Şimdi Ara

Titan Amanda'mı? YOKSA?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Core i7 920 işlemci alıcam dolayısıyla aldığım işlemciyide daha sonraları bi O/C yapmayı düşünücem..Bunun için Titan Amanda çok övülüyor ama yalnızca bir sorum olacak....Sizce aşağıdaki soğutucuyumu almalıyım yoksa bunun gibi güzel soğutan ya da daha iyi soğutan bir hava soğutma tavsiyesinde bulunabilirmisiniz?

Titan Amanda TEC Cooler Universal Cpu Cooler

Şimdiden teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 21 Aralık 2008; 17:14:40 >

• aynı ürünü kullanan arkadaşım etkili ama sesli demişti.dh videolarında var sanırım ürünün videosu ve fanlar biraz dandik denilmişti,bence şu ürüne bakmalısın yabancı bi sitede su soğutmadan 1 derece daha iyi sonuç alıyodu,istediğin fanıda takabilirsin üstüne,2 tane 120 yada 140 mm dehşet olur,fiyatıda gösterdiğin ürününkinden ucuz,çok kaliteli bi firma http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700320
  • Amandayı kullanıyorum. Çok sesli olduğunu ve fanların hızının ayarlanamadığını göz önünde bulundur. Performansı muazzam (bunları yazarken işlemci 3.2Ghz de Q6600 Core sıcaklıkları 28-30 işlemci 20C de). Core i7 ye direkt takılıyor mu bu soğutucu? Aparat filan çıkardılar mı ben bilmiyorum
    En güzel özelliği yaz-kış fark etmeden hemen hemen eşit sıcaklıklarda işlemciyi çalıştırması. Sonuçta -5Clik peltieri var bu yüzden oda sıcaklığından etkilenmiyor. Aslında 92mmlik 2 sessiz fan alırsan tadından yenmez ama fiyatının yüksekliği ve ek olarak fan almak fazladan masraf girmek demek. Değer mi değmez mi sana kalmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: adilazimdegilx

Amandayı kullanıyorum. Çok sesli olduğunu ve fanların hızının ayarlanamadığını göz önünde bulundur. Performansı muazzam (bunları yazarken işlemci 3.2Ghz de Q6600 Core sıcaklıkları 28-30 işlemci 20C de). Core i7 ye direkt takılıyor mu bu soğutucu? Aparat filan çıkardılar mı ben bilmiyorum
    En güzel özelliği yaz-kış fark etmeden hemen hemen eşit sıcaklıklarda işlemciyi çalıştırması. Sonuçta -5Clik peltieri var bu yüzden oda sıcaklığından etkilenmiyor. Aslında 92mmlik 2 sessiz fan alırsan tadından yenmez ama fiyatının yüksekliği ve ek olarak fan almak fazladan masraf girmek demek. Değer mi değmez mi sana kalmış

Anladım dostum çok teşekkür ederim yorumun için..Fan ayarı yapamıyor olmak iyi değilmiş ama ne kadar ses çıkardığını bilmediğim için tabi birşey diyemeyeceğim...Tabi sen kullanıcı olarak seni çok rahatsız ediyormu bilemiyorum..Peki ya sana Bununla aynı klasmanda ya da daha iyi bir Hava soğutucu sistemi varmı diye sorsam bana önereceğin marka'nın modeli nedir?

Teşekkür ediyorum tekrardan..

• Thermal Right ultra 120 var ama o çok büyük bir soğutucu. Fiyatı da çok ucuz sayılmaz. Hala Big Typoon en mantıklı soğutucu. Ya da su soğutma alıcaksın paraya kıyıp. Performans + sessizlik bir arada. Ama Amanda kesinlikle muazzam bir performansa sahip. Mesela az önce bilgisayarı açtım. 3200Mhzde CPU 14C Core 21-25C arasıydı. Yazında bundan 5 derece yüksek oluyor...
  • Bende amanda derim. Bide aman sivi sogutmaya bulasiyim deme derim.
    Fan olarak da cok fazla takilmana gerek yok o kadar. Sokulebiliyor diye biliyorum, 2 tane sessiz fan alirsin ledli pasalar gibi kullanirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Bende amanda derim. Bide aman sivi sogutmaya bulasiyim deme derim.
    Fan olarak da cok fazla takilmana gerek yok o kadar. Sokulebiliyor diye biliyorum, 2 tane sessiz fan alirsin ledli pasalar gibi kullanirsin.

Peki sence neden su soğutmaya bulaşmamalıyım? Bide az önce tam da Thermaltake Big Water 780i ESA Su soğutmaya bakıyordum ki sende tam tersi hiç bulaşma demişsin su soğutma için...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar benimde elimde şu an Zalman 9500 yahut 9700 var ama kanımca 9700 unuttum gitti hangi modeli olduğu her neyse sadede gelmek gerekirse bu fanı bi arkadş istiyor, ona Zalmanı satıp bundan almamı tavsiye eder misiniz yoksa Thermalright ın IFX-14 modelini alıp haricen 12 cm lik bi fan mı alayım?

Bir de bir sorumd aha olacak özellikle adilazimdegilx adlı arkadaşa; Şahsım olarak ZALMAN ZM-MFC2 5.25" FRONT PANEL FAN KONTROLCÜSÜ kullanıyorum, bu fan kontrolcüsü ile fanların devrini düşüremez miiyim? Herhangi bir uyarı verir mi acep?
  • titan amandayla ilgili olumsuz yorumlar almış başını gitmiş. bu kadar olumsuz yorum varken alman pek mantıklı değil gibi

bence soğutucu işinde acele etme, işlemciler daha yeni geldi. dur bi bu işlemcilere yeni soğutucular çıksın,piyasadakilerin fiyatı iyice düşsün, son duruma göre hamleni yap derim

ha yok alıcam diyosan f/p olarak herkes sunbeam core contact freezer ı tavsiye etmiş,üst seviyede ise thermalright ifx ya da Scythe OROCHI, titan a en iyi alternatif gibi görünüyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnCrhn -- 26 Ocak 2009; 5:40:54 >
  • selam dostum merhaba

Titan amanda almana gerek yok yazik edersin o paraya cunku titan amanda kadar normal sogutucularda var mesela Thermalrightin extrem sogutuculari var ona bakabilirsin en iyi sogutma cozumu sunan su anda o ama Titan amanda da fazladan elektrik + si var yani normal bir sogutucudan daha fazla elektirik harcar ve daha cabasi ancak son secim senindir benim tavsiyem Thermal rigttan yana olmasi
    \

Titan amanda icin sonuclar

Highs:
    High cooling performance
    Low noise level
    Efficient thermal grease

Lows:
    Compatible with either AMD or Intel platforms but not with both
    May be incompatible with some system cases
    Requires good ventilation inside the system case
    High power consumption
    Doesn’t cool mainboard components around the CPU socket

http://www.overclock3d.net/reviews.php?/cases_cooling/titan_amanda_tec_cooler/5

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-ultra120ex.html#sect0

bu iki linkten bakabilirsin

• ben core contact freezer aldım, lga 1366 aparatını yapmaya çalışıyorum, ben de i7 920 kullanıyorum. Akasa nero ile 3.7ghz de sorunsuz kullananlar varmış. Core contact freezer, akasa nerodan daha performanslı, daha aparatı yapamadım yapınca sonuçları açıklayacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: husNUKE

ben core contact freezer aldım, lga 1366 aparatını yapmaya çalışıyorum, ben de i7 920 kullanıyorum. Akasa nero ile 3.7ghz de sorunsuz kullananlar varmış. Core contact freezer, akasa nerodan daha performanslı, daha aparatı yapamadım yapınca sonuçları açıklayacağım

bende sonuçları ve aparatın resimlerini bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: husNUKE

ben core contact freezer aldım, lga 1366 aparatını yapmaya çalışıyorum, ben de i7 920 kullanıyorum. Akasa nero ile 3.7ghz de sorunsuz kullananlar varmış. Core contact freezer, akasa nerodan daha performanslı, daha aparatı yapamadım yapınca sonuçları açıklayacağım

ŞU ANDA EN İYİ HAVA SOĞUTMA SCCF ZATEN BENDEDE SUNBEAM VAR

LGA 1366 KİT YAKINDA ÇIKAR ASLINDA SENDE YAPARSIN BEN DENEDIM OLUYO

O ALTTAKİ SİYAH PEDDEN 2 3 TANE BI YERDEN TEMIN ETTİM ONU ÇAKMAKLA FALAN YADA BAŞKA BİŞİLE ISITACAN GERDİRECEM HAJI :)

AMA İŞTE BU KEZDE ALT TARAF GENİŞLIO ALET ERİŞMIO Bİ DENE İSTERSEN
  • Ben de sunbeam core contact freezer kullanıyorum peltier destekli bir soğutucuyla daha fazla soğutma performansı alabileceğimi düşünerek araştırmalara başladım. Bunun dışında peltier destekli soğutucular var mı acaba? Fan sesi bir şekilde fanlar değiştirilerek çözülebilir. Cooler Master'ın soğutucusu V10 ise istenilen performansı veremiyormuş sanırım.
  • Arkadaşım Amanda'yı i7 ile nasıl kullanmayı düşünüyorsun? 1366 kit ' i var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralhasanyigit -- 20 Ağustos 2009; 18:51:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralhasanyigit

Arkadaşım Amanda'yı i7 ile nasıl kullanmayı düşünüyorsun? 1366 kit ' i var mı?

Kit internette satılıyordu görmüştüm bi ara yanlış hatırlamıyorsam ama yavaş yavaş Thermalright 120 Extreme'e doğru kaymaya başladım sanırım bu işin kralı o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 22 Ağustos 2009; 1:19:03 >
  • Amandanın LGA1366 uyumu yok bildiğim kadarıyla.
  • Arkadaşlar şu ürün arasında 30 TL fark edecek kadar ne var sizce ?

THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme Intel BP CPU Cooler (http://www.sanalmarketim.com/urun/5f96f1f99378b23d96b3444bdc72e205/THERMALRIGHT-Ultra-120-Extreme-Intel-BP-CPU-Cooler )

THERMALRIGHT Ultra 120 eXtreme 1366 İşlemci Soğutucu (http://www.sanalmarketim.com/urun/83a085b9d6a0003dc02414dbda897d8c/THERMALRIGHT-Ultra-120-eXtreme-1366-Islemci-Sogutucu )

Thermalright'ta karar kıldım fakat bu ikisinin farkı nedir çözemedim

• O.C konusunda hangisi daha performanslıdır? Kimsenin fikri yokmu ?
  • Birisi direk 1366 soket işlemci için diğeri ise 775 falan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.