< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutup ayısı -- 18 Eylül 2022; 15:28:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TOKİ Başvuru takibi nasıl yapılır ? (5. sayfa)

-
-
Eee her geçen gün alım gücün düşerken borcuna zam gelmiş olacak neresi mantıklı bunun soygundan ne farkı var ?
-
Ev kiramın bir yılda iki katına çıktığını göz önüne aldığım da ve maaşa da tuik in açıkladığı oranda zam geldiğinden ve tokiye de aynı oranda zam geleceğinden bana mantıklı geliyor umarım herkes sizin gibi mantıksız olduğunu düşünüp başvuru yapmazda kurada bana ev çıkar :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Başvuru yaptık , parasını yatırdık . başvurduğumuz yeri değiştirme imkanımız var mı ?
ilçe yerine il merkezi seç diyorlar
-
-
Toki ana sayfada şöyle bir ibare var "(Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)."
Bu kural son kampanyada da geçerli mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başvuru sürecinde, yapılan başvuru farklı proje ile değiştirilebilir mi?
250.000 konut projesinde herhangi bir projeye başvuru yaptıktan sonra, başka bir projeye başvuru yapılmak istenmesi durumunda, ilk başvuru yapılan projedeki başvurunun bankada iptal edilmesinden sonra ikinci bir projeye başvuru yapılabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bankaya uğramak gerekli yani ? Teşekkürler
O neyse adam tutmuş 5500 alan adam için sıksın dişini 1 sene alır diyor. Sanki 5500le çok rahat geçiniyor ya...
-
Enflasyon %150-200 alinan zam %100.Alınan zamda seni birkaç ay önceye götüyor,ileriye götürse sorun değildi.
-
Katılanlara hayatta başarılar
-
Türkiye'de şu anda enflasyonun düşmesi için tarım politikasının değişmesi lazım adamlar tarımı bitirdiler bunu düzelmesi yıllar alır hele bu liyakatsız insanlar ile mümkün değil.
Tek dertleri bulundukları makamları kaybetmemek için sürekli popülizm peşinde koşuyorlar her ilçeye her şehre TOKİ yada doğalgaz gitmez Türkiye'şu anda 2000 nüfus altında belki yüzlerce ilçe var nüfusumun kayıtlı olduğu ilin 1800 nüfuslu ilçesi var ilçe demeye şahit lazım bırak kasabayı bildiğin köy buraya daha önce toki yapıldı şimde 150 tane daha yapılacak birde doğalgaz bağlandı bu sene.dünya da doğalgaz krizi varken ekonomik kriz varken bunlar yapılmaz.ondan sonra doğalgaz'a zam geliyor tabi sen taş çatlasa TOKİ hariç yaklaşık 600 ev olan yere doğalgaz verirsen olacağı zam.
Yaşadığım ilçenin dibinde üç tane köy var oraya doğalgaz vermediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutup ayısı -- 18 Eylül 2022; 20:53:47 >
Ben şehit ailesi olarak basvuru yaptim.
Taksit sabit olacak deniyor ama kredi taksitimi.yoksa ev kira taksitimi sabit olacak ?
0,64 ile millete kredi çektirmeyen güruh gelmiş yine .
-
Söyle olaydı böyle olaydı ebemin de bıyığı olaydı 10 sene sonra dedem olur du demeden biraz da biz olumlu yaklasalim o zaman. Moral bozmadan.
İstanbul dan örnek verelim. 600 bin TL ye ancak gecekondu alırız İstanbul da ki o bile çok cok zor arsadan dolayı. Ortalama diyelim 1 evin bedeli 2 milyon TL. Bunun bankaya 120 ay da geri ödemesi aylık 50 ila 65 bin TL arasında. Bankaya göre değişir zaten devlet bankaları vermiyor onları eledik özel bankalar donumuza kadar almak istiyor. Varsa öyle aylık 50.000 TL taksit ödeyecek babayıgit buyursun banka dan çeksin. Gerçi o krediyi ödeyecek adam da para vardır zaten gider nakit alır orası ayrı. Gelelim zam mevzusuna şunu direk yapistirayim az önce bir arkadaşa cevap vermiştim daha fazla zahmet etmeyeyim. İnsanları karamsarlığa düşürmeyin. Sizin tuzunuz kuru işiniz muhalefet yapmak olabilir. Ama maalesef herkes sizin gibi değil.
Geriye dönük 15 yıl i araştırdım ben. Söyle diyeyim memura o sene %16 geldi ise toki ye 9 gelmiş. 80 geldi ise tokiye 25 gelmiş. 10 geldi ise tokiye 4 gelmiş. 6 geldi ise tokiye 2 gelmiş. Vs vs. Yani son 15 sene de hiç bir zaman memur zammın da artış olmamış. Bakan bunu da geçen açıkladı hiç bir zaman biz vatandaşımızin odeyemeyecegi bir zam la karşı karşıya getirmedik toki ler de dedi. Araştırdım harbiden doğru demiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O taksit tutarının hiç değişmeyeceğini düşünmek zaten akla izaha aykırı bir durum. Faiz olmayacak diye düşünenleri çok da kafaya takmamak lazım.
Rusya' nın çoğu toprağı soğuk olabilir ama 2017' de Volgagrad Şehri' nden İstanbul' a dönerken gördüğüm manzara beni şaşırttı:
Kazakistan' dan Soçi' ye kadar Türkiye' nin 2 katı büyüklükte her yer ekilmiş tarla idi...
-
ben cumartesi günü öğlende E-Devletten üzerinden başvuru yaptım. akşam SMS geldi, Halkbank IBAN numarası yazıyor. 3 gün içerisinde belirtilen IBAN'a 500 TL yatırmanız gerekiyor yazıyordu. Sabah yatırdım. ya çıkarsa diye göle maya çaldım. :)
ödeme hesabı ile ilgili atılan Twetleri okudum. başvuru ile ilgili çok kararsız kaldım. ama şöyle bir düşününce ekonominin dip yaptığı bir dönemden geçiyoruz. şuan piyasada fiyatı artmaya bir şey yok. Eğer imkan var ise bankadan sabit taksitli ve yüksek faizli kredi alınarak ev alınmalı.
kendim için örnek vereyim, şuan toki kampanyası dışında her hangi bir yerden değil ev,arsa tarla alacak potansiyelim yok. buradan ev çıkarsa gelirime göre taksitler ödenebilecek seviyede. biraz giderleri kısarak uzun vadede bir ev sahibi olma ihtimali var. bu sürecin nasıl ilerleyeceği, sözleşme ve temel atma tarihleri ne zaman olacağı ve en önemlisi o tarihlerde iktidarda kimin olacağı belirsiz. belirsiz olan çok şey var. ben gözümü kararttım ve başvuru yaptım.
-
500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri
total 800.000
başvurular en son 3 milyon küsurdu. artıyordur halen. kuralar çıksın da, konu kendini toparlasın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X