Şimdi Ara

Tıp yazmak isteyenlere tavsiye (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
8
Favori
7.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

10k olup yazılacak sağlam bi bilgisayar mühendisliği görsem yazarim ama yok. En yakını itu türkçe 8k kapatmış. Ya da ytu var 20k arası uçurum.

galatasaray var

Teknik üniversiteler daha iyi dedikleri için hesaba katmadım onu.
    Sana sorayım o zaman. Nasıl sence galatasaray var mı bilgin? İTÜye göre nasıl durumu?

galatasaray iyidir. ekstradan bi dil daha öğrenirsin hem.
  • Sahsen doktor olup Almanyaya gitmeyi dusunuyorum. Tus derdi de yok Zor da olsa Turkiyede doktorluk yapmaktan iyidir. Tanistigim tum doktorlar bu ulkede doktor olunmaz diyor.

B2 duzeyinde Almanca tek gereken. Ilk sene almanca kurslarina gidip 1 sene icinde B2yi asarim diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorusu olan varsa cevaplarım. malum tercih dönemi geldi sayılır
  • güzel konu olmuş
    ekstradan intörn döneminde 7 ayda yaşadıklarını özetleyen bir yazı yazmış biri sözlükte. bakmanızı öneririm. tıp seçmeden önce bunları içiniz kaldırır mı düşünmeniz lazım...
    http://eksisozluk.com/entry/25144880

hatta aynı kişi bir de şurada bir intihar notu yazmış ki onu okumayın derim okuduktan sonra kimse tıp seçmenin kenarından geçmez sanırım...
    ama tıp öğrencisi varsa onlar "23 yaşında tıp fakültesi son sınıf öğrencisi..." kısmından itibaren okusun. gerçi herkes öyle olacak diye bir kaide yok, bunu yazan adamın psikolojisi doktor olmayı kaldıramamış belli ki.
    siz yine de tıp yazın, garanti iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmorwen -- 2 Temmuz 2013; 20:19:41 >

• rakip eleme çabaları volume 526838

• quote:

Orijinalden alıntı: noname2465

rakip eleme çabaları volume 526838

dönem 3 oldum kanka. gel tanışalım antalyadaysan
  • kucuklukten berı hava ıle ılgılı bır meslekte calısmak ıstemısımdır hata hava harb okulunu kazanıp mulakatta elendım sımdı ıse ıtu ucak veya odtu havacılık veya thk burslu tutucak gıbı sızce ne yapmalıyım tıp veya dıs hekımlıgı yazmayıda dusunuyorum ama sırf parası ıcın ıstanbul ankara ızmırde dıs veya tıp tutarsa yazabılırım yardım plss sımdıden teskkrler yrmlarınız ıcın gecen sene 2012de 24 bın oldum yazmadım bu sene mf3 10.2 mf4 10.5
  • Bende kendi araştırdılarımı size aktarıyım

- öncelikle aselsanda başlangıç parası 2500 liradır ve sadece odtülüleri alırlar bunu söyleyim. eğer argede bir üste yükselirsen maaşın 3000 olur ve proje lideriysen ki koskoca aselsanda 10-20 tane anca vardır 4-5 bin lira para alırsın ve bu para aselsanda sürekli artmaz hep sabittir.

- Ek olarak aselsan her sene 100 tane odtülü alır ki odtüden mezun olan kişi her sene 200 dersek bu yarısı kadardır.Aselsandan alacağınız parayı yukarıda anlattım zaten. Odtü elektrik elektronik mezunu ve aselsanda çalışan bir tanıdığım var kendisi kız ayrıca 3000 alıyor 30 yaşında deyim.

- devlette mühendis olacaksan 1500 lirayla başlarsın sadece yüksek mühendisler devletten 4000 lira alır. eğer iyi bi ünideysen zaten devleti düşünmeyin.

- Endüstri mühendisliği torpilin en çok döndüğü yerdir boğaziçi odtü itü dışında okumayın yada tanıdığınız varsa okuyun.

- Mühendislikte ASIL ÖNEMLİ NOKTA en kral yerde ford mercedeste iş bulsanız bile siz patronunuzun gözünde üniversite mezunu bir işçisiniz! Aldığı maaş 20-30 bin üstü olan adamlar kendi işini değil yöneticilik yapan mühendislerdir. Atıyorum elektrik elektronik kendi arasında telekominasyon, enerji, pazarlama vs. diye ayrılır aralarında en tercih edilen tabiki telekominasyon veya enerjidir. Ancak böyle adamlar malesef yukarda bahsettiğim gibi işçi gibi çalışırlar ve aldığı maaşlar 800 lira alanıda var 5bin lira alanıda. EĞER ZENGİN OLMAK İSTİYORSANIZ yani 10 bin lira ve üzeri kesinlikle pazarlamada çalışmanız gerekir ancak bunun için hiç de öyle üniversite okumaya gerek yok ve herkesin yapabileceği iş değil elinde broşürler ile dükkan dükkan gezmek :(

- Eğer 5 bin lira ve üstü almayı istiyorsanız amacınız yurtdışı olmalı ve yüksek lisans fln herşey gereklidir yani bir tıpçının tusa hazırlandığı gibi çalışmalısınız. "Öğretim görevlisi olmak istemiyorsan niye yüksek lisans yapıyorsun ki?" diyen adamdan sakın ha tavsiye almayın ne derse he he deyin geçin

- Ayrıca odtü itü bilkent gibi ünilerde atıyorum her sene 200 kişi mezun oluyorsa yurt dışına giden 10 kişi ve 5bin lira üstü başlayan da 10 kişi yoktur yani rekatbet o derece yüksektir.

- odtü itü mezunu olsanda yeni başlayan mühendislerin %90 ının maaşı 1000-2000 lira arasıdır.

- Tanıdığım biri yine almanyada fordda çalışıyor 3500 euroya türk lirası olarak yaklaşık 7bin lira eder. Dediğim gibi böyle yüksek meblağları anca yurt dışında almak mümkün. Yurt içinde ise bu parayı tabiki alabilirsin ama her yerde alamazsın anca büyük şirketlerde çalışırsan alabilirsin. Böyle büyük şirketlerde her sene eleman almaz alırsada 2-3 kişi anca alır ve buralara genelde yüzlerce kişi başvurur yarısından fazlası da odtü itü boğaziçi mezunudur :)

- Ve şunu unutmayın okuyarak zengin olunmaz :)

- Ayrıca eniştem 2 senelik doktordur şu an vanda ve sağlık ocağına haftada 3 gün gidiyor sadece ve aldığı maaş 7bin üstü. Doğu görevi kimi için çekilmez bir çiledir kimi içinse para biriktirmenin en iyi yoludur :)

Ha lysde 12 bininciyim tutupta kazanamamış iyi bir üniversite elinden geldiğince bölümleri kötülüyor demeyin sadece benim araştırmalarımın sonucu bu :) Tabiki üstteki arkadaş doktorluğun çilesini anlatmış bende mühendisliğinkini anlatıyım dedim çünkü tıpa gidip de keşke mühendis olsaydım diyenler çıkıyor.

- ANCAK tüm bu yazımdan çıkarmanız gereken tıp kötü yada mühendislik kötü şu meslek iyi felan değildir DEMEK İSTEDİĞİM okumayla zengin olunmaz ve her mesleğin kendine göre zorluğu vardır. Siz hangisini kendinize göre görüyorsanız onu seçin

• quote:

Orijinalden alıntı: Sniper_12

Bende kendi araştırdılarımı size aktarıyım

- öncelikle aselsanda başlangıç parası 2500 liradır ve sadece odtülüleri alırlar bunu söyleyim. eğer argede bir üste yükselirsen maaşın 3000 olur ve proje lideriysen ki koskoca aselsanda 10-20 tane anca vardır 4-5 bin lira para alırsın ve bu para aselsanda sürekli artmaz hep sabittir.

- Ek olarak aselsan her sene 100 tane odtülü alır ki odtüden mezun olan kişi her sene 200 dersek bu yarısı kadardır.Aselsandan alacağınız parayı yukarıda anlattım zaten. Odtü elektrik elektronik mezunu ve aselsanda çalışan bir tanıdığım var kendisi kız ayrıca 3000 alıyor 30 yaşında deyim.

- devlette mühendis olacaksan 1500 lirayla başlarsın sadece yüksek mühendisler devletten 4000 lira alır. eğer iyi bi ünideysen zaten devleti düşünmeyin.

- Endüstri mühendisliği torpilin en çok döndüğü yerdir boğaziçi odtü itü dışında okumayın yada tanıdığınız varsa okuyun.

- Mühendislikte ASIL ÖNEMLİ NOKTA en kral yerde ford mercedeste iş bulsanız bile siz patronunuzun gözünde üniversite mezunu bir işçisiniz! Aldığı maaş 20-30 bin üstü olan adamlar kendi işini değil yöneticilik yapan mühendislerdir. Atıyorum elektrik elektronik kendi arasında telekominasyon, enerji, pazarlama vs. diye ayrılır aralarında en tercih edilen tabiki telekominasyon veya enerjidir. Ancak böyle adamlar malesef yukarda bahsettiğim gibi işçi gibi çalışırlar ve aldığı maaşlar 800 lira alanıda var 5bin lira alanıda. EĞER ZENGİN OLMAK İSTİYORSANIZ yani 10 bin lira ve üzeri kesinlikle pazarlamada çalışmanız gerekir ancak bunun için hiç de öyle üniversite okumaya gerek yok ve herkesin yapabileceği iş değil elinde broşürler ile dükkan dükkan gezmek :(

- Eğer 5 bin lira ve üstü almayı istiyorsanız amacınız yurtdışı olmalı ve yüksek lisans fln herşey gereklidir yani bir tıpçının tusa hazırlandığı gibi çalışmalısınız. "Öğretim görevlisi olmak istemiyorsan niye yüksek lisans yapıyorsun ki?" diyen adamdan sakın ha tavsiye almayın ne derse he he deyin geçin

- Ayrıca odtü itü bilkent gibi ünilerde atıyorum her sene 200 kişi mezun oluyorsa yurt dışına giden 10 kişi ve 5bin lira üstü başlayan da 10 kişi yoktur yani rekatbet o derece yüksektir.

- odtü itü mezunu olsanda yeni başlayan mühendislerin %90 ının maaşı 1000-2000 lira arasıdır.

- Tanıdığım biri yine almanyada fordda çalışıyor 3500 euroya türk lirası olarak yaklaşık 7bin lira eder. Dediğim gibi böyle yüksek meblağları anca yurt dışında almak mümkün. Yurt içinde ise bu parayı tabiki alabilirsin ama her yerde alamazsın anca büyük şirketlerde çalışırsan alabilirsin. Böyle büyük şirketlerde her sene eleman almaz alırsada 2-3 kişi anca alır ve buralara genelde yüzlerce kişi başvurur yarısından fazlası da odtü itü boğaziçi mezunudur :)

- Ve şunu unutmayın okuyarak zengin olunmaz :)

- Ayrıca eniştem 2 senelik doktordur şu an vanda ve sağlık ocağına haftada 3 gün gidiyor sadece ve aldığı maaş 7bin üstü. Doğu görevi kimi için çekilmez bir çiledir kimi içinse para biriktirmenin en iyi yoludur :)

Ha lysde 12 bininciyim tutupta kazanamamış iyi bir üniversite elinden geldiğince bölümleri kötülüyor demeyin sadece benim araştırmalarımın sonucu bu :) Tabiki üstteki arkadaş doktorluğun çilesini anlatmış bende mühendisliğinkini anlatıyım dedim çünkü tıpa gidip de keşke mühendis olsaydım diyenler çıkıyor.

- ANCAK tüm bu yazımdan çıkarmanız gereken tıp kötü yada mühendislik kötü şu meslek iyi felan değildir DEMEK İSTEDİĞİM okumayla zengin olunmaz ve her mesleğin kendine göre zorluğu vardır. Siz hangisini kendinize göre görüyorsanız onu seçin

http://iskolig.com/maas/aselsan-maaslari.htm x16 maaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 2 Temmuz 2013; 21:51:51 >

• aselsanı bilmiyorum ama tai'de tecrübeli mühendis 5 milyar alıyor. Şef mühendis 6 milyar alıyor. Bizzat sordum arkadaşa.

Oralara girmek için elbette odtü falan lazım.

devlette mühendis maaşı 3000 tl civarında. Ve bu maaş artmaz. ömür boyu.
  • http://imageshack.us/photo/my-images/547/ls9d.jpg/ siteye üye olmayanlar için screenshot aldım. bu maaşlar gerçek ve çalışanların kendi beyanıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 2 Temmuz 2013; 22:00:32 >
  • kardeş sen de ağlaya ağlaya tıp3 olmuşsun.ya içine sindireceksin ya da bırakacaksın.sevmeyerek iyi 3 olmuşsun bi de sen hiç kalmamışsındır şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: aggrekan

kardeş sen de ağlaya ağlaya tıp3 olmuşsun.ya içine sindireceksin ya da bırakacaksın.sevmeyerek iyi 3 olmuşsun bi de sen hiç kalmamışsındır şimdi.

sınava hazırlanacaktım okulla birlikte okul başlayınca ygs lys aklıma gelmedi bile. daha 2 haftadır rahatım ve burada yazıyorum.
  • bu yazını okuduktan sonra tıbbı bir kez daha sevdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xStriker571

bu yazını okuduktan sonra tıbbı bir kez daha sevdim.

mazoşist misin kardeş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

hayır tıbbı seviyorum, kendin sevmedin veya işine gelmedi diye başkalarının da seninle aynı düşünmesini bekleyemezsin dr.
  • tıp tabi ki güzel meslek ama bacanağımdan biliyorum, aile hekimi olana kadar anası ağladı,
    ben lise mezunu olarak çalışırken ondan çok alıyordum. gecesi gündüzü belli değil.
    aile hekimi olduktan sonra iyi para almaya başladı. şu an güzel bir sahil kasabasında ama
    oraya gelene kadar resmen it gibi çalıştı.
    ha şu anda hala adam gibi gece uykusu olmadan çalışıyor ama hiç değilse aldığı para iyi.
    yanlız bu seviyeye gelebilmek için bi 15 sene doktorluk yapmanız lazım.
    gerçi aile hekimliğinde iyi yerler kapıldı ve adamlar 65 yaşına gelmeden ayrılacağını da sanmam
    çünkü bu aile hekimliği doktorların başına gelen en güzel işti gerçekten.

madem para hayatımızın vazgeçilmezi, o zaman neden hep uzmanlıklar üzerinden düşünüyor
    insanlar anlamıyorum. sen 20 sene okuyup doktor oluyorsun, adam ilkokul mezunu 20 sene çalışıp
    milyon dolarların sahibi oluyor. nereden mi biliyorum, şu anki patronumdan biliyorum.
    ilkokul mezunu adamın 300 milyon dolar serveti var.

dünyada para kazanılacak bir çok meslek ve sektör var, inanın bana...biraz uyanık olun yeter.
    ve mümkünse ticarete atılın ve kendi işinizi yapın. allame-i cihan olsanız da dünyadaki
    ekonomik göstergeler çalışanlar için pek iç açıcı değil ve gelecekte de olacağa benzemiyor...

• quote:

quote:

quote:

hayır tıbbı seviyorum, kendin sevmedin veya işine gelmedi diye başkalarının da seninle aynı düşünmesini bekleyemezsin dr.

sen tıp öğrencileri arasında yapılan anketi biliyo musun? daha bikaç ay önce yayınlandı. bi daha sınava girseniz tıp fakültesi yazar mısınız sorusuna %70 hayır cevabı veriyor. tek mutsuz ben değilim. drtus diye bi site var linkini de paylaştım orada biraz bişeyler oku bakalım. son olarak yukardaki tüm yorumları okursan göreceksin ki gerçekten tıp okumak isteyenler yazmalı parası için yazan hayal kırıklığına uğrar dedim. burada biçok kişiye özelden tıp hakkında yardımcı olan da benim, tıp hakkında bilgiler veren de benim, bulundum fakülteyi anlatan da benim. iyi anlamda.

• quote:

tai maaşlarıhttp://img823.imageshack.us/img823/8994/y04t.jpg

bu yazan rakamlara yakın rakamları ben otelcilik sektöründe kazanıyorum
    üstelik ne doktorum ne de mühendis, 2 yıllık myo yu 2011 de bitirdim 38 yaşında,
    ve 39 yaşında arap dili edebiyatı kazandım hala okuyorum...

demek ki neymiş, illa ki para için okumaya değmezmiş...
    ama insan BİLMEK için okumalı, para için değil...
    yani idealist insan okur, ilim öğrenmek için okunur,
    adam olabilmek için okunur, para için değil...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.