Şimdi Ara

Togg'u piyasadan sılecek daha iyi bir SUV 25 bin dolar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bana chp deme olayı pkk ile chp yi karşı karşıyaymış ayaklarına hiç getirme zira bu gün tüm ilişkileri ayan beyan ortada. Bu güne kadar pkk neden bitmedi bende şimdi çok iyi anlıyorum mesela. Ne ambargosu? Her şey halkın gözünü boyama. Halk sefalet içindeyken bana bir tane maddi sıkıntı yaşamış üst kadro chp li göster.. Hortumla götürdüler senelerce hortumla vakumladılar resmen ülkeyi.. Ssk yı batırana tek kelamın yok ssk nın batması demek ne demektir bunu açıkla? Öyle hortumladılar ki ülkenin zaruri giderlerini karşılayacak para kalmadı kasada...

Hükümet yiyormuş.. Hee ne zengin bir devletmişiz ki bir yandan yiyor bir yandan ha bire atılımlar oluyor. Şu ülke büyümede gelişimde son 15 yılda gördüğünü ne zaman gördü?

Togg devlet kurumudur ve aynı zamanda bir siyasi partinin başarısıdır. Milletin içinde de benim diyen herkesindir. Sen üzerine almasanda olur zira aksini düşünenler bu başarıya ortak zaten değil asla da olamazlar.

Bazı söylediklerinde kısmen haklısın neticede ülkenin ayakta durması gerekiyor du değil mi? Yoksa nasıl zengin olacak saltanat süreceklerdi. Ülkede harıl harıl ihracat var doların yüksek olması vatandaşı zora sokuyor evet ama ihracat yönünde ülkeye katkı sağlıyor çok sağlam bir para akışı var. Haa o para cebine girmiyor diye işine gelmiyor öyle mi? Ülken sürekli gelişiyor göremiyorsun ki cebini düşünmekle o kadar meşgulsun ki zengin olayım refah içinde yaşayayım ne olursa olsun diyorun yok öyle yağma. Sömürenler o şekilde yaşıyor. Refah için önce belin bükülecek. Kızacaksan bu güne kadar devletin ihtiyaçları dışında büyümeye gelişmeye yönelik yapılması gereken şeyleri yapmayanlara kız söveceksen onlara söv.

Edebiyat yapma bence. Şüphem yokki bir çok kişiden çok daha iyi imkanlara sahipsin. Zaten sorun da bu. Ülkenin zengini zaten zengin etkilenmiyor. Gerçek yoksulu hiç bir zaman şikayet etmede devletini destekledi destekliyorda. Ama şu orta kesim.. Hiç bir zaman doymadı. Açık konuş hesabın neden altımda 3 milyonluk araba yok da 500 bin liralık araba var değilmi?

Devletin hiç bir malı satılmaz özelleştirmek demek satılması demek değildir. Hangi kurum özelleştiyse hizmet kalitesi arttı bu peşkeş çekildi demekmi oluyor? Devlet kurumları bile vızır vızır çalışıyor. Ya eskiden ? sözde 5 te mesai biterdi ama saat 3 ten sonra birer birer çıkar giderdi o memur amcalar hesap soran yok nasıl olsa zaten devletin malı deniz yemeyen keriz deyimide bunlardan çıkmadı mı.. Madem peşkeş çekilmesinden bahsediyoruz çok daha öncekiler neden ne için hemen dibimizdeki adaları peşkeş çekti onuda söylesene o zaman açıkla bize. Kafalar kıyakken neyin anlaşmasıydı? Neler verildi nelerin vadi verildi de adalardan vazgeçildi.. Komik olmayın Allah aşkına..

Memur mesai saati bitince limon satardı bu ülkede geçinebilmek için ne anlatıyorsun sen? Şimdi hangi memurun geçim derdi var? Tek sorun lüks yaşayamamak.. İşiniz gücünüz demagoji fakir edebiyatı.

Allah devletime hükümetime zeval göstermesin.. Her şey çok güzel olacak dedi dedikten sonra ortalık bombok oldu. Asıl güzellikler 2023 ten sonra iç merak etmeyin. En yüce kutsal güzellik ne olacak biliyormusun? Bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içip her fırsatta arkadn vurmaya çalışan tipler. Gerek fiziki, gerek sözlü eylemler peşinde olanlar. O zaman göreceğim onları..

Buda bu konuya yazacağım son mesajdır kafanıza göre takılın oynayın sözüm meclis dışı it ürüyor kervan yürüyor......

• Togg konusunda bile "Yol yabdı" mesajları havada uçuşmuş. Savunma sanayi, hastane, ssk gibi propaganda kokan cümleler kurulmuş.

Bu kadar zırvadan sonra abilerinden ablalarından bir "aferim" kapmışlardır herhalde. Bunların 2 paragraf kurabilen azınlık kesimi bile üstteki propaganda kelimelerini kullanmadan cümle kuramaz. Bu yüzden gereksiz yere forum veritabanını şişirmeye gerek yok.

Konuya gelirsek Çinli elektrikli otomobil meselesi sadece TOGG u değil tüm dünyadaki markaları tehdit ediyor. Görecekseniz elektrikli oto çağında nasıl herkesin elinde Çinli telefonlar olduysa arabaları da Çinli olacak. Çok ucuza %100 Çinli (gerçek yerli-milli) pili ile işletim sistemi ile araba basacaklar dünyaya. Bu sadece Teslanın TOGG un BMW nin problemi değil. Dünya Çini sömürmeye çalışırken kendi sömürge olmak üzere.

• synthesizer kullanıcısına yanıt

Yıl 2002, ötv %27. Yıl 2022 ötv %80. Kdv de tuzu biberi.

Ortalamaya vursak bir araç başına ekstra 200bin alınıyor. Akp döneminde yapılan vergi artışı bu ve sadece otomobilden bahsediyorum.

Yılda ortalama 800bin araç satılıyor. Yılda yaklaşık 10milyar dolar para yapıyor. 1 yıllık ekstra alınan vergi ile bütün köprüler(çanakkale, osmangazi, yavuz selim vs) çok rahat yapılabiliyor. 10 yıllık bu parayla tüm şehirler arasına otoban yaparsın.

Adamlara israf var diyorsun onu bile savunuyor. Togg diyor hala.

• turkeril kullanıcısına yanıt

e sen hakaret edıyorsun en basta sonra gereklı cevabı alınca bu hakaret degildir biri doğru biri hakaret olmuş oluyor

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Mercedes'te 5 yılda dünya markası oldu zaten..

• tRoya06 kullanıcısına yanıt

Olmadı elbette. Mantıklı hedef koyarsın önce ülke için üreteceğiz geliri ile ar-ge çalışmaları yapacağız 10 ýıl icinde dünyaya açılacağız de eyvallah diyelim,

Adamlar Almanya'daki sattı vw panikte diye haber yapıyor,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum dünyada da böylemi ama, bizim insanımızda doğmamış bebeğe don biçmek bir de doğmamış projeyi gömmek var. İyisiyle kötüsüyle bir proje yapılıyor, elbette ki hataları kusurları olacak. Zaten ürün geliştirmek, ar-ge bunun için var. Her nesil bir önceki nesilden çıkartılan dersler ile projelendirilmeli. Bir marka çıkıyor ortaya, ciddi bir fabrika kurulmuş durumda, bugün olmuş hala aracın çıkmayacağını söyleyenler var. Ucuz veya pahalı bu araç çıkacak ve satılmaya başlanacak. Önemli olan inşallah ki sürekli olması, gün gelir belki sahip oluruz  

• Leap motor zaten b sınıfı mini otosunda bile otonom sürüş vb özellikler verebilen bir firma üretimi artirabilirse buralarda araç yollar menzil 700 km zaten efsane menzil var

• Bence TOGG'un dünya genelinde bir marka olması için bazı şeyleri aşması lazım. Mesela THY bu günlere gelirken bir partinin projesi değil ülkenin hava yolu olarak geldi. Bu sayede iktidarda a partisi de olsa b partisi de olsa bir tepki olmadı.

TOGG ile ilgili tanıtım ve pr çalışması biraz sıkıntılı yapılıyor sanki. Bu araç bir siyasi partinin malı mı? Bakıyorum Akp'li arkadaşlar diğer partilere oy verenleri bu araçtan soğutmak için ellerinden geleni yapıyor gibiler.

Konu ucuz fiyatlı bir elektrikli suv geldiğine ilişkin. Ama konu içinde bakıyoruz vay efendim Chp böyle Akp şöyle. Bu konulara giriyorsak sormak lazım bu aracı sadece Akp'lilere mi satacaklar? Bu forumda bile böyle bir tartışma oluyorsa Chp'li veya başka partili birisi bu aracı alıp nasıl binecek? çevresinden gelecek"ooo Akp'li mi oldun sen" gibi bir tepkiden korkmayacak mı insanlar? (ki bu kadar bir siyasi parti sembolü olarak görülmeye başlarsa yarın Akp gidip başka partinin iktidar olduğu bir ortamda düşünün insanlar cesurca alabilecekler mi bu araçları?)

• 0M42 kullanıcısına yanıt

ne idüğü belirsiz dediğin araç tum dunyada haberleri yapılan araba :D yav bu kadarda partizan olmayın aarkadaslar gulduruyorsunuz. Togg yerıne bu arac uretılse toggun 4te 3 fıyatına alacaktın , tum dunyaya haber oldu bu araclar zaten toggdan 10 kat fazla ihracat yapacaktın togg mu onemlı ulken mı onemlı? Togg algısına kapılıp gitmişssin çizgi film izleme zararlı demekkı her gordugunuzu duydugunuzu mantık yurutmeden kabullenıyorsunuz futbol macı da ızleme sakın mazallah yolda gıderken karsı takım taraftarı bıze kufrettı deseler gaza gelıp vandal gibi saldırırsın . Bİrşeyleri biraz sorgulayın kendı kişiliğiniz olsun kulaktan dolma herseye ıannmayın. Yerlıymıs mıllıymıs .. O kadar altın reza zarrab aldı cıkardı noldu nerde ulkede dolar 18 e sabıytlendı kral selman kankası sagolsun. Nolcak simdi çağ mı atladı ulke her sene devaluasyon oluyor hala togg da togg dogalgaz cıkaracaz uzaya gıdecez ıhamız sıhamız var kcında don yok ama

• bayada bir arastırdım bu leapmotor 4 adet modelı var hepsı de sınıf lıderlıgıne oynuyor

• Arkadaşlar forumda çete var yöneticiler bazinuyeler vs ben her an uzaklaştırma alabilirim. Forum Fiat bayilerinin elinde biliyorsunuz alıştık artık buna. Bayilerin hükümetle ortak çete kurmus olabileceğini de tespit ettim hemennkonuyu kapattılar dolayısıyla gizlemek adına benide uzaklastiracakalr kib çetelere geçit vermeyin

• inan o dogan şahini arar oldu vatandaş. O doğan şahini belki 30 asgari ücretle sıfırını alabılıyordun zamanında ama su an en ucuz egea bile alsan dizeli 100 asgari ücret fiyatına. Bide arıza yaptımı ayvayı yedın parçası dogan sahin gibi ucuz değil cunku

• O değil de hani bazı muhalifler TOGG araçlarını yerden yere vuruyor ya da önemsemiyor falan ya bunun üzerine iktidar ya da onu destekleyenlerin şu söylemleri çok anlamsız: "Bunlar yüzünden Türkiye'de yerli araba yapılamadı..." Ya bu kadar kolay mı yani vatandaş istemedi eleştirdi, kesinlikle yerli araba yapamayız, sakın yapmayın mı dedi de şimdiye kadar yerli araba vs yapılamadı. Keza yerli telefon da öyle. Hatta petrol çıkarılamadı doğalgaz da. Bunların arkasında ulusal ya da uluslararası sermaye ve güç odaklarının olduğunu bilmiyor muyuz sanki. Tamam muhalefet o olmamış, böyle olmamalıydı falan diye bazı yapılanlara karşı çıkıyor bazıları belki anlamsız ama bir ülkede projelerin yapılamamasının sebebi muhalefet olamaz, olmamalı. Bu arada ben gerçekten TOGG sorunsuz üretilsin biz de alıp kullanabilelim istiyorum. Uygun olursa aracımı değiştirip TOGG almak istiyorum. Ha fiyatı çok yüksek diyelim biz alamayacağız tamam yurtdışına satılsın ülkemize para gelsin. Zaten araba almak zor hele de sıfır; TOGG alamasak da alamayalım ama bu tür projeleri "muhalefet istemedi yapılamadı" diye basit mazeretlere indirip milleti saf yerine koymasalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 17 Ağustos 2022; 19:15:39 >

• Konuda araba hariç her şey tartışılıyor adminler nerde

• dogru soyleyenı dokuz koyden kovuyorlar bu ne ya :D

• guncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 26 Ağustos 2022; 9:54:11 >
  • 0M42 kullanıcısına yanıt

doğru, zamanında bi arabamız yok diye yakınıyorlardı, bir proje atıldı ortaya "bunu kim alabilecek çok pahalı olur bu" diye beğenmediler, "parçaları yerli değil" diye beğenmediler, sanki tüm markalar el yapımı parça kullanır gibi. bunları dinleyip halkın alabileceği düzeyde lada vega düzeyinde bir araba üretseydik bu sefer de "anca yapabileceğimiz buydu zaten" diyip aşağılarlardı. bu ülkenin gelişmemesinin en büyük sebeplerinden birisi de destek yoksunluğu ve ne olursa olsun kötü olacak diyenler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.