Şimdi Ara

Tıraş Bıçağı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben 20 yaşındayım. 18 yaşıma kadar makine ile evde/berberde kestirdim. 18 yaşımdan sonra sakal sertleşmeye başladı bende bildiğimiz tek bıçaklı Permatik ile yoluma devam ettim. Baktım tek bıçakta işi çözemeyecek 3 bıçaklı olarak '' Gillette Mach3 Turbo Tıraş Makinesi '' aldım. O hepsine göre çok daha iyi ve kullanışlıydı. Öyle böyle derken şuan 21 yaşına gireceğim. Fakat 3 bıçakta az mı geldi yoksa ben mi yapamıyorum? Tıraş öncesi yüzümü, sakallarımı yıkıyorum. Sonra güzelce 3-5 dakika köpük sürüyorum. Tıraşa başlıyorum çene kısmıma gelince ''cart cart'' diye ses çıkıyor. Orayı zor kesiyor sanki. Her neyse tıraş bitiyor kardeşimin dediğine göre uzaktan bana bakılınca, çenem ve tarafları hafif siyah/kararma olarak gözüküyormuş. Yakından bakıyorum çok bir şey yok ama öyle dedi. Bu arada o 3 bıçaklı tıraş makinesini 10. kullanışım falan. Şimdi de aklım 5 bıçaklı son teknoloji olan; '' Gillette Fusion ProGlide Flexball Tıraş Bıçağı '' 'nda kaldı. 5 bıçaklı 3 bıçaklıya göre daha mı iyidir? Almalı mıyım sizce? Tıraş köpüğü olarak ta hep Standart '' Gillette Tıraş Köpüğü Hassas 300 Ml '' kullanıyorum. Tıraş hakkında bilgisi olanlar, önerisi olanlar bana bilgi verebilirler mi? Bu arada hep evde olmadım 20 kere falan berberde ustura ile oldum.(Evde Permatiğe geçtikten sonra) Önerebileceğiniz tıraş bıçakları, köpükleri varsa alabilirim. Sağ olun.







  • 1 ay olacak koca forumda hala kimse tek kelime yazmamış.
  • 3 bıçak iyidir. bıçak sayısı ne kadar artarsa yüzünü tahriş etme ihtimali o kadar artar. Tahriş olmaması için 1 kez geçtiğiniz yerden ikinci kez geçmeyin diyorlar. 3 bıçaklıda zaten 2 kez daha geçmiş oluyorsun 5 bıçaklıda 4 kez geçmiş oluyorsun yüzünü derini tahriş ediyor. Önemli olan bıçağın keskinliği.

    ben mach 3 kullanıyorum 5-6 traştan sonra başlığı değiştiriyorum kimisi var 4 başlıkla askerliği bitiriyor :D

    benim traş olma şeklim önce makine ile kısaltıyorum daha sonra yüzümü sıcak su ile yıkıyorum daha sonra köpük köpüğü sürdükten sonra 1 dakika bekliyorum kılların yumuşaması için daha sonra traş oluyorum ve sürekli bıçağı su ile temizliyorum. Traş gayet temiz oluyor ama bende yıllardır traştan sonra yüzde oluşan sivilcelenmelere çözüm bulamadım
  • Ben direk oluyorum. Makineye gerek yok. 3-4 günde 1 kesiyorum. Tıraş sonrası kolonya + arko sürüyorum yeterli mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktalıvirgul

    Ben direk oluyorum. Makineye gerek yok. 3-4 günde 1 kesiyorum. Tıraş sonrası kolonya + arko sürüyorum yeterli mi?

    traş sonrası kolonya cildi tahriş etmiyor mu ? genelde nemlendirici kremler balsam lar tavsiye edilir
  • Babamdan öyle gördüm ya. Başta çok pis yakıyor. Sonra arko sürüyorum işte.


  • Kartuşlu olanları değilde yaprak jilet olanları tercih etmelisin. Avantajları çok aslında.
  • rom11 kullanıcısına yanıt
    Aslında en iyisi ustura dediğiniz gibi. Ama cesaretim yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.