Şimdi Ara

Tıp yazmak isteyenlere tavsiye (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
8
Favori
7.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: guitarhero111

istemeye istemeye tıp okuyan bir öğrenciyim. bu şekilde 2. sınıfı da bitirdim bu sene. tıp yazmak isteyenlere tıpın aslında nasıl olduğunu göstermek için açtım başlığı. ben şu foruma takılıyorum tıpkı doktor abilerim, ablalarım ve tıp öğrencisi arkaşdalarım gibi. bu da oradan bi başlıkhttp://www.drtus.com/ye...0&postorder=asc&start=0 Burada göreceğiniz şey, her şeyin toz pembe olmadığı tıpta. burada istersniz foruma üye olup siz de sorular sorabilirsiniz orada yazan doktoralra. ben tercih yaparken böyle bi forum var mı onu bile bilmiyodum malesef :)

ben nasıl tıp yazdım oraya geleyim. ben de sizin gibi çevreden çok etkilendim. işte parası çok, saygınlığı var, garanti meslek vs vs. bunları hiçbi zaman bir doktordan duymadım ama. tamamen tıp dışı insanlar tarafından yönlendirildim. üstelik mühendislik okumayı da çok istiyordum. çevre kendi istekelrime baskın çıktı ve tıptayım şu an.

sonra ne olduğunu anlatayım. tıp yazdığıma pişman oldum. hiç öyle insanların anlattığı gibi saygı duyulduğunuz, doktorların mutlu olduğu, b.k gibi paraların aktığı bi dünya değil. özellikle okul hastaneyle yan yana olduğu için sürekli doktorlarla iç içeyiz ve çok şeye şahit oldum şu iki yılda. doktorların yüzünden yorgunluk akıyor ve mutsuzlar, aldıkalrı para emin olun uçuk paralar da değil. miller zannediyor ki özelde 2-3 doktor çok iyi kazanıyor diye her doktor iyi kazanıyor. yok öyle bişey. 10 bin üstü kazanan doktor sayısı tüm doktorların %10u bile değildir. sürekli insanlarla muhattap oldukarı için sabır sınırları zorlanıyor. okuduğum okulun acilinde daha geçen ay doktor dövdü hasta yakınları. sonra tus diye bi olayın varlığını kavradım abla abilerimi kütüphanede günde 10 saat ders çalışırken gördüğümde. ne kadar çalışırsanız çalışın hiç bir zaman çalışmanın yetmediği bir sınav. kazandınız diyelim. bunun asistanlık dönemi başlıyo en düşün 3 yıl(ailem hekimliği uzmanlığı) en fazla 6 yıl(cerrahiler) olmak üzere. üstelik bu asistanlık dönemi doktorların 3 bin liraya eşşek gibi çalıştıkalrı dönemdir. sonra mecburi hizmet diye bişey var. onu biliyodum ama bir insanın düzenini bu kadar dağıttığını ilk kez gödrüm.evlenecek insanlar nişsanlısını, ailesini bırakıp doğudaki köylere gidiyorlar 1,5 sene çalışmak için. ha zorunlu bitti mi öyle hop izmire ankaraya istanbula dönemiyosunuz. devlet sizi kademe kademe atayarak batıya gödneriyor. 3-4 sene doğruda çalışacaksın ki iç anadoluya geçesin, sonra iç anadoluda 3-4 sene daha çalışansın ki batıya gelesin. yani götüm götüm geliyosunuz o büyük güzel şehirlere. devlette değik özelde çalışırm diyenler çıkacaktır. o iş de o akdar kolay değil. özle hastaneler hasta çeken doktoru ister. hasta çeken doktor da emin olun çömez doktor değildir. belli senelerini bu işe vermiş doktorlardır. sonra bi de performans sitemi var. ne kadar çok hasta bakarsan o akdar çok döner alırsın diyor devlet. bu da tamamen şansına kalmış bişey. atıyorum kbbcisin ve açlıştığın yerde 2 tane daha kbb var. hastalar bölünnce peroformasn da bölünüyor ve kuş kadar döner alıyosun ama tek kbbciysen para yönünden kralsın ama ciğerin soluyor yüzlerce hasta arasında. devlet verdiği paranın karşılığını alıyor yani. bi de baraj var. o barajı aşacak akdar hasta bakmadıysan 0(yazıyla sıfır) tl döner alıyosun. kısaca şans yani, gelen hasta sayısına bağlı.

ben bunarın hepsini 2 senede abilerimle ablalarım konuşarak, gözlemleyerek öğrendim. tıp öyle toz pembe değil beyler. şu an yemin ediyorum, bi daha seçme şansım olsa iyi bir üniversitede mühendislik okurdum. hem sosyal bi hayatım olurdu(odtü boğaziçi bilkent kampüsüyle hastane kampüsü arasında fark vardım eminim ki) hem de bu akdar sıkıntıyla uğraşmazdım. bu arada doktor sayısının sürekli arttığını her sene 9000 tıp öğrencisi alındığını da belirteyim. yani tusta istediğiniz bölümü kaznama şansınız, özelde çalışma şnasınız, performans puanı toplama şansınız sürekli azalıyor yıllar geçtikçe. size tavsiyem tıpı gerçekten isteyen, çocukluk hayali olanlar yazsın. yok parası var yok presitiji var denerek yazılacak iş değil. 40 ında önce ne saygınlığınız olur ne de paranız. demedi demeyin.

not: hızlı yazdığım için baya bi yazım hatası var. düzeltmeye üşendim ki anlaşılıyor böyle de

abi bunları diyorsun , 4 sene sonra o anlattığın doktorlar gibi olacaksın sende kafası hala mühendislikte olan ,somurtan ,yaptığı işten zevk almayan,kazandığı paradan içinde bulunduğu durumdan şikayet eden birisi olacaksın .Bana kalırsa her şeyi bi kenara bırakıp gemileri yakıp bırak okulu gir şu mühendisliğe :) senin mutsuzluğun hala içinde kalan şeylerin olması ,kafanı net bi şekilde tıpa verememen .Ayrıca @sniper12 in dediği gibi her şeyin bir zorluğu var.Tıp seçen adamın kafa mühendislikte ,mühendislik seçen adamın da tıpta .Yeteneğin hangi yönde ise ,nereyi istiyosan oraya git aynı paraları kazanabilirsin ,kazanamazsan da en azından yaptığın işlerden zevk alırsın ,ekşide entry gibi orana burana sıçrayan sıvılardan falan nefret etmezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yogurtcanavari -- 2 Temmuz 2013; 22:52:46 >

• Para için tıp okunur mu la ? Akıl kârı değil... Git ticarete başla.

Tıpta sosyal statü + yetecek kadar para + hayat boyu meşgul olunacak kadar ilim var.
  • ben diş hekimliğinde de, tıpta da birer sene okuyup, tıp 2. sınıfa gecmis biriyim,
    bırakın kanmayın bu sozlere, tıp gayet iyi,
    prestiji itibarı hayatta bitmeyen her yerde saygı gorebilen,
    insanlara yardım etme gibi guzel bir emeli olan,
    asla eskimeyecek,
    okuması zor olan ancak basardıgında, komiteleri büte kalmadan gectiginde
    harika bir duygu icinde bırakan cok guzel bir meslek/bölüm
    böyle caydırmaya calısanlara aldanmayın arkadaslar
    ben muhendisligi de biliyorum gayet, ailemde, cevremde fazlasıyla muhendis var,
    okurken mutlu olsa bile ilerisi icin bir doktor kadar mutlu olamıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissEliotte

ben diş hekimliğinde de, tıpta da birer sene okuyup, tıp 2. sınıfa gecmis biriyim,
    asla eskimeyecek,

komiteleri büte kalmadan geçmek?? çok zekice bi cümle kardeşim. komitelrein bütü var evet. çok güzel tıp okuyosun on numarasın sadfasgasdfhasdsgasfasdfsdfasfsadasdf. ben zaten parası için tıp yazanlar için açtım bu başlığı güzel kardeşim şimdi bi git çay koy ok? sonra da komite ve final arasındaki farkı ve bütü bi araştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 2 Temmuz 2013; 23:09:53 >

• istersen bi kaç anatomi sorusu falan sorayım sana? 2ye geçtiğine göre bişeyler bilmen lazım cidden tıp mı okuyosun merak ettim. soram mı?
  • arkadasım kalma ve gecmenin komitelere gore oldugu, finalin olmadıgı sadece komitenin bütüne girdigin fakulteler var, git arastır, kendi cahilliginle karsındakini asagılayarak gulunc duruma dusme
  • quote:

arkadasım kalma ve gecmenin komitelere gore oldugu, finalin olmadıgı sadece komitenin bütüne girdigin fakulteler var, git arastır, kendi cahilliginle karsındakini asagılayarak gulunc duruma dusme

hhangi fakültedesin?
  • guitarhero111 G kullanıcısına yanıt
    sor sor cekinme,
    kemik kas eklem damar sinir bitti
    cevap verebilirim
  • quote:

sor sor cekinme,
    kemik kas eklem damar sinir bitti
    cevap verebilirim

trakyada mısın?
    yok.
    napcan da merak ettin nerde oldugumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MissEliotte -- 2 Temmuz 2013; 23:20:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

ben diş hekimliğinde de, tıpta da birer sene okuyup, tıp 2. sınıfa gecmis biriyim,
    asla eskimeyecek,

komiteleri büte kalmadan geçmek?? çok zekice bi cümle kardeşim. komitelrein bütü var evet. çok güzel tıp okuyosun on numarasın sadfasgasdfhasdsgasfasdfsdfasfsadasdf. ben zaten parası için tıp yazanlar için açtım bu başlığı güzel kardeşim şimdi bi git çay koy ok? sonra da komite ve final arasındaki farkı ve bütü bi araştır

erciyeste komitenin bütü var arkadaştan biliyorum.Abi sen bırak bu tıpı git mühendisliğe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yogurtcanavari -- 2 Temmuz 2013; 23:20:49 >

Sanırım bahsettiğin sistem bir tek Ege tıp ta var ancak orada komite denmiyor blok deniyor yani Blok sistemi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrozom31

Sanırım bahsettiğin sistem bir tek Ege tıp ta var ancak orada komite denmiyor blok deniyor yani Blok sistemi var.

valla arkadaşın bahsettiği sistem çapanın sistemini anımsattı, internette araştırınca trakya tıpta varmış. çapada ders ders geçme var sanırım. bizim fakültede komiteler+final+büt var. hacettepede, dokuz eylülde ve bi kaç fakültede de böyle olması lazım
    doğru çapada öyle bende arkadaşlarımdan biliyorum ancak komite final büt sistemi % 70 den fazladır tıp fakültelerinde.Ayrıca dokuz eylül , samsun 19 mayıs ve akdeniz de pdö nün de katkısı var finalde diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrozom31

doğru çapada öyle bende arkadaşlarımdan biliyorum ancak komite final büt sistemi % 70 den fazladır tıp fakültelerinde.Ayrıca dokuz eylül , samsun 19 mayıs ve akdeniz de pdö nün de katkısı var finalde diye biliyorum

evet pdö saydığın fakültelerde küçük bi yüzde olarak etki ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

mühendislikte de 4 sene okuyup mezun olunca iş bitmiyor. 3-4 sene iş tecrübesi kazanana kadar düşük maaş alıyorsunuz. Yani 30 dan önce mühendislikte güzel maaş beklemeyin.

arkadaşımın abisi itü uçak mühendisliği mezun oldu geçen sene , şimdi onur airda 5 milyara işe başladı .
    ayrıca anatomi sorularını merakla bekliyorum
  • quote:

ayrıca anatomi sorularını merakla bekliyorum

aşil tendonunu yapan kasları say bakalım?
  • anatomi atlasına bakma olm
  • sobotta mı var netter mi var?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.