Şimdi Ara

Kirli Sakal Traşı İçin Makine Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben Philips'in 9000 serisine ait lazerli bir traş makinesi kullanıyorum iyi de bir para vererek kirli sakal ve saç kesimi için almıştım bunu aparatıyla birlikte 0.4 - 7mm arası ayarlanabilir bir yapısı var fakat bunu kirli sakal için uygulamak pek mümkün değil yani aparatını takıp ayar yapıyorum fakat sakallarımın kıvırcık bir yapısı olmasından mı kaynaklı bilemiyorum ama pek homojen bir görüntü ortaya çıkmıyor çene bölgesini pek alamıyor vb aparatını çıkarıp traş olduğumda ise kusursuz bir iş çıkarıyor ama kirli sakalda istediğim uzunluğa erişemiyorum fazla kısaltıyor. Şehir dışında bir kuaförde kirli sakal traşı olduğumda gerçekten optimal, istediğim bir uzunlukla gayet memnun ayrılmıştım fakat anlık gafletle beni hangi makineyle traş ettiğini sormayı unutttum. Piyasada fahiş fiyatlı olmayacak şekilde aparat kullanmadan aşırı kısaltmayacak, homojen ayarlanabilir bir makine varsa tecrübeli arkadaşlardan bu konuda öneri/yardım istiyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.. Hayırlı forumlar dilerim... Kullandığım makinenin resmini alta koyuyorum.

• Aparata biraz fazla bastırınca içe mi göçüyor ? Phlips ve braun marka cihazların alayı böyle

Eşit kesim yapsın istiyorsan plastik aparat ile uzunluk ayarı yapılmayan makinelere bakıcaksın yani direk metal kısım yüzüne değecek

Bu metal kısım yüzüne değecek dediğim cihazlarda cihazın tam ortasında bıçak uzunluğu ayarlamaya yarayan bir daire vardır ,

Örneğin Panasonic er 1512 modeli

0,8mmden 2 mm ye kadar keser
    0,3mm aralıkta tam 5 adet kesim uzunluğu vardır
    Sen hangi uzunluğu kullanıyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyz10c -- 2 Temmuz 2017; 20:10:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonyz10c

Aparata biraz fazla bastırınca içe mi göçüyor ? Phlips ve braun marka cihazların alayı böyle

Eşit kesim yapsın istiyorsan plastik aparat ile uzunluk ayarı yapılmayan makinelere bakıcaksın yani direk metal kısım yüzüne değecek

Bu metal kısım yüzüne değecek dediğim cihazlarda cihazın tam ortasında bıçak uzunluğu ayarlamaya yarayan bir daire vardır ,

Örneğin Panasonic er 1512 modeli

0,8mmden 2 mm ye kadar keser
    0,3mm aralıkta tam 5 adet kesim uzunluğu vardır
    Sen hangi uzunluğu kullanıyorsun ?

Cevabınız için teşekkürler, evet hocam aynen dediğiniz gibi aparatlı sıkıntı oluyor metali ayarlanabilir direk yüze değenlerden bir tanesi de Moser 1400-0278 adlı makine bunu baya övmüşler hocam 3 mm 'e kadar metali ayarlanabiliyormuş bu makine için ne dersiniz acaba çok kuvvetli bir makineymiş sanırım.

Valla hocam ben şu bahsettigim philipsi başlıksız şekilde kullanıyorum kaç mm yapıyor bilmiyorum da baya kısaltıyor zaten metali ayarlama gibi bişey de yok bunda fakat moserin bi videosuna baktım şu metal kısmı 3mm kadar ayarlanabiliyormuş alta video koyuyorum hocam 9. sn den sonra inceleyip yorumlarsanız sevinirim

https://www.youtube.com/watch?v=dXLBe2SZwUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonydelk -- 3 Temmuz 2017; 15:8:38 >

• Günceldir tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

cihaz ağır

kablosuz kullanım yok

temizlemesi zor , vidaları tornavida ile açıp sonra temizleyeceksin , ondan sonra yağlayıp üstteki bıçağı yani kesim yapan bıçağı alttaki metal kısıma düz bir şekilde koyup vidaları sıkacaksın, uğraşmaya değmez

hocam dikkat etmen gereken bir şey var eşit kesim yapmak için

kesim yapan bıçak için üst bıçak diyelim, alttaki sakalın uzunluğunu ayarlayan metal kısıma da alt bıçak diyelim. üst bıçak alttaki bıçağın konumuna göre dümdüz yerleştirilmiş olmak ZORUNDA yani üstteki bıçağın sol tarafı daha yukarıda sağ tarafı daha aşağıda olmamalı ya da sağ tarafı daha yukarıda sol tarafı daha aşşağıda olmamalı yoksa üst kısımda olan taraf daha fazla keseceğinden daha kısa olacaktır sakalın, eşit kesim için hep bıçağın yukarıda kalan kısmıyla kesmek zorunda kalırsın baya uğraştırır

biraz karışık oldu galiba ama anlatabilmişimdir umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: sonyz10c

o modeli önermiyorum, neden;

cihaz ağır

kablosuz kullanım yok

temizlemesi zor , vidaları tornavida ile açıp sonra temizleyeceksin , ondan sonra yağlayıp üstteki bıçağı yani kesim yapan bıçağı alttaki metal kısıma düz bir şekilde koyup vidaları sıkacaksın, uğraşmaya değmez

hocam dikkat etmen gereken bir şey var eşit kesim yapmak için

kesim yapan bıçak için üst bıçak diyelim, alttaki sakalın uzunluğunu ayarlayan metal kısıma da alt bıçak diyelim. üst bıçak alttaki bıçağın konumuna göre dümdüz yerleştirilmiş olmak ZORUNDA yani üstteki bıçağın sol tarafı daha yukarıda sağ tarafı daha aşağıda olmamalı ya da sağ tarafı daha yukarıda sol tarafı daha aşşağıda olmamalı yoksa üst kısımda olan taraf daha fazla keseceğinden daha kısa olacaktır sakalın, eşit kesim için hep bıçağın yukarıda kalan kısmıyla kesmek zorunda kalırsın baya uğraştırır

biraz karışık oldu galiba ama anlatabilmişimdir umarım

Anladım hocam teşekkürler bu dediğiniz panasonic de fahiş fiyatlı birşey sadece sakal için uzunluğu metalden ayarlanabilen uygun fiyatlı iyi bir makine arıyorum da bulmak zor gibi.

Bu moseri hepsiburada da gördüm aşırı övmüşler çok güçlü gibisinden ayarlanabilir metalde aklıma yatmıştı hatta saça yönelik bir alet olduğu için çok kısa ayarı olmadığından bahsedilmiş bu da benim istediğim sakal için bir avantaj aslında oldukça kararsızım açıkcası.

• bugün benim traş makinasının parçası koptu , ben de yeni cihaz alıcağım bakalım

Daha Fazla Göster
  • Powertec tr758 kullanıyorum sakal düzeltme için ideal, kirli sakal boyutuna 5 dk da kısaltıyor dik ters alarak, çekme vs yok, gayet memnunun tavsiye ederim. 6 aylık kullanımda körleşme olmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.