Şimdi Ara

Togg ne oldu ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
8.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam arkadaş mesleki bilgisini konuşturmuş, sizin meslek ne?
  • Melikşah_38 M kullanıcısına yanıt
    Şu zihniyet yokmu istemezükcüler vatana bir tane çivi çakmazlar yapılanlara da gerek yok derler :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yerli ve milli uçak halen daha göklerden inemedi. En uzun süre havada kalma rekoru bu kolay kolay kırılamaz, işte dij güjler niye düşman sandınız. Asla üretemezler bunun üstünü. Şimdide şaakk diye araba yapıp ters köşe yaptık. Bitmedi şaak diye Mars'a gideceğiz, çaktırmıyoruz henüz, onlar kumda oynayadursun. Hırs ve kıskançlıktan çatladılar, tutamıyorlar küçük enişteyi, çareyi tüm dünyaya Corona salmak ta buldular.

• Kaplannn14 K kullanıcısına yanıt
    1881 'de Gustave Trouvé tek başına elektrikli otomobil üretti, ne diyorsun değişik :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pruvap

Yerli ve milli uçak halen daha göklerden inemedi. En uzun süre havada kalma rekoru bu kolay kolay kırılamaz, işte dij güjler niye düşman sandınız. Asla üretemezler bunun üstünü. Şimdide şaakk diye araba yapıp ters köşe yaptık. Bitmedi şaak diye Mars'a gideceğiz, çaktırmıyoruz henüz, onlar kumda oynayadursun. Hırs ve kıskançlıktan çatladılar, tutamıyorlar küçük enişteyi, çareyi tüm dünyaya Corona salmak ta buldular.
    Deden de senin kafandaydı memleketin uçak fabrikasını kapattı, sonra şakkk diye devrim otoyada istemezuk dedi. Bu da yetmedi şakk diye darbe yapıp memleketi 20 sene geriye götürdü

• Adorer kullanıcısına yanıt
    Evet; o darbeden de nurtopu gibi sizin zihniyet doğdu, işi gücü demogoji ve partal olan

• Önden not : ne AKP liyim ne CHP liyim. Apolitik biriyim kardeşim. Sadece konuyla ilgili yazmak istedim.

Hocam Togg ile ilgili gelişmeler genelde linkedin üzerinden güncel paylaşılıyor. En son yanlış hatırlamıyorsam gebze de yıllık ya 2 ya da 5 yüz binlik üretim tesisinin çed raporu alınmıştı. Ama bu şey sanılmasın: arabanın geliştirmesi oranın açılmasını beklemiyordur. Orası neticede sadece üretim merkezi.

Bir de merak edenler için ilk savaş uçağımız da 2023 te uçmayacak. Ama 2023 te ortaya çıkacak. Sanırsam block 30 veya 40 olarak çıkacak ilk lansmanda. 2029 gibi semalarda göreceğiz. Sonra yıllar içinde block 50-60-70 diye devam edecek.

Ek olarak : elektrikli otobüsle de ilgili olarak... onun da çalışmaları devam ediyor. Sanırsam ilk onu göreceğiz. Araçlar yerli değil tabi ama üstüne yapılan çalışma aracın kendisi kadar pahası var. Saygı duyulası bir konu o da.

Ek olarak 2 : uçan arabaların çalışması baykar tarafından başlatıldı (diye bir duyum var) . Cezeri adında. Ha hiç alınacak görsele sahip değil + ankara istanbul gibi şehirlerin yarısının şahsi uçuşa kapalı olduğu alanda ne kadar işler onu da bilmiyorum ama yapılıyor işte. Ben yanlış anlamış da olabilirim tabi: askeri amaçla da üretiyor olabilirler

Tüm mühendislerin gözlerinden öperim.

Ekstra : togg fiyatlarından ötürü belki bizler alamayacağız hemen ama en azından yurtdışına satışı olursa ülkeye döviz girer, kur düşer, devletin eli sağlam olur, biz rahatlarız. Bunu demek için de illaha akp li olmaya gerek yok. Yatırımın her türlüsü hoştur güzeldir. Yeterki akıl karı yapılsın ( ha togg akıllıca mıdır? Onu bilecek alanda mühendis de değilim ekonomist de. Sıradan bir vatandaş gibi ihracatı olur diye umuyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenilallanin -- 15 Haziran 2020; 22:6:18 >

• Chpnin trol hesapları birbirini çoşturuyor 😂😂😂
    Aslında Twitterdan takip edebilirsiniz
    Geçtiğimiz günlerde fabrika için ÇED'den olumlu rapor alan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu bugün de Yatırım Teşvik Belgesi aldığını duyurdu.
    Yerli otomobilde gelişmeler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu sonuçlanan yerli otomobilde bugün de Yatırım Teşvik Belgesi alındığı açıklandı.

ÇED RAPORU ONAYLANDI

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından çalışmaları planlandığı biçimde sürdürülen Türkiye'nin Otomobili yatırımı Bursa'nın Gemlik ilçesinde inşa edilecek olan fabrika inşaatının başlayabilmesi için gerekli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu olumlu olarak aldı.

TOGG'dan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, "Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi hakkında ÇED Yönetmeliği'nin 14. maddesi gereğince bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu' kararı verilmiştir." ifadesine yer verildi.

Araba üretildikten sonrada fazla elektrik harcıyor demeye devam edersiniz 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Mesela ne üretelim?
    Dünyaya satabileceğimiz ne olabilir?

Alıntıları Göster
    batarya konusuna yoğunlaşalım. dünyanın bataryaya ihtiyacı olacak. yazılım konusuna yoğunlaşalım. 120 sene önce icat olmuş birşeyi 120 yıl sonra üretmeye başlamayı matah birşeymiş gibi ortaya koymanın bir anlamı yok.
  • Büyümeye devam ediyor. Siz bilmiyorsunuz bari susun da cahilliğiniz ortaya çıkmasın. Ford'dan 10-15 yıllık tecrübeli mühendisleri topladılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

batarya konusuna yoğunlaşalım. dünyanın bataryaya ihtiyacı olacak. yazılım konusuna yoğunlaşalım. 120 sene önce icat olmuş birşeyi 120 yıl sonra üretmeye başlamayı matah birşeymiş gibi ortaya koymanın bir anlamı yok.

Alıntıları Göster
    Dünyanın çeşitli yerlerinde batarya üretiliyor zaten.
    Batarya konusunda kendini ispatlamış ülkeler varken bzden neden alsınlar ki?
    Hani arabayı almayacak olanlar bataryayı neden alsın ki diye soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Dünyanın çeşitli yerlerinde batarya üretiliyor zaten.
    Batarya konusunda kendini ispatlamış ülkeler varken bzden neden alsınlar ki?
    Hani arabayı almayacak olanlar bataryayı neden alsın ki diye soruyorum.

Alıntıları Göster
    yeni nesil batarya teknolojisi çok yeni, otomobil gibi geç kalmış sayılmayız.
    o fabrikaları adnan menderes kapattı...

• Jquair kullanıcısına yanıt
    dedi akp maaşlı trollü...

• quote:

Orijinalden alıntı: detanaoq

o fabrikaları adnan menderes kapattı...
    Tek partili dönemde iktidarda chp varken adnan menderes nasıl kapatsın. İsmet inönü kapattı

• quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Tek partili dönemde iktidarda chp varken adnan menderes nasıl kapatsın. İsmet inönü kapattı

Alıntıları Göster
    1935'den sonra fabrikalar yenilenmemiş 1948'de Marshall yardımları gelince tarıma yönelim başlamış. Burda güzel bir açıklama var:
    https://teyit.org/kayseri-ucak-fabrikasi-ve-fabrikada-uretilen-ucaklarla-ilgili-iddialar/

TOGG meselesine gelirsek bu araba için yeni araba alma planımı erteledim, merakla bekliyorum çalışmalar Covid 19 sebebiyle biraz rötar yapsada çalışmalar devam ediyor.

salla salla 60'lı yıllarda sağcılar darbe ile adnanı başbakan yapıp kapattırdı... CHP ile alakası yok...iftira atmaktan başka bir şey bilmeyen şahıs...
  • Kaplannn14 K kullanıcısına yanıt
    Boyle adamlara laf anlatamazsin, onlarin amaci yapilmadigini görmek. Ilginc bir sekilde hersey basariz olsa da, dalga gecsek alay etsek diye bekliyorlar ve asla olumlu yönde bir düşünceleri olmaz, sadece yerme ve elestirme.

• detanaoq kullanıcısına yanıt
    Yigenim şimdi hemen googleyi açıp arama kısmına NURİ DEMİRAĞ yazıp araştirmanı rica ederim, belki okuyup utanırsın biraz

• Bana kalırsa işin başında veya yönetim kurulunda ciddi bir yetersizlik var. Sanıyorum Hamza Yerlikaya ikna edilmeye çalışılıyor! Akşam 17:00 dan itibaren Vakıfbank'taki çalışmalarını bitirip TOGG mesaisine başlayacak. Yarım saatlik mesai yapsa Volkswagen, Toyota, Honda, Renault vs. ezcümle firmalar fiyat kırmaya başlayacak, böylede olmazsa tası tarağı toplayıp gidecek ülkeden... Yani yapsalar bir türlü, yapmasalar bir türlü... Aynı seçim durumları gibi.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.