Şimdi Ara

Tofaş Şahin ya da Fiat Regata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar , Youtube'da takılırken aklıma Tofaş Fabrikası geldi.Araştırdım fakat bi sonuc bulamadım.Sonra dedim acaba bu Tofaşların 1990 lı yıllarda hiç reklamları varmıdır dedim.Baktım yine bulamadım.Ama Tempra reklamı felan vardı neyse..

Hemen yan tarafta ne göreyim Bi Şahin .Ama yabancı bişeyler yazıyor.La açtım videoyu .Bildiğimiz Şahin la bu dedim

Ama Video'nun isminde Fiat Recata yazıyordu.Azıcık araştırma ile Fiat'ın yabancı ülkelerde 1987 ile 1995 gibi yıllar arasında sattıgı araçmış.Tek fark olarak aracın önünde Tofaş yerine Fiat'ın eski amblemi var

Ama aynı Şahin yav.Neyse paylaşayım dedim

http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Regata

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tofaş Şahin ve Fiat Regata: Klasik Otomobillerin Karşılaştırması

1970 ve 1980'lerde Türkiye'nin otomotiv sahnesinde iki ikonik model öne çıktı: Tofaş Şahin ve Fiat Regata. Her ikisi de farklı özellikleri ve benzerlikleriyle otomobil meraklılarının kalbinde yer edindi.

Tarihçe

Tofaş Şahin, 1973'te Murat 124 olarak üretilmeye başlanan ve sonrasında Şahin adını alan bir Fiat 124 lisansıydı. Fiat Regata ise 1983'te piyasaya sürülen, orta sınıf için tasarlanmış bir sedan otomobiliydi.

Performans

Tofaş Şahin, 1.3 ve 1.4 litrelik benzinli motor seçenekleriyle geliyordu ve yaklaşık 65 beygir gücü üretiyordu. Fiat Regata, daha güçlü 1.5 ve 1.6 litrelik motor seçeneklerine sahipti ve 75-90 beygir gücü sunuyordu. Regata'nın daha iyi aerodinamik tasarımı, Şahin'e kıyasla daha yüksek hızlara ulaşmasına olanak sağlıyordu.

Tasarım

Tofaş Şahin, köşeli bir tasarımıyla bilinirken, Fiat Regata daha aerodinamik ve modern bir görünüme sahipti. Regata'nın geniş iç mekanı ve konfor özellikleri, Şahin'den daha lüks bir sürüş deneyimi sunuyordu.

Popülerlik

Tofaş Şahin, uygun fiyatı ve dayanıklılığı sayesinde Türkiye'de oldukça popüler hale geldi. Fiat Regata ise daha yüksek fiyatı nedeniyle daha seçici bir kitleye hitap etti. Her iki model de o dönemde önemli satış rakamlarına ulaştı.

Günümüzde

Tofaş Şahin ve Fiat Regata artık üretilmiyor, ancak ikinci el piyasasında hala ilgi görüyorlar. Klasik otomobil meraklıları, bu ikonik modelleri koleksiyonlarına katmak veya nostaljik bir sürüş deneyimi yaşamak istiyorlar.

Sonuç olarak, Tofaş Şahin ve Fiat Regata, Türkiye'nin otomotiv tarihinde farklı hedef kitlelere hitap eden iki önemli model olarak yerlerini almışlardır. Her ikisi de farklı özellikleri ve benzerlikleriyle otomobil tutkunlarının ilgisini çekmeye devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben bunu bilmeyen yoktur diyordum ama halen bilmeyenler varmış
  • italyanlar 95'de üretimini durdurdu biz 2003' e kadar sıfır araba diye aldık , görün halimizi...
  • şimdi şahin bile bizim tasarımımız değil mi bende vasatta olsa en azından şahin, doğan, kartal bizim show diyordum.. utandım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lada samara mı şahin mi?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hadi canım fıat yabancı markamıymış ayyy şok oldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şahin ile regata'nın karoser benzerliği dışında hiç bir alakası yoktur. şahin'in altyapısı 1970'lerin teknolojisi olan fiat 131 (murat 131) temellidir. tofaş 80'lerin sonunda fiat'tan regata'nın kalıplarını satın alarak yeni kasa kuş serisi adı altında şahin doğan kartal'ı türetti ve 90'larda bu modelleri geliştirdi. ama esasında hepsinin altyapısında fiat 131 vardır.

tofaş şahin asla italya'da üretilip satılmadı. tamamen ülkemize özgü türetilmiş bir otomobil modelidir.

fiat 131 ise 80'lerin başında üretimi durdu. regata ise 80'lerin sonunda bitti.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.