Şimdi Ara

Tivibu cihazı kumandadan kapalıyken bile 7W enerji harcıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde enerji ölçer akıllı priz aldım ve elime geçirdiğim her şeyi ölçüp liste çıkarmaya başladım. Bugün Tivibu cihazı beni şok etti. Cihaz kumandadan kapalıyken bile 7W enerji çekiyordu; benim odamı aydınlatan ampül bile 8,5W. Ev ısıtmıyorsun, oda aydınlatmıyorsun, kapalıyken bu kadar gücü niye çekiyorsun?

Tivibu'nun bu bekleme durumundayken harcadığı elektrik;

30 günde 5,04kWh,

1 yılda ise 61,32kWh yapar.

Şu anda hane elektriği ücretleri 240kWh'a kadar 2,59 TL, 240kWh sonrası 3,92TL imiş bu da demek oluyor ki Tivibu cihazınızı hiç kullanmasanız bile, fişten çıkarmadığınız takdirde

Her ay 13 TL - 20 TL

Her yıl 159 TL - 240 TL

arasında faturanıza yansıması olacaktır.

Tekrar söylüyorum, cihaz açıkken değil, kumandadan kapalı durumdayken harcıyor bu enerjiyi. Yani evde olsanız da olmasanız da, televizyon izleseniz de izlemeseniz de bu parayı ödüyorsunuz.

Şimdi diğer bombaya geliyorum. Cihaz açıkken yine 7W-8W harcıyor, zaman zaman 7W'a düşüyor, bazen 8W'a çıkıyor. Yani 1W falan oynama ya yapıyor ya yapmıyor. Yani cihazın kumandadan açık ve kapalı durumdaki farkı yok denecek kadar az diyebiliriz. Öyleyse bu cihaz hiç kapanmıyor, hep açık gibi enerji harcıyor demek yanlış olmaz.

Bugün başka şeyler de test ettim. Mesela Gree marka klimayı test ettim, bekleme durumundayken 5W elektrik harcıyordu. Bu da bekleme durumundaki bir cihaz için çok yüksek, ama Tivibu cihazından yine de daha az. Vestel TV de test ettim, bekleme durumunda "<1W" altında enerji harcıyordu, belki yarım watt bile değildi. Telefon şarj adaptörünü de test ettim o da "<1W" altında gösterdi. Ölçüm cihazı profesyonel değil, 1Watt'ın katlarıyla artış gösterdiği için tam olarak bilemiyorum, belki 0.5W harcıyor belki de 0.01W harcıyordu. Onu tam olarak anlamak için virgülden sonra üç sıfır daha ölçebilen hassas bir ölçüm cihazı lazım, o da bende yok.

Bu durduk yere enerji harcayan cihazları yıllardır ne kadar enerji harcadığını bilmeden kullanıyoruz, farkında olmadan binlerce lirayı çöpe atıyoruz demektir. Bugün telefondan kontrol edilen bir akıllı prizin fiyatı 260 TL falan; anlık, günlük, aylık, yıllık enerji ölçenini 470'e aldım ben. Demem o ki, belki kullanmadığınız cihazın fişini elle çıkarıp takmaya erinebilirsiniz ama bir akıllı priz alsanız, sadece Tivibu gibi tek bir cihazın boşa harcadığı parayı tasarruf edince, 1-2 yıl içerisinde cihaz kendi parasını çıkarmış oluyor.

Klimayı da kullanmadığım zaman kumandadan değil sigortadan kapama kararı aldım. O da 1 yılda hiç kullanmasan bile 113 TL ile 171 TL arasında faturaya yansıyor.

Enerjiyi boşa harcamak öncelikle sizin cebinize zarar, sonra devletin cebine zarar, hem de dünyaya zarar.

İyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 26 Nisan 2025; 23:44:14 >

• Yeni sistemleri kapatıyoruz sanıyoruz ama kapatamiyoruz. Herşey bekleme modunda bekliyor. Örneğin android TV kumandadan kapalı ama internette bağlı. Akıllı priz alıp pirizin gücünü kesmek tam çözüm yoksa tek tek pirize tak çıkart amelelik.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Emeğine sağlık hocam şaşırdım inanki belkide ondan faturam hiç bi şekilde düşmüyor aksine normal kullanmamın üzerine daha fazla gelmeye başladı klima açmadığım halde 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde 32A ile araç şarj etmek
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.