Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLERE YARDIM EDiLiR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
26
Favori
17.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene çok faydalandım bu siteden. Aldığımın karşılığını vereyim bari. Osmangazi Tıp 2yim diğer fakülteler hakkında da baya bilgim var yardımcı olmaya çalışayım.

EDİT: Arkadaşlar özelden mesaj atıyorsunuz ama yoğunluktan cevap veremiyorum. Öncelik burası söyleyeyim.

EDİT2:Konuyu ben açtım ve baya ilgi gördü. ve benden bağımsız bir hale geldi. İçeride Bezmialem, Uludağ, Sakarya, Antalya, Ankara, Gazi. Hacettepede tıp okuyan arkadaşlara sorularınızı sorabilirsiniz.

EDIT3: Osmangazi yazacaklar için;

Fakültenin hastaneye göre konumu:
    Tüm anabilim dalları ve hastane birliktedir.

Fakültenin anabilim dallarının konumu:
    Birliktedir.

Fakültede uygulanan eğitim sistemi (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit):
    Entegre Eğitim Sistemi uygulanmaktadır. Probleme Dayalı Öğretim uygulamaları ise bazı komitelerimizde görülmektedir.

Fakültenin akreditasyon belgesi bulundurma durumu:
    Akreditedir.

Fakültenin İngilizce hazırlık eğitimi bulundurma durumu:
    Hayır bulunmamaktadır. 1. sınıfta her hafta 2 saat İngilizce derslerimiz vardır. Sene başında yapılan muafiyet sınavı sonrasında öğrenci 50 ve üzerinde not alırsa İngilizce derslerinden muaf sayılmaktadır. Geçemezse sene içerisinde vize ve final sınavlarına girmesi gerekmektedir.

Fakültenin eğitim dili (%100 Türkçe, %100 İngilizce veya %30 İngilizce):
    %100 Türkçe

Fakültenin laboratuvar (pratik) derslerini işleyiş şekilleri:
    Anatomi: Bulunduğumuz komitelerde her teorik ders sonrası laboratuvar derslerimiz olmaktadır. Laboratuvar derslerimizde masa masa gruplara bölünmekteyiz. Buralarda hocalarımız ve asistan abi/ablalarımız öğrenci gruplarına maket ve kadavralar üzerinden ders anlatmakta ve sorularımızı yanıtlamaktadırlar.

Histoloji: Mikroskop üzerinden o gün işlenen teorik ders ile ilgili konuları laboratuvarda işleriz.Laboratuvarda asistan eğitim görevlilerimiz hazırlanan preparatlar ile mikroskop üzerindeki görüntüleri laboratuvarlarımızda bulunan televizyonlara aktararak bu şekilde ders anlatırlar.

Fizyoloji: Sadece belirli teorik derslerden sonra pratik derslerimiz olur.Asistan eğitim görevlilerimiz dersin içeriğini anlatır ve ardından deney yapma safhasına geçeriz.Her kesin merak ettiği bir konu olduğu için değinmek istiyoruz. Fizyoloji derslerimizde fare, kurbağa gibi canlılara deneyler için kesi işlemleri uygulamaktayız.

Patoloji: Teorik derslerimizden sonra makroskobik ve mikroskobik ders anlatımları yapılır. Mikroskobik incelemelerimizi yine preparatlar üzerinde yaparız. Makroskobik incelemeler için ise dersi anlatacak olan kişi ilgili patolojik organı bizlere sunarak dersini anlatır.

Mikrobiyoloji: Teorik derslerimizden sonra ilgili konu yine asistan eğitim görevlilerimiz tarafından anlatılır. Ardından uygulama safhasına geçilir. Uygulama kısmında besi yerlerine canlı organizma ekimleri yaparız ve bu organizmaların aynı zamanda mikroskobik incelemelirini de yaparız.

Biyokimya: Sadece belirli derslerden sonra asistan eğitim görevlilerimiz o günkü konuyla ilgili ders içeriğini anlatır.Sonrasında ise kimyasal deneylerimizi yapmak için gruplara ayrılırız.

Biyoistatistik: Teorik ders sonrasında hocalarımız o günkü dersi bilgisayar üzerinde SPSS programı üzerinden sunar. Biz de bir yandan bilgisayarlar başında verilen verileri girerek ona uygun tarama testlerini SPSS programı üzerinden gerçekleştirmeye çalışırız.

Biyofizik: Yok.

Anatomi dersleri için sayıca maket / kadavraya sahip olma durumu:
    Fakültemizde hepsi erkek olmak üzere 7 adet kadavra bulunmaktadır. Maket ve kadavralar üzerinden hocalarımız ve asistan abi / ablalarımız o gün işlenen dersle ilgili konuyu anlatmaktadır. Her masa için gruplara ayrılarak çalıştığımız için tüm konularda maket ve kadavra sayılarımız yeterlidir. Ayrıca gönüllü arkadaşlarımız hocalarımızla birlikte kadavra diseksiyonuna da katılabilmektedir.

Laboratuvar derslerinde öğrenci başına düşen mikroskop sayısı:
    Her öğrenci başına 1 mikroskop düşmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqustine -- 21 Temmuz 2016; 14:13:55 >

• 5200 siralamaya hangi tip fakultesini tavsiye edersin?
    Suanda izmir katip celebi
    Osmangazi ve akdeniz tip dusunuyorum bu fakulteler hakkinda bilgi verirmisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Daha Fazla Göster
  • 14k siralamam var karabuk tip tercih edilir mi 13k siralamali yerler gelir mi

medeniyet nasıl hiç bilmiyorum yardım pls

Bir zontakki amanda aman amanda aman sürdü atını düşman üstüne.
  • sıralama 7800 ankaradayım meram selçuk kırıkkale ufuk tam burslu hitit arasındayım tıp tercih ederken neye dikkat etmeli ben evime yakın olsun diye kırıkkale yazmak istiyorurm sıralaması 12.300 sence ne yapmalıyım? osmangazide gelebilir bide şehir dışında aylık masraf ne civarda

ben de aynı sıralamadaydım neredeyse. ilk önce katip çelebiyi aklından çıkar. yeni üni her zaman sıkıntılıdır. akdenizde finalde 60 barajı var ve bu çok kötü bir tıpçı için. şehir bakımından sıcak yerine soğuk seviyosan eskişehiri tavsiye ederim :D
  • ÇOMÜ tıp hakkında bilgin var mı?

• 3k ya neresi yazilir marmara mi ? Yoksa medipol veya medeniyet mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aqustine

şu anda buna senden başka kimse karar veremez. ben özel ünilere biraz ön yargılıyım çünkü :D

Kesinlikle ben de ama istanbul yav

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.