Arkadaşlar çok fazla yapan varmış. Düzenli çalışan adamın Çevre Mühendisliği gibi bölümlerde 3.70-3.75 gibi ortalama tutturma olasılığı nedir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İTÜ İçi Yatay Geçiş
-
-
Var ama rekabet çok. Çevreye Gelenlerin yarısı yatay için geliyor. Düzenli 2-3 saat çalışırsan olur ama üniye gidince çoğu kişi salıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.youtube.com/watch?v=5c62NC4Z_4U&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=LQzB80dfWxM&feature=youtu.be
Hocam hem ayranım dökülmesin hem o iş olmasın muhabbeti sıkıntı. Böyle bir şey yapacaksan oturup çalışman gerek.
Dersler çok zor mu hocam ? 3-4 saat çalışarak sağlam ortalama tutturulabilir mi? Bir de ikinci sene fakülte arası geçiş yapmak daha kolay oluyormuş sanırsam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bunun ODTÜ halini bilen var mı? İTÜ biraz daha kesin kriterler koymuş ve listeleri paylaşıyor, ODTÜde değerlendirme şartları tam açıklanmamış ve geçen senelerin listeleri de yok.
-
Odtü’de metalurji malzeme okuyorsun diyelim yks puanın 400. Bilgisayar da 500 diyelim geçemiyorsun benim bildiğim kadarıyla. Yks puanının %10 undan fazla puandan aldıysa girdiğin sene geçemiyorsun diye duymuştum.
Başvuru şartları yazıyor ama değerlendirme kriterleri yazmıyor. İTÜnün yönergesinde %49 yks puanı %31 not ortalaması %20 temel bilimler falan yazıyor, ODTÜ yönergesinde öyle bir bilgi görmedim onun hakkında bilgi arıyorum.
-
Bende daha hazırlıktayım ama duyduğum kadarıyla + olarak çap yapıp ortalama kasmış birisinin linkini attım onun dediğine göre bakınca normal zamanda 3-4 saat sınav dönemi 6-7 saat çalışırsan hatrı sayılır ortalama yapmak mümkünmüş tabi nasıl çalıştığın da önemli. Herkes çıkmışları anlayıp ezberlemek çok önemli diyor. Anlamadan sadece ezber yapsan daha az eforla bile +3 yapılır bence.
3. Yarıyılda geçiş yapılıyor ( 1. Sınıfın sonu )
5. Yarıyılda da geçiş yapılıyor ( 2. Sınıfın sonu )
5. Yarıyılda geçersen sadece kendi fakülten içindeki bölümler arasında geçiş yapabilirsin. Mesela meteoroloji mühendisliğinden uçağa geçersin ama bilgisayardan uçağa istesen de geçemezsin. 5. Yarıyıl ortalamaları daha düşük doğru fakat şunu da hesaba katmak lazım en kolay sınıf 1. Sınıf. Giriş dersleri ve ayt nin ilerisini görüyorsun bölüm dersi bile doğru düzgün yok. 2. Sınıftaki dersler daha zor olunca haliyle ortalama da düşüyor. Tabi 1 sene okuduktan sonra bölüme alışıp yatay geçiş yapmak istemeyen kişiler de oluyor, rakipler sadece kendi fakülten olduğu için oradan da bi kolaylık olmuyor değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bu kurumlar arası yatay geçiş değerlendirme kriterleri. Konu kurum içi olunca ben de onu sordunuz sandım. İtü kurum içi yatay geçişte değerlendirme kriteri
Kurum içi yatay geçiş başvurularının değerlendirmesinde, öncelikle genel not ortalamasına, ortalamanın eşitliği halinde öğrencinin tamamlamış olduğu toplam kredisine bakılır. Fazla kredi tamamlamış olan öğrencilere öncelik verilir. Toplam kredi sayısının da eşit olması halinde yükseköğretim kurumuna girdiği yıldaki ÖSYM sıralaması dikkate alınarak seçim yapılır.
İşletme Mühendisliği hedefliyorum mühendislik olursa, 3.60-3.70 civarı bir ortalama ile geçiş yapabiliyorsun. Var mı arkadaşlarınızdan benzer ortalamaya sahip olup çalışma vs temposunu bildiğiniz?
Ayriyetten İşletme Fakültesinde Ekonomi için de 3.45 civarı lazım, videoda abimiz 3.45-3.50'ler kesinlikle çalışan için rahatça yapılabilecek ortalama diyor.
Aynen hocam ODTÜ için böyle bir bilgi arıyorum ben de. Değerlendirilen şeyleri yazmışlar ama bunların ağırlıkları ve başvuranların nasıl sıralandığı tam belli değil gibi.
Bizde değerlendirme kısmında mesela şöyle diyor:
(3) Değerlendirmelerde, adayların üniversiteye giriş sınav puanı, genel not ortalaması, program uyumu ve benzeri ölçütler göz önüne alınarak adayların başarı notu belirlenir ve adaylar başarı notuna göre sıralanır.
Sık sorulan sorularda da şu var:
Değerlendirmelerde öğrencilerin genel not ortalamaları, izlemiş oldukları dersler, bu derslerden aldıkları notlar ve LYS puanları göz önüne alınmaktadır. Bu ölçütlerden herhangi birinin diğerlerinden daha önemli olduğu söylenemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shalian14 -- 20 Mart 2023; 19:54:25 > -
Odtü kurum içi yatay geçişi buldum
Linki buoidb.metu.edu.trGüz Dönemi Yatay Geçiş Duyurusu | ODTÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞIhttp://oidb.metu.edu.tr/tr/yatay-gecis-duyurusu-0
Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi programlarına başvuran adaylar için;
Adayın Üniversiteye girmiş olduğu yıla ait yerleştirme ÖSS/LYS/YKS puanının, başvurduğu programın o yıla ait genel kontenjan taban puanına oranı 0.950’den düşük olmaması
-
Hocam bana da cevap verseydiniz iyiydi. :D
-
Benim arkadaşlarımın çoğu hazırlık kalanları da 1. Sınıfı online okudu o yüzden bi şey diyemeyeceğim hocam.
Patlamasak diyorum böyle bir yola girersek.
-
Eski ortalamalar fikir verse de kesinlik arz etmiyor. Ortalamalar kontenjan azlığından dolayı büyük değişikliklere uğrama potansiyeline sahip. O bölüme geçememe ihtimali aklında bulunsun. Ayrıca bazı bölümlere 5. yyda falan geçilmeme gibi durumlar var araştır.
Ortalama yapma ise kolay bir iş değil bu net. Düzenli ve iradeli biri bir şekilde yapar. Ama tüm girdiğin sınavlarda en üstte yada en üste yakın olmalısın. Hata kabul etmiyor vs. Günlük birkaç saat verimli çalışma ile çok çok iyi ortalama yapılabilir. Ama taktiksel davranma iş bitirme hocalarla arayı iyi tutma ve bol bol araştırma gerekli.
Eğer geçemediğim senaryosu kabul edilebilir değilse bence girişme.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ben şu an sınava hazırlanıyorum , bu işi araştırma sebebim tamamen motivasyon. Elimde B planı bulunması için.
Eğer geçememe gibi bir durumum olursa, merkezi puanımı kullanıp başka üniversitelere gidebiliyorum. Bazı riskleri yine vardır ama başarı istiyorsan her türlü risk almak zorundasın.
Benim aklıma takılan mevzu ortalama kasmak insanüstü mü zor? Videoda ki arkadaş günde 3-4 saatten çalışan birisi eğer ortalama anlama kabiliyetine sahipse 3.50 üstü tutturur tarzında konuşmuş. Çok fazla parametre var belki evet ama sizin düşünceniz ne bu konuda? Özellikle ilk sınıf havuz dersleri yüzünden direk AYT müfredatına paralel sanırsam.
Yatay geçiş yapılacak bölüme göre değişiklik gösteriyor mu bu olay hani bilgisayara talip çok kişi vardır evet ama ben İTÜ kimya tutturursam fizik mühendisliğine geçiş yapabilir miyim ortalama kasıp yapamazsam da kimyaya okeyim o yüzden kimya örneğini verdim.Bir de ODTÜ kimyadan ODTÜ fiziğe geçebilir miyim mesela(Temel bilimde ısrar ediyorum sjsjs) onu da bilen varsa dmden falan bana yazarsa sevinirim benim zerre bilgim yok çünkü
-
Fizik müh geçersin çalışırsan o kadar yüksek değil ortalaması. Bilgisayara bi kişi 3.98 ile girdi diğerleri 4/4
www.sis.itu.edu.trİTÜ İçi Yatay Geçiş Sonuçlarıhttps://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay202310/cap_yandal_yatay202310/ituici_cap_yandal_yatay/sonuclar/ituici_yatay_sonuclari.html
Burdan bakabilirsin ortalamalara
-
Yatay geçiş yapamayınca okumak istemediğin bi bölüme gidersen bence girme bu yola. Büyük risk ama meteoroloji vs yazabilirsin uçağa geçmek için 5. Yy da
Benzer içerikler
- tıp kazanmak için günde kaç soru çözülmeli
- dershane deneme kulüpleri fiyatları
- kunduz eğitmen ücreti 2024
- endüstri mühendisliği okunur mu
- tus zor mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X