|
sillllllllllllll < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Ağustos 2022; 21:44:4 > |
| _____________________________ |

1 Mobil
|
sillllllllllllll < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Ağustos 2022; 21:44:4 > |
|
Bilerek ve isteyerek bilgi dezenformasyonu yapmanın amacını ve hedefini anlayabilmiş değilim. Erkek arkadaşım aynı üniversitenin tıp fakültesinde ben ise diş hekimliği fakültesinde yüksek ihtisas yapıyoruz. Aldığımız ücret senin tabirinle sadece ayın 15'inde yatan değil her şey dahil 10 bin tl dahi etmediği aylar oluyor vergi kesintisi yüzdesinin 20 olduğu aylarda(senede 2 defa) Aynı ekran görüntüleri, aynı cümleler, aynı kelimeler ile sürekli ifade etmeye çalıştığın şeyler ile kendini kandırabilirsin fakat insanları kandırman birazcık vicdana sığmıyor sanki. İste kanıtını atayım dediğin kişi "doktor" ve sen iddia ettiğin üzere sadece tıbbiye öğrencisisin. Bize kanıt atacağına bence karşı binaya gel Hacettepe'de sana maaşların ne kadar olduğunu ibandan değil bordrodan gösterelim fakat bir cerrahın dahi açlık sınırının altında maaş olduğunu görünce forumda herkesin önünde yaptıklarından dolayı özür dileyerek geri çekileceğini garanti edeceksin. |
|
Bu arkadaşı bir doktor forumuna ismi düşünce gördüm, bir iki baktım öğrenci olduğu için hevesini kırmayayım dedim ancak bu maaş konusuyla insanları kandırıp onların hayatlarını karartmana izin veremem. Öncelikle ben 2015 girişli, şuan hacettepe'de tusta dereceyle alınan bir bölümde asistanlık yapan biriyim. (Ss atmayla uğraşamayacağım kusura bakmayın) Ilk olarak maaş mevzusuna gelelim,zaten geri kalanını okumayacak çok insan olacak Arkadaşlar gerçek maaşlar bunlar 15 haziran 2022 doktor maaşları https://eksisozluk.com/15-haziran-2022-doktor-maaslari--7284214Bunun haricinde, gazel okumak olmaz. Arkadaşın yazdığı asistan maaşları periferde olan maaşlar ve yoğun bölümlerin maaşları/yoğunluktan kastım suanki öss maratonunuzu 10 la falan çarpın. Yoğun olduğu için maaşları nispeten dermatolojiye, prec'e göre diplerde olan bölümlerdir. Ben hekimlik mesleğini saygınlığı ve ortalama üstü garanti parası için seçtim ancak ne saygınlığı kaldı (basına yansımayan oradan ciddi bir şiddet var bu meslekte,bunu ancak bir hekim sendikasına girdiğinizde net görüyorsunuz) ne de parası( eksideki 15 haziran doktor maaşları tablosuna bakın. Gerçek maaş onlar, hatta geçen ay birçoğumuzun kazanmak için ilk bine girmesi gereken bir üniversitede 3 aydır nöbet paraları yatmıyordu,twitterda gündem olunca yattı,inanmayan bakabilir. Peki benim bu meslekteki motivasyonum ne: Arkadaşlar tıp öyle bir bataklık ki hayatınızın en verimli cağları olan 20'leri veriyorsunuz. 30'lar için yeni bir meslek öğrenme azminiz maalesef bitiyor ve rakipleriniz genç oluyor. Benim tek motivasyonum para ne kadar birikirse artık biriktirip yurtdışında insanca olan şartlarda mesleğimi yapabilmek . Aslında tıp isteyen,doktor olacak diyen idealist arkadaşlar; ne benim dediğime ne de şu öğrenciye inanmayın ( Bu öğrenci, büyük ihtimal hastaneye bile gitmeden morfolojide takılıyordur , kacinci sınıf bilmiyorum ama insanların hakkına giriyor alice harikalar dünyası tasviri yaparak.) Gidin bir gün istediğiniz tıp fakültesindeki intörn (6. Sınıf) hekimlere sorun neler çekiyorlar , yaşadığı mobbingleri, tus stresini , dershanelere verdiği paraları sana anlatsın. Gelecek kaygısını ondan dinle. Hatta bir gün acilde birlikte nöbet tutun. Hanı diyor ya arkadaş acil asistanı şu kadar para alıyor diye (!) Gidin bakalım şartları nasılmış o doktorun.(Yine diyorum istanbul'un en yoğun yerleri ,periferde alabilir ama yaşadığı stress, düzensiz uyku sonucu bu adam erken ölecek , altta yatan hastalıkları ortaya çıkacak , 20 bin kesinlikle haklarının çok, çok azı. Zaten tusta bir sürü boş kadrolar ve taban puanla kapatılan bölümleri görünce bu görüşün genel doktor görüşü olduğunu anlayabilirsiniz) Özetle arkadaşlar, hekimlik maalesef bitik bir meslek aynı emeği farklı mesleklere vererek çok güzel paralar, rahat bir yasam ,stressiz bir iş ortamında olup gençliğimizi doya doya yaşayabilirsiniz. Kardeşim bilgisayar mühendisliğini bitirdi hem de ortalama bir yerde. Kendisi şuan Tr'de büyük bir şirketler grubunda çalışıyor ve o paraları daha 3. Yılından itibaren kazanmaya başladı.yani 25 yaşında, yani sizin daha tus çalışacağınız zamanlarda. Herkese iyi tercih dönemi diliyorum. Bu arkadaşlara kanmayın , Gidin 6. Sınıf , pratisyen ,uzman doktorlar konuşun. Gidin bir genel cerrah uzmanıyla nöbet tutun. Acil asistaniyla nöbet tutun. Tusmeslek diye bir youtube kanalı vardı, bakın bakalım cerrahların, pediatristlerin ,dahiliyecilerin çalışma şartlarına. Umarım birkaç genci bu bataklıktan kurtarmış olurum Edit: arkadaşlar,buraya vakit harcayamayacağım, şimdiden geri dönemezsem kusura bakmayın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tıpyazmayın -- 19 Haziran 2022; 12:18:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Bilerek ve isteyerek bilgi dezenformasyonu yapmanın amacını ve hedefini anlayabilmiş değilim. Erkek arkadaşım aynı üniversitenin tıp fakültesinde ben ise diş hekimliği fakültesinde yüksek ihtisas yapıyoruz. Aldığımız ücret senin tabirinle sadece ayın 15'inde yatan değil her şey dahil 10 bin tl dahi etmediği aylar oluyor vergi kesintisi yüzdesinin 20 olduğu aylarda(senede 2 defa) Aynı ekran görüntüleri, aynı cümleler, aynı kelimeler ile sürekli ifade etmeye çalıştığın şeyler ile kendini kandırabilirsin fakat insanları kandırman birazcık vicdana sığmıyor sanki. İste kanıtını atayım dediğin kişi "doktor" ve sen iddia ettiğin üzere sadece tıbbiye öğrencisisin. Bize kanıt atacağına bence karşı binaya gel Hacettepe'de sana maaşların ne kadar olduğunu ibandan değil bordrodan gösterelim fakat bir cerrahın dahi açlık sınırının altında maaş olduğunu görünce forumda herkesin önünde yaptıklarından dolayı özür dileyerek geri çekileceğini garanti edeceksin. |
|
La zamqi, vergi dilimi ne demek biliyor musun xd maaş artısı direkt yansıma hicbir zaman, daha ondan haberin yok ,millete şu kadar para kazanıyoruz diyorsun Gosterdigin yerler ya perifer, ya şehir hastanesi(şehir hastanelerinde eğitimin çok zayıf olduğu, uzmanların artık neredeyse gönüllü şekilde asistanları eğittiğini herkes sektördeki herkes biliyor) Ayrıca drbundaki verilere güveneceksen yandın(bir de elimde veri var diye caka satıyorsun, olum açık bilgiler onlar) mobbingin Allah'ı olan yerlerde sırf altına çömez gelsin diye, "mobbing yok,gayet abi kardeş ilişkisi var" yazanların mekanı Kendimi ifşa etmek istemiyorum, hacettepenin sitesinde resmim cismim var. Önce kliniğe geç küçük kardeşim, sonra benimle konuş. Tercih yapacak arkadaşlara bir kez daha sesleniyorum, benim dediklerime de inanmayın. Gidin klinikle haşir neşir olan 6. Sınıf tıp öğrencileri, bu işi yapan asistanlar(bu arkadaş hala acil asistanlığı atıyor,şu kadar maaş alıyor , göğüs cerrahisi atıyor, olum göğüs cerrahisi yazan mi kaldı? Insanların mental retardasyonu var da yoğun bölümleri yazmıyorlar para kazanmak uğruna?) ve uzmanlarla konuşun. Onlarla birlikte nöbetlere kalın. Yapabiliyorsanız hekim sendikalarındaki hukuk bölümüne bakanlara, günlük kaç hekime şiddet vakası bildiriliyor bir sorun. Edit: hala döner sermaye,cart curt diyenlere de şunu diyeyim, asistanlara sorun bakalım nöbet paraları bile kaç ay sonradan yatıyorda, iş döner sermayeye gelecek. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tıpyazmayın -- 19 Haziran 2022; 14:15:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Ya puhahahha ,puan sistemini abilerine sor, yemin ederim vakit harcamaya değmezmiş. Görüşürüz zamqi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hit başkalarını kandır puan ve hastane olarak verdiğim harfler ya da a ahastanesi gerçekçi olmayan şeyler öğrenciler anlasın diye verdim Bari bunu anlayın arkadaş ya < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tıpyazmayın -- 19 Haziran 2022; 14:48:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|