Şimdi Ara

TIP MI ODTÜ İNŞAAT MI?(Acil Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Fen lisesi öğrencisiyim ve Tıp mı Güzel bir yerde İnşaat mühendisliğimi okusam diye çok kararsızım.Biyolojiyi hiç sevmiyorum.Okuldaki biyoloji dersleri benim için hep sıkıcı geçmiştir.Çalışmasıda çok sıkıcı geliyor aksine Fizik derside çok sevdiğim bir ders yapabiliyorum abi işte Böyle bir durumdayken ailemden bana gelen öğütler hep tıp oku puanına yazık edersin inşaatçı olup sürüneceksin Boğaziçi -Odtü-İtü olsa bile artık İnşaat mühendisi olmak çok zor tarzı dönütler aliyorum hep.Ama sonuçta kendim okuyacağım İnşaat mühendisliği ilgimi çekiyor ve daha çok ilerde para kazanıp kendi işimi kurmak istiyorum çok yakın bir arkadaşımla.Ama olurda ilerde ne bu çektiğim çile tıp okusaydım şimdiye elimde arabam vardı arkadaşlarım ne güzel geziyor eğleniyor ben doğru düzgün para biriktiremiyorum uğraşiyorum tarzı düşüncelere kapılırım diye korkuyorum.Önerilerinizi almak isterim.Tıp olursa Adana Çukurova Tıp.İnşaat olursa Boğaziçi-Odtü-İtü....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TIP MI ODTÜ İNŞAAT MI?

[odtü tıp var mı] sorusu, mühendislik alanıyla ünlü ODTÜ'yü tıp eğitimi arayan öğrenciler için değerlendirmeye alan bir konudur. Her iki seçeneğin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları olduğu için, nihai karar kişisel tercihlere, kariyer hedeflerine ve akademik yeteneklere dayalı olarak verilmelidir.

ODTÜ İnşaat

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Türkiye'nin en saygın ve seçkin mühendislik programlarından biridir. Bölüm, altyapı, yapı, jeoteknik ve çevre mühendisliği alanlarında kapsamlı bir eğitim sunar. ODTÜ'nün akademik mükemmelliği ve güçlü araştırma altyapısı, öğrencilere sağlam bir mühendislik temeli sağlar.

TIP

Tıp, insan sağlığı ve hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve önlenmesiyle ilgilenen bir alandır. Türkiye'de tıp eğitimi, altı yıllık bir lisans programı ve ardından uzmanlık eğitimi gerektirir. Tıp fakülteleri, hastaneler ve araştırma kurumlarıyla güçlü bağlantılara sahip olmalarıyla bilinir.

Karar Verme Faktörleri

ODTÜ İnşaat ve TIP arasında seçim yaparken, aşağıdaki faktörler dikkate alınmalıdır:

• Kariyer Hedefleri: İnşaat mühendisleri, altyapı, yapı ve çevresel projelerin tasarım, inşaat ve bakımından sorumludur. Doktorlar ise hastaların sağlığına odaklanır.
    • Akademik Yetkinlikler: ODTÜ İnşaat, yüksek akademik başarı gerektiren zorlu bir programdır. Tıp fakültesi de seçici bir süreçtir ve güçlü fen ve matematik becerileri gerektirir.
    • Kişisel İlgi Alanları: İnşaat işletmeciliği veya sağlık hizmetlerine olan tutku, karar vermeyi etkileyebilir.
    • Gelecek Görünümü: Hem inşaat hem de tıp alanları, istikrarlı bir işgücü talebine sahiptir.
    • Eğitim Süresi ve Maliyeti: Tıp eğitimi ODTÜ İnşaat'tan daha uzun ve maliyetlidir.

Her iki seçenek de akademik ve profesyonel açıdan değerlidir. Sonuç olarak, en iyi seçim kişisel hedeflerine ve tercihlerine bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yurtdışında çalışacaksan inşaat mühendisliği oku , ülkede inşaat 10 sene kendine gelmez.
  • Yurtdışı istiyorum.

• Cevap belli okul değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyolog Chaegirab kullanıcısına yanıt
    Nasıl hocam

• İkisi arasında kalıp tıp yazdım şu an 4.sinifim inan tıpı kazanmak okuması dan çok daha kolay.Genclik okumak ile geçecek haa alışırsın çalışmaya ama bırakan çok oldu.Arkadasim aynı ikilem kalıp ODTÜ inşaat gitti çok mutlu.

• GergedanGörünümlüAyı kullanıcısına yanıt
    O arkadaşla görüşterbilir misin beni kardeşim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çapa mı ankara tıp mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kişinin mesleğinden beklentisine göre değişir bu soru. Mesela işinde çok başarılı bir cerrah olmak çok prestijli gelir bazısına. Bazılarına da inşaat alanında üst düzey bir mühendis olmak daha prestijli gelir.

• Haklısın bro

• Odtü tıp
  • Biyoloji sevmiyorum diyorsun.Zorla tıp yazıp da ağzından cımbızla laf aldığımız doktorlardan olma aman.Devlette iyi doktorlar da var, çok ilgisizler de var. Özellikle dermatoloji bölümü doktorları 0 ilgi.

• inşaat yazma hayatını yakma...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyolojiyi sevmekle tıp okumak arasında bir bağlantı yok. Mesleksel kısma odaklan seçim yaparken
  • Tanıdığım doktor evli 2 side doktor adam hem doktor hem inşaat şirketi var bina yapıp satıyor ciddi para kaldırdı gerisini sen düşün kapak olma efsane ol.

• Para icin okuyorsan iyi muhendiste cok kazanir iyi doktorda.

Doktor nobet tutar hastanede calisir cerrah olana kadar baya zorlanır cerrah oldugunda isleri rahatlar muayanesini acar hastasina bakar ameliyatini yapar ama her ameliyat bi sorumluluk bi strestir ve doktorluk direk hayatın olan bir meslek

Muhendislikte kendini gelistirirsen cok kazanabilirsin cok genis bir alan ve ortam olsun kendini gelistirme sekli olsun tıptan daha rahattır bi muhendis nasil gelisir ?

gider dil kursuna ing alm ogrenir yurtdisina cikar konusarak pratik yapar

autocad solid ogrenir bilgisayarindan

Calisma ortami daha kalitelidir yaptigi is genellikle mudurluktur doktor kadar yorulmaz meslegi ile evli degildir yeri gelir kendi yerinide acabilir ama bi tıp kadarda garantisi yoktur cunku kisisel gelisime bakan bir olay tipin ses tonun bile gelecegini etkileyebiliyor.

Yani isin ozu neyi seviyorsan onu yap hicbir is toz pembe degil + lari - leri var

• Her zaman tıp önceliklidir. Dünyanın neresinde olursan ol doktor doktordur.

• Tıp'ı seç yurtdışında her türlü İŞ ve BURS bulursun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.