Şimdi Ara

Tıp için çalışanlar hangi sebepten doktor olmak istiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Etrafımda gördüğüm her ilk 10 bine girmek isteyenin amacı tıp kazanmak istisnasız, az önce durduk yere düşündüm ulan acaba maaşı yüksek diye mi istiyorlar dedim şuana kadar hiç bakmamıştım doktor maaşlarına bi bakayım dedim bir liste çıktı doktor maaşlarının 4300-5000 arası değişken olduğunu gördüm listede hemşire de vardı onun maaşı da 3000 liraydı eğer maaşı için doktor olmak isteyen insanlar varsa gene aynı sektörde olan ve tıpa oranla çok çok rahat girilebilecek bir mesleği, hemşireliği neden seçmiyorlar? Gene aynı sektörde eğer bu insanlar sırf aylık 1300-2000 TL fark için kendilerini bu kadar hırpalayıp, üzülüyorsa çok yanlış kanımca, eğer amaç ünvan ise kesinlikle haklılar tıp seçmekte. Sizce tıp isteyenlerin amacı nedir gençler? Para mı yoksa ünvan mı? Yoksa başka birşey de var fakat ben mi dar görüşlüyüm, göremiyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• biyolojiyi çok sevmem
  • Prestij + garanti + para

• quote:

Orijinalden alıntı: batubatu97

Prestij + garanti + para

Aynen tamamıyla bu

• Genelleme yapmıyayım ama çevremdeki herkes genelde garanti+para+toplumda yüceltilmesinden dolayı istiyor gibi geliyor
  • %80'i için konuşuyorum.Zengin olacaklarını zannediyorlar Sadece gülüyorum ... Ya da şöyle diyebiliriz şu anda aylık 7.000 Türk lirasını zenginlik olarak görüyorlar.Mezun olunca da 7.000 Türk lirasını zenginlik olarak göreceklerini sanıyorlar :D Şunu unutuyorlar ki burası Türkiye :
    :D
  • Tipla hemsirelik karsilastirilmaz bile

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doktorlar hemşire aynı maaşı almıyor ki

Doktor 2-3-4-5-6-7-8-9-10... kat fazla alabiliyor

Döner var

Ek iş imkanı var

Muayenehane açabilir

Hemşirelik ile kıyaslamak mantıklı değil

Hem hemşire doktordan iki kat fazla çalışıyor. İki kat düşük maaş alıyor.

Tanıdıklarım var biliyorum

Sağlık düşünüyorsanız doktorluk iyi galiba, akademisyenlik vb daha rahattır tahminimce

Para içinse parayı sevdiğin işi iyi yaparsan her yerde kazanabilirsin ve paranın bize veremeyeceği hazlar da vardır muhtemelen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşadığım bir olaydan örnek vereyim, o zamanlar tıp/mühendislik arasında gidip geliyordum; ki aslında hala net karar vermiş değilim ama çevremde kim var kim yok hepsi tıp oku diyor (mühendisler dahil).

Efendim bir gün şu kardeşiniz yemekli olmasından ötürü bir düğüne katılmıştı. Bizimle aynı masada oturan genç kız evlilik çağında ve taliplerini bekleyen hanım hanımcık bir şeydi. Yaşım tutsa kendime alırdım da nerdeee Her neyse kızın annesi benim anneme bu durumu anlatıyordu, kızın evlilik çağında olduğunu falan. Benim anam telefondan bir akrabamızı gösterdi kadına; Adı şu, yaşı bu, şöyle böyle diye tanıtırken kadın pek takmıyordu duyduklarını. Ta ki çocuğun doktor olduğunu söyleyene kadar. Anam çocuğun doktor olduğunu söyleyince kadını bir öksürük tuttu "Eee nerede yaşıyor, ne zaman tanıştırabiliriz kızımızla?" diye dibinin düştüğünü hepimize gösterdi.

Beyler, bayanlar... doktor olmak deli prestij sağlıyor. Yoksa konuyu açan arkadaşın dediği gibi doktor maaşları da abartıldığı kadar değil. Millet sanıyor ki diplomayı alan trink 15 milyarı cebine koyuyor, yok öyle bir şey. Ama toplumdaki saygınlığı, gelin adaylarının annelerinin gözündeki imajı bambaşka bir yere konumlandırıyor. Sanırım insanlar da saygı görmek istediklerinden, pohpohlanmaktan ve şımartılmaktan hoşlandıklarından tıp seçiyorlar.

• 1) Toplumun doktarlara bakışı = PRESTİJ

2) Uzmanlık alıp çok para kazanmak

Not: Tıp istemiyorum

• Çok para kazanıyorcuların inadına yazıyorum madde madde sebeplerimi. Bu mesleğe aşık olduğumu belirteyim öncelikle

1- İdealist insanlar İçin en ideal meslektir. Sebebi şudur ki tıp literatürü sınırsız bir büyüklükte ve her geçen gün yeni şeyler ortaya çıkıyor. Sonsuz bir öğrenme araştırma arzusu içindeki insanlar İçin velinimet.

2- Tıp evrenseldir. Elbetteki bütün meslekler öyle böyle ucu diğer insanlara da dayanır ama tıptaki bir gelişme biliyorsunuz taa dünyanın öteki ucundan duyuluyor. Diğer meslekler için maalesef bu kadar fazla duyarlılık Yok

3- saygın bir meslektir orası bi kesin. Doktorum dediğiniz zaman ne doktoru okursanız olun insanlar size saygı gösterir

4- yaptığınız iyilik sizde büyük bir tatmin olma hissi bırakır. Sebebi şu ki somut bir iyilik yapmış olursunuz insanlar size sonsuz dualar, teşekkürler ederler ve yaptığınızın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlarsınız

Bu maddeleri daha coook uzatırım. Parasından çok bir sürü güzelliği var. Kaldı ki bence bunları istemeyen biri için o paraya o meslek için bir sürü sıkıntı çekmeye değmez bu yüzden parası İçin gidilecek bir yer değil

• Maaştan fazla döner alınıyor zaten

• Para mı unvan mı? Bazıları için ikisi de değil
    Sadece idealleri için isteyen tıpı tutkuyla seven çok kişi tanıyorum
    hemşirelik ile tıp mukayese bile edilemez tıpta bilgi birikimi daha yetkin olma daha yönetici olmayla ilgili artıları var
    geçende de bu konuyla ilgili konu açılmıştı orda da güzel yanıtlar vardı 'niye herkes tıp istiyo' gibi bir şeydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şurdanbiöğrenciabi

Çok para kazanıyorcuların inadına yazıyorum madde madde sebeplerimi. Bu mesleğe aşık olduğumu belirteyim öncelikle

1- İdealist insanlar İçin en ideal meslektir. Sebebi şudur ki tıp literatürü sınırsız bir büyüklükte ve her geçen gün yeni şeyler ortaya çıkıyor. Sonsuz bir öğrenme araştırma arzusu içindeki insanlar İçin velinimet.

2- Tıp evrenseldir. Elbetteki bütün meslekler öyle böyle ucu diğer insanlara da dayanır ama tıptaki bir gelişme biliyorsunuz taa dünyanın öteki ucundan duyuluyor. Diğer meslekler için maalesef bu kadar fazla duyarlılık Yok

3- saygın bir meslektir orası bi kesin. Doktorum dediğiniz zaman ne doktoru okursanız olun insanlar size saygı gösterir

4- yaptığınız iyilik sizde büyük bir tatmin olma hissi bırakır. Sebebi şu ki somut bir iyilik yapmış olursunuz insanlar size sonsuz dualar, teşekkürler ederler ve yaptığınızın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlarsınız

Bu maddeleri daha coook uzatırım. Parasından çok bir sürü güzelliği var. Kaldı ki bence bunları istemeyen biri için o paraya o meslek için bir sürü sıkıntı çekmeye değmez bu yüzden parası İçin gidilecek bir yer değil

Saydığın her madde muheslikte de fazlasıyla var.

Uçsuz bucaksız bilim ve hayal dünyası. İnsanları etkilemek konusunda ornegin Google da Microsoft ta çalışan bir mühendis yazdığı bir kodla afrikadaki bir insanın hayatını kolaylaştırabilir.

Tabi bu kişisel tercih meselesi ben bilgisayar mühendisi olup büyük şirketlerde çalışmak daha ilerde kendi sirketimi kurmak istiyorum sen doktor olup insanları tedavi etmek kurtarmak ve mutlu etmek istiyorsun.

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam şüphesiz öyle ama gerçekten ilgi meselesi. Mühendisliğe aynı bu sebepleri sayıp giden insanla benim gibi sebeplerle tıp fakültesine gitmek isteyen arasında bi fark yok. Tek küçük fark ilgi meselesi işte, onlar robotik elektronik şeyleri severken ben biyolojik şeylerle ilgilenmeyi seviyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Doktorlar hemşire aynı maaşı almıyor ki

Doktor 2-3-4-5-6-7-8-9-10... kat fazla alabiliyor

Döner var

Ek iş imkanı var

Muayenehane açabilir

Hemşirelik ile kıyaslamak mantıklı değil

Hem hemşire doktordan iki kat fazla çalışıyor. İki kat düşük maaş alıyor.

Tanıdıklarım var biliyorum

Sağlık düşünüyorsanız doktorluk iyi galiba, akademisyenlik vb daha rahattır tahminimce

Para içinse parayı sevdiğin işi iyi yaparsan her yerde kazanabilirsin ve paranın bize veremeyeceği hazlar da vardır muhtemelen

Hocam verilen listeye göre yorum yaptım doktorlar arasında deli para kazananlar var kesinlikle haklısınız ama genel tabloya bakarsak hemşire ile aralarındaki maaş farkı 1300-2000 arası sanırım. Sadece hemşire ile kıyaslamak hata olur sağlık sektöründe rahat girilebilecek bir ton bölüm var. Sanırım bu bölüm genel olarak prestij için seçiliyor.

• Para para para

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şurdanbiöğrenciabi

Çok para kazanıyorcuların inadına yazıyorum madde madde sebeplerimi. Bu mesleğe aşık olduğumu belirteyim öncelikle

Güzel açıklamışsınız hocam aklıma gelmeyen tarafları yazmışsınız herşeyden iyisi biraz özgür bir meslek gibi duruyor bu özgürlüğün yanında bazı ekstralar da var maaş, prestij gibi

• monoton dizi M kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam, maaş kısmı ekstrası bu şeyler daha büyük :)

• Bir mühendisin diploması yurtdışında geçebiliyor ama bir tıpçının edirneden ötesi yok. Bu ülkenin geleceği iyi değil. Şuan 3 milyon Suriyeli var birde üstüne 3 milyon afgan almayı planlıyorlar. Belki hastanede bir suriyelinin 8. çocuğuna bakarken bu acı gerçeği daha iyi anlayacaksınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.