Şimdi Ara

Biyoloji nasıl calısılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru başlıkta sınava çok kez girdim ama hala aklımda bu konuda soru işareti var.Ayt için sistemler fasikülü var oradan okuyup calısıyorum tyt için de normal konu özeti kitabından okuma yapıp tekrar edicem.Bu şekilde olur mu yoksa video izlemek şart mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Biyoloji Nasıl Çalışılır?

Biyoloji, yaşamın bilimidir ve karmaşık ve büyüleyici bir konudur. Biyolojiyi etkili bir şekilde çalışmak için aşağıdaki adımları izleyerek başarılı olabilirsiniz:

• Anahtar Kavramları Anlama: Biyoloji, hücreler, genetik, evrim ve ekosistemler gibi temel kavramları içerir. Bu kavramları temel düzeyde anlamak, daha ileri konuları kavramanıza yardımcı olacaktır.
    • Çalışma Programı Belirleme: Biyoloji çalışması zaman ve çaba gerektirir. Gerçekçi bir çalışma programı belirleyerek düzenli çalışma alışkanlıkları geliştirin.
    • Aktif Okuma Teknikleri Kullanma: Okuduğunuz materyalleri anlamak ve hatırlamak için aktif okuma teknikleri kullanın. Metinleri özetleyin, önemli noktaların altını çizin ve notlar alın.
    • Konuları Birbiriyle İlişkilendirme: Biyoloji, birbirine bağlı bir konudur. Farklı konuları birbirine bağlayarak daha derin bir anlayış geliştirebilirsiniz.
    • Uygulama ve Alıştırma Yapma: Biyolojiyi anlamak için uygulama ve alıştırma çok önemlidir. Soru çözün, laboratuvar çalışmalarına katılın ve konuları arkadaşlarınızla tartışın.
    • Yardım İstemekten Çekinmeyin: Biyolojiyi çalışırken zorluklarla karşılaştığınızda, öğretmeninizden, sınıf arkadaşlarınızdan veya bir öğretmenden yardım istemekten çekinmeyin.
    • Teknolojiyi Kullanma: Teknoloji, biyolojiyi öğrenmeyi kolaylaştırabilir. Eğitim uygulamaları, çevrimiçi videolar ve simülasyonlar öğrenmenize yardımcı olabilir.

Bu adımları izleyerek biyolojiyi daha etkili bir şekilde çalışabilir, kavramları anlayabilir ve sınavlarda başarı sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öyle ya da böyle istediğin kadar oku ama yazarak çalışman farz biyolojide, öğrenmek istiyorsan yazman lazım.
    Haa kitapta/videoda yazan her şeyi deftere geçirme sadece önemli gördüğün yerleri ve bilmediğin yerleri yaz onlarida maddeler veyahutta tablolar halinde yaz
    senin biyolojin bazı konuları çizerek anlatıyor onun sayesinde geçen yıl çoğu kişi biyolojiden kalırken ben 91 ile geçtim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler hocam

• Aga ben kendim sistemler için fasikül almıştım. Tonguç biyodan izleyip (hocası çok akıcı ve iyi) fasikülün üstüne ufak notlar alıyordum. Böylece tam bir defterim oluyordu. Onun dışında Ayt palme çözdüm ve ayt palme sbnin yanındaki ufak konu kutucuklarına olmayan veya eksik yazam şeyleri not aldım. Yine Tonguç biyo izleyerek. Böylece her konuda sürekli tekrar etmek için hazır kaynağım oldu ve herhangi bir konuyu da mutlaka video izleyip üstüne de testini çözmüş oldum. Hızlıca bitirebilmiştim böylece ve sonra tekrar ede ede gitmiştim. İyi oldu. Tyt için ise seri seri video-sb yardırmıştım. Çok hızlı bitti. Korkacak bir şey hiç yok onda.

• FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

Teşekkür ediyorum hocam.Tyt için 10 günlük kamp videosu var ondan 1 videoyu izleyip soru bankasından temizlemeyi hedefliyorum aynısı kimya için de geçerli kimyada da 5 günlük kamp videosu var ikisini toplam 3-4 haftada full tekrar etmiş olup soru bankasından bitireyim diyorum nasıl olur böyle? Soru bankası yerine tek tek biyo 30lu brans kimya 30lu brans cozsem daha mı iyi olur yoksa ?

• Hocam ikisi de tyt biyo ve kimya için mis gibi olur, her konuya dair yeterince fikriniz olur. Kalanları da genel denemeleri veya fen branş (3d fen branş vardı) ile tamamen kapatırsınız.

• xSimurg kullanıcısına yanıt

"lazım" çok iddialı

Yani şu 3-4 haftada soru bankası bitirmem sonra tek tek branşları yapmam daha iyi olur diye anladım dogru mudur hocam tam anlayamadım kusuruma bakmayın   tesekkür ederim omerileriniz icin

• Sizce gerek yok mu hocam

• Tamam hocam sadece okumaya devam, bilimsel olarak beynimiz yazarak belleğe daha verimli kaydediyor. Lütfen ben görsel zekaliyim şu zekaliyim bu zekaliyim diye birbirimizi kandırmayalım hepimizin kafasındaki makinanın çalışma prensipleri hemen hemen aynı. İddiali değilim bilimsel olanı söylüyorum ve her cümlesinden soru çıkabilecek bir dersi sadece okuyarak öğrenmek akıl kârı değil

• Üstat ben öyle yaptım ama branşları tek yapmadım çok zaman gitmesin diye. Direkt tyt fen branşı tavsiye ettim sbnin üstüne, tyt branşı değil ;)

bilimsel giriyorsak yazmak da en efektif yollardan biri değil ki hocam. beynini kullanmaya pek iten bir yol değil, kopyalamayıp kendi cümlelerini kurarak not alsan bile. ha arkana yaslanıp izlemekten/ kitabı gözünle okumaktan daha iyi midir, iyidir. ama asıl yol bi şekilde beynini çalışmaya zorlamak.

• Sanırsam benim bağlantıda bir problem var...
    Belgeselin ismi "İnsan: İçimizdeki Dünya"

Teşekkür ediyorum hocam

katılıyorum biyoloji yazarak çalışılır selin hocanın notlarından yazıyordum ben tabii ilk videosunu izleyip.

sistemlerde kodlanılması gereken kodlar var yoksa öğrenmek imkansız mesela sindirim sistemindeki enzimler faln youtube da kodları var onları yaz bir kağıda ezberle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1EE13D639 -- 5 Ocak 2023; 14:4:33 >
  • Ben konu anlatımlı veya meb kitabını önüme koyuyordum, o an bilemediğim şeyleri kısa notlarla bir yere yazıyordum ya da üstünü çiziyordum (fosforcu değilim ) Sonra testlere başlıyordum, ilk başlarda sürekli notlara baka baka çözüyordum sonra da alışmaya başlıyordum, sorulardaki bilgileri de kitabın arkasına yazıyordum (burası önemli çünkü bazı sorular hiçbir konu anlatımında olmayan şeyleri sorabiliyor), konu zorsa tüm testler bittikten sonra en son bir daha not çıkarıyordum ama özetin özeti gibi. O şekilde tüm biyolojiyi hallettim.

Mayıs civarı da meb kitabını baştan aşağı inceleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 5 Ocak 2023; 14:16:51 >
  • Hocam ayt icin ben de fasikül üzerine notlar alarak çalısıyorum ama tyt biyo full tekrarı icin ona gerek var mı ? 10 günlük kamp videosu var onu izleyip 1 tane soru bankası bitirmek gibi bir planım var unutmaya baslamısım bayağı çünkü.

• Teşekkür ederim hocam.Ayt fen konularınız ne zaman bitmişti mart sonuna bitse aşırı geç mi olur? Hedefim öyle yüksek değil 50-100k arası okeyim.Normalde tıp idi hedefim ama gerçekçi olmak lazım buradan tıp imkansıza yakın benim için o yüzden hedef 50-100k arası istediğim bölüm bu aralıklarda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.