Şimdi Ara

Çapa mı Ankara mı Cerrahpaşa mı Hacettepe mi? (Tıp)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Çapa mı Ankara mı Cerrahpaşa mı Hacettepe mi? (Tıp)

(En Son Oy Tarihi: 20.8.2024)
Giriş
  • Yurt dışı ve günümüz için İngilizcenin avantajlı olduğunu düşünüyorum ama zor olur mu bilemiyorum. İngilizcem fena değil B1-2 gibi bir seviyem var. İngilizce olmayanlar ise Hacettepe, Cerrahpaşa gibi üniversiteler sizce burada İngilizce olmamasına rağmen seçilmeli mi veya hangisini tercih ederdiniz? Tercihinizi açıklayabilirseniz sevinirim. Sosyal açıdan, Kampüs ortamı, eğitim, zorluk açısından. Karar vermekte zorlanıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• cerrahpasa kolay diye

• İyi bir dr olmak istiyorsan sbü hamidiye, yatmak istiyorsan cerrahpaşa, prestij için hacettepe, maaş trolü olmak için de aütf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 23 Temmuz 2024; 19:17:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacettepe neden çok öneriliyor

• iyi boş yaptın

• Doğru bu arada klinik yaklaşımım asistan doktor düzeyinde 😄

• Hamidiye bu kadar iyiyse sıralamalar neden düşük

• ingilizce olmasının neredeyse hiçbir avantajı ya da dezavantajı yok. terimlerin çoğunun orijinali zaten latince, hacettepe türkçe %100 türkçe değil %30 ingilizce. yani lablar tamamen ingilizce işleniyor, genel kavramlara hakim oluyorsun ve majör terimlerin hepsinin latince kökenli olduğunu görüyorsun. ingilizce olanların da 2-3 harfi değiştirilip türkçeleştirilmiş sayılıyor. zaten günlük ingilizce öğretilmiyor, hocaların ingilizcesi oldukça kötü, günlük ingilizceyi kendin de çok rahat geliştirebilirsin, terimler zaman bile almaz öyle söyleyeyim.

• the.last.airbender kullanıcısına yanıt
    Hocam Hacettepe Türkçede hazırlık var mı?

• yeni açıldı okul bu yüzden oturması biraz zaman aldı , yeni açılan okullarda genelde çok yüksekten kapatmıyor. Ctf diş mesela marmara dişle aynı sıradan alıyor yeni açıldı diye örnek olarak . Sbü hamidiyeye gelcek olursak Son 2-3 yıldır okey bi durumda olduğu söylenebilir zamanla yükselişe geçmesi gerekiyor mantıken

• the.last.airbender kullanıcısına yanıt

Dezavantajı var hocam.Bazen Türkçe bile anlaşılmıyor İngilizceyi hayal bile edemiyorum.

• Senyval S kullanıcısına yanıt

evet, %100 ingilizce de, %30 ingilizce de olsa 65 puan ve üzeri almanız gereken muafiyet sınavı oluyor. geçemezseniz hazırlık okuyorsunuz

• Bence Cerrahpaşa seç.İngilizce olması çok büyük bir avantaj sağlamıyor.Çapa İngilizce’de,İngilizce slaytı Türkçe işliyorlar.Cerrahpaşa’nın tatilleri daha uzun sürdüğü için staj yapma fırsatınız daha çok olur.

Sosyal olarak Çapa bence bayağı iyi diğerleri nasıl bilmiyorum.Kampüs olarak Ankara’dakiler daha iyi bir durumda.Detaylı olarak Çapa ve Cerrahpaşa hariç çok yorum yapamam.Eğitim olarak hepsi hemen hemen benzer ama Hacettepe bence en iyisi küçük bir farkla.

• Up

• Ankara'da sıkılmam diyorsanız Hacettepe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmeturan -- 24 Temmuz 2024; 14:26:11 >
  • Hocam iyi bir dr olmak istiyorsan ingilizce tıp secmen daha mantıklı normal bir dr olup periferde hayatımı devam ettireceğim dersen o ayrı.

• Bence ingilizce anlatilan derslerde hocalar turkce konusurkenki kadar rahat olmadiklari icin lafi sadede getirip olabildigince basic anlatiyorlardir(sadece bir tahmin). Turkce anlatilan derslerdeki sıkıntı şu ki hocalar lafi cok dolandiriyorlar,o an anlatilan dersle sifir alaka olmasina ragmen sacma sapan konu atiflari(yok ilerde sunu goreceksiniz diye basliyor bazi hocalar nerdeyse onceden bitirmis kadar oluyor o dersi),onceki dersin gereksiz ozetini gecme gibi durumlar insani dersten kopariyor. Ingilizce anlatimlarda bu gibi durumlar pek yasanmaz gibi.

• hacettepeye gidip prozac nation olmak vs cerrahpaşaya gidip hastane için iett kovalamk

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.