Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
13
Favori
111.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok güzel paylaşımlar, herkese teşekkürler.
  • yorumları okudum. bende 4400 civarı oldum say da ea tada 1200 civarıyım. iktisat veya endüstri müh. burslu düşünüyorum.şöyle bir sorum olacak. bu ortak eğitim olayı sırasında verilmesi gereken dersleri veremeyince ortalamamıza yansıyormu? sonuçta biz stajdayken o dersleri göremeyecez sınavlarına girincede bilmediğimiz bi konu hakkında bişe yapamayacaz. dolayısıyla beni ortalamanın altında kalıpta bursumun kesilmesi korkutuyor. böyle bir durum olabilirmi?böyle bir durum yaşayan varmı?
  • Ben end 3.sınıftayım artık 4 e geçmek üzereyim.Bölüm hakkında bilgi verebilirim ama akşama:)
    Bugün finallerim başladı da.

    Ortak eğitimdeyken ders falan almıyorsun.Sadece çalışıyorsun sınav ortalamayı falan düşünme yani.
  • Arkadaşlar ortam eğitim sizin düşündüğünüz gibi bişi diil. Ben kısaca açıklamaya çalışayım. Bizim okulumuzda diğer okulların aksine 3 dönem vardır. 2. sınıftan itibaren her öğrenci bu dönemlerden 2 tanesini okulda geçirirken birini işyerlerinde ortak eğitimde geçirir. Örneğin 1. dönem 3. sınıflar ortak eğitime gider, 2. dönem 2. sınıflar ortak eğitime gider, 3. dönemde ise 4. sınıflar ortak eğitime gider. Senin normal olarak alman gereken dersler üniversite tarafından sen okuldayken kesinlikle açılır. Yani ortak eğitimdeyken derslere girememe gibi bi durum, dolayısıyla burs kaybı die bi durum kesinlikle yoktur. Ortak eğitim bize ders külfeti getirmez aksine derslerden uzak kalıp dinlenmek için, kendimizi pratikte geliştirmek için bir fırsat tanır. Ortak eğitimdeyken hiçbir dersten sorumlu değilsin... Sadece mesai saatleri içerisinde iş yerinde bulunup stajını tamamlayacaksın.




  • Hazırlık konusunda da arkadaşlar bişeyler sormuş onları cevaplayayım. Hazırlıkta 3 kur vardır. Herkes ingilizce seviyesine göre bu kurlara yerleşirilir. C kuru en yüksek kurdur. Bu kura ingilizce seviyesi yüksek olan kişiler gider. Bu kişilerin 1 dönem hazırlıkta okuyup 2. dönem bölüme geçme şansı vardır. Tabi aralık ayında yapılacak toefl sınavından başarılı olurlarsa. Başarısız olurlarsa diğer kurdaki kişilerle temmuzun başındaki toefl sınavına hazırlanırlar. A kuru en düşük kurdur. Bunlar B kuruna göre günde 1 saat daha fazla ders işlerler(Toplam 6 saat). Temel seviyeden hiç ingilizce bilmioyormuş gibi başlanır. Temmuz başına kadar normal çalışma temposuyla bu kişiler hazır hale gelir. Tabi temmuzu bekleyemeyenlerde olabilir. Bunlar okuldan bağımsız olarak kurslarada gidip toefl sınavına girebilir. Bu sınavdan başarılı olurlarsa zaten bizim okulda hazırlığı geçmiş sayılır. O derecesini bizim okulda saydırabilir yani.
    Diğer bir konusu burs konusu. Hazırlıkta başarısız olan kimsenin bursu kesilmez. Hazırlıkta 2. seneyi okuyan herkesin bursu devam eder.(devamsızlıktan kalmamak şartıyla) Hazırlıkta 2 sene kalan kişiler ingilizceden sorumlu olarak otomatikmen bölüme geçer. Bölümde aldığı ingilizce dersinden başarılı olan kişi hazırlıktan da başarılı olmuş sayılır.




  • Benim sıralamam 2926 mühendislik düşünüyorum. Endüstri, makina, bilgisayar. Açıkçası hangi bölümü okumak istediğim konusunda kararsızım. Makina yada bilgisayar programları ilgimi çekmiyor. Mecburen endüstri kalıyor. Ama araştırınca fabrikalarda 10 makine mühendisi varsa 1 endüstri mühendisi olduğunu, sektö rde belli bir yerinin olmadığını bilgisine ulaştım. Ne iş yapacak tam olarak belli değil. Ki dört seneyede piyasanın endüstri açığını kapatıp kapatmıyacağınıda muallak. Ama mühendislikler içindede en yakın onu görüryorum. Tobb endüstri ciddi ciddi düşünüyorum. Tabi odtü bilgisayar ve odtü makinede. Tobb endüstri çıkışlı birinin en düşük başlangıç maaşı nedir? Çalışma ortamı nerelerdir? İlerki yıllarda nerelere kadar yükselebilir? Birde ingilizceme pek güvenemiyorum açıkçası.Çalışmak bana zor gellr gibi bir lüksüm yok tabi ama çalışıpta yinede sınavı geçememekte var. Beni tedirgin eden bu konularda bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim. Yardımcı olmak isteyen olursa pmden msn adresimide atabilirim.




  • Tobb endüstri mezununun diğer endüstri mezunlarından tek farkı(mezun olduğunda) iş tecrübesi piyasayı yakından takip etme imkanı.En azından bana kazandırdıkları bunlar.Türkiye genelinde en çok kalite sistemi oluşturmak, üretim planlama da çalışırsın.Ama kendini başka yönlere sevk edebilirsen daha iyi alanlar bulabilirsin.

    Kendimden örnek vermek gerekirse okula başladığımda üretim planlama müdürü olmak benim için top pozisyondu.Ama üretimin içine girince -her ne kadar zevkli de olsa- ve çalışma hayatını yakından tanıyınca mesai kavramının bana ters olduğunu anladım.Bu yüzden gelecek planlarımı sanayide kullanılan erp mrp gibi programların tasarımı, geliştirmesi ve simülasyon gibi işler üzerine kurdum.Okula başlayınca herşey çok değişiyor.
  • TOBB ETÜ'de okuyan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
    Bu sene yerleştim.ilk sene malum İngilizce hazırlık okuyacağım.İlk sene nasıl geçiyor.kaç saat ders oluyor,bölümdeki gibi 3 dönem mi oluyor,ve mümkünse geçen senelerin sınav soruları var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S3datt -- 19 Ağustos 2009; 16:31:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurtasdel

    tobb da 2. sınıf öğrencisiyim. Mühendislik okuyorum. Say-2 de ilk 500 de bu okula girdim. Öncelikle şunu söliim bugüne kadar bu okulu seçme konusunda verdiğim karardan dolayı bi kere bile pişman olmadım. Bunun bir sürü sebebi var. Bikaç tanesini yazayım;
    1- Hangi okulda bu kadar sıcak ve ii arkadaşlıkların kısa sürede kurulabildiği bi ortam var
    2- Hangi okulda elini kolunu sallaya sallaya hocaların odasına girip muhabbet ediosun ve anlamadığın şeyleri soruyorsun
    3- Hangi okulda bu kadar yüksek burs veriyorlar ve otel kalitesinde yurt imkanı sağlıyorlar.
    4- Hangi okulda rektöre yada rektör yardımcılarına sorunlarını bu kadar rahat iletebiliosun ve karşılığını alabiliosun
    5- Hangi okulda bir yıllık iş deneyimiyle mezun oluosun
    6- Hangi okul Ankaranın merkezi yerine (Bahçelievler) 15 dakikada bi servis kaldırıyor.
    7- Hangi okul sana 300 dolar karşılığında böylesine spor imkanları sunuyor.(havuz, fitness, basketbol salonları, masa tenisi salonları, sauna, buhar odası, fin hamamı hemde özel hocalar eşliğinde..)
    8- Hangi okulda eğitim kalitesi bu kadar yüksek
    9- Hangi okulun labında bizdeki gibi trilyonluk malzemeler var.
    10- Hangi okulun bu kadar temiz ve düzenli. Görünüşü bu kadar lüks. Devlet üniversitelerinde tuvalatin yanından bile geçemezsiniz. Bizim tuvalatlere ise tabiri caizs bal dök yala.
    11- Hangi okulda öğrenciler arasında siyaset bu kadar geri planda. En sağcısıyla en solcusu her zaman yan yana.
    Evet doğru okulumuzun birçok sorunu var. Tatilimizin az olması bunlardan biri. Okulun temmuzun sonunda bitmesinden dolayı yaklaşık 40 günlük tatilimiz oluo. Fakat bunun sebebi, sene içinde 4 ayı iş yerlerinde geçirmemizdir. Yani eylülden temmuz sonuna kadar sürekli ders işlemiyoruz. Diğer bir sorun ise okulumuzun yeni olmasından kaynaklanan yönetim sorunları fakat emin olun her geçen gün sürekli gelişmekteyiz ve bu sorunları gidermekteyiz.
    Ben kimseye bizim okulumuzu yazın diye bir öneride bulunmak istemem fakat tobb etü diyip geçmemek, üstünde defalarca düşünmek lazım diye düşüüyorum.


    Aynen katılıyorum. Her yazdığına satırı satırına katılıyorum. 2. sınıf iktisat öğrencisiyim. Özellikle 11. madde ye tamamen katılıyorum. Kendi arkadaş grubum tamamen farklı görüş ve düşüncelere sahip. Ama daima kolkolayız.




  • ben 2 yıllıktan dgs ile elektronik mühendisliğine geçtim.

    elektronik bölümünde okuyan birisi yada bilgisi olan var mı?
    intibak senesinde nasıl bir ders programı ve de tutum gösteriliyor size karşı?
  • İngilizce yeterlilik sınavına girmek zorunlu mu?girmezse direkt a kurundan mı başlıyoruz ?
  • arkadaşlar benim de sorularım olacak. bu sene tobb etü bilgisayar mühendisliği bölümünü burslu kazandım, hazırlık okuyacağım.

    birincisi ayın 2sinde 4ünde ve 7sinde sınavlarım olacakmış, bunlar nasıl işliyor yani ilk sınavı geçersem ikincisine gibi mi yoksa 3üne de girmem zorunlu mu.

    ikincisi hazırlık sınıfları için eğitim ayın kaçında başlıyor? yurt dışına çıkmam sözkonusu ona göre kendimi ayarlayacağım, ayın 7sindeki sınavdan çıktıktan sonra bir daha ne zaman okula gelmem gerekecek yani?

    üçüncüsü, yurtlar ne zaman bitecek :)

    teşekkürler
  • Hayırlı olsun hocam öncelikle.

    Malesef sen tatil işini unut.Ayın 2 sinde ilk aşama sınavı var 3 ile 4 ünde de ilk aşamanın yazma konuşma kısmı varmış.7 sinde ikinci aşama var ilkinde başarılı olursan gireceksin.İkinci aşamaya girmeyeceksen 7 sinde dersler başlıyor.Hazırlıkta bölümlerde.Sadece C kurları -en iyi hazırlık kuru- 14 ünde başlıyormuş.
  • teşekkürler hocam

    okuyan 2 kişiye de sordum sizin de söyledikleriniz doğrultusunda tatilimi iptal ettim, paşa paşa okula gideceğim.

    okuyan arkadaşlardan biri hazırlık sınavlarını salla son kurdan başla yoksa bazı yerleri atlayabilirsin sıkıntı yaşarsın dedi, bu konuda ne düşünüyorsunuz mantıklı mıdır?(orda kurdan başlayabilecek seviyede olduğumu düşünüyorum)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 300üb500

    teşekkürler hocam

    okuyan 2 kişiye de sordum sizin de söyledikleriniz doğrultusunda tatilimi iptal ettim, paşa paşa okula gideceğim.

    okuyan arkadaşlardan biri hazırlık sınavlarını salla son kurdan başla yoksa bazı yerleri atlayabilirsin sıkıntı yaşarsın dedi, bu konuda ne düşünüyorsunuz mantıklı mıdır?(orda kurdan başlayabilecek seviyede olduğumu düşünüyorum)


    ben de başlayabilirsem b kurundan başlamayı düşünüyorum.a kurund my name is'den alıyorlarmış.b kuru a kuruna nazaran daha iyidir diye düşünüyorum.b kuruna kalmak için 1.aşada 125 soruluk sınavı vermek yeterliymiş.sen bilirsin yine de.
  • sedat hocam sizin bölüm nedir?

    sınavların bir bölümünde speaking de varmış acaba o c kuru için olan sınav da mı yoksa tüm sınavlarda var mı? ondan korkuyorum ben gerisini yaparım yoksa.
  • bölüm tarih.
    bildiğime göre 1.aşamada önce 125 soruluk test.ondan sonra speaking+reading sınavı var.speaking+reading'de 200-250 kelimeden kompozisyon yazdırıyorlarmış.
    Lise ingilizcesiyle anca 125 soruluk testi geçebiliriz diyorum.konuşma,kompozisyon zor.
  • kayıtta verilen bilgisayarı marka ve modelini bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 300üb500

    kayıtta verilen bilgisayarı marka ve modelini bilen var mı?


    1. bilgisayar kayıt esnasında verilmiyor. okul acıldıktan bir kac hafta (veya ay tam hatırlamıyorum) sonra veriliyor.

    2. Marka %99.9 Vestel
  • ingilizce sınavı 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümü geçememeniz için çok kötü ingilizceye sahip olmanız gerekmektedir. Bu bölümde yaklaşık 100 soru soruluyor. Sorularda gramer- reading ve listening var. Test şeklinde bir sınavdır. sorular çok kolaydır. bu sınavda geçme şartı, doğru cevap olarak %50 yada %60 ın üstünde kalmaktır. (tam hatırlayamıyorum). Bu sınavdan başarısız olan otomatikmen a kuruna gönderilir. A kurunda günde 6 saat ders yapılır. Daha sonra 2. sınav yapılır. bu sınavda writing ve speaking vardır. İngilizcenize güvenmiyorsanız bu sınavda tökezlemenizi öneririm:):):)Bu sınavlardan başarısız olursanız b kurunda başlıyorsunuz(bence en ideal kur).. Günde 5 saat ders yapılır. Bu sınavları da geçerseniz okul sizi toefl sınavına sokuyor. Toefl sınavından başarılı olursanız direkmen bölüme, başarısız olursanız ise c kuruna gidiyorsunuz.. C kurunda olanlara okul, bir dönem hazırlık okuyup sonra başarılı olursa bölüme geçme şansı vermektedir.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.