Şimdi Ara

Marmara, Taü, Gtü, IYTE Bilgisayar Mühendisliği Hakkinda Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
5
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kişi bu üniversitelerden ogrencilerle konuşup bu bilgileri toplamış. Ne düşünüyorsunuz ?

Ben telegram gruplarına katıldım, linkedinden okuyanlarla konuştum, tanıdıklar vasıtasıyla okuyanlarla konuştum yani direkt okuyanlardan bilgi aldım. Şunu çok net soyleyebilirim ki telegram gruplarindakilerin çoğunun amacı sadece okulun puanını yükseltmek. Objektif değiller. Aynı bölümde okuyan telegramda olmayan kişiler ile konustugunda çok farkli cevaplar aliyorsun ve negatif yönlerini daha net anlıyorsun. Ben Tau, Gtu, Marmara ve IYTE için okuyanlardan aldığım bilgiye göre aşağıdaki yaziyi yazmistim yorumlarin birine. Buraya yapıştırıyorum aynisini

Marmara: Kampüsü taşınmış ve külliye olmuş ( Kadıköy avantajını kaybetmiş). Ayni zamanda yeni kampusde okurken diger yerler inşaat halinde olacak. Erasmus imkanlari çok iyi değilmiş. Teknik kulüp ve takımları iyi değil dediler. Tek artısı bölümün %100 İngilizce olması ve İstanbul ' da olması.

Tau: Kampüsü 3-4 binadan oluşuyormus yani lise kadar bir alani var. En yakin kyk yurduna okuldan ulaşım 2 saat sürüyormuş ve çevresinde ev tutmak çok pahalı imiş. Teknik kulup ve takimlar neredeyse yok. Erasmus imkanları kötü ( neredeyse kimseye hibe vermiyorlar) . Bölüm Almanca olduğu için İngilizce açısından çok yetersiz kaliyorlarmis ve terimlerin çoğunluğunu Almanca ve bir kismini İngilizce gördükleri için kavramlar çorba oluyormuş.Almanya ' da yazilim alaninda çalışan kişiler genelde iş yerlerinde Ingilizce kullanıyormuş bu açıdan Almanca biraz gereksiz durdu. Bazı hocalarinin Almancasi kötü imiş. Avantaj olarak ise Mevlana değişim programi ile bolumdeki en iyi öğrencileri 450 euro hibe ile 10 ayligina ayni erasmus gibi Almanya ' ya gonderiyorlarmis.(Ancak vize almak için burs haricinde 50 bin TL nakit paranızın olması gerekiyor ). Bir de Almanya ' da yüksek lisans düşünenler için Almanca kontenjanından girmek biraz daha kolay imiş ancak buranin misyonu Türkiye ' deki Alman firmalarında çalışacak eleman yetistirmekmis.

Gtü: Çok fazla memnun olmayan öğrenci var. Gereksiz zorluyorlarmis ve hocalarinin çoğu yurtdışı doktora olmasina rağmen ingilizceleri kötü imiş. Iyi anlatamayan hoca sayisi fazla dediler ancak ödevlerle öğrenciyi gelistiriyorlarmis . Teknik kulup ve takimlari fena değilmiş. Erasmus anlaşması fazla yok ancak hibeli giden kişi sayısı idare eder. Kampüs büyük ancak çok boş imiş.

IYTE : Eğitimi fena değil dediler. Konumu çok kötü ve merkeze uzak.Diğer universitelere göre memnun kalmayip bolumu birakan ogrenci sayisi daha fazla imis . İzmir olmasi biraz dezavantaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalimantero -- 10 Ağustos 2021; 16:15:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Külliye kelimesine pek takılma normal kampüs olacak binalar yeni güzel, inşaatlar 2 sene içerisinde bitecek plana göre.
    Marmaranın İstanbul'da kurumsal şirketlerde çalışan çok mezunu var gerek CENG olsun gerek diğer bölümler olsun işe alımlarda avantaj sağlayabilir. Ayrıca Kadıköy'den ayrıldı diye İstanbul avantajını kaybetmiş değil metro ile Kadıköy'e gidebilirsin. Başka sorun varsa ÖM gönderebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTÜ için yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.

• Telegram linklerini buradan ya da pmden atabilir misin hocam bulamadım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

Hocam olay İstanbul avantajını kaybetmesi değil. Önceki kampüsün konumu çok iyi ve merkeziydi

• elw1s kullanıcısına yanıt

Ben yazmadım bunları. Biri çok araştırıp okuyanlarla konuşarak bu bilgilere ulaşmış. Ben de kopyala yapıştır yaptım

• Retcken R kullanıcısına yanıt

Yazı bana ait değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ İşletme vs BOUN YBS
    5 yıl önce açıldı
    İYTE vs YTÜ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kalimantero K kullanıcısına yanıt
    Hocam tuzlaya da taşınmadı sonuçta maltepe kadıköye kaç dk sanki

Çok kötü bir konumda değil ancak eski konumuyla karsilastirilamaz bile. Düzgün bir kampüs olmasi ve kampüsün oturmasi için belirli bir sure (5-10 yıl kadar ) gerekecek ve kampüste bir süre hep inşaat olacak. Öğrencilerin durmadan tasinmaya itiraz edip gündem oluşturmaya çalışmasından anlayabilirsin durumu.

Siz nereden aldınız yazıyı. O arkadaşa sorayım

• culcaster3434 C kullanıcısına yanıt

Yanlış olan kısımlar var mıdır ? Öğrencilerle konuşarak ve araştırarak elde etmiş bu bilgileri

Onur Özcan diye biri. Youtube ' da denk gelmistim. Tekrar bulabilirsem size atarim linki

• culcaster3434 C kullanıcısına yanıt

Hocam bırakma oranı diğer üniversitelere göre daha yüksek hatta forumda birisi bu bırakma olayıyla ilgili bir konu açmıştı onu inceleyebilirsin. Diğerleri hakkında fikrim yok eğitime kötü dememiş zaten.

Hocam culcaster kendisi orada okuduğu için pazarlıyor aklınızda bulunsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu ünileri nasıl sıralarsınız genel olarak?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.