Şimdi Ara

Tıp okuyacaklar için yazılım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
7
Favori
6.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam abim de tıpta okuyor.Pandemiden beri 6 aydır bilgisayar oynuyor evde.Üniversite zamanında da hep maça da giderdi,arkadaşlarıyla da buluşurdu.Tıp fazla kötüleniyor bu forumda(En yüksek puanlı yıllardan birinde okuyor bu arada)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-44FE223FB -- 16 Ağustos 2020; 20:22:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendislerine acil imza yetkisi gelmeli. Memlekette zaten binlerce mezun var bir de diplomasızlar sektöre girmeye çalışıyor. Yeni mezunlara üzülüyorum. Özellikle ölücü işverenler düşük maaşa diplomasız çalışan bulma işine girişecektir ilerde.
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Hocam çalışan işsiz kalmaz. İlla yazılımcı olmak için mühendislik bitirmek gerekmiyor. Facebook kurucusu Zuckerberg yanılmıyorsam üniversiteden atılmıştı ama şu an dünyanın en zengini.

• Hocam kimse yanlış anlamasın ben diplomasız olan yazılımcılığı beceremez gibi bir şey söylemiyorum. Türkiye şartlarından bahsediyorum. İstihdam az ve nüfus çok fazla. Yazılımcı olmayanların sektöre girmesi hem mesleğin maaş ortalamasını düşürür hem de diploması olan adamın iş bulmasını zorlaştırır. Yoksa Avrupa'da Amerika'da adamlar deli gibi yazılımcı arıyor mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-44FE223FB

Hocam abim de tıpta okuyor.Pandemiden beri 6 aydır bilgisayar oynuyor evde.Üniversite zamanında da hep maça da giderdi,arkadaşlarıyla da buluşurdu.Tıp fazla kötüleniyor bu forumda(En yüksek puanlı yıllardan birinde okuyor bu arada)
    Yahu siz niye alakasız şeyleri karşılaştırıyorsunuz?

Yazılım geliştirmekle ,spor yapmak, arkadaşlarınla buluşmak aynı şey mi sence?

Ciddi bir yazılım projesi üzerinde çalışırsanız anlarsınız,

Ciddi bir zaman istiyor,bu zamanın büyük bir kısmında kafa patlatıyorsunuz, sağdan soldan sürekli bir şeyler araştırıyorsunuz, öğreniyorsunuz, ve uyguluyorsunuz böyle bir süreç.

Ben sabah derse ,öğleden sonra kütüphaneye gidiyorum mesela, akşam vaktim boş. Arkadaşlarla otururum takılırım, oyun oynarım spor yaparım bunlar ok da, zihnimi yoracak birşeyle uğraşamam o saatte. Enerji motivasyon kalmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• an agony A kullanıcısına yanıt
    yok zamanını planlayanlarda sorun olmaz ben hem okula hem dersimi çalışıyorum hem dil kurslarını gidiyorum hem de dışarda bol bol gesiyorum

tıp çok fazla çalışmak meselesi çok abartılıyor bence en az çalışan tıpçılar desek doğru

ezberin neresi zor olabilir ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 16 Ağustos 2020; 21:4:53 >
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    yoo zaten şu an her daldan alım var düşününce haklısınız o bölümden mezun olanlara haksızlık olur

ama rekabet gerekli zaten işini iyi yapan o bölümde okuyan insan diğer alanlardan gelenlerden hep üstün olur ama düzenli o işe kendini verirse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

yok zamanını planlayanlarda sorun olmaz ben hem okula hem dersimi çalışıyorum hem dil kurslarını gidiyorum hem de dışarda bol bol gesiyorum

tıp çok fazla çalışmak meselesi çok abartılıyor bence en az çalışan tıpçılar desek doğru

Doğruyu söyle amfide en önde oturan kızlardansın dimi?

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    En az çalışan tıpçılar mı
    Hocam onlarca meslek var nasıl en az çalışan tıpçılar olsun.
    Yani belki abartılıyor ama en az çalışan demek çok çalışıyor demekten 5 kat daha büyük bir abartı

• an agony A kullanıcısına yanıt
    yoo bizde ders programı çok fazla esnek hocam günde 2-3 saat ders var o sebepten her alanda kendimi geliştirmeek gerek

ben zaten fazla yazılıma uğraşmıyorum hobi amaçlı zamanında bazı diller öğrendim onlarla kendi çapımda bir şey yapıyorum ama büyütülecek bir şey değil şimdilik ama hakkıyla yapanalr var:):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

valla benim için inanılmaz zordu lisede. analitik zekam çok yüksek olmasına rağmen ezber hafızam çok yüksek değildi

ayrıca siz değil misiniz tıp ezber değildir diyen.
    Hocam merhaba. Ben bu yıl esogü tıp yazdım. Bir aksilik olmazsa gelecek inşallah. Saglik alanında yazılıma yönelme fikri uzun zamandır kafamin içersinde. benim yazılıma ilgim var ama hiç bilgim yok. Acikogretimden yönetim bilişim sistemleri okumayi düşünüyorum. Yazılım programlama öğrenmek için. Diploma hiç önemli değil niyetim sadece öğretilen bilgileri anlamak öğrenmek. Sizce böyle bir yol izlemek mantıklı olur mu? En azından başlangıç için. Daha sonra işin içine biraz daha girince kendi yolumu bulurum diye düşünüyorum.

• Boomerang070 B kullanıcısına yanıt
    öyle olmasa da ortalamanın altında çalıyoruz
    Ortalama ne oluyor hocam?

• S.Snape kullanıcısına yanıt
    açıkçası bilmiyorum :(
    ben ortalamanın üstünde çalışıyorum mesela ama günde 3saat falan ve düzenli tekrar ama az görebilirsiniz ve iyi notlar da alıyorum

sınav süresi 8 hafta

2 tip insan olsun a ve b ben b insan tipindenim varsayımsal olarak

a tipi 6 hafta yatıyor 2 hafta 12 saat ders çalışıyor
    a= 2*7*12
    yani toplamda 168 saat

b tipi de sınav öncesindeki 6 hafta günlük 3 saat çalışıyor ve sınav zamanında d a5 saat çalışıyor olsun

6*7*3 + 5*2*7 = 196 saat çalışıyor

ama b görünümsel daha az çalışmış gözüküyor ve düzenli çalıştığı için de 392 saate eş değer oluyor(e kat verimli çalıştı çünkü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 16 Ağustos 2020; 21:23:43 >
    Hocam ben b tipi öğrenci olmayı düşünüyorum peki b tipi öğrenci olursam ortalamam rahatlıkla 80 üstü olur mu

Not:Hacettepe Türkçe tip

hacettepede olunur bence 90 üzeri 20-30 kişi vardı düzenli çalışırsan olur hatta ortalamaları falan 73-74 falandı diğer okullara göre yüksek ama zeki öğrencilerin gittiği okul ondan sanırım

ama 2. sınıfta düşer ortalamalar o zaman zorluklar başlar
    Hocam siz konulara gerekli vakti ayırıyor musunuz yoksa sıkışınca ezberle geç mi yapıyorsunuz

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    siz vakit ayırın hocam textbooklardan falan çalışın ama düzenli olursanız her şeye vakit ayırırsınız

zaten fakültede çok göreceksiniz öğrenci tüm gün eğlenecek fakültede tavan notları alacak
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.