Şimdi Ara

Togg T10F, -30 °C'deki kış testlerini başarıyla tamamladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
5.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.5m a 5 tane sipariş verdik. Fazlasını dağıtacam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anladığım kadarıyla bunda da ısı pompası yok.

• Yurtdışında daha ucuz bunun neresi yerli yahu

• """4,8 metreyi aşan uzunluğu ve büyük batarya seçeneğinde 600 kilometrelik menziliyle dikkat çeken Togg T10F fiyat olarak T10X'in 1,8 milyon liralık başlangıç seviyesinin altında kalacak.

52,4 kWh batarya ile ~370 kilometre menzile ulaşması beklenen yerli otomobil, %25 #ÖTV yüzünden maalesef en iyi ihtimalle 1,6 milyon lira seviyesinden satışa sunulabilecek."" -@dolubatarya

ötv %10 olsa 1.3-1.4 olcaktı kısa menzil fiyatla uygun olabilirdi, AMA yinede şehir içi için 5metrelik araçta mantıklı değil üstelik bu fiyatlarla HİÇ değil !

kısa menzil böyle bi aracın üretilmesi zaten pek mantıklı değil, kocaman şehir içinde manevra park vs sıkıntı, bi de kısa menzil versiyonda uzun yola çıkınca da 200-250 km menzil anca olur .. ee 3 yıllık eski teknoloji yine şarj süresi çok uzun, şehirler arası yol yapacaklar içni de mantıklı bi araç değil kesinlikle... ee kısa menzil 5 metrelik araç ne diye çıkartılıyor? .. .dediğim gibi KÖTÜ YÖNETİM !

• xpugur kullanıcısına yanıt
    Küçük araçla başlasa daha büyük sıkıntı olurdu çünkü üretim kapasitesi belli. SUV veya Hatchback, yılda 30.000 üretim ile en çok kar edeceği modeli seçti.

Ayrıca Tesla 20 yıllık bir firma, bunu atlamayın. 20 yıllık olmasına rağmen yeni Model Y'deki değişim çok düşük kalıyor. 3 yıllık TOGG'da da yeni bir motor, sıfırdan yeni bir batarya beklemek pek mantıklı olmaz. Bir tarafta yılda 1 milyon üretim, diğer tarafta daha 3 yılda 60.000 üretimi geçmiş bir firma.

Elbette babamızın firması değil. Türkiye'de para zor kazanılıyor, bu paralara alınabilecek mantıklı otomobil olması zor olacak gibi. Bakalım hayırlısı olsun.

• cnkaa C kullanıcısına yanıt
    Neden türkiyede araç fiyatları çok yüksek, bu kadar çok vergi var diye sorduğumuz zaman akpliler yıllarca ithal araba öyle olur yerli markamız gelince böyle olmayacak dedi, ama şimdi bakıyorsun yerli arabamız bizde pahalı Avrupa'da ucuz, ne utanmaz adamlar anlamak zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.5 milyon ~ 3 milyoncuk olur... ÇİN markası...

• TOGG'un T10F modelini acilen çıkarması gerekiyor fakat dananın kuyruğu bence modelin paketlendirmesi ve ek özellikleri açıklandığında kopacak...

Bana göre firma şuana kadar kötü bir pazarlama stratejisi izledi ve izlemeye devam ediyor, T10F üzerine çok fazla konuşuldu yazıldı çizildi sinirler gerildi beklentilerin bini bipara ruha haline girdik memleketçe... ÖTV zammı ve düzeltme zammı işin tuzu biberi oldu.

TOGG'da bana göre bir kere yönetimin kafa olarak değişmesi lazım, aracın kalite olarak üstünlüğü olsa da malesef kendi segmentinde dahi rekabeti tetikleyemedini görmek beni sinirlendiriyor.

Bu noktada konuşulacak çok şey var fakat en başta aynı paraya gidip kendisinden çok daha kalitesiz aracı alan kendi insanımızın hatası var.

TOGG zaman içinde sektördeki fiyat artışına kör kalarak T10X'in itibarını zadeledi.. öyle bir noktaya geldikki insanlar TOGG'un kalitesine suç bulur hale geldi fiyat olarak gidip daha kalitesiz ama yakın bir fiyata yada aynı fiyata gidip rakip aracı aldı...

Malesef burada da çoğu zaman gördüğümüz gibi itibar celladı olup aynı zamanda yabancı aşığı çok fazla vatandaşımız var, bakıyorsun her olumsuzluğu bir tarafa çekip insanları boşa düşürmeye memur gibiler..

Aşağıda koyduğum video'daki arkadaşı yıllardır takip ediyorum, tabloda göründüğü gibi araç aslında paketlerle ayrıştırılıp daha ucuz modeller türetilerek belki de 2-3 katı satış rakamına ulaşabilirdi fakat yönetimin kafası çok farklı çalışıyor, aynı hatalar T10F ile yapılırsa bir çuval indir mundar edilmese bile zaman kaybettirilmiş olacak..

T10F'in geniş bir yelpaze de paketlendirip sunmaları ölüm kalın meselesi bana göre...

Aracı eklentilerle ve paket farklılığı ile yükseltme seçeneği tercihen müşteriye sunulması lazım, en dolu halinde kendi segmentindeki üst markaların araçlarıyla yarışacak getirilebilir olması lazım...

Son olarak aracın çıkışında gerçekten alım kolaylığına sebep olacak kırpılmış özelliklere sahip 1-2 paket sunmaları gerekiyor.

Atalarımız çıkmayan candan ümit kesilmez demişler, bekliyoruz.

• murtazagil kullanıcısına yanıt
    Ön konsol ve koltukları olabilir 😀

• Maşallah, T10X uzun menzil kullanıcısı olarak T10F i sabırsızlıkla bekliyorum

T10X zaten oldukça verimli araçtı, gerçek en uzun menzili veren araçtı, T10F de sürtünme azaltıldı , menzil rekorunu yeni bir Togg modeli alacak.

T10F çıtayı bir üste yükseltecek Eylül e bir şey kalmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gurur duyuyoruz. İnşallah 10x deki hatalar olmaz

• gecceanduana kullanıcısına yanıt

ağlanacak halimize gülmen de ayrı bir komedi..

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

insanımızı hiç suçlama, geleceği muallakta olan bir marka/modeldense gelecek vaad eden marka/modele yönelmekte bir yanlış yok. ikincisi öyle yada böyle ülkenin yarısı için togg siyasi propaganda için üretilmiş bir araç haliyle araca mesafeliler. araç ağızıyla kuş tutsa almazlar. onları da suçlayamazsın. dolayısıyla meselenin özüne bakmak gerekir.

• texjrwillerjr kullanıcısına yanıt
    Valla çok doğru demişsiniz. Dünya tarihinde siyasi görüşü olan başka bir araç markası var mıdır bilmiyorum. Benim fikrim SUV araç ile piyasaya girmeleri büyük hataydı. Önce halka hitap eden (ucuz olan) araç ile piyasaya girecekti ki o zaman piyasada nasıl tutunuyor görecektik. Şu an ben param olsa bile 2,5milyona yakın bir fiyata satılan güya halk arabası diye tanıtılan aracı almam. 2,5milyona halk arabası mı olur? Bakalım bu sedan model kaç paradan piyasaya girecek...

• Son vergi vs olaylarından sonra gördükçe sinirim bozuluyor. Ne biçim ülkedeyiz...

• Togg neden sadece elektrikli üretiliyor?

Hadi dizeli geçtim ama en azından 1.0 veya 1.5 turbo benzinli motor seçeneği koysalar daha iyi olmaz mıydı?

• bu çok güzel olmuş soğuk havalarda elektrikli araçlar hep soru işareti oluyordu.. Bekliyoruz çıkarın hemen alalım inşallah.

• Devlet segmentinde en fiyat performans ürünü sayılabilecek bir araç yapar. Kalitesi fiyatı gayet iyidir. Ama bizim millet gider daha doğru düzgün marka algısı bile oturmamış BYD'ye ve Tesla'ya abanır. Tabi elektrikli araç segmentinde de cari açık vermeye başlarız. Mecburen %25 ÖTV'ye yükseltilir, hatta bu gidişle daha da artabilir.

Analitik zeka sahibi insan bunun nedenini düşünür biraz ama bizdekilerin kafa "devlet bize zulüm olsun diye vergi alıyor" çapında çalıştığı için mevzuyu anlayamıyor, idrak edemiyor. Arkadaş elektrikli araç alacakların %80'i işte şu güzelim Togg'dan alsa elektrikli araçlara ilave ÖTV falan gelmez, hatta düşer bile.

• Haber eski sanirim, bir aracin kis testleri seri uretime gecmeden yapilir. Eylulde satisi yapilacak aracin kis testi simdi yapildiysa vay haline..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.