Şimdi Ara

Toki Başkanı: Çatı deprem riski nedeniyle kapatılamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Karabel, “Çelik çatı hususunda Galatasaray yönetimi ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile görüşmeler çerçevesinde İstanbul'un 1. derece deprem bölgesinde olması dolayısıyla mekanik mekanizmayla açılır kapanır bir çatının büyük depremde kilitlenebileceği hususunda fikir birliğine varıldı.” dedi. Karabel, Galatasaray'ın talepleri doğrultusunda, çatıya harcanması planlanan paranın, stadın içindeki başka bölgelere harcadıklarını ve daha lüks ve kullanışlı hale getirdiklerini kaydetti.

http://www.emlaktasondakika.com/t/TOKI-Baskani-Ahmet-Haluk-Karabel/Haluk-Karabel-Turk-Telekom-Arenanin-ustu-kapatilmayacak/45941.aspx

1 yıl öncesinin haber. yani görülen o ki, toki, gsgm ve gs yönetimi arasında bilinçli olarak alınmış bir karar var ortada. çatı yapılmayacak, onun yerine locaları vs tamamlayacak toki.
    şu duruma göre açılan davadan bir halt çıkmaz.

• O paraları harcamasalar ne olacakmış çok merak ettim. Lüks ve kullanışlı demişler bir de.

Resmen çalmışlar paraları.
  • İnanmamızı mı bekliyor harbiden merak ettim.
  • daha once yazmistim, tekrardan kopyaliyorum. catinin, kapak takilabilir bir konstruksiyona sahip olmadigina inaniyorum;

toki stadi tek kalemde bitirecekken cati planlamasinda butce asimi oldu ve stad insaatini 2 ayri kalemde ele alindi. hatta o donemler stadin catisiz kalacagi falan da soyleniyordu, cunku finans krizi vardi. catiya kadar olan kismi yapan firmaya aldigi ihalede catinin acinip kapanabilir olacagina dair bir sorumluluk yuklenmemisti, gerekli statik hesaplamalarini bu firma yapti mi emin olamiyorum ama stadin mimari yaptik diyor. acikcasi ben de bir hata yapildigina pek ihtimal vermiyorum bu asamaya kadar.

gelelim cati insaasina... toki bu insaati ustlendi, para bittigi icin ve cebinden odeme yaptigi icin malzemeden ihmarkarlik yapabildigi kadar yapti. cati hesabini yapan schlaich da bir arkadasin hocasi. sitesinden hesapladiklari ve uyguladiklari catilara bakabilirsiniz, oncu bir muhendislik burosu ama ne hikmetse tt arena gibi onemli bir projeyi sitelerinden kaldirmislar. ben hesaplamalarda bir hata oldugunu sanmiyorum, ama uygulamada ve yapi denetimde ihmarkarliklar oldugunu dusunuyorum, hatta muhendislik burosu ile toki anlasmasliga dahi dusmus olabiliry kalitesiz iscilik ve stadin catisinin 13 cm kadar yukarida olmasi (dogrulugunu bilmiyorum) bunu ispatliyor. 13 cm gozardi edilebilecek bir fark kesinlikle degil. zaten yonetimin kurulumuzdan doganin da "catinin kapaklarinin takilabilmesi icin degisiklige gitmemiz lazim" demesi bariz bir konstruksiyon hatasina ustu kapali olarak isaret ediyor.

suanda spor bakanligi ile gs davalik durumda. yonetimin yapabilecegi sey gidip derhal bagimsiz bir yurtdisi denetmen ve danismanlik sirketinden "bu catiya kapak takilamaz/takilmasi riskli" seklinde bir rapor almasidir, tek bir gun gecirmeden zira bakanligin gozu donmus durumda. turkiye'den bir sozsahibi sirketin de riske girip "hatali" raporu vermesini mevcut sahislara savas acmasi beklenemez.

Eger tabiri caizse curuk raporu alinirsa, kapak takilabilmesi icin tokinin hatalari gidertmesi beklenir ve zararin neresinden donulurse kar edilir.

• Hannover 96 kullanıcısına yanıt
    çatının kapak hesaba katılarak hesap edilip edilmediğini anlamak aşırı kolay aslında.
    hiçbir mühendis, hiçbir firma gerizekalı değildir, overdesign yapıp gereksiz masrafa girmez.
    mevcut çatı sismik izolasyon malzemesi bellidir, bu malzemenin ne kadar yük taşıyacak şekilde seçildiğine bakıp çatının mevcut yüküyle karşılaştırdığımızda; kapağı taşıyacak şekilde yapılıp yapılmadığını, stada gitmeden bile öğrenebiliriz.
  • paralar ayakkabı kutularından çıkıyor hocam
  • Çatıyı şeffaf yapaydınız lan bari sahtekarlar.Neymiş onun parasını stadın başka yerlerine harcamışmışlar.Şu ülkede bir tane mi düzgün iş olmaz bir tane mi kurum onurlu,haysiyetli olmaz arkadaş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.