Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
551
Cevap
13
Favori
114.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ugurtasdel yaklaşık 100 soruluk sınavı geçersek diğer sınavlara girmek zorunlu mu yoksa diğerlerine girmesek direkt b kuruna kalabiliyor muyuz? öğrendiğime göre öyleydi bir de sana sorayım?
  • Peki %50 bursluluk için ne gerekiyor.ÖSYM'nin klavuzunda puan değerleri yazılmamış.Bunun sebebi nedir.Ve de %50 burslu kazananlar ne kadar ödüyor.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • %50 burslu olunca yıllık eğitim ücretinin yarısını ödüyorsun yani 17750 TL'nin yarısını. Puan değerlerinin yazılmama sebebi, böyle bir bursluluk tipi yoktu. Bu yıl ilk kez %50 burslu öğrenciler alınacak. Dolayısı ile ilk taban puanlarını sizler belirleyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 28 Temmuz 2010; 18:15:52 >
  • benim tm2 sıralamam 39086 sizce tobb hukuka girme şansım var mı?
    tobb da hukuk okuyanların memnuniyet derecesi nedir?
    ya da orda hukuk okumanın avantaj ve dezavantajlarını sayabilir misiniz? (tatil azlığı hazaırlığın çok zor olduğu dışında)
  • Açıkçası hiçbir fikrim yok aslifb, ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum, benim girdiğim zamanki sistemle şu ankinin alakası yok, tm2, mf3 gibi kavramlar hiçbirşey ifade etmiyor bana :) Sıralaman hakkında yorum yapamıyorum. Taban puanlarına zaten bakmışsındır. Ancak şunu diyebilirim, hukuk fakültesinin kontenjanı geçen yıl 30 gibi bişeydi galiba, bu yıl 44 olmuş. 9 tam burslu, 10 yarı burslu, 25 ücretli şeklinde. Dolayısı ile geçen yılki sıralamalardan daha düşük bir sıralama ortaya çıkabilir.

Bu arada şöyle bir link görüyorum:http://etu.edu.tr/events.php?event=557 Perşembe günü, yarın yani, saat 13.00'de Hukuk fakültesinin tanıtımı varmış. Memnuniyet derecesi vb. konuları ben pek bilemediğim için gelip sorularını hem hocalara hem de öğrencilere sorabilirsin.

http://hukuk.etu.edu.tr/ burayı da ayrıntılı incelersen, zaten incelemişsindir herhalde, her türlü avantaj olabilecek şey yazıyor. Ekleyecek çok birşeyim yok malesef :)

Şöyle bir dezavantaj olabilir, fakülte yeni kuruldu, 2. sınıfa yeni geçti galiba öğrenciler. (hoş üniversite de pek eski sayılmaz :) Çok yeni olmanın getirdiği aksaklıklar olabilir, bunlar da nelerdir, hoca sayısının çok fazla olmaması (örneğin x dersini verecek hoca olmayabilir, bu durumda başka bir üniversiteden yarı zamanlı olarak hoca gelir) aklıma ilk gelen şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Açıkçası hiçbir fikrim yok aslifb, ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum, benim girdiğim zamanki sistemle şu ankinin alakası yok, tm2, mf3 gibi kavramlar hiçbirşey ifade etmiyor bana :) Sıralaman hakkında yorum yapamıyorum. Taban puanlarına zaten bakmışsındır. Ancak şunu diyebilirim, hukuk fakültesinin kontenjanı geçen yıl 30 gibi bişeydi galiba, bu yıl 44 olmuş. 9 tam burslu, 10 yarı burslu, 25 ücretli şeklinde. Dolayısı ile geçen yılki sıralamalardan daha düşük bir sıralama ortaya çıkabilir.

Bu arada şöyle bir link görüyorum:http://etu.edu.tr/events.php?event=557 Perşembe günü, yarın yani, saat 13.00'de Hukuk fakültesinin tanıtımı varmış. Memnuniyet derecesi vb. konuları ben pek bilemediğim için gelip sorularını hem hocalara hem de öğrencilere sorabilirsin.

http://hukuk.etu.edu.tr/ burayı da ayrıntılı incelersen, zaten incelemişsindir herhalde, her türlü avantaj olabilecek şey yazıyor. Ekleyecek çok birşeyim yok malesef :)

Şöyle bir dezavantaj olabilir, fakülte yeni kuruldu, 2. sınıfa yeni geçti galiba öğrenciler. (hoş üniversite de pek eski sayılmaz :) Çok yeni olmanın getirdiği aksaklıklar olabilir, bunlar da nelerdir, hoca sayısının çok fazla olmaması (örneğin x dersini verecek hoca olmayabilir, bu durumda başka bir üniversiteden yarı zamanlı olarak hoca gelir) aklıma ilk gelen şey.

malesef ankarada değllim katılamıcam 6 sından önce tercihlerimi verirsem tanıtım günlerine katılmayı düşünüyorum tercihlerde ankara dışına çıkmadım terich işi biter bitmez ankaradayım bakalım bilglilerin için teşekkür ederim kendi sitesini incelemiştim daha sonuçlar açıklanmadan böyyle forumlarda araştırıyorum şimdi

• Ben de ancak bu kadar yardımcı olabildim hukukla alakam olmadığı için . Rica ederim, başarılar.
  • Yani bu mesajlardan anladığım şu:Hazırlıkta sınıfta dahi kalınsa burs kesilmiyor.Diğer sınıflarda da daha sonra gerekli ortalama tutturulunca burs devam ediyor.Hiç şüphe kalmasın diye soruyorum.Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridsl

Yani bu mesajlardan anladığım şu:Hazırlıkta sınıfta dahi kalınsa burs kesilmiyor.Diğer sınıflarda da daha sonra gerekli ortalama tutturulunca burs devam ediyor.Hiç şüphe kalmasın diye soruyorum.Şimdiden teşekkürler.

şüphen olmasın hatta daha da iyisi bu sene girecek olanların bursu kesilmeyecekmiş. hadi gene iyisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipsdontlie555

bi bilkent öğrencisi olarak bilkent dururken tobb u tercih etmeni önermem. kesinlikle iyi düşün. bilkenti diğer üniversitelerle özellikle mühendislik alanında kesinlikle karşılaştırmamak gerek.

rakip çıktı işin şakası elbette bilkent çok iyi ve gelişmiş bi üniversite. eğer lisans tarih bölümü'de açmış olaydı bende orda olabilirdim amma velakin tobb'dayım. ama yine de tobb iyidir bilkent'in mühendisliğini bilmem ama Tobb mühendisliklerde okulun en iyi bölümleridir

• quote:

Orijinalden alıntı: ridsl

Yani bu mesajlardan anladığım şu:Hazırlıkta sınıfta dahi kalınsa burs kesilmiyor.Diğer sınıflarda da daha sonra gerekli ortalama tutturulunca burs devam ediyor.Hiç şüphe kalmasın diye soruyorum.Şimdiden teşekkürler.

Bursun süresi en fazla 5 yıl ve 1 dönemden ibaret, bunu belirteyim. 2. yıl hazırlıkta okuyunca burs alıyor musun ondan emin değilim ama toplamda 5,5 yılı geçmemen gerek. Bursun devamı için de herhangi bir ortalama şartı yok.
  • öncelikle tam benim aradığım soru sorulmuş ve gerekli yanıtlar verilmiş. teşekkürler herkese fakat ben yine de sorumu soruyum. küçük ayrıntılar var çünkü sorumda. tm1 de sınavda ilk 100 deyim. ilk hedefim boğaziçi işletmeydi. fakat tobbu gördükten ve araştırdıktan sonra (ve de hedeflerimi ayrıntılı inceledikten sonra) tobb iktisat kafama girdi. ilerde de yurtdışında ekonomi bazında iyi üniversitelerin birinde master doktora yapmak istiyorum. bu bakımdan boğaziçi ekonomi yazmam daha mı mantıklı olur. tobb iktisatın hocaları çok iyi tavsiye mektupları büyük değer taşır fakat yurtdışında en tanınmış üniversite boğaziçi. eğitimi ve kültürü kökleşmiş bi üniversite fakat tobb daha 6 yıllık. bu bakımdan tobb yazma riskine girmeli miyim? yorumlarınızı bekliyorum. (tobb iktisatta okuyan öğrenciler varsa yazmadan geçmesinler lütfen)
  • Seçim olayı malesef çok zor, ben de zamanında yerleşirken tercih formlarının teslimine 2 saat kala sil baştan tercih yapmıştım. Sen benim yaptığımı yapma tabi :) Lafı şuraya getireceğim, seçimini sen yapacaksın, hayat senin hayatın. tobb etü'yü tercih etme meselesinin "risk" olduğunu kendin ifade ediyorsun zaten, uzun bir geçmişi ve yüzlerce binlerce mezunu yok. Bizim "yaz" ya da "sakın yazma" şeklinde görüş belirtmemiz doğru olmaz. Sana diyebileceğim şu ki, "okulu görmeden kesinlikle yazma". Hatta tanıtım ofisinden arkadaşlara rica et, bir şekilde iktisat bölümü hocaları ile görüşmeye çalış. Başta İsmail Sağlam, Serdar Sayan, Fatih Özatay, Süreyya Serdengeçti veya bölüm başkanları ile, herhangi biri ile en azından. Hedeflerini onlara anlat, cevap almaya çalış. Başka üniversiteleri de gez, şehir meselesini de unutma, Ankara mı İstanbul mu? Sonrasında da seçimini yap. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Seçim olayı malesef çok zor, ben de zamanında yerleşirken tercih formlarının teslimine 2 saat kala sil baştan tercih yapmıştım. Sen benim yaptığımı yapma tabi :) Lafı şuraya getireceğim, seçimini sen yapacaksın, hayat senin hayatın. tobb etü'yü tercih etme meselesinin "risk" olduğunu kendin ifade ediyorsun zaten, uzun bir geçmişi ve yüzlerce binlerce mezunu yok. Bizim "yaz" ya da "sakın yazma" şeklinde görüş belirtmemiz doğru olmaz. Sana diyebileceğim şu ki, "okulu görmeden kesinlikle yazma". Hatta tanıtım ofisinden arkadaşlara rica et, bir şekilde iktisat bölümü hocaları ile görüşmeye çalış. Başta İsmail Sağlam, Serdar Sayan, Fatih Özatay, Süreyya Serdengeçti veya bölüm başkanları ile, herhangi biri ile en azından. Hedeflerini onlara anlat, cevap almaya çalış. Başka üniversiteleri de gez, şehir meselesini de unutma, Ankara mı İstanbul mu? Sonrasında da seçimini yap. Kolay gelsin.

evet haklısın en iyi kararı vermeye çalışıyorum ben de. üniversiteyi gezdim gördüm dediğin gibi bizzat ismail sağlamla, süreyya serdengeçtiyle, ali isimli bi profösr vardı işletme bölümünde soyadını unuttum ama onla görüştüm hedeflerimi anlattım zaten iktisat bölümü o konuşmalar sonucunda şekillendi. hocalara kanım çok ısındı (özellikle ismail sağlama :)) saolsun onlar da beni dinlediler, yol gösterdiler. zaten önemli olan da yol göstermek. şu durumda boğaziçinde bir hocayla bu şekilde konuşmalar yapılabileceğini pek sanmıyorum. konuşursn ama sana yol göstermezler. çünkü onlarla da konuştum hatta boğaziçinin rektörüyle de. o izlenimi aldım onlardan. şehir olarak da çok farketmez ama ankara daha ağır basıyor.

düzeltme: işletmedeki hocanın adı ali alp'miş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etfursais -- 30 Temmuz 2010; 0:08:11 >

• İsmail Sağlam İİBF Dekanı ve değişen yönetim ile birlikte şu sıralar çok olumlu çalışmalar yaptıklarını söyleyebilirim. Boğaziçi'nden geldi ve orayı da en iyi bilen isimlerden birisidir. Konuya geri dönecek olursak, sen zaten ne gerekiyorsa yapmışsın. Bundan sonrası tercih edilebilecek yerlerin artı ve eksilerini tekrardan gözden geçirip seçim yapmak.
  • evet eski boğaziçiliymiş orda akademisyenlik yapmış. boğaziçini inkar etmiyor ama hocaları gittikçe yaşlanıyor özellikle de iktisat hocaları dedi. yani eski canlılığını kaybediyor dedi. nese yardımın için saol. inş en iyisini tercih ederiz pişman olmayız sonra. sen tobb lusun heralde. bölüm hangisiydi?
  • Evet tobb'dayım ve bilgisayar mühendisliğinden yeni mezun oluyorum, son 2 finalim kaldı sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 30 Temmuz 2010; 0:17:26 >
  • hmm inş geçersin. madem mezun adayısın şöle bi soru soruyum. iş bulma konusunda endişelerin var mı? ya da daha başka hedeflerin mi var?

pm den de yazabilirsin ama iş konusunda başkaları da fikir edinmiş olur die burdan sordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etfursais -- 30 Temmuz 2010; 0:23:07 >
  • Her mezun (yl/doktora yapmayacaksa) iş konusunda illa ki endişe yaşar. Benim de belli endişelerim var tabi. Bir firmadan kabul aldım sayılır hali hazırda, kısa zamanda netleşecek. İstediğim tarzda bir iş ve çalışma ortamı, bakalım artık. Öte taraftan irtibatta olduğum yerler de var. Kendimce a, b, c planlarım var yani Mühendislik tarafında not ortalamasından ziyade mesleki heves, ders projeleri ve ciddi anlamda iş yapılan staj dönemleri önem kazanıyor. Ben de bunlara odaklandım ve doğru işler yaptığımı mezun olurken görüyorum, ik yetkilileri de bana bunu söylüyorlar. Şimdiye dek hedeflerimi gerçekleştirmiş durumdayım dolayısı ile. Tabi büyük konuşmamak lazım :) İnsan bir hedefe odaklanıp (hedef meselesi çok önemli) elinden geleni yaparsa illa ki başarılı olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 30 Temmuz 2010; 0:48:23 >

• sevindim senin adına inş. hedeflediğin en son şeye ulaşırsın. ortak eğitim işe yaradı diyorsun yani :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.