Şimdi Ara

TM ciler fene başladınız mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
6
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fen çalışmaya başladınız mı?Benim genel olarak denemelerde türkçe-mat-sosyale süre anca yetiyor fene göz atamıyorum bile.
    Sizde durumlar nasıl?Başlamadıysanız ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz?

• Son 2 ay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biyo başladım mitoz mayoz ve ekoloji bitti yine de bildiklerimle 7-10 arası işaretliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu favladım tmci arkadaşları bekliyorum. Ben haftada 1 falan bakmaya çalışacağım bu haftadan itibaren. Son aylardada biraz hızlanırım ama nasıl ilerleyeceğim hakkında en ufak bir fikrim yok. Tavsiye vermek isteyen arkadaşlar lütfen öneride bulunsun.

• Dershane marttan sonra verecekmiş o yüzden dershaneyle beraber gideceğim
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Genel öneri biyoloji ve kimya çalışıp vakit kalırsa fizikten konu seçmek.Bu derece öğrencileri için.Ama sen de benim gibi ağır olduğunu ve sürenin yetmeyeceğini düşünüyorsan sadece biyoloji yapabilirsin.Konu anlatımı olarak palme konu anlatımı öneriyor hocalar daha çok.Tabii sen araştırabilirsin.O kitaptan çalışacağım.Biyoloji fenin tarihi,dini gibi birşey bilince hızlıca işaretleyip geçiyorsun.TYT 2018 çıkmış sorulara bakarsan çok kısa sorular zaten.Sınavda süre tutup son 5 dk biyoloji sorularına bakabilirsin.6 soru var 5 veya 6 yapıyor genelde biyolojiyi konu olarak bitirenler.Matematik gibi bilip de yapamamak gibi bir durum olmuyor genelde.

Konu çalışırken bir de bölüm denemesi bitirmeyi düşünüyorum.Haftaya başlayacağım.Hedefim yarıyıl tatilinin sonunda ilk 2 üniteyi bitirmek.(9 ünite var)
  • fizikte az bi yer kaldı kim bio bitti. Yalnız ben mf idim tm ye yeni geçtim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİL SIRALAMALARI ŞAKA MI?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çalışmayı düşünmüyorum .

• Genelde 7-8dk fene bakacak sürem kaldığı için çalışmayı düşünmüyorum. Aklıma yattığınca yorum yapıp 8-10tane işaretliyorum.

• Şubattan sonra yaya yaya başlamayı düşünüyorum ben

• Yakın zamanda başlamayı duşunuyorum hangi kaynagı önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cuenta

Yakın zamanda başlamayı duşunuyorum hangi kaynagı önerirsiniz?
    Biyolojide palme iyi konu anlatımı olarak.Soru çözmek yerine ben denemelerden gitmeyi düşünüyorum.Soru bankasına ne gerek var ne de vakit var.Diğer dersleri bilmiyorum ama genel olarak fen bilimlerinde palme iyi.

oradan gelecek +6 net baya iyi oluyor.TM de fen dersleri çok ayırt edici konumda.YÖK bir atlas yayımladı biliyorsundur.Bu atlasta genelleme yaparsak ilk 5000 öğrencileri 15 fen neti,ilk 30k ise 10 nete yakın birşeyler yapmış.Genelleme verdim rakamları kendiniz girip bakın isterseniz daha iyi olur.Ama tabii TM cilerin %80 den fazlası muhtemelen fen çözmüyordur ya da yorumla 2-3 soru çözüp geçiyordur.6-7 tane işaretleyenlere bakmayın 4 ü yanlıştır
    Eğer ilk 50k ise hedefiniz fen yapmanıza gerek yok.Ama ilk 20k ve altıysa şart.Onların sosyal sınırları 20 iken sizinki 26 ya çıkmış gibi oluyor.

Sayisal olarak tavsiyem biyolojiyle cok ugrasma,paso ezber cok zamanini alir.Canlilari. temel bilesenleri,Mitoz-mayoz-ureme,Kalitim basit ve cikma ihtimali yuksek konular bunlara kesin bakin,zaten biyolojide grafik okumali basit sorular da oluyo 3-5 net yaparsiniz boyle.Fizikde kaldirma kuvveti,basinc,devreler keza basit konular.Kimyada bana gore her konu yapilabilir duzeyde,ustune gidersen kimya aralarinda en rahati diyebilirim.Sozel bolumleri de fazla.

• Aspilicueta24 kullanıcısına yanıt
    Ben de tam sizin gibi düşünuyorum hocam. Kimyaya hafiften başladım. Fiziğe de başlayacağım inşallah. Biyodada kalıtıma falan bakmayı planlıyordum ezberlere bakmayacaktım siz de tam düşündüklerimi söylemişsiniz. Sizce fizikte nasıl bir yol izlemeliyim?Video izleyip test çözmeyi planlıyorum ama sizce ne yapayım? Elimde bir soru bankası bulunsun mu fizikten? Yoksa alan denemeleri ile mi gideyim? Çoğu tanıdığım bana deneme aban diyolar ama denemelere bakmadan konuyu dinledikten sonra pekiştirmek için 1 2 test çözmek iyi olur bence. Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 8 Ocak 2019; 1:44:59 >
  • biyoloji ve kimyaya yeni başladım şuan.biyo için selin hoca biyokampı izliyorum not alarak,kimya için de gülçin hocanın 7 adımda tyt kimya serisine başlıcam yarın yada öbür gün

9 10 da kimya biyolojim baya iyiydi ama full ezber sayılır tüm konular,unuttum haliyle şimdi ordan not alıp ikisinden de biraz soru çözüp direk denemelere geçicem 10+ hedefim tytde

2 ay sonra falan da fizikten belki 2 3 konuya çalışırım
    Bi tane soru bankasi kesinlikle olmasi lazim oturmaz konu kafanda.Yayin denizi alabilirsin hem incedir yormaz hem tamamen yoruma dayali bi sb sinava uygundur.Sadece deneme ile cok havada kalir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ktulu dinlerim

Biyolojide palme iyi konu anlatımı olarak.Soru çözmek yerine ben denemelerden gitmeyi düşünüyorum.Soru bankasına ne gerek var ne de vakit var.Diğer dersleri bilmiyorum ama genel olarak fen bilimlerinde palme iyi.

oradan gelecek +6 net baya iyi oluyor.TM de fen dersleri çok ayırt edici konumda.YÖK bir atlas yayımladı biliyorsundur.Bu atlasta genelleme yaparsak ilk 5000 öğrencileri 15 fen neti,ilk 30k ise 10 nete yakın birşeyler yapmış.Genelleme verdim rakamları kendiniz girip bakın isterseniz daha iyi olur.Ama tabii TM cilerin %80 den fazlası muhtemelen fen çözmüyordur ya da yorumla 2-3 soru çözüp geçiyordur.6-7 tane işaretleyenlere bakmayın 4 ü yanlıştır
    Eğer ilk 50k ise hedefiniz fen yapmanıza gerek yok.Ama ilk 20k ve altıysa şart.Onların sosyal sınırları 20 iken sizinki 26 ya çıkmış gibi oluyor.

Alıntıları Göster
    Abartmayın hocam geçen gün bir arkadaş ilk 1 k ya giren bir adamın tyt sonucunu attı 5 netten fazla yapmamıştı galiba ilk 5-20 k arası hedefi olan adam fenle uğraşacağına gitsin ayt kassın 1 tane fazla yapsa 3-4 tane fene bedel

• quote:

Orijinalden alıntı: Aspilicueta24

Bi tane soru bankasi kesinlikle olmasi lazim oturmaz konu kafanda.Yayin denizi alabilirsin hem incedir yormaz hem tamamen yoruma dayali bi sb sinava uygundur.Sadece deneme ile cok havada kalir.
    hocam yayındenizi mi 345 mi hangisi daha iyi olur
  • Yayindenizi al 3-4-5 zorlar

• Çok ama çok yanlış bilgiler.

https://i.hizliresim.com/Ll3Xz0.png

Elimde bunlardan çok var, istersen daha da atarım. Senin bahsettiğin kişiler AYT matematikte batırıp/ortalama yapıp , fen çözüyorlar. Oysa fene ayıracakları zamanı AYT'ye ayırsalar sonuçları çok daha iyi olurdu. Kendimden de biliyorum.

Fen sadece hedefi ilk yüz olanlara şart, (onu bile fensiz yapabilirsin de kasar biraz.) gerisine değil. Kendi adıma konuşursam, geçen sene iyi bir fen yapmıştım zaten, temelim var yani. Bu sene ancak Ayt'de tamamım dersem, dönüp ciddi ciddi fen çalışırım. Onun haricinde anca göz gezdiririm.

Edit: Yazarken sen hiçbir şey bilmiyorsun, gel doğrusunu benden öğren gibi bir hava verdi isem kusura bakma. Sadece rakip elemeye gönlüm razı olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 8 Ocak 2019; 12:1:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.