Şimdi Ara

Tıp okuyacaklar için yazılım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
7
Favori
6.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene sınav sonucu gibi bir saçmalık yaşanmazsa hacettepe tıp trye gireceğim. Ama gelecekte herkesin hayatını etkileyeceğini düşündüğüm için yazılım işine de girmek istiyorum ( maddi beklentisiz). Nerden başlamalıyım, bir yazılım diline alışmak, hızlı şekilde yazmak bu tür süreçler ne kadar sürüyor? Biliyorum öğrenme bitmeyen bir süreç ama ne zaman alışıyoruz onu sormaya çalışıyorum. Ve nereden başlamalı cs50 derslerini düşünüyorum harvardın mantıklı mı sizce yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hemen her gün böyle konular açılıyor, sık sık yazıyorum, buraya da yazayım. 2.sınıf tıp öğrencisiyim.uzun yıllardır hobi olarak yazılım geliştiriyorum. Bilişim teknolojileriyle çook haşir neşirim. Modelleme , 2d 3d grafik tasarım,animasyon,oyun tasarımı vs gibi konularda da aktif olarak uğraşıyorum.

Önce bunu ne amaçla öğreneceğinizi belirleyin. Ben tıp fakültesi bitirip tıp doktoru olacağım diyorsanız, hobi olarak yazılım öğrenmeniz idealdir. Çünkü profesyonel hayatta hem doktor hem yazılımcı olarak çalışamazsınız. Biri hobi olarak kalır. O da yazılım olur.

Eğer hobi olarak öğrenecekseniz de ne ile uğraşacağınza karar verin. Hem mobille uğraşayım,hem desktop app geliştireyim biyandan back end öğreneyim, bi yandan da yapay zeka, deep learning machine learning, yapay sinir ağları vs gibi düşünmeyin, alçaktan uçun
    Bunların hepsinde orta düzey olmanız bile yıllarınız alır ve sizin mesleğinizle çok alakasız şeyler.

Eğer tıp fakültesi bitirip de tıp doktorluğu yapmayacaksanız, ona göre şeyler öğrenin.
    Araştırmacı felan olacaksanız, veri işlemye ,görselleştirmeye yönelebilirsiniz mesela, Matlab vs olabilir, R olabilir.

Ya da işte yapay zekaya yönelebilirsiniz mesela.

Sonuç olarak şöyle toparlayayım. Doktorluk yapmak istiyosan, hobi olarak öğreneceksin. Ve bunun için de hoşuna giden daldan, istedğin gibi ilerle. Öğrenci kulübü tarzı oluşumlar, ufkunu açar en fazla. Seni sıfırdan bir yere getirmez. O yüzden kendi yolunu çiz.

Ek olarak şunu da söyleyeyim, herkesin hakkında fikir sahibi olduğu bir şey varsa mutlaka yanlışlar içerir.
    Herkesin ağzında bir yapay zeka lafı var. Fazla popüler. Herkesin fikir sahibi olamayacağı kadar teknik bir konu. O yüzden herkesi ciddiye almamak lazım.

Tıp bitecek moruq, yapay zeka öğrenemeyen işsiz kalacak vs geçin bunları.

Yapay zeka yeni birşey değil. Robotik bilimiyle beraber ortaya çıkmış birşey. 1950 li yıllarda. Ki yapay zekanın temel teorisi gibi olan sinir ağları yapısı da ,insan sinir sistemi modelli en az 70 80 yıllık bir yaklaşım. Yapay zeka eskiden de vardi bugün de var yarın da olacak. Kendi çapında ilerliyor tabi ama şuan için insanlığın yerini alabilecek kapasitede değil. Bunlar hep popülizm.

Kendinizi öğrenmek zorunda hissetmeyin. İlginiz varsa öğrenin.
  • https://www.youtube.com/channel/UCOsmQXDnp74JkQSrF87pLLg

incelemeni tavsiye ederim

çapada birkaç hocanın yazılım şirketi de var

ankarada da buna benzer şeyler yapılmakta kulüpçe ile de yapabilrisiniz

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Peki sizce bu kulüpler kulüp ollsun diye mi açılmış yoksa gerçekten ciddi bir yapı mı?

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    yoo baya ciddi çalışmlaar özellikle itf yapay zekaya bakmanıza tavsiye ediyorum medical verileri işliyorlar

en iyi yazılımcılardan daha iyi olduklarını söyleyebilirim itf yapay zeka hakkında özellikle hocalar da destek veriyorlar
  • Eğer cs50 ile başlayabilirsen daha iyisini bulamazsın. Ama cs50 ile başlamanın aynı zamanda tokat gibi gelme ihtimali var zorluk açısından.
    O yüzden mümkünse cs50, olmazsa standart bir dil öğrenme dersi internette tonlarca var zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIP FAKÜLTESİ İÇİN TABLET
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam peki hacettepede bu kadar önem veriliyor mu ya da verilir mi 1 2 seneye sizce acıbademde biyoinformatik için yandal şansı sunuyorlar bu hacettepede falan olur mu acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusufk21

Hocam peki hacettepede bu kadar önem veriliyor mu ya da verilir mi 1 2 seneye sizce acıbademde biyoinformatik için yandal şansı sunuyorlar bu hacettepede falan olur mu acaba
    bilgisayarla çap zor . bölüm başkanımız pek sıcak bakmıyor çünkü bilgisayarı diğer bölümlere açmaya.
  • yazılımla hobi olarak uğraşmanızda sakınca yok ancak ben olsam o vakti daha iyi doktor olmaya harcardım. cleveland clinic hedeflerdim (çok zor imkansıza yakın evet ama hayal etmekten zarar gelmez :) )
  • WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    Hocam çap değil de yandal şansı sunuyorlar biyoinformatikle onu merak ettim zaten ikisinin çapı galiba ölüm gibi bi şey olur

• Beyler yazdıklarınız çok karmaşık geliyor ya bu kodlama işi zor mu gerçekten ben klavyede hızlı yazamıyorum mesela alışmak zor olur mu bilgisayar pek kullanmadım şimdiyr kadar

istanbul üniversitesi öyle çalışmları var ilerde neden olmasın ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

yoo baya ciddi çalışmlaar özellikle itf yapay zekaya bakmanıza tavsiye ediyorum medical verileri işliyorlar

en iyi yazılımcılardan daha iyi olduklarını söyleyebilirim itf yapay zeka hakkında özellikle hocalar da destek veriyorlar
    Sen nasıl bir trolsün ya

"en iyi yazılımcılardan daha iyi olduklarını söyleyebilirim itf yapay zeka"

Bu nasıl bir karşılaştırma, nasıl bir yaklaşım?

Yaş kaç 12 mi ?

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    internetten kodlama ile kendini geliştirebilirsin ama bu işin fundemental kısımlarını öğrenemezsin yüksek ihtimal öğrenmek çok zor ve çok çok vakit alır kendine öğrenmek, matematik kısmını öğrenemezsin demek istiyorum öğrenmeye kalksan kendi başına çok uzun sürer ve tıp dersleri için vakit ayıramazsın

internette yabancı kaynaklardan araştırısan doktorluğu bitirip cs ye geçiyor sıfırdan tekrar üniversiteye gidiyor bence amaç cs ise üniversiteye gitmen daha mantıklı
    Çapada yazılım firması olan ve çok güzel işler başaran hekimler var. Farmakolojik uygulama yazmışlar ve bir ilaç firmasına 250 bin dolara satmışlar. Tıp uzun bir süreç 6 yıl boyunca az az yazılım kodlama bakan biri 6 sene sonunda oldukça bilgili ve yetkin olur. Lisede 4 yıl boyunca yazılımla ilgilenen arkadaşım üni 1'de dışarıya projeler vermeye başladı aylık 2k dolara yakın geliri oluyordu öğrencilik hayatında. 4 yılda bu hale gelebiliyorsa 6 yılda neler neler elde edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 16 Ağustos 2020; 19:21:45 >
  • Hemen her gün böyle konular açılıyor, sık sık yazıyorum, buraya da yazayım. 2.sınıf tıp öğrencisiyim.uzun yıllardır hobi olarak yazılım geliştiriyorum. Bilişim teknolojileriyle çook haşir neşirim. Modelleme , 2d 3d grafik tasarım,animasyon,oyun tasarımı vs gibi konularda da aktif olarak uğraşıyorum.

Önce bunu ne amaçla öğreneceğinizi belirleyin. Ben tıp fakültesi bitirip tıp doktoru olacağım diyorsanız, hobi olarak yazılım öğrenmeniz idealdir. Çünkü profesyonel hayatta hem doktor hem yazılımcı olarak çalışamazsınız. Biri hobi olarak kalır. O da yazılım olur.

Eğer hobi olarak öğrenecekseniz de ne ile uğraşacağınza karar verin. Hem mobille uğraşayım,hem desktop app geliştireyim biyandan back end öğreneyim, bi yandan da yapay zeka, deep learning machine learning, yapay sinir ağları vs gibi düşünmeyin, alçaktan uçun
    Bunların hepsinde orta düzey olmanız bile yıllarınız alır ve sizin mesleğinizle çok alakasız şeyler.

Eğer tıp fakültesi bitirip de tıp doktorluğu yapmayacaksanız, ona göre şeyler öğrenin.
    Araştırmacı felan olacaksanız, veri işlemye ,görselleştirmeye yönelebilirsiniz mesela, Matlab vs olabilir, R olabilir.

Ya da işte yapay zekaya yönelebilirsiniz mesela.

Sonuç olarak şöyle toparlayayım. Doktorluk yapmak istiyosan, hobi olarak öğreneceksin. Ve bunun için de hoşuna giden daldan, istedğin gibi ilerle. Öğrenci kulübü tarzı oluşumlar, ufkunu açar en fazla. Seni sıfırdan bir yere getirmez. O yüzden kendi yolunu çiz.

Ek olarak şunu da söyleyeyim, herkesin hakkında fikir sahibi olduğu bir şey varsa mutlaka yanlışlar içerir.
    Herkesin ağzında bir yapay zeka lafı var. Fazla popüler. Herkesin fikir sahibi olamayacağı kadar teknik bir konu. O yüzden herkesi ciddiye almamak lazım.

Tıp bitecek moruq, yapay zeka öğrenemeyen işsiz kalacak vs geçin bunları.

Yapay zeka yeni birşey değil. Robotik bilimiyle beraber ortaya çıkmış birşey. 1950 li yıllarda. Ki yapay zekanın temel teorisi gibi olan sinir ağları yapısı da ,insan sinir sistemi modelli en az 70 80 yıllık bir yaklaşım. Yapay zeka eskiden de vardi bugün de var yarın da olacak. Kendi çapında ilerliyor tabi ama şuan için insanlığın yerini alabilecek kapasitede değil. Bunlar hep popülizm.

Kendinizi öğrenmek zorunda hissetmeyin. İlginiz varsa öğrenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

istanbul üniversitesi öyle çalışmları var ilerde neden olmasın ki
    hocam tıpla bilgisayar çap açarsa. bilgisayarın da öbür tarafa gitmesi gerekmiyo mu :D o zaman bilgisayarcıların tıpı alabilmesi saçma olmaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: functionmachine

internetten kodlama ile kendini geliştirebilirsin ama bu işin fundemental kısımlarını öğrenemezsin yüksek ihtimal öğrenmek çok zor ve çok çok vakit alır kendine öğrenmek, matematik kısmını öğrenemezsin demek istiyorum öğrenmeye kalksan kendi başına çok uzun sürer ve tıp dersleri için vakit ayıramazsın

internette yabancı kaynaklardan araştırısan doktorluğu bitirip cs ye geçiyor sıfırdan tekrar üniversiteye gidiyor bence amaç cs ise üniversiteye gitmen daha mantıklı
    Kesinlikle katılıyorum.

Türkçede oturmayan kavramlar var kafa karışıklığı oluşturmasın.

Yazılım geliştiriciliği veya yazılım mühendisliği( software engineer/ developer) farklı birşey,
    Cs denilen computer science bambaşka birşey. Farklı bir boyut.
    Cs çok daha komplike.
    Ayrı bir bilim dalı kabul ediyor bazı üniversiteler, o derece.

Hobi olarak öğrenilecek birşey değil bence

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.