Şimdi Ara

Tıp için çalışanlar hangi sebepten doktor olmak istiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ne 5 bini ya döner sermaye hiç mi duymadınız

Not: tıp okuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdealist olmayan öğrenciler para için bölüm seçiyor. İleride rahat bir yaşam için para şart diye düşünüyorlar. Ve sonuç olarak gelişemiyoruz. Sonra da ülkeyi beğendiremeyiz.

• Hynx kullanıcısına yanıt
    tavuk mu et mi hocam
  • bilader laf çevirmeye gerek yok, para
  • bishopwhite kullanıcısına yanıt
    At hocam

• Ailemde sağlıkçı dolu (ebeden uzman doktora kadar) ailesinde doktor olmayanların birazda 1990 yıllarındaki doktorların hatta hasta bakıcıların egolarından etkilenmesiyle oluştuğunu düşünüyorum.

Şahsi fikrim olarak 20yıl içerisinde itibar olarak diğer mesleklerke eşit olacağını düşünüyorum. İşinde yıllarını vermiş avukat ve mühendis daha fazla kazanıyor artık.

Çoğu prof bıçak parası almayı bıraktı ki suç zaten. Ayrıca sağlık hastaneleri açılıyor tıp mezunları artıyor. Son olarak abd'deki hemşirelerin ilaç yazma durumu bize de geliyor devletin açıklamaları var.

• Sırf hava için tıp isteyenler yüzünden hastaneler embesil doktorlarla dolu. Eminim forumdaki çoğu tıp isteyen böyle olacak.Sözde tıpçılar zamanı geldiğinde işinden 1 gr zevk almazken, araba sürmeyi seven basit bir otobüs şöförü bile çok daha mutlu olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de farklı bir bakış açısı ile yazacam büyük ihtimalle tıpı ( puanlar iyi gecelek büyük ihtimalle )

Ben insanlara bir şeyler öğretmeyi seviyorum soruları falan anlatırken keyif alıyorum

ayrıca köpek gibi biyoloji yapabiliyorum ( 0 çalışma ile )

o öğretmeyi sevdiğimden dolayı da akademik kalıp prof olmayı istiyorum
  • Hocam uzmansanız o maaş 15 i buluyor

• mühendis olup metalle uğraşmak yerine doktor olup malzemenin insan olmasi daha cekici bence

• bybyoss B kullanıcısına yanıt
    lys biyo tipin %1i seviyesinde degil ama :D

• valla doğrusunu söylemek gerekirse neredeyse herkes para için yani. ben de tıp istiyorum ama zengin olayım kafasında değilim. birtakım amaçlarımı maddi karşılayabileceğim varlığım olsun yeter. ama toplumdaki saygınlığı efsane bence. allah olarak gören tiplerden değilim tabi ama sonuçta 18yaşından sonra 6 yıl okuyup 4 sene uzmanlık yapıyorsun. 30 yaşında adamakıllı çalışmaya falan başlıyorsun. herkesin harcı değil. sabır ister
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şurdanbiöğrenciabi

Çok para kazanıyorcuların inadına yazıyorum madde madde sebeplerimi. Bu mesleğe aşık olduğumu belirteyim öncelikle

1- İdealist insanlar İçin en ideal meslektir. Sebebi şudur ki tıp literatürü sınırsız bir büyüklükte ve her geçen gün yeni şeyler ortaya çıkıyor. Sonsuz bir öğrenme araştırma arzusu içindeki insanlar İçin velinimet.

2- Tıp evrenseldir. Elbetteki bütün meslekler öyle böyle ucu diğer insanlara da dayanır ama tıptaki bir gelişme biliyorsunuz taa dünyanın öteki ucundan duyuluyor. Diğer meslekler için maalesef bu kadar fazla duyarlılık Yok

3- saygın bir meslektir orası bi kesin. Doktorum dediğiniz zaman ne doktoru okursanız olun insanlar size saygı gösterir

4- yaptığınız iyilik sizde büyük bir tatmin olma hissi bırakır. Sebebi şu ki somut bir iyilik yapmış olursunuz insanlar size sonsuz dualar, teşekkürler ederler ve yaptığınızın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlarsınız

Bu maddeleri daha coook uzatırım. Parasından çok bir sürü güzelliği var. Kaldı ki bence bunları istemeyen biri için o paraya o meslek için bir sürü sıkıntı çekmeye değmez bu yüzden parası İçin gidilecek bir yer değil

İnsanların mesleklerine göre saygı görmeleri ne acı.

• Bir bilim dalında uzman olup araştırma yapmak istiyorum. Bu tıp da olabilir. Ama tıp kazanmam zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CharlieSelim kullanıcısına yanıt
    İnsanları maddi gücüne göre değerlendirenlerle muhattap olmayın ucuz insandır o sizle menfaati yoksa takmaz sizi.

Kendi muayenehanesi olan bir doktor da zengin hastalara karşı el pençe duruyor.

• Ne bu tıpçı kini gerçekten anlayabilmiş değilim. Mesela benim hayalim hep bilim adamı olmaktı ve biyomedikal müh ile tıp arasında çok gidip geldim ve tıp yazdım. Zamanında bir yerden çıkmış doktor egosu diye sürüp gidiyo. Ben şuana kadar çok doktor tanıdım çeşitli üniversite hastanelerinde ve hiç abartıldığı kadar egoist doktor görmedim. Ve özel hastanelerde çok daha fazla kazanma şansları varken devlette çalışan iyi eğitim vermek isteyen çok doktor var. Cidden haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bu tıpa para ve prestij için gidiliyor olayı tamamen kalıplaşmış bir düşünce bakış açılarınızı değiştirin artık lütfen. Ki hemşireler doktorlardan çok falan da çalışmıyo belki artık doçent prof olanlara göre daha azdır ama genç doktorlar da gayet çalışıyor yani

• Mesajım çok atarlı gibi görünmüş olabilir 😂 Ama bu konu biraz canımı sıkıyor da bi kusurum olduysa affola

• Tıp okuyan biri olarak şunu söyleyeyim; zengin olma mesleği değildir doktorluk. Aynı zamanda ideallerin de mesleğidir tıp dediğimiz alan multidisiplinerdir. Biyolojiden ibaret gözükse de içinde sözel ve sayısal birçok bilim dalını barındırır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.