Şimdi Ara

TOKİ Başvuru takibi nasıl yapılır ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
6.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi diyelim memura verilen zam kadar taksit tutarı artı çoğu kişi diyor taksit tutarı artsada maaşlar da artacağı için ödemede zorlanmayız.sizin enflasyondan haberiniz yok dünya artık gıda güvenliğine daha fazla önem veriyor ya öyle eskisi gibi bende gıda yoksa komşu ülkelerde alıyım devirleri bitti her ülke artık (bizim dışımızda) kendi vatandaşlarını düşünüyor Hindistan'ın son zamanlarda uyguladığı ihracat kısıtlamalarına bakın Rusya bizden domates almayı bilmiyormu ama adamlar artık uyandı o soğuk topraklarda kendi sebzesini kendi üretmeye başladı yani sözün özü bu eflasyon geçici filan değil.
    Bu hükümet doğru iş yapacak olsa taksit ödemelerine sözleşme imzalandığında değil temel kazılıp inşaat başlandığında başlardı.neden önceki yıllarda inşaat başlandığında taksit ödemeleri başlanırken şimdi başlamıyor çünkü hazine tam takır kuru bakır.
    Bu yıl TOKİ 45 ihaleye çıkmış hiç bir mütahit ihaleye girmemiş siz müteahhitlerden dahamı akıllısınz.
    2019 da başlanan tuzla ve başka şehirlerde de vardır tokilere hala çivi bile çakılmamış adamlar 3 yıldır taksit ödüyor
    Bu insanların içinde hem 3 yıldır TOKİ taksit ödeyip hem kira ödeyen insanlar vardır aynı şey şizinde başınıza gelebilir.
    Bir kaç seneneye görürüz fadılzedeler gibi otobüs konvoyu oluşturup Ankara'ya gitmeye kalkarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutup ayısı -- 18 Eylül 2022; 15:28:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dragontool D kullanıcısına yanıt

Eee her geçen gün alım gücün düşerken borcuna zam gelmiş olacak neresi mantıklı bunun soygundan ne farkı var ?

• whisper242 kullanıcısına yanıt
    Ev kiramın bir yılda iki katına çıktığını göz önüne aldığım da ve maaşa da tuik in açıkladığı oranda zam geldiğinden ve tokiye de aynı oranda zam geleceğinden bana mantıklı geliyor umarım herkes sizin gibi mantıksız olduğunu düşünüp başvuru yapmazda kurada bana ev çıkar :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başvuru yaptık , parasını yatırdık . başvurduğumuz yeri değiştirme imkanımız var mı ?

ilçe yerine il merkezi seç diyorlar

• Hayal dünyanda bol şans. Yıllarca artarak borç ödemende bol şans. He tabi önce kura çıkacak sonra o ev yapılacak 2019da başlanan proje aynı şekilde sunulmuş 1 tane çivi çakılmamış. Hala buna kananlar var. Tuik aldığın zam seni kurtarmayacak. Kim bilir hangi dağın başı için kaç milyon isteyecekler açıklanan fiyatlar tamamen kolpa.

2019

TOKİ Başvuru takibi nasıl yapılır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 18 Eylül 2022; 18:2:19 >

• Toki ana sayfada şöyle bir ibare var "(Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)."

Bu kural son kampanyada da geçerli mi ?

• Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Başvuru sürecinde, yapılan başvuru farklı proje ile değiştirilebilir mi?

250.000 konut projesinde herhangi bir projeye başvuru yaptıktan sonra, başka bir projeye başvuru yapılmak istenmesi durumunda, ilk başvuru yapılan projedeki başvurunun bankada iptal edilmesinden sonra ikinci bir projeye başvuru yapılabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankaya uğramak gerekli yani ? Teşekkürler

• KISKANIYORLAR K kullanıcısına yanıt

O neyse adam tutmuş 5500 alan adam için sıksın dişini 1 sene alır diyor. Sanki 5500le çok rahat geçiniyor ya...

• Enflasyon %150-200 alinan zam %100.Alınan zamda seni birkaç ay önceye götüyor,ileriye götürse sorun değildi.

• Katılanlara hayatta başarılar

• Türkiye'de şu anda enflasyonun düşmesi için tarım politikasının değişmesi lazım adamlar tarımı bitirdiler bunu düzelmesi yıllar alır hele bu liyakatsız insanlar ile mümkün değil.

Tek dertleri bulundukları makamları kaybetmemek için sürekli popülizm peşinde koşuyorlar her ilçeye her şehre TOKİ yada doğalgaz gitmez Türkiye'şu anda 2000 nüfus altında belki yüzlerce ilçe var nüfusumun kayıtlı olduğu ilin 1800 nüfuslu ilçesi var ilçe demeye şahit lazım bırak kasabayı bildiğin köy buraya daha önce toki yapıldı şimde 150 tane daha yapılacak birde doğalgaz bağlandı bu sene.dünya da doğalgaz krizi varken ekonomik kriz varken bunlar yapılmaz.ondan sonra doğalgaz'a zam geliyor tabi sen taş çatlasa TOKİ hariç yaklaşık 600 ev olan yere doğalgaz verirsen olacağı zam.

Yaşadığım ilçenin dibinde üç tane köy var oraya doğalgaz vermediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutup ayısı -- 18 Eylül 2022; 20:53:47 >
  • Ben şehit ailesi olarak basvuru yaptim.

Taksit sabit olacak deniyor ama kredi taksitimi.yoksa ev kira taksitimi sabit olacak ?

• 0,64 ile millete kredi çektirmeyen güruh gelmiş yine .

• Söyle olaydı böyle olaydı ebemin de bıyığı olaydı 10 sene sonra dedem olur du demeden biraz da biz olumlu yaklasalim o zaman. Moral bozmadan.

İstanbul dan örnek verelim. 600 bin TL ye ancak gecekondu alırız İstanbul da ki o bile çok cok zor arsadan dolayı. Ortalama diyelim 1 evin bedeli 2 milyon TL. Bunun bankaya 120 ay da geri ödemesi aylık 50 ila 65 bin TL arasında. Bankaya göre değişir zaten devlet bankaları vermiyor onları eledik özel bankalar donumuza kadar almak istiyor. Varsa öyle aylık 50.000 TL taksit ödeyecek babayıgit buyursun banka dan çeksin. Gerçi o krediyi ödeyecek adam da para vardır zaten gider nakit alır orası ayrı. Gelelim zam mevzusuna şunu direk yapistirayim az önce bir arkadaşa cevap vermiştim daha fazla zahmet etmeyeyim. İnsanları karamsarlığa düşürmeyin. Sizin tuzunuz kuru işiniz muhalefet yapmak olabilir. Ama maalesef herkes sizin gibi değil.

Geriye dönük 15 yıl i araştırdım ben. Söyle diyeyim memura o sene %16 geldi ise toki ye 9 gelmiş. 80 geldi ise tokiye 25 gelmiş. 10 geldi ise tokiye 4 gelmiş. 6 geldi ise tokiye 2 gelmiş. Vs vs. Yani son 15 sene de hiç bir zaman memur zammın da artış olmamış. Bakan bunu da geçen açıkladı hiç bir zaman biz vatandaşımızin odeyemeyecegi bir zam la karşı karşıya getirmedik toki ler de dedi. Araştırdım harbiden doğru demiş

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

O taksit tutarının hiç değişmeyeceğini düşünmek zaten akla izaha aykırı bir durum. Faiz olmayacak diye düşünenleri çok da kafaya takmamak lazım.

• kutup ayısı kullanıcısına yanıt

Rusya' nın çoğu toprağı soğuk olabilir ama 2017' de Volgagrad Şehri' nden İstanbul' a dönerken gördüğüm manzara beni şaşırttı:

Kazakistan' dan Soçi' ye kadar Türkiye' nin 2 katı büyüklükte her yer ekilmiş tarla idi...

• ben cumartesi günü öğlende E-Devletten üzerinden başvuru yaptım. akşam SMS geldi, Halkbank IBAN numarası yazıyor. 3 gün içerisinde belirtilen IBAN'a 500 TL yatırmanız gerekiyor yazıyordu. Sabah yatırdım. ya çıkarsa diye göle maya çaldım. :)

ödeme hesabı ile ilgili atılan Twetleri okudum. başvuru ile ilgili çok kararsız kaldım. ama şöyle bir düşününce ekonominin dip yaptığı bir dönemden geçiyoruz. şuan piyasada fiyatı artmaya bir şey yok. Eğer imkan var ise bankadan sabit taksitli ve yüksek faizli kredi alınarak ev alınmalı.

kendim için örnek vereyim, şuan toki kampanyası dışında her hangi bir yerden değil ev,arsa tarla alacak potansiyelim yok. buradan ev çıkarsa gelirime göre taksitler ödenebilecek seviyede. biraz giderleri kısarak uzun vadede bir ev sahibi olma ihtimali var. bu sürecin nasıl ilerleyeceği, sözleşme ve temel atma tarihleri ne zaman olacağı ve en önemlisi o tarihlerde iktidarda kimin olacağı belirsiz. belirsiz olan çok şey var. ben gözümü kararttım ve başvuru yaptım.

• 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri

total 800.000

başvurular en son 3 milyon küsurdu. artıyordur halen. kuralar çıksın da, konu kendini toparlasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.