şimdiden iyi eğlenceler diliyorum.
  • OOoo Efsane Oyun Geliyor Yine ))
  • Oyunun Betasına Katılmak İçin Bu Siteden Kayıt Yapabilirsiniz. https://ghost-recon.ubisoft.com/game/en-gb/beta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavukum -- 10 Mayıs 2019; 14:46:54 >
  • beta tarihi belli mi ?
  • arman09 kullanıcısına yanıt
    Şu an belli değil.
  • Oyun Uplay ve Epic Store üzerinden satışa sunulacak.
    FİYAT: 309 TL
    EPİC STOREDEN SATIN ALMAK İÇİN:https://www.epicgames.com/store/tr/product/ghost-recon-breakpoint/standard-edition
    UPLAY SATIN ALMAK İÇİN:https://store.ubi.com/tr/tom-clancy-s-ghost-recon-breakpoint/5cc81f5f6b54a4cd3c0e9cfd.html

    Ana konuya eklenmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavukum -- 10 Mayıs 2019; 14:46:35 >




  • 300 liraya PC oyunu. Biz bir dolanıp gelelim.
  • 3.resimde ki herif john bertnal değil mi punisher abimiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki betaya sadece oyunu ön sipariş edenler mi katılmaya şansına sahip olacak_?
  • Evet o :)
  • arman09 kullanıcısına yanıt
    Oyunu alanlar kesin katılacak belirttiğim adresten kayıt yapanlar arasında rast gele seçim olacak büyük ihtimal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tavukum

    Oyunu alanlar kesin katılacak belirttiğim adresten kayıt yapanlar arasında rast gele seçim olacak büyük ihtimal.
    wildlands'in betasına katılmıştım katıldığım da oyun o kadar hoşuma gitti ki çıktığı ilk hafta almıştım sonra pişman oldum kesinlikle o zaman 180 tl idi hak etmiyordu bunun çıkmasını beklerim inceleme notlarına bakarım videolarını izlerim alacaksam öyle alırım
  • Betaya dahil olursak bir bakmakta fayda var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Epic Store Hindistan mağazasında 42 dolar oyun. Almayı düşünenlerin haberi olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Epic Store Hindistan mağazasında 42 dolar oyun. Almayı düşünenlerin haberi olsun.
    100 tl bile olsa bekleyin arkadaşlar betasına bakın hatta oyun çıksın incelemelerine göz gezdirin tecrübe sahibi olarak tavsiyem budur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arman09

    100 tl bile olsa bekleyin arkadaşlar betasına bakın hatta oyun çıksın incelemelerine göz gezdirin tecrübe sahibi olarak tavsiyem budur

    Alıntıları Göster
    Ben zaten almak isteyenler için diye belirttim. Kimileri ön sipariş verecektir boşuna 60 lira fazla vermesin diye yazdım. Söylediklerinizde haklısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Ben zaten almak isteyenler için diye belirttim. Kimileri ön sipariş verecektir boşuna 60 lira fazla vermesin diye yazdım. Söylediklerinizde haklısınız.

    Alıntıları Göster
  • Yeni bir Copy paste oyun geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ghost Recon: Breakpoint'in Hikaye Fragmanı Yayınlandı


  • Ghost Recon: Breakpoint Test Keyleri Maillere Yollanmaya Başlandı,3 Arkadaşını Da Davet Edebilirsin.Test Yarın Oynanabilir Olacak Ama Yayın Yasağı Var.

    31 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında olacak. Oyuncular test aşamasında sınırlı bir içerik eşliğinde oyunu oynama ve değerlendirme fırsatı elde edecekler. Yapılan habere göre test aşamasına çok az sayıda oyuncu katılabilecekmiş.

    Test aşamasında oyuncular çok oyunculu olarak yer alabilecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavukum -- 1 Haziran 2019; 15:14:42 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.