Şimdi Ara

Tıp yazmak isteyenlere tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
8
Favori
7.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.memurlar.net/konu/1368857/

quote:

yeni mezun pratisyen bir hekimin 5-8 bin tl maaş aldığı ülkemde kendi maaşlarınız için ne diyorsunuz

bu benim gerçekten cok ağırıma gidiyor.bir hemşire bile biz den cok maaş alıyor.ben sabahtan aksama kadar arazilerde dolaşıp can tehlikesi altında müteahhitlerle cebelleşirken her ay en az 5-6 milyon tl lik hakedişi imzlarken sabah 9 da mesaiye gelip 3:30 oluca çekip giden bu arada da 1.5 saat öğle arası yapan bi doktorun benim 3 katımdan fazla maaş alması hak hukukla bağdaşır birşey gibi gelmiyor.

Dün aile hekimimle sohbet ettim adamın 10.000 tl maaş aldığını duyunca (ki uzman felan değil kendisi) şok oldum bunu sizinle paylaşmak istedim.

quote:

ahahaha

güldüğüme bakma,6-7 yıldır aynı şeyleri söyleyip ağlıyorum ben. çevremdekiler bıktı benim bu söylemlerimden. benim en son tercihim tıptı açıkta kalmayım bari diye garanti gördüğüm erciyes ün.tıp fak yazmıştım. keşke biraz daha yanlış yapıp son tercihimi kazansaymışım inşaat müh olacağıma. en az 4-5 kaz kazanıyordum şimdi zaten orasını geçtim de şu an şantiyeden yazıyorum saate bakın 21 de çıkacağım mesaiden. doktorlar işten çıkalı bir tam mesai saati geçince ben paydos yapıyorum.

allah bu durumda olanlara sabır versin, işi olmayana daha çok sabır versin tabi şükür yine de halimize.

hayat çok tuhaf vapurlar falan.

quote:

ne zaman doktor diş hekimi görsem moralim bozuluyor.. zamanında 1 soru az sorsam tıpa gircemi düşündükçe kafayı yememek mümkün değil.. cahilliğin böylesine nasıl imza atmışım .. o zaman araştırmanın zorluguna , bilgiye ulaşmanın zorluguna kurban olduk .. gitti emekler ,, mühendislik hikayeymiş , bi mühendis kamuya girdim diye seviniyor bu ülkede .. istersen 95 al atan .. bir doktor kadar maddi manevi tatminliğe erişmen imkansız ..

quote:

BERKEN ARKADASIN SEN NİYE BUNA SASIRDIN ANLAMIYORUM ADAMLAR TIP OKUDULAR OYLE HER YENİ ACILAN ÜNV DE YOK TIP MEZUNLARIDA MUH. LERE GORE COK AZ HEMDE HİTAP ETDİKLERİ ALAN COK GENİS TABİ ADAMLAR 10 BİN TL ALACAKLAR MEZUN SAYILARI AZ İNŞAAT MAKİNA KONTENJANI 9 BİNLERDE YANİ HER YIL EN AZINDAN 9 BİN MEZUN VERECEK E BİDE SÜRÜSÜNE BEREKET DAHA ONCE MEZUNLAR VAR ELİNİ SALLASAN İNŞATCI MAKİNECİYE CARPIYOR E PİYASADA NE KADAR COK ÜRÜN OLURSA O KADAR DEĞERİ DÜŞÜK OLUR SEN HALA DEMEK ESKİ HAYAL DÜNYASINDASIN ŞU AN PİYASADA ORTALAMA İNŞAATCI MAKİNACI MAAŞI BİN TL CİVARI YUZDE 60-70 BOYLE BU MAASLARA CALISIYOR YANİ BİR HADEME 1.400 TL ALIRKEN DUSUNUN BİDE KIMSE BANA İNŞAATCI MAKİNACI OLARAK 2 BİN - 3 BİN TL ALIYORUM FALAN DEMESİN COK DUYDUK O LAFLARI AMA HEP KOF CIKTILAR PİYASANIN GENELİ ONEMLİ O DA YUZDE 60 - 70 İ OYLE ÇALIŞIYOR

YANİ BU DURUM MEZUN SAYISININ İNANILMAYACAK KADAR FAZLA OLMASI İŞ ALANINA GORE 10 KAT DAHA FAZLA MEZUN OLMASI VE DAHADA YÖK ÜN DELİ GİBİ İNŞAAT MAKİNA VB. MÜH. ACMASI DAHADA KOTU HALE SOKACAK ARTIK İLERLEYEN GÜNLERDE 700 TL YE İŞ BULURSANIZ SAKIN HAYIR DEMEYİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 16 Haziran 2013; 19:10:55 >

• aile hekimliliğin parlaklığı sadece kısa dönemdeki açığı kapatmak içindi. bundan sonraki hekimler zor bulur o parayı.

ha mühendisliğe göre tıp tabii ki daha tercih edilebilir bi meslek bence de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

http://forum.memurlar.net/konu/1368857/

quote:

yeni mezun pratisyen bir hekimin 5-8 bin tl maaş aldığı ülkemde kendi maaşlarınız için ne diyorsunuz

bu benim gerçekten cok ağırıma gidiyor.bir hemşire bile biz den cok maaş alıyor.ben sabahtan aksama kadar arazilerde dolaşıp can tehlikesi altında müteahhitlerle cebelleşirken her ay en az 5-6 milyon tl lik hakedişi imzlarken sabah 9 da mesaiye gelip 3:30 oluca çekip giden bu arada da 1.5 saat öğle arası yapan bi doktorun benim 3 katımdan fazla maaş alması hak hukukla bağdaşır birşey gibi gelmiyor.

Dün aile hekimimle sohbet ettim adamın 10.000 tl maaş aldığını duyunca (ki uzman felan değil kendisi) şok oldum bunu sizinle paylaşmak istedim.

quote:

ahahaha

güldüğüme bakma,6-7 yıldır aynı şeyleri söyleyip ağlıyorum ben. çevremdekiler bıktı benim bu söylemlerimden. benim en son tercihim tıptı açıkta kalmayım bari diye garanti gördüğüm erciyes ün.tıp fak yazmıştım. keşke biraz daha yanlış yapıp son tercihimi kazansaymışım inşaat müh olacağıma. en az 4-5 kaz kazanıyordum şimdi zaten orasını geçtim de şu an şantiyeden yazıyorum saate bakın 21 de çıkacağım mesaiden. doktorlar işten çıkalı bir tam mesai saati geçince ben paydos yapıyorum.

allah bu durumda olanlara sabır versin, işi olmayana daha çok sabır versin tabi şükür yine de halimize.

hayat çok tuhaf vapurlar falan.

quote:

ne zaman doktor diş hekimi görsem moralim bozuluyor.. zamanında 1 soru az sorsam tıpa gircemi düşündükçe kafayı yememek mümkün değil.. cahilliğin böylesine nasıl imza atmışım .. o zaman araştırmanın zorluguna , bilgiye ulaşmanın zorluguna kurban olduk .. gitti emekler ,, mühendislik hikayeymiş , bi mühendis kamuya girdim diye seviniyor bu ülkede .. istersen 95 al atan .. bir doktor kadar maddi manevi tatminliğe erişmen imkansız ..

quote:

BERKEN ARKADASIN SEN NİYE BUNA SASIRDIN ANLAMIYORUM ADAMLAR TIP OKUDULAR OYLE HER YENİ ACILAN ÜNV DE YOK TIP MEZUNLARIDA MUH. LERE GORE COK AZ HEMDE HİTAP ETDİKLERİ ALAN COK GENİS TABİ ADAMLAR 10 BİN TL ALACAKLAR MEZUN SAYILARI AZ İNŞAAT MAKİNA KONTENJANI 9 BİNLERDE YANİ HER YIL EN AZINDAN 9 BİN MEZUN VERECEK E BİDE SÜRÜSÜNE BEREKET DAHA ONCE MEZUNLAR VAR ELİNİ SALLASAN İNŞATCI MAKİNECİYE CARPIYOR E PİYASADA NE KADAR COK ÜRÜN OLURSA O KADAR DEĞERİ DÜŞÜK OLUR SEN HALA DEMEK ESKİ HAYAL DÜNYASINDASIN ŞU AN PİYASADA ORTALAMA İNŞAATCI MAKİNACI MAAŞI BİN TL CİVARI YUZDE 60-70 BOYLE BU MAASLARA CALISIYOR YANİ BİR HADEME 1.400 TL ALIRKEN DUSUNUN BİDE KIMSE BANA İNŞAATCI MAKİNACI OLARAK 2 BİN - 3 BİN TL ALIYORUM FALAN DEMESİN COK DUYDUK O LAFLARI AMA HEP KOF CIKTILAR PİYASANIN GENELİ ONEMLİ O DA YUZDE 60 - 70 İ OYLE ÇALIŞIYOR

YANİ BU DURUM MEZUN SAYISININ İNANILMAYACAK KADAR FAZLA OLMASI İŞ ALANINA GORE 10 KAT DAHA FAZLA MEZUN OLMASI VE DAHADA YÖK ÜN DELİ GİBİ İNŞAAT MAKİNA VB. MÜH. ACMASI DAHADA KOTU HALE SOKACAK ARTIK İLERLEYEN GÜNLERDE 700 TL YE İŞ BULURSANIZ SAKIN HAYIR DEMEYİN

abi sen kamuda çalışan mühendisle doktoru kıyaslıyosun. kamuda çalışmak için boğaziçi bilkent bitirmene gerek yok. sütçü imam bitirsen de kamuda çalışıyosun. siemenste, turkcellde, aselsanda yada yurtdışında çalışan mühendisleri kıyasla doktorla. çok yanlış şeyleri kıyaslıyosun sen. ayrıca aile hekimi çok farklı bişey. şu an aile hekimleri bir çok uzmandan çok kazanıyor ve aile hekimi kontenjanları doldu. aile hekimi olmak istiyosan köylere gitmen gerekiyor artık. iyi yerler kapıldı. köyde yaşayıp 10 bin alsam ne almasam ne şahsen.

• kamuya giren odtü itü mezunları da var. bizim kurumda var mesela.

o memurlar net teki konuyu açan adam da itü mezunu. hepsini okursanız görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 16 Haziran 2013; 19:19:43 >
  • quote:

kamuya giren odtü itü mezunları da var. bizim kurumda var mesela.

o memurlar net teki konuyu açan adam da itü mezunu. hepsini okursanız görürsünüz.

ya iyi de her doktor da uzman olmuyor ona bakarsan. pratisyen kalıp ambulans içinde bi sağa bi sola giden de var, kızılayda kan toplayan da. adam saçma bi şekilde bitirmişse özelde değer görmeyip devlete girmesi gayet normal ki devlette mühendisler de bi pratsiyen kadar alıyorlar diye biliyorum. senin kıyaslaman gereken iyi bir şirkette çalışan deneyimli mühendisle uzman doktor veya pratisiyenle devlet mühendisi. aynı siklettekileri kıyaslarsan daha mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 16 Haziran 2013; 19:29:33 >
  • Merak ediyorumda etrafında doktorluğu gerçekten isteyen yardım etmeyi seven kişiler var mı ?
  • devlette mühendis maaşı 3000 tl civarıdır.

ama devlete girmek için kpss sınavına girmek gerekir. Bir doktor ise sınavsız devlete girer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Db.COOPER

Merak ediyorumda etrafında doktorluğu gerçekten isteyen yardım etmeyi seven kişiler var mı ?

var ama çok azlar. geneli paradan puldan konuşan adamlarla dolu. şu hoca şu kadar kazanıyomuş, şu özel hastane şu kadar veriyomuş diye kafeteryada zaman öldüren bi ton adam. sanki acıbadem de kollarını açmış bunları bekliyomuş gibi havalara giriyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

Merak ediyorumda etrafında doktorluğu gerçekten isteyen yardım etmeyi seven kişiler var mı ?

var ama çok azlar. geneli paradan puldan konuşan adamlarla dolu. şu hoca şu kadar kazanıyomuş, şu özel hastane şu kadar veriyomuş diye kafeteryada zaman öldüren bi ton adam. sanki acıbadem de kollarını açmış bunları bekliyomuş gibi havalara giriyolar

Senin bir yazın daha vardı tıpı bırakmayı düşünüyordun . Hala bırakmayı düşünüyor musun ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

Senin bir yazın daha vardı tıpı bırakmayı düşünüyordun . Hala bırakmayı düşünüyor musun ?

şu saatten sonra bırakamam. 2 sene kayıp bile fazla geliyodu. şimdi bıraksam 3 sene kayıp ve 2 senelik emek var. devam edicem sanırım.

• Ben de tıp okuyorum ve açıkçası bu söylediklerine hak veriyorum ama ilerisini pek düşünmemeye çalışıyorum akışına bıraktım
    Öğrencilik kısmı hakikaten zor. Hani sınavlardan 50 filan alıp sınırdan geçerek 6 yıl bir şekilde ite kaka biter ama bu işin içine girince tıbbın ne kadar uçsuz bucaksız bir deniz olduğunu anlıyorsun ve malesef tıp yazarkenki o idealist kafadan eser kalmıyor. Ben en azından tıp bilimini seviyorum, öğrenirken zevk almaya çalışıyorum bu şekilde bir nebze kendimi tatmin ediyorum ama hakikaten mezun olduktan sonraki şartları düşününce bazen içim kararmıyor değil. Bence bugün bir pratisyen en az 5 bin, uzman doktor 10 bin almalı, şu şartlarda pek cazip bir meslek değil. Kardeşim de 2 sene sonra sınava girecek ve ben açık açık diyorum tıp yazma ! Git tıpta göstereceğin performansı başka bir bölümde göster kat kat fazlasını kazanırsın. Para kazanmak istiyorsan tıp yazmak pek mantıklı değil git iktisat oku kendini geliştir aranan adam ol 30 yaşına gelmeden en kral pozisyonlara gelirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alkan529-

Ben de tıp okuyorum ve açıkçası bu söylediklerine hak veriyorum ama ilerisini pek düşünmemeye çalışıyorum akışına bıraktım
    Öğrencilik kısmı hakikaten zor. Hani sınavlardan 50 filan alıp sınırdan geçerek 6 yıl bir şekilde ite kaka biter ama bu işin içine girince tıbbın ne kadar uçsuz bucaksız bir deniz olduğunu anlıyorsun ve malesef tıp yazarkenki o idealist kafadan eser kalmıyor. Ben en azından tıp bilimini seviyorum, öğrenirken zevk almaya çalışıyorum bu şekilde bir nebze kendimi tatmin ediyorum ama hakikaten mezun olduktan sonraki şartları düşününce bazen içim kararmıyor değil. Bence bugün bir pratisyen en az 5 bin, uzman doktor 10 bin almalı, şu şartlarda pek cazip bir meslek değil. Kardeşim de 2 sene sonra sınava girecek ve ben açık açık diyorum tıp yazma ! Git tıpta göstereceğin performansı başka bir bölümde göster kat kat fazlasını kazanırsın. Para kazanmak istiyorsan tıp yazmak pek mantıklı değil git iktisat oku kendini geliştir aranan adam ol 30 yaşına gelmeden en kral pozisyonlara gelirsin.

aynen ben de her mesleğin iyisi iyi para kazanır diye düşünüyorum. illa doktor olmak gerekmiyor para kazanmak için. doktorluğun avantajı garanti meslek olması.

• sorusu olan varsa özelden ya da buradan sorabilir
  • sen yine mi geldin la? varya öle böle deyip tıpı bitirecen en sonunda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

sen yine mi geldin la? varya öle böle deyip tıpı bitirecen en sonunda...

bitiricem galiba:) şu saatten sonra yemiyor bırakmak :)
  • quote:

mühendislikte de 4 sene okuyup mezun olunca iş bitmiyor. 3-4 sene iş tecrübesi kazanana kadar düşük maaş alıyorsunuz. Yani 30 dan önce mühendislikte güzel maaş beklemeyin.

bu konuya bu mesaj.hiç şaşırtmıyosun be abi
  • sorusu olan vardır diye son kez up'lıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

10k olup yazılacak sağlam bi bilgisayar mühendisliği görsem yazarim ama yok. En yakını itu türkçe 8k kapatmış. Ya da ytu var 20k arası uçurum.

galatasaray var
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

10k olup yazılacak sağlam bi bilgisayar mühendisliği görsem yazarim ama yok. En yakını itu türkçe 8k kapatmış. Ya da ytu var 20k arası uçurum.

galatasaray var

Teknik üniversiteler daha iyi dedikleri için hesaba katmadım onu.
    Sana sorayım o zaman. Nasıl sence galatasaray var mı bilgin? İTÜye göre nasıl durumu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

galatasaray var

Teknik üniversiteler daha iyi dedikleri için hesaba katmadım onu.
    Sana sorayım o zaman. Nasıl sence galatasaray var mı bilgin? İTÜye göre nasıl durumu?

illa teknik üniversiteler daha iyi olacak diye bişiy yok. galatasarayda yabancı dil fransa bu sana eğer ingilizce biliyorsan ikinci bir yabancı dil kazandırıyor, ve de derecesini bilmemekle birlikte mutlaka yurtdışı bağlantıları vardır.

gs üniyle ilgili çok bilgim yok ama yazın yaptığım bilg müh. araştırmasına göre her yerde yazılan şey bilgisayar mühendisliğinin diğer mühendisliklere göre kişisel gelişime daha bağlı olduğu üniversitenin sadece etiket olduğu yurtdışı bağlantı olaylarında ve ilk işe girişte farkettiği yönünde.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.