Şimdi Ara

tıp/mühendislik hala kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben çocukluktan itibaren tıp diye büyüyen bir çocuğum, mühendislik bana ne kadar uygun emin değilim. Tahmini sıralama 3k civarı gelecek. Tıpa bakınca gözüm korkuyor açıkçası. Uzaktan ilgi çekici geliyor ama o kadar yakınımız var sağlık sektöründe biri bile önermedi. Doktor akrabalar beni vazgeçirmeye çalışıyor. Herkes kaç diyor. Aşırı çalışkan bir öğrenci de değilim. 6 sene ezber üstüne tus üstüne asistanlık bitmiyor. O yüzden ilgim bu yönde de olsa tıbbın ağır akademik yükü ve yaşam şartları altında ezilir miyim diye düşünüp daha rahat bir yaşam için mühendisliğe yöneliyorum. Ama o bana ne kadar uygun ondan da emin değilimm. Analitik zekama güveniyorum, dışardan kendime baksam karakteristik özelliklerim tıptan çok mühendisliğe uygun. Ama bilemiyorum işte. Sıralamadan çok bunun stresi var kafayı yiyeceğim yanlış seçimi yapacağım diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalimyapmaz -- 16 Temmuz 2023; 22:46:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tıp yaz

• Sonuç açıklanıyor
    Sıralamana bakıyorsun
    En iyi seçenekleri bulup o üniversitelerin/bölümlerin tanıtımına gidiyorsun.

Faydası çok.

• son cümleye kadar zaten bütün sebepleri yazmışsın kanka tıp yazmamanın gerekliliğini nasıl hâlâ kararsızsın ? baştan böyle endişelerin varsa yazma ilerde pişman olursun bence. uzaktan ilgi çekici gelen bir sürü alan bulabilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tıptan uzak durmanı tavsiye ederim ben çok pişmanım hocam kararsız olan biri için mühendislik daha uygun

• ikisi arasında kalmak ilginç bir durum normalde ama türkiyede durum bu maalesef. bence kendinize dışarıdan değil de içeriden bakın ve ilerde ne yaparken kendinizi hayal ettiğinizde daha mutlu oluyorsunuz, daha çok gurur duyuyorsunuz ona bakın. sonra da bu işi uzun yıllar yapacağınızı düşünün. direkt tek bir örneğe bakarak da düşünmeyin çünkü okuma kısmı olmasa da tıp da mühendislik de sizi kendi içinde farklı noktalara götürebilir. mesela bi cerrahla bir psikiyatr aynı mesleki hayatı yaşamaz ya da farklı sektörlerde çalışan mühendisler için de çalışma şartları farklıdır. okul sonrası yaşamınızı ve o zaman seçeceğiniz farklı yolları da düşünerek karar verin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hemşirelik yaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TIP’tan uzaksın şu an. Tavsiyem mühendislik seçecekmiş gibi bölüm iş imkanı çalışma koşulları müfredatlar gelecek planları gibi şeyleri araştır. Sonuçta kafana yatan mühendislikler olursa onları yazarsın.

• tıp çok zorlu bir süreç ve mezun olduğunda bile çok uzun bir süreci olan bölüm ve büyük bir emek sonrası uzman olsan bile kurtulamıyorsun okumaktan hem kendini geliştirmek ve yükselmek zorundasın

sadece iş onunla bitmiyor

mühendislik yaz hem daha çok kolay hem de daha iyi yükselirsin iyi yerlere

bizim burada mühendislik hekimlik kıyaslamasına bakma hep bir mücadele var ama iyi yönde 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 16 Temmuz 2023; 23:4:56 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    sübhanallah ilk defa görenler beğensin

• noobodynow kullanıcısına yanıt

uyanın beyler babaya geldik

• Ya işte öyle duruyor ama mühendisliğe de öyle aman aman ilgim yok ki. Benden ne kadar mühendis olur emin olamıyorum. Tıp çok daha düz bir yol gibi geliyor akademi ve biyoloji ilgimi çekiyor. Mühendislikteki daha doğrusu iş hayatındaki kendini pazarlama beyaz yakalık falan olayları geriyor beni ya başarısız olursam diye

• ankaratıpli bile diyorsa müh yaz

belki yakınım tıp yazacak  

• peoxy P kullanıcısına yanıt

la olm ironi yaptığını bile anlamadın mı ya  

knk ironi  

• ironi yapmamış ironi ne kız adımızı da mı unuttun der ankaratıplıya ironi dersen

yakını tıp yazacak belki  

• matematikten benim gibi kaçmak istemiyorsan müh yaz. başarılar

• tamam ironi olmuyor o işte zaten, dhden tıp yazacak 3-5 kişiyi eleyeceğini düşünmek ayrı herkese tıp övüp sonra tercih zamanı kötülemek ayrı eğer cidden elemek için yazmışsa elemek için yazdığını belli etmek ayrı bi saçmalık… max ankaratıplı diyoruz maalesef..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.