Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLERE YARDIM EDiLiR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
26
Favori
17.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Crimson Elite

sıralamam 2900 çapa istiyordum ama gelmez gibi. ege tıp ve marmara tıp arasında kaldım hangisini önerirsin?

ege her zaman daha cazip gelmiştir bana. marmaranın biraz ing. olması anadolu olması bana tersti. ve ege benim hayalimdi o yüzden ege diyorum.

Orijinalden alıntı: aqustine

quote:

Orijinalden alıntı: Crimson Elite

sıralamam 2900 çapa istiyordum ama gelmez gibi. ege tıp ve marmara tıp arasında kaldım hangisini önerirsin?

ege her zaman daha cazip gelmiştir bana. marmaranın biraz ing. olması anadolu olması bana tersti. ve ege benim hayalimdi o yüzden ege diyorum.

cevabınız için çok teşekkürler. ben de ege istiyordum başta fakat marmarayı ve ankarayı da önerdiler iyice aklım karıştı. ben en iyisi detaylıca bir araştırma yapayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ankara yaz ortamıda eğitimide çok güzeldir bazen

Orijinalden alıntı: egegsgge

Ankara Tip ida dusun derim bende 2700deyim Ankara dusunuyorum.

o da aklımda var fakat şehir olarak ankarayı çok sevmiyorum. o yüzden pek düşünmedim açıkçası. fakat eğitimi için de iyi diyorlar aklım baya bir karıştı
  • Ben de bir 4. sınıf olarak konuya destek vereyim. Çapa yeni sistemi dolayısıyla öğrencileri mağdur etmeye meyilli bir okul ama sınıfta kalmak imkansıza yakın o konuda şuan çok esnek. Özellikle sürekli bir şeyleri aniden öğrencilerin fikri alınmadan değiştirmeleri ve bazı şeylerin geç açıklanması, öğrencilerin geri bildirimi alınsa da bazı önemli konularda dinlenmemesi gibi durumlar var. Ama yine de dediğim gibi alttan ders alma limiti fazlasıyla yüksek olduğundan yıl kaybı olayı 4. sınıfa kadar yok diyebiliriz ve eğitim bence iyi, hocalar ilgili. Uygulama sınavları nispeten kolay, teoriklerin zorluğunu nötrlemeye yardımcı oluyor.

Cerrahpaşaya gelirsek okul mayısta kapanıyor, 45 gün ara dönem tatilleri var. Ayrıca okul cidden namının hakkını veriyor arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla. Her tıp fak. gibi zorlukları olsa da en kolay tıp fakültesi ünvanı elinde olan okul. Özellikle internlüğü çok rahat sadece 2 ay diyorlar. Çapaya göre dezavantajı yeri bence daha kötü. Ama KMP kiralar açısından çapaya göre daha insaflı, eve çıkmak daha kolay.

Tıp yazacak arkadaşlara tavsiyem eğer aile baskısı ya da başka şehirde okuyup kendi ayakları üzerinde durma isteği gibi durumlar yoksa kendi şehrinizde fakülteyi yazın. Rahat rahat okuyun.

Çapa mı Cerrahpaşa mı sorusuna gelirsek, iki okulu da gezin. Bence ikisinden de pişman olmazsınız. Gerçi Çapanın ne yapacağı belli olmuyor şu sıralar Cerrahpaşa hep aynı çizgide olduğundan daha güvenilir bir seçenek bence. Ama her okulda aksaklıklar olur bir şekilde alttan gelenlere daha iyi bir sistem bırakmaya çalışıyoruz, her sene iyileşiyor özellikle yeni gelen 1ler için. Bu açıdan içiniz rahat olsun ITF yazmayı düşünen arkadaşlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wirm -- 18 Temmuz 2016; 22:36:14 >

• aqustine kullanıcısına yanıt
    hocam akdenizde sıralamama uygun tavsiyeniz nereler olur ya da olur mu baştan sorayım :D
    Hocam gecen yıl 8kdaydım sakarya tıp dönem 2yim şimdi. Valla ben geçen yıl 8 k da sadece sakarya vardı diye hayırlıyorum ben aslında kocaeli istiyordum altına işte sakarya trakya çomü falan yadım sakarya geldi memnunum okulun cevresi dışında hocalar olsun sınavlar olsun kaliteli cevresi köy gibi ama merkeze otobüsle 25 dk tavsiyem istanbuldaysan eve yakın yer yaz ben iki haftada bi eve geliyorum

Orijinalden alıntı: fasulyee

Ata tip hakkinda ne dusunuyosun kadrosu vs birde tıp her yerde tıp midir

Konuya üst dönemler de dahil oldu. onların da fikri benim için önemli. benim düşüncem tıp her yerde tıptır. bu sıralama şehirlerin yaşanabilirliğine göre yapılmıştır. tus ise insanın kendisinde biten bir şeydir.
  • quote:

Geçen sene çok faydalandım bu siteden. Aldığımın karşılığını vereyim bari. Osmangazi Tıp 2yim diğer fakülteler hakkında da baya bilgim var yardımcı olmaya çalışayım.

EDİT: Arkadaşlar özelden mesaj atıyorsunuz ama yoğunluktan cevap veremiyorum. Öncelik burası söyleyeyim.

EDİT2:Konuyu ben açtım ve baya ilgi gördü. ve benden bağımsız bir hale geldi. İçeride Bezmialem, Uludağ, Sakaryada tıp okuyan arkadaşlara sorularınızı sorabilirsiniz.

Ben hem kampüsteki yaşamı iyi hem de eğitimi iyi olan deniz kenarında olan tıp istiyorum sıralama önemli değil önerilerini bekliyorum

Orijinalden alıntı: Buzzlightyear1

15 binle doğuda tıp mı okuyayım,yoksa en iyi ünilerde diş mi,çok mu zorlanırım,akdenizde yaşıyorum

gençliğinin 6 yılı sonuçta. aşırı idealist biri değilsen ve akdenizde yaşıyosan çok zorlanırsın kardeş. ama bi şey diyemem.

Orijinalden alıntı: culcu11

quote:

Geçen sene çok faydalandım bu siteden. Aldığımın karşılığını vereyim bari. Osmangazi Tıp 2yim diğer fakülteler hakkında da baya bilgim var yardımcı olmaya çalışayım.

EDİT: Arkadaşlar özelden mesaj atıyorsunuz ama yoğunluktan cevap veremiyorum. Öncelik burası söyleyeyim.

EDİT2:Konuyu ben açtım ve baya ilgi gördü. ve benden bağımsız bir hale geldi. İçeride Bezmialem, Uludağ, Sakaryada tıp okuyan arkadaşlara sorularınızı sorabilirsiniz.

Ben hem kampüsteki yaşamı iyi hem de eğitimi iyi olan deniz kenarında olan tıp istiyorum sıralama önemli değil önerilerini bekliyorum

aklıma ilk ege geldi nedense

• Ben büyük ihtimalle Hacettepe tıp İngilizceye gideceğim.Genel olarak bilgi verebilir misin Hacettepe hakkında?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.