Şimdi Ara

TIRNAK YERMİSİNİZ? (BAŞBELASI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Acayip bir şekilde tırnak ve tırnak etlerimi yiyorum.
    Ne zaman sıkılsam , dalıp gitsem tırnak yemeye başlıyorum .
    Yaz başı parmaklarım o kadar yara bere içindeydiki kızlar bana diyordu o parmaklar ne öyle diye , bende tabi yara oldu falan filan bahanesi uyduruyordum. Gerçekten hastalık gibi bişi dicem ama resmen hastalık , takıntı bu.
    Counter-Strike 1.5 oynarım , Maçtayken bile rush'u bırakır tırnak yemeğe başlarım , Takım arkadaşlarım anlar ve mic'den der hemen Mertkan gene mi tırnak ! genemi tırnak !
    ama ağlancak bir durum .

Ne yapmam lazım ? Aranızda Benim gibi tırnak yeme hastalığı olan varmı ? Nasıl bırakabilirim?

• Eskiden bende de vardı, gitar için tırnaklarımı uzatmaya başladıktan sonra kurtuldum.
  • aynısı bendede var ama sıkıldığın zaman güzel oluyor bi uğraş veriyor sana
  • Tırnaklarına fare zehiri sür
  • Yok o değil evde akşam yemeğinden önce annem sofrayı hazırlıyor ve ben tv seyrederek tırnak yiyorum.
    Şak annem ordan lafı yapıştırıyor sinirli bir tavırla ;
    TIRNAK YİYECEĞİNE SOFRA HAZIR GEL YEMEK YE !

dicek bi laf bulamıyorum .
  • ben yemiyorum ama daha kotusunu yapiyorum. Deriyi yuzuyorum tirnaklari kopariyorum. Parmaklarim berbat durumda devamli kaniyor tirnaklarim ete gomuldu resmen. Banyodan cikinca parmaklarim komple beyaz oluyo cok kotu bi durum

Tamamen istem disi oluyor bi bakiyorum parmagim kaniyor her tarafi yuzulmus berbat durumda
  • tırnak yiyenlere uyus olurum 1 cm yanına yaklaşmam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende kaç yıldır yiyordum ama bu yaz başlarken bırakmaya karar verdim ne olursa olsun yemicem diye . Şuan yemiyorum aklıma gelince başka şey düşünmeye çalışıyorum.
  • bir ara et yiyodum onu bıraktım tırnağa devam
  • ben tırnakları koparıp koltukların altına atıyom
    hey alahım ya
  • Niye yiyim yaff manyakmıyım ben
  • Tuzlayın Daha Güzel Oluo

Denendi!
  • orta okuldan beri bende de aynı problem var. yaş oldu 24 hala yiyorum. yiyorum derken mideye indirmiyorum tabi. bazen tv kasrısında farkında olmadan bi bakmışım tüm tırnaklar muntazam olarak yenerek düzeltilmiş. hiç sevmediğim bir huy ama atlatamadım nedense. işin sadece güzel yanı tırnak kesme derdi olmuyo gerisi berbat
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pennywise_67

Tırnaklarına fare zehiri sür

• Acı oje
  • quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

Acı oje

• quote:

Orjinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

tırnak yiyenlere uyus olurum 1 cm yanına yaklaşmam

1 cm çok yaw bari 1 mm yaklaşma
  • Bir arkadaşta senin gibi Tırnak yiyordu bacaklarında sedef hastalığı çıkmıştı bu yüzden, bildiğin gibi elimizi herşey kullanıyoruz Tırnaklarda tüm pisliklerin barınabileceği bir yuva
  • O işi kafanda bitiricen bi kere kardeş.Bende yiyordum 3-4 sene önce falan bıraktım.O kadar cok yiyordumki artık tırnaklarım hiç uzamıyordu.Annemler falan çok kızıyorlardı.Bende kendime söz verdim '' YEMİYECEM ULAN!!'' dedim.Ondan sonra herkese tembihledim tırnaklarımı yerken görürseniz uyarın diye.Birde tırnaklarımı tırnak makasıyla keseceğim günlerin umuduyla inat ettim, yemedim.Tırnaklarımın uzaması 2-3 haftayı buluyordu.O kadar zarar vermişim yani.Birde aklında olsun o kadar çok bakteri, kurt ve pislik giriyorki vücuduna öldürür insanı.Bütün bunlardan tiksindim ve bıraktım işte.Kendi kendine söz ver inat et.Ben böyle böyle uyara uyara bi arkdaşımıda bu huyundan vaz geçirdim o bendende fazla yerdi artık yemiyor.Ha son olarak kızların karşısında tırnaklarını yemen kadar iğrenç bişi olamaz.Sırf bu bile bırakmak için başlı başına bir sebep.Hadi Allah kolaylık versin...

• Çocuklar Neden Tırnak Yer?

Tırnak yeme genellikle çocuklarda görülen bir davranış. Araştırmalar 6 yaş civarı çocukların yaklaşık 25%'inin tırnak yediğini ortaya koyuyor. Bu davranış bozukluğunun çocuğa gerek fiziksel gerekse sosyal anlamda olumsuz etkileri olabileceği düşünülünce konu hakkında yapılan araştırmaların sayısının yüksekliği de kaçınılmaz oluyor. Tırnak yeme alışkanlığının nedenine ilişkin iki temel açıklama var. İlki, bu davranışı kaygıyla bağıntılandırıyor (Hadley, 1984). Sinirleri gerilmiş bir çocuğun bunu dışarıya tırnak yiyerek yansıttığını söylüyor. İkincisiyse "çevresel baskılanma" varsayımı (Schendler, 1984). Bu varsayımsa motor hareketleri kısıtlanmış çocukların tırnak yemeye daha eğilimli olduklarını savunuyor. Günümüzdeki çalışmalarsa genelde bu iki temel üzerinden yapılıyor.

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/psikoloji/biliyormusunuz.htm#tirnak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.