Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
13
Favori
111.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sene öss ye girdim ve iyi bir sonuç aldım. Tercih aşaması yaklaşıyor. Mühendislik düşünüyorum ve birçok üniversiteyi araştırdım. Puan sıralamasında Tobb dikkatimi çekti. burslu bölümlerinin puanları hep ilk 5 içerisinde. Sitesini bi inceledim ve ilk 500 e 950 tl burs verdiklerini gördüm
    Yanlış bi tercih yapmak istemiyorum. Boğaziçi bilkent varken Tobb a gitmek mantıklı mıdır? Sonuçta yeni bi üniversite gelecekte ne olacağı bilinmez. Bu üniversite hakkında bilgisi olan, fikir beyan etmek isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...



  • Üstün başarı bursunda 1.5 ila 2.5 milyar arası deişen bir miktar bile alabiliyorsun..

    Bizim bir üst dönemden bi eleman gitmişti geçen sene TOBB a.. Alanı eşit ağırlıktı ama sözelden derece yapmıştı.. Ya 1.5 ya da 2.5 gibi bir miktar alıyordu yalan olmasın..

    Yeni açılmış bir yere gitmek her zaman risktir ama tobb kalifiye eleman alıyor ve akademik kadrosu da gayet iyi sanırım.. Bence bu riski almaya değer..

    Ben İstanbul' da oturuyorum ve Ankara düşünmüyorum.. Ankara' da okumak istiyorsan korkmadan tercih edebilirsin.. İstanbul dışında okumak isteseydim kesinlikle TOBB gidebileceğim yerlerin başında olurdu..

    Adamların imkanları da gayet geniş.. Geçen sene adamlar bizim okul için özel uçak kaldırıp TOBB a gezdirmeye götürmüştü..

    Sonuç kesinlikle düşünülebilir.. Pişman olmazsın..
  • TOBB iyi bır unıversite.Arkasına kuvvetli bir kurumu almıs ve sureklı gelısmeye acık bır yer.Ancak maddi olarak sıkıntınız yoksa bılkent ve odtu gibi uni.ler varken tobbu tavsıye etmem.Ayrıca bılgıdım kadarıyla bılkent burslu ogrencılerıne aylık 300 lira gıbı burs saglıyor.Bu da az para sayılmaz.
  • Her ne kadar özel okullardan nefret etsem de

    Bilkent'in burslu öğrencilerine gerek yurtdışı gerek yurtiçinde sonsuz imkanlar, olanaklar tanıdığına kimsenin şüphesi yok.
  • TOBBda staj imkanları çok geniş ve mezun olana kadar oldukça fazla deneyim kazanabiliyorsun. Düşün derim.
  • Bu okulda okuyorum ve bu konuda biraz seni aydınlatmak bnaa düşüyor sanrırım..


    Bahsettiğine göre puanın gayet iyi..

    Fakat bu okula gelmeden önce kafana yazman gereken bir kaç şey olucaktır...

    Birincisi çok sıkı bir hazılrık dönemi geçireceksin....Yeri gelecek söyleneceksin ben 1 yıl öss ye bu kadar kasmadım bu ne böyle diye...
    (devamsızlık saatleri sınırlı,dersler agır, yeri geliyor haftanın 6 gunu ders) (toefl denen bir bela var biraz araştırırsan detaylı bilgi bulabilirsin)

    Neyse ben ilngilizceyi bir şekilde hallederim bolume geçerim diyosan da dusunmen gereken bir konud haftada 40 saate yakın ders göreceksin(özellikle muhendisliklerde) artı cts ve pazar gunleri de sınavlar olucak...

    Kaba bir hesapla Yılın 10-11 ayını okula gidip gelerek geçireceksin......


    Şimdi sana soruyorum alacagın para için bu durumları göze alırmısın????

    Zira maddi durumunda iyiyse bu okulu hiç düşünme bile derim...




  • Okulun iyi ya da kotu yonlerinde her zaman yrdımcı olmaya çalışırımm arkadaşım.aklına takılan bir şey varsa sorabilirsin buradan...
  • (p.m. den atmıştım ama buradan cevaplarsanız herkes bilgi sahibi olur)

    1negatheef
    Merhabalar, Tobb Etu konusunda yardımcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
    okulla ilgili bir kaç sorum olacak,

    -Tobb daki ortak eğitim programı ilgimi çekti. Bu sadece tobb da mı var? Sonuçta okul bittiğinde mesleğinle ilgili bi tecrübeye sahip oluyorsun. Bu diğer okullara göre ciddi bi avantaj sağlıyor mu?

    -Okulun 3 dönem olduğunu duydum doğru mu? Hangi aylarda tatilleri var?

    -Okuldaki ideolojik yapı hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Yönetimde iktidarın düşünce yapısı hakim diye biliyorum. Okulda bunu sezebiliyor musunuz? Yani siyasi görüşler öğrencilere yansıyor mu? Çünkü bu işlerden uzak bi okul seçmek istiyorum.

    -Bi de Ankara düşündüğüm için büyük ihtimal Bilkent veya Tobb olacak. Size tekrar tercih hakkı verselerdi hangisini seçerdiniz?

    vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli. tekrar çok çok teşekkür ediyorum...




  • Öncelike pm alıp gönderemiyorum kusura bakma arkadaşım telefon dogrulasında problem yaşadım burdan yazayım cevabını




    Ortak eğitim porgramı turkiyede sadece tobb etude var gerçekten faydalı bir sistem..Buyuk bir artı oldugu kesinlikle dogrudur..Okulu bitirdiğinde Yaklaşık 1 yılllık iş tecbrubesine sahip oluyorsun ayrıca bu yaptıcagı staj da fotokopi çekme vb gibi işler yaptıgın staj değil tamamen bolumunle alakalı oluyor.Ve iyide maaş alıyorsun gittiğin yerde.Gel gelelim bu sistemin de hatalı noktaları var.Staj komisyonunda yuzde 80 tanıdık torpil davaları donuyor.Ya komisyonda bir tanıdgın olursa yada hatrı sayılır bir akraban falan varsa stajın gerçekten iyi yerlere çıkıyor ve bu da kariyerinde önemli bir adım oluşturuyor.

    Yok benim tanıdıgım falan dersende hatrı sayılır bir not ortalaması gerekiyor.Aksi taktirde staj dönemin bir kabusa dönüşüyor...



    Okulun 3 dönem oldugu dogrudur..
    Tatil demişsinaçıkcası ben pek tatil diye bahsedebilecek bir zaman göremiyorum..:)

    Şuan ben hazırlık sınıfındayım geledcek senenin akademik takvimi açıklandı 1.sınıflar için eylul 20-agustos 10 arası olarak belirlenmiş..Resmi tatiller ve bayram tatilleri dışında tatil yok..Her dönem arasında 1 er haftalık tatilcikler var sadece :=)




    Gelelim 3..meseleye duydugun kesinlikel dogrudur ama okul içinde ogrenciler arasında bir siyası tarştırşma veya buna baglı bir gerilim oldugunu görmedim duymadım.Herkes kendi havasında takılıyor bu konuda.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın tarzında....


    Bilkent mi tobb mu konusuna gelince ben ne kadar yorum yapsam yinede karar sana kalıyor..
    en başta iki okulun ortamı çok farklıdır..Bilkentte genelde parantez içinde elit kesim takılır altında son model arabası cebinde milyarlık kredi kartları olan tarzdan tipler...Bilkentin buyuk kısmı bu şekilde.Bu kişilere ayak uydurmak zor gelebilir çogu insana...


    Bilent in avantajı bi kere kampusu olması universite gibi universite olması bu çok önemli bir faktör bence..Tobb etu de bana kalırsa universite havası yok.Bildiğin bir kolej havasında ilerliyor..
    Tatil durumunda buyuk sıkıntı var tobb etu nerdeyse yılın 11 ayı okulda çalışarak geçirmen gerekebilir(yeri gelicek cumartesi pazarlar dahil) bilknette ise boyle bir durum yok kısmen de olsa tatil sureleri daha uzundur..


    Gelelim alıcagın burs a kesinlikle derece yaptıgın durumda(ilk 1000) Ulkemiz şartlarında çok harika bir para alırsın eline tobb da.Fakat ne derece rahat edersin bunu düşünmen gerek..Eger maddi imkanın varsa okuldan alıcagın bursu hiç düşünmeden tercihini yapmanı ben sana tavsiye ederim......


    Şuan benim yazabilecegim sana bu kadar..Eger daha fazla bilgi istersen yada aklına takılan noktalar olursa buradan sana yardımcı olmaya çalışırım......




  • İlgin için gerçekten çok çok teşekkürler. Aklımdaki soru işaretlerini giderdin.
    Temmuz ayı içerisinde Ankaraya gelip okulları yakından incelemeyi düşünüyorum. Ondan sonra bi karar verip gidecez artık hayırlısı..
  • Bir kaç yorumda ben yazmak isterim. Özellikle iktisadi idari birimler fakültesi ile alakalı bölümler yazılcaksa bu tip üniverstieler öss tercih listesinde kesinlikle yazılmalı. Örneğin Tobb etu üniv, İzmir Ekonomi üniv, İstanbul Ticaret üniv bu tip üniversitelerin öss de burslu puanları çok yüksekdir. Bu üniversitelerin en büyük avantajı, öğrencilerine diğer üniversitelere göre çok rahat iş imkanı sunabilir çünkü doğrudan yada dolaylı olarak pekçok işletmeyle alakalıdır. Örneğin googleda izmir ekonomi-tesco kipa diye bi araştırma yaparsan dediğimi çok rahat anlayabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svs -- 25 Haziran 2009; 20:51:41 >
  • ben tobb etü öğrencisiyim 3. sınıf makine.. okulun verdiği imkanlar bir öğrenci için yeterli imkanlar hatta fazlası bile.. yalnız dersler ağır bunu söylemek lazım.. akşamları sınava girmeye, yoğun ve ağır bir hazırlık okumaya, haftasonlarını okulda geçirmeye razı mısın öncelikle bunu sor kendine..

    eğer razı isen şunları söyleyebilirim, güzel bir ortamı var üniversitenin kampüs alanı büyük olmasa da... hem hepsinden ötesi yurt inşaatı tamamlanıyor okulun hemen yanında, böylelikle ulaşım problemin ortadan kalkacak..

    konu başlıklarıyla aklıma gelenleri yazayım

    LAPTOP->her öğrenciye laptop veriliyor, bu çok güzel bir paylaşım ağı oluşturuyor öğrenciler arasında, üniversitenin içinde her noktada wireless var hem de bağlantı hızı oldukça yüksek ve 3 yıl boyunca da garanti kapsamında olduğu için laptopun, bozulduğunda senin için bir sıkıntı olmuyor veriyorsun servise hallediyorlar. derslikler oldukça modern, projeksiyon her derslikte veya amfide var...

    PARA->derecen iyiyse çok güzel burs imkanı sağlayacak okul sana ailenden + olarak para almana gerek kalacağını zannetmiyorum. verdiği bursun yanında, yurt tamamlanana kadar her öğrenciye ev yardımı da veriyordu fakat yurt tamamlandıktan sonra bedava kalacağın için yurtta, artık vereceklerini zannetmiyorum.

    STAJ->okul 3 dönemden oluşuyor 2. sınıf ve sonrası için.. (1. sınıfta isteğe bağlı) ve 2. 3. 4. sınıflar olmak üzere her yıl 3buçuk ay ortak eğitim kapsamında staj yapıyorsun okulun anlaşmalı olduğu yurt içi veya yurt dışı firma, şirketlerle. bu sana iyi bir iş deneyimi kazandırıyor ve hepsinden ötesi maaş alıyorsun en az asgari ücret eğer yurt dışına gidersen 1000 euroya kadar para alırsın..

    ORTALAMA-> burslu gireceksen ortalaman 2.5/4 olmalı en az, ve bunun altına inersen naneyi yersin. ha burssuz girip 3.5/4 yaparsan da okul harcını ödemiyorsun güzel bi imkan bu da...

    ha şunu da söyleyeyim, ben burslu değilim. memnun muyum evet ama çok yoruldum çokk...

    SİTE->www.etu.edu.tr




  • ben de bu yıl sınava girdim tobb etü ee (burslu) mu itü elektronik mi yazsam diye arada kaldım.Tobb un beni en çok çeken yönü ortak eğitim modeli sonuçta tobb özel sektörün kalbi mezun olunca iş sıkıntısı yaşanmaz diye düşünüyorum bunun yanında okul boyunca kazanılan iş deneyimi de fazlasıyla güzel.Beni düşündüren yönleri yaz tatilinin olmayışı(ne kadar doğru bilmiyorum okuyan arkadaşlar cevap verirse iyi olur).Hazırlık sınıfının sonundaki toefl sınavının söylenene göre zor oluşu (ingilizcem şuan temel seviyede ).Yıl içerisinde ortyalamanın 100 üzerinden 60ın altına düşmesiyle üniversiteye borçlanman.Merak ettiğim tobb u burslu kazanıpta ingilizce ve 60 olayında dolayı okuldan ayrılan var mı.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Ben bu sene hazırlığı bitirdim ve kendimce cevap vermeye çalışayım.

    Hazırlık baya yorucu ve kasvetliydi. İngilizceniz eğer yeterli değilse baya zorlanabilirsiniz. 3. dönem haftada 25 saat ingilizce eğitimi alıyorsunuz ve bu 3. dönemin sonunda hazırlığı geçmek için TOEFL ITP sınavından en az 500 almanız lazım. Daha fazla puan aldığınızda ingilizce derslerinden muafiyet alabilirsiniz. Örneğin 533 puan alırsanız bir muafiyet alıyorsunuz ve ilk senenin ilk döneminde ing. dersinden muaf oluyorsunuz.

    Tatil konusuna gelince en çok tatil yaptığınız yıl hazırlık. Eylül başında başlayıp Temmuz ortasında bitiyor ve size 2 ay tatil kalıyor. 1. sınıftada yeni yönetmelikle(ben öyle duydum) okul 3. dönem olacakmış. Ayrıca, 2.3. ve 4. sınıflarda staj ile birlikte okul Ağustos ortasında bitiyor.

    Para; eğer çok iyi dereceniz varsa harika paralar alabiliyorsunuz. Sözelden,Eşit Ağırlıktan derece yapıp gelmiş bir sürü arkadaşım var ve milyarlar kazanıyorlar.Maddi durumunuz çok iyi değilse ve dereceniz çok iyiyse gelmenizi öneririm

    Yurdun geçen sene yapımı başladı. Seneye bitireceklerdir ve ulaşım sorunu ortadan kalkar.

    Okulun TM ve Sözel bölümleri Sayısal'a göre daha iyi. Sayısal olarak geleceksenizde en iyi Sayısal bölüm Makine Mühendisliği'dir. Diğer sayısal bölümlere fazla yatırım yapan bi okul değil.

    1. sınıfa yeni geçtim ama bölümden çok arkadaşım oldu, bu bilgileride onların anlattıklarıyla size aktardım. Ben burslu kazanamadım ama yinede bu okula geldiğim için mutluyum. Tatilleri fazla dert etmiyorum, normal bi okula gitsemde yaz okulu vs. yine olacaktı . Bölümüm Makine Mühendisliği

    Saygılarımla




  • Özellerden Koç, Sabancı, Bilkent, TOBB en üst düzeyleri, sonra Bilgi, Yeditepe, Başkent falan geliyor. Böyle kaliteli bir okulda okumak seni iş hayatında çok iyi yerlere götürecektir. Tabi ne istediğini bilmek de önemli. Ben ÖSS maratonunda çok yoruldum, biraz dinlenmek istiyorum diyorsan TOBB'da okuyan arkadaşların yorumları ortada. Ben Bilkent'i tercih ederdim açıkçası, burs kesilme olayı yok, zorlansan bile bursun kesilmiyor ama TOBB'da ortalamayı tutturman lazım. Bilkent'in yurtdışı bağlantısı çok daha iyi ayrıca.
  • Puanım tutsa tereddütsüz giderdim ama malesef puanım tutmuyor.
  • cevaplar için çok teşekkürler
  • arkadaşlar gerçekten çok iyi paylaşımlar yapmışsınız. birçok kişiye yararlı olacağını düşünmekteyim.yorum yapan herkese çok teşekkürler.


    kendi araştırmalarım neticesinde şu durumda kararım bilkent elektrik elektronikten yana olacak. umarım pişman olmam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 18 Temmuz 2009; 23:13:55 >
  • ben de bu sene hazırlığı bitirdim DephroN la da hazırlıkta tanıştık
    arkadaşımın da söylediği gibi sayısallar içinde en iyi yatırım yapılan bölüm makina mühendisliği ki en zor bölüm de
    bilgisayar mühendisliği için üstten arkadaşlardan duyduğum mühendisliklerin en kolay bölümü bizim okul için
    hem hocaları yönünden olsun hem dersler açısından olsun öyle diyorlar..
    bir çok özel okulda olduğu gibi ciddi bir hazırlık süreci var eğer varsa hazırlıkta yatarım düşüncen direk kafandan sil
    okul 3 dönem 2 dönem okulda 1 dönem stajda deniyor
    2. sınıfta staj başlıyor o da 3 dönemi düşün 1. sınıfı okuyorsun 1. ve 2. dönemi sonra yaz döneminde 2. sınıfın 1. dönemini okuyorsun sonra ağustoste 1 ay tatilin var sonraki güz döneminde 2. sınıfın 2. dönemi okuyorsun sonra staja gidiyorsun sonra 3. sınıf vs böyle devam ediyor..
    hazırlıkta dönem araları 1 hafta idi bölümde 2 hafta.. hazırlıktan sonra en uzun tatilin olan 2 ay var temmuz ağustos ayları
    bir de 29 ekimden ve 19 mayıstan sonra cumartesi günü telafi dersleri oldu hazırlık için
    bölümde böyle bir şey pek olmuyormuş zaten cumartesi de ayrıca dersler oluyor pazar günleri de sınavlar oluyormuş
    para konusunda da ciddi bi rakam alabilirsin eğer üstün başarılı girersen kesilme durumun hiç bir şekilde yokmuş
    bu kadar çalışmaya ve yorulmaya razıysan gel derim okulun ortamı güzeldir kampüsü yok ama yurt inşaatı bitecek seneye devamında da kampüs havasının oluşacağını düşünüyorum ve yeni binalar da gelecektir..
    iyi bir mühendis olmak istiyorsan zaten çok çalışmak zorundasın ama bu kadar yorucu bir tempoda olur mu bilemem
    gene aklına soru gelirse sorabilirsin
    tercihi kendin yapcaksın iyi araştır derim




  • tobb da 2. sınıf öğrencisiyim. Mühendislik okuyorum. Say-2 de ilk 500 de bu okula girdim. Öncelikle şunu söliim bugüne kadar bu okulu seçme konusunda verdiğim karardan dolayı bi kere bile pişman olmadım. Bunun bir sürü sebebi var. Bikaç tanesini yazayım;
    1- Hangi okulda bu kadar sıcak ve ii arkadaşlıkların kısa sürede kurulabildiği bi ortam var
    2- Hangi okulda elini kolunu sallaya sallaya hocaların odasına girip muhabbet ediosun ve anlamadığın şeyleri soruyorsun
    3- Hangi okulda bu kadar yüksek burs veriyorlar ve otel kalitesinde yurt imkanı sağlıyorlar.
    4- Hangi okulda rektöre yada rektör yardımcılarına sorunlarını bu kadar rahat iletebiliosun ve karşılığını alabiliosun
    5- Hangi okulda bir yıllık iş deneyimiyle mezun oluosun
    6- Hangi okul Ankaranın merkezi yerine (Bahçelievler) 15 dakikada bi servis kaldırıyor.
    7- Hangi okul sana 300 dolar karşılığında böylesine spor imkanları sunuyor.(havuz, fitness, basketbol salonları, masa tenisi salonları, sauna, buhar odası, fin hamamı hemde özel hocalar eşliğinde..)
    8- Hangi okulda eğitim kalitesi bu kadar yüksek
    9- Hangi okulun labında bizdeki gibi trilyonluk malzemeler var.
    10- Hangi okulun bu kadar temiz ve düzenli. Görünüşü bu kadar lüks. Devlet üniversitelerinde tuvalatin yanından bile geçemezsiniz. Bizim tuvalatlere ise tabiri caizs bal dök yala.
    11- Hangi okulda öğrenciler arasında siyaset bu kadar geri planda. En sağcısıyla en solcusu her zaman yan yana.
    Evet doğru okulumuzun birçok sorunu var. Tatilimizin az olması bunlardan biri. Okulun temmuzun sonunda bitmesinden dolayı yaklaşık 40 günlük tatilimiz oluo. Fakat bunun sebebi, sene içinde 4 ayı iş yerlerinde geçirmemizdir. Yani eylülden temmuz sonuna kadar sürekli ders işlemiyoruz. Diğer bir sorun ise okulumuzun yeni olmasından kaynaklanan yönetim sorunları fakat emin olun her geçen gün sürekli gelişmekteyiz ve bu sorunları gidermekteyiz.
    Ben kimseye bizim okulumuzu yazın diye bir öneride bulunmak istemem fakat tobb etü diyip geçmemek, üstünde defalarca düşünmek lazım diye düşüüyorum.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.