Tıp Slaytları

-
-
Slaytlar hocalara ait oluyor yani onlar hazırlamış oluyor ve genelde eski slaytlarını her sene 1-2 sayfasını değiştirerek açıp yine anlatıyorlar. (anatomi ilk dersimizin slaytı 2007’den kalma mı neydi xd) Tabii ki de yabancı kaynaklardan alıntılar da oluyor slaytlar içinde. Büyük ihtimal tüm tıplarda bu slaytları veriyor hocalar. Ders işleyişi sene başında size verilen yıllık plana göre oluyor orada pratik derslerini amfi derslerini vs görebiliyorsun anlatım normal tahmin edebileceğin gibi oluyor ara sıra iletişime geçebiliyorsun tabii ki hani soru sorabiliyorsun ders esnasında ama genelde ders sonunda alıyor hocalar soruları. Ders kaydı olayı olmaz muhtemelen artık corona dönemini geçtik ama bazı tıplarda şöyle bir sistem var, (ben Akdenizde okuyorum akdenizde ve uludağ tıpta var diye biliyorum) hocanın dersleri bir şekilde kayıt altına alındıktan sonra solda hocanın slaytları sağda da hocanın ders anında o slaytta ne anlattığını yorum katmadan birebir düzgünce yazıp o dersin notunu çıkarma oluyor(fotokopiciden kitap gibi çıkarttırıyorsunuz topluca) yani dersi dinleyemesen de geçen seneyle aynı hocaysa %95 aynı şeyleri anlatacağı için o notlar çok işe yarıyor gelecek nesillere ve bu hocalar ve slaytları değiştikçe güncelleniyor. Tabii ki bunu yazanlar biraz gönüllü olarak yazıyor ama üniversite içindeki sistemin devamlılığı için özverili olanlar çıkıyor bu konuda o yüzden böyle güzel sistemi olan tıplar da var. Onun dışında tablet olayından da bahsedeyim. Eğer öğrenmem için kesin kalem kağıt lazımcı biriyse s. Et ama eğer öğrenebilirim diyordan ipad(+kalem) almanı çok öneririm. Tüm derslerin slaytlarını ister ayrı ayrı ister 4lü falan birleştirip kolayca erişim sağlayabiliyorsun. İpadde çok güzel not alma uygulamaları var onlarla görsel anlamda son derece zengin anlaşılır notlar hazırlayabiliyorsun ayrıca hoca ders anında anlatırken karşına o slaytı açıp oradan da takip ediyorsun. Özellikle çıkmış soruları dijital ortama aktardıysanız(ki büyük ihtimal aktarılır) tabletten çıkmış çalışmak da çok rahat oluyor. Ekranı ikiye 3’e bölme aynı anda bir sürü iş yapabilme önemli bir görüntüyü, yazıyı googledan tutup hemen notunun slaytının üzerine yapıştırabilme gibi özellikler fln çok pratik güzel. Ayrıca anatomi atlasları, konu kitaplarını falan da indirebilirsin ve ihtiyacın olan her şey elinin altında olmuş olur bu anlamda çok öneririm. Her tıpta tablet kullanan sayısı günden güne artıyor zaten, eğer imkanın varsa al bence. Başarılar dilerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi this is me trying -- 15 Ağustos 2022; 13:41:40 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Parasizsaniz telden de calisirim ben derseniz ekran kucuk maalesef not cikarmak hamalliktan baska bir sey degil cidden tablet alabiliyorsaniz alin alamiyorsaniz ben telefona flexcil diye uygulama indirdim bazi ozellikleri ucret odeyince aciliyor onlari kullanmazsaniz ucretsiz kullanmaya devam edebilirsiniz 15 gunluk deneme suresi vardi onu deneyebilirsiniz hosunuza giderse devam edersiniz ses kaydi ek slayt ek not defteri gorsel ekleme yazi kopyalama fosforlu ve normal kalem kullanabiliyorsunuz benim isimi goruyor 70 lira vermistim sanirim belirli bir sureq gibi bir kota yok sonsuza kadar kullaniliyor oyle bir ibare goremedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ykarıda yazılan cevaplar güzel bir de be yazayım tıp kazananlar için fikir olsun. genellikte her tıp fakültesinde benzer olur.
hocaların slaytları var slaytlar fosil. her zaman bir önceki senelerin benzeridir. çok az değişim gösterir. bazen dersi anlatan hoca değiştiği için slaytlar toptan değişebilir.
temel bilimler -anatomi fizyolojis histoloji biyokimya vb- ile klinik bilimler -dahiliye, pediatri- kadın doğum vs- bunlar ilk 3 sene anlatılır.
1 ve 2 . sene genellikle temel bilim ağırlıkta gider son sene -3. sene- hastanedeki hocalar ders anlatır.
sınavlar test şeklindedir. çıkmış sorular fotokopicide bulunur. çıkacak sorular hoca değişmediyse bunlara çok benzer olur. ders sırasında bir çok hoca aslında ne soracağını söyler. söyler dediğim bu çıkar demese de orada bastırarak anlattığı için anlarsın. bu önemli bir nokta. bazı üniversitelerde birlik olunuyor ses kayıtları alınıyor ve dökümü yapılıp internete konuyor böyle bir yerdeyse hiçbir şekilde üniversiteye uğramadan ilk 3 sene derece bile yapabilirsin.
derslerden önce konuya kesinlikle ve kesinlikle göz gezdir. mümkünse şimdiden okuduğun üniversitenin ders notlarını internetten bul ya da gidince edin. öyle aban üstüne demiyorum şimdiden bir bakabilirsin neler var neler yok diye. dersten önce bakarsan çok avantajlı olursun. derste hoca anlatır 2. tekrar gibi olur ve kesinlikle dersten sonra akşam gördüğün not aldığın yerleri tekrar et. yine aban demiyorum sadece tekrar et. hafta sonları genel bir tekrarı kesinlikle aksatma. o hafta ve o haftadan önce gördüklerini tekrar et.
son 1-2 hafta kala yoğun tempo ile girer elindeki notlara 3-4 tekrar atarsan rahat rahat ilk3 sene biter. şimdi birileri itiraz eder bu kadar çalışmaya gerek var mı diye bence gerek var. ha çok az efor ve şans ile sınırdan geçersin ama ne gerek var.
4. sınıfta baba stajlar var orada da mantık aynı. 5 de de aynı. son sene zaten kaymak. şimdilik 456yı boşver.
çok tekrar etmeye kendini adapte et. ne kadar zeki olursan ol çok yüksek olasılıkla bir kaç kere tekrar etmekle hiç bir şey öğrenemeyeceksin bu moralini bozmasın. her şeyi öğrenmeye kalkma hocanın derste önemli dediği not aldırdığı yada senin bunu sezdiğin yerlere yoğunlaş. bunları yaparken sosyal hayattan ödün verme. üniversitedeki faaliyetlere katılmanı öneririm. korkak olma atılgan ol çok şey kazanırsın.
-
erkek adam slaytın sadece çıkmışlara yansıyan kısmını okur
-
Cok sagolun hocam cok guzel aciklamissiniz ben de ipad almayi dusunuyorum onerebileceginiz bir model var midir ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Detaylica acikladiginiz icin tesekkur ederim hocam son 3 sene de slayt uzerinden mi gidiyor hocalar hep, stajlar vs. onlar nasil oluyor ?
Onlar da slayt+hasta gözlemi
şöyle diyeyim mesela dahiliye stajındasın bu yaklaşık 2 ay sürer. normalde dahiliyenin tümünü anlatmaya kalksalar 2 ay yetmeyebilir. burada daha çok önemli noktalar anlatılır zaten 3. sınıfta anlatıldığı için bu bir tekrar özelliği kazanmıştır. ders anlatma prensibi aynıdır fakat artık gruplara bölündüğünüz için 300 kişiden 70 80 kişilik gruplar olursunuz. işte gittiğin üniversitenin büyüklüğü ne kadarsa onu bölerek düşün daha az kişi ile dersler yaparsınız.
bu dersler genelde yüzeyseldir. artık senden bir şeyler beklenir. dersler genelde hastane içinde küçük sınıflarda verilir. teorik yoğunluk görece azdır. burada senden beklenen hastalarla iç içe olmandır. servislerde bulunursunuz. servis demek yatan hastaların olduğu yerler demek. buraya yeni bir hasta geldiyse mesele onun hikayesini şikayetlerini aldğı ilaç vs vs yazar dosyaya kayıt edersiniz. burada iş sana kalıyor 4. ve 5. sınıfta kaytarmak istersen bunu yaparsın ama kafana 6. sınıfta patlar. duruma göre sabah erken gelip servis sorumlusu o günkü hoca ile vizit atarsınız. vizit nedir. hastanın durumun konuşulduğu kısa hasta görüşmeleri. işte şu hastalığı var bunu veriyoruz şundan şüphelendik bunu yapıyoruz dün böyleydi bugün böyle gibi ayaküstü sunum yapılır.
genelde sayınıza bağlı olarak bir kişiye 1-2-3 hasta düşer. bunları siz sunarsınız hocalar ayak üstü sohbet eder soru sorar sizi ölçer. sonra duruma göre vizit bittikten sonra sizin 5-10 kişilik grubunuza bir hastalık hakkında tartışma yaptırabilir.
stajın sonunda genelde devamsızlık derse katılım yazılı ve ağırlıklı sözlüden olmak üzere sınav yapılır. 4 ve 5 böyledir.
6. sınıfta bahsettiğim vizitlerde etkin rol oynayan kişi sen olursun. 4. sınıfta hazırladığın dosyalar genelde sende kalır sen öğren diyedir 6. sınıfta ise hastanın dosyasını sen hazırlarsın hasta başına koyarsın.
genelde hoca asistana, asistan intörne, intörn sana kitler.
-
Apple yeni ürünlerini çıkaracak birkaç haftaya orada ipadlerin durumuna bakarsın ama şimdilik önerim ipad air o olmazsa ipad 9. Nesil. Pozitifteknolojide geçen sene kalemle birlikte eğitim indirimi oluyordu ama o zamanlar dolar 8 falandı o yüzden tam da bilemiyorum senin bütçene kalmış bakarsın. Yine de sürekli fotokopiciye gitme yükünden kurtulmuş olursun. Ama sen yerleştiğin yerin durumunu öğren yine de çünkü bazı yerler dijital ortama atmıyorlar her şeyi fotokopicilerle halletmeye çalışıyorlar o zaman zorunda kalıp ona da para ödemek zorunda kalmayasın. Benim neredeyse birkaç şey hariç işim olmadı fotokopicilerle çünkü her şeyin pdfi çıkıyordu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam güzel yazıyorsunuz ellerinize sağlık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X