< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Sen nasıl bir trolsün ya
"en iyi yazılımcılardan daha iyi olduklarını söyleyebilirim itf yapay zeka" Bu nasıl bir karşılaştırma, nasıl bir yaklaşım? Yaş kaç 12 mi ? |
Hemen her gün böyle konular açılıyor, sık sık yazıyorum, buraya da yazayım. 2.sınıf tıp öğrencisiyim.uzun yıllardır hobi olarak yazılım geliştiriyorum. Bilişim teknolojileriyle çook haşir neşirim. Modelleme , 2d 3d grafik tasarım,animasyon,oyun tasarımı vs gibi konularda da aktif olarak uğraşıyorum.
Önce bunu ne amaçla öğreneceğinizi belirleyin. Ben tıp fakültesi bitirip tıp doktoru olacağım diyorsanız, hobi olarak yazılım öğrenmeniz idealdir. Çünkü profesyonel hayatta hem doktor hem yazılımcı olarak çalışamazsınız. Biri hobi olarak kalır. O da yazılım olur. Eğer hobi olarak öğrenecekseniz de ne ile uğraşacağınza karar verin. Hem mobille uğraşayım,hem desktop app geliştireyim biyandan back end öğreneyim, bi yandan da yapay zeka, deep learning machine learning, yapay sinir ağları vs gibi düşünmeyin, alçaktan uçun ![]() Bunların hepsinde orta düzey olmanız bile yıllarınız alır ve sizin mesleğinizle çok alakasız şeyler. Eğer tıp fakültesi bitirip de tıp doktorluğu yapmayacaksanız, ona göre şeyler öğrenin. Araştırmacı felan olacaksanız, veri işlemye ,görselleştirmeye yönelebilirsiniz mesela, Matlab vs olabilir, R olabilir. Ya da işte yapay zekaya yönelebilirsiniz mesela. Sonuç olarak şöyle toparlayayım. Doktorluk yapmak istiyosan, hobi olarak öğreneceksin. Ve bunun için de hoşuna giden daldan, istedğin gibi ilerle. Öğrenci kulübü tarzı oluşumlar, ufkunu açar en fazla. Seni sıfırdan bir yere getirmez. O yüzden kendi yolunu çiz. Ek olarak şunu da söyleyeyim, herkesin hakkında fikir sahibi olduğu bir şey varsa mutlaka yanlışlar içerir. Herkesin ağzında bir yapay zeka lafı var. Fazla popüler. Herkesin fikir sahibi olamayacağı kadar teknik bir konu. O yüzden herkesi ciddiye almamak lazım. Tıp bitecek moruq, yapay zeka öğrenemeyen işsiz kalacak vs geçin bunları. Yapay zeka yeni birşey değil. Robotik bilimiyle beraber ortaya çıkmış birşey. 1950 li yıllarda. Ki yapay zekanın temel teorisi gibi olan sinir ağları yapısı da ,insan sinir sistemi modelli en az 70 80 yıllık bir yaklaşım. Yapay zeka eskiden de vardi bugün de var yarın da olacak. Kendi çapında ilerliyor tabi ama şuan için insanlığın yerini alabilecek kapasitede değil. Bunlar hep popülizm. Kendinizi öğrenmek zorunda hissetmeyin. İlginiz varsa öğrenin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 16 Ağustos 2020; 19:21:45 > |
|