Şimdi Ara

TOKİ'den Ev İşyeri Almış Olanlara %20 İndirim Kampanyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
6
Favori
15.000
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının beklediği indirim kampanyasını başlatıyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının beklediği indirim kampanyasını başlatıyor. Kampanyada, borçlarını peşin ödeyeceklere yüzde 20 indirim uygulanacak. İndirim kampanyası için başvurular 23 Şubat-19 Mart 2015 tarihleri arasında yapılabilecek.

TALEP VATANDAŞDAN GELDİ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenlendiğini ifade etti. Turan, vatandaşlarımızın bu yöndeki beklentileri üzerine 2015 yılı için indirim kampanyasının tarihi ve koşullarının belirlendiğini açıkladı.

23 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

İndirim kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve işyeri alıcıları, 23 Şubat-19 Mart 2015 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecekler. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

KOŞULLAR BELİRLENDİ

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve işyeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla İdareye ödemekle yükümlü oldukları aidat, Emlak Vergisi gibi herhangi bir borçlarının bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan, satışları 2012 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2012 yılı sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri halihazırda devam eden, konut ve işyerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmedi.

189 BİN ALICI YARARLANABİLECEK

TOKİ tarafından satışları 2012 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş, geri ödeme taksiti 2012 yılı sonuna kadar başlamış ve geri ödemeleri hali hazırda devam eden 188 bin 230 konut ve 910 işyeri bulunuyor. TOKİ'nin konut ve işyerleri için uygulayacağı 2015 yılı indirim kampanyası hakkında

İdareninwww.toki.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgi edinilebilecek.

http://www.haberler.com/toki-den-yuzde-20-indirim-kampanyasi-6882300-haberi/

KALAN TAKSİTLERİ HESAPLAMAK İÇİN KULLANABİLECEĞİNİZ SİSTEM

http://www.istanbulkayasehir.com/taksit.php?taksit_tutari=420&taksit_sayisi=130&zam_orani=3&faiz_orani=0.85&kredi_taksit_sayisi=48&nakit_tutar=14600

ÖRNEK TABLO :
    423 TL ÖDEMESİ OLUP 130 AY TAKSİT BORCU OLAN KİŞİ 15.000 TL NAKİT ÖDEME YAPIP 30.000 TL KREDİ KULLANDIĞINDA
    48 AY 748 TL SABİT ÖDEMEYLE BORCUNU BİTİRMİŞ OLUYOR.
    Kredi Sonrası Kazancınız : 26.138,50 TL ŞEKLİNDE OLUYOR.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI İÇİN BANKALARIN KREDİ ANLAŞMALARI

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI ( 23 ŞUBAT - 19 MART) 2015

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diricans_RM -- 23 Şubat 2015; 9:23:22 >

• Kampanyadan, satışları 2012 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2012 yılı sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri halihazırda devam eden, konut ve işyerleri sahipleri yararlanacak. :(

olmadı ki :)
  • Vadesi 12 ay ve daha az olan projelerin dahil olmamasi kotu olmus:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kampanya hemen hemen her sene yapılıyor zaten, hatta toki den eviniz varsa banka kredileri düşükken kalan taksit sayısı kadar kredi çekip (kredi ödediğiniz taksitten fazla bile olsa) kapatmak çok çok daha mantıklı, çünkü toki ye toplamda ödediğiniz para katlanarak artıyor
  • Taksitler sabit olmadığı için, en uygun faizle banka kredisine çevireceğim. 35.000 borcum var. 28.000 olur eğer net %20 olursa. Tapu masrafları ile 30-32 arası olacak herhalde.
  • 20% indirim evin satış fiyatı üzerinden olsa güzel olurdu :)
    Kalan borç için pek avantajı yok bence. Bankalardan kredi çekilse de yıllık maliyet zaten yaklaşık olarak 20%. İki dönemdir de taksitlere zam yapılmadı.
  • Tapuyu geçen aldım 1700 civari masrafı var arkadaşlar bilginiz olsun.

Eskiden yilda 2 kez %17 - %20 yaparlardı son yıllarda bunu %15e düşürdüler ki bende 2.5 sene önceki %15 kampanyasından yararlanıp borcumu kapanmıştım
    %20 bence gayet iyi rakam parası olan hiç durmasın kapasin borcunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevahiroglu

Taksitler sabit olmadığı için, en uygun faizle banka kredisine çevireceğim. 35.000 borcum var. 28.000 olur eğer net %20 olursa. Tapu masrafları ile 30-32 arası olacak herhalde.

Ben 2 sene önce kapatmıştım. Kesinlikle TOKİ nin borçlanmssından çıkmak gerekli. Hele ki memur maaşına endeksliyse kesinlikle...
    % 20 gibi gözüküyor ama toki bazı ödemelerle bunu %18 civarına indiriyor. Banka sizden toplu olarak bazı kesintiler yapıyor.

• Hesabıma göre 40.000 tl ye toki hesabını kapatmış olacağım. Fakat ben 15.000 tl daha fazla çekmek istiyorum. toplam 55.000 tl çekebilirmiyim. Böyle bir hakkım varmı.

• Memur maaşına endeksli olarak Maaşımi alıyorum ve daha 15 yıl borcum var.

Bu kampanyayi nedir bu kadar cazip yapan pek anlamadım acikcasi.

Borcum maaşıma endeksli olarak artiyorken neden faizle bankaya borçlanayım ?

Gercekten bilmediğim icin soruyorum bilgilendirebilecek biri olursa cok sevinirim.

Tesekkurler...
  • kalan borc nasıl hesaplanıyor tecrübesi olan varmı
    ödenen son taksitle kalan ay satısı mı çarpılıyor direkt olarak
  • Biz kampanya başlamadan önce bankalarla toplu fiyatlar almıştık. Toki Kayaşehir e özel kredi kampanyaları ile uyguna gelmişti.

internette bir forumda buluşulmuş 200-300kişi için teklifler almıştık. öyle olunca 1-2 puan faizler inmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemilk34 -- 19 Ocak 2015; 22:34:21 >
  • Belediyenin yaptığı evler de dahil oluyor mu buna bilgisi olan var mı?
  • Toki borcunun en büyük sıkıntısı ne kadar borcunuz var bilmiyorsunuz. Memura ne kadar zam olacağı muamma. (gerçi bir zam yapılmıyor ya). Bankada ise borcu sabitliyorsunuz ve ileride faiz oranları düşerse tekrar yapılandırabiliyorsunuz. Sonuçta yapılan hesap uygunsa banka tercih edilebilir. Ancak bu faiz oranlarının biraz düşmesi gerek. Şöyle bir link buldum belki işe yarar....

indirim hesaplama

• 3 yıl önce tokiye başvurmuştum. şimdi kura çekildi ödemeler başlıyacak. evin bedeli ortalama 150 bin. taksitler 1000 tl ile başlıyor. tayinim çıkmadığı için kendim oturamayacağım. bu şartlarda kiraya verip ödemelere başlamak mı mantıklı yoksa işin başından vazgeçmek mi? gerçekten tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var
  • Her sene seçim var demek.. biz neden bilmiyoruz o seçimleri. Pahalı satar satmaz onu alan kişi değerlendirir. Sonuc da taksitle ev satan bir kurum. Kar amacı bazı bölgelerde var ama bazı yerlerde 100 tl taksitle ev sattı. Bizim vatandaşımız kalktı o evi kiraya verdi.yazmakla bitmez. Tokı de oturmadan konuşmamak lazim

• Toki ev alanlara 2 sene taksit ödettirerek (2 sene erken kapama yapılamıyor) indirim yaptığı oranı da 6 aylık faiz artışı şeklinde zaten geri alıyor.
    Ben geçen sene Toki'deki evim için alıp kapattım borcu, bankadan kredi çekip kampanyadan faydalanmak bence çok avantajlı. Sistem öyle kötü ki Toki'ye borcunuz varsa zamlar tüm borcu etkilediği için ödediğiniz taksitler anaparayı hemen hemen hiç azaltmıyor. Zamanında 6.000 TL yıllık ödeme yapardım, 5.000 TL'si zammı karşılardı anaparam 1.000 TL azalırdı.
    Her sene %20 indirim kampanyası yapılıyor hatta genellikle senede 2 defa yapılıyor.
  • azraelhusam A kullanıcısına yanıt
    3 bin peşin 270 tl taksitle ev aldım.sebep olanlara dua ettim.tabiki para benden çıktı. Bu imkanı sağlayan kim var.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki26

Her sene seçim var demek.. biz neden bilmiyoruz o seçimleri. Pahalı satar satmaz onu alan kişi değerlendirir. Sonuc da taksitle ev satan bir kurum. Kar amacı bazı bölgelerde var ama bazı yerlerde 100 tl taksitle ev sattı. Bizim vatandaşımız kalktı o evi kiraya verdi.yazmakla bitmez. Tokı de oturmadan konuşmamak lazim

Güzel hizmet, hizmete itirazımız yok ki. Madem %20 indirim yapabiliyor en başından neden yapmadı diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fako38

3 yıl önce tokiye başvurmuştum. şimdi kura çekildi ödemeler başlıyacak. evin bedeli ortalama 150 bin. taksitler 1000 tl ile başlıyor. tayinim çıkmadığı için kendim oturamayacağım. bu şartlarda kiraya verip ödemelere başlamak mı mantıklı yoksa işin başından vazgeçmek mi? gerçekten tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.