< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
TİP BOŞUNDA BOŞU BİR PARTİ BUNLAR SOLCUYSA VAH VAH

-
-
Bugün Türkiye'de sol diye nitelendirilen kesim lümpen proletaryadan ibaret.
-
Türkiye'de kendini SOL diye tanıtan 3 parti var. CHP- HDP - TİP ve ne hikmetse bu partiler birbirleri olmadan tuvalete gitmezler. Ve Türkiye'de halkı Sol dan solculuktan sosyalizmden bunlar soğuttu.
Hak Hukuk Adalet anlayışı halk için işçi için dğeill hep kendi adamları için gelir akla. Kürtçlük alevicilik ve ileri solculuk ile iktidar olacaklar sanıyorlar birde şaka gibi.
-
Sağcıların solun standartlarını belirleme şenliğine hoşgeldiniz.
Yanlış bilgiyi düzeltelim, TİP AYM'ye baskı yapmak için eylem yapmıyor, AYM'nin hakkında tahliye kararı verdiği milletvekilini tahliye etmeyen, yani anayasayı ihlal eden adliyeye baskı yapmak için eylem yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 27 Aralık 2023; 19:4:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Kimsenin standartları belirlenmiyor. Günümüzdeki solun gerçek sol olmadığını açıklayan güzel bir yazı var burada okumanızı tavsiye ederim.
21a6ce8e-fed2-4de1-a5f0-07c3851065a9.pdf (sosyologca.org)
"Marcus, Laclau ve Mouffe verili sistem dışında kalan heterojen, asalak, sınıf tortularından, ilkesiz, kural, değer tanımaz hırsızlardan, suçlulardan, serserilerden, sınıf özelliği göstermeyen öğrenci gençlikten ve diğerlerinden devrimci bir sınıf çıkararak (buna her çeşit mafyalaşmayı, çeşitli yasadışı çıkar gruplarını katmamak için bir neden yoktur) toplumsallığın yeni aktörleri olarak verili düzene karşı temsil/muhalefet görevi vermişlerdir.4 Böylece düzene muhalefet, tarihsel ve toplumsal değişim ve aşama/sıçrama görüşlerinden, bütünsel kuramlardan, yöntemden, toplumsallaşmadan tamamen kopmuşlardır. Sonuçta Batı sosyalizmi devrimci, yeni bir dünya düzeni anlayışının dışına çıkarak bütünüyle savunulamaz hale gelmiştir."
Bu paragraf çok güzel açıklıyor sol partilerin durumunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fautzin -- 27 Aralık 2023; 22:6:47 >
-
Beni engellemiş fakat yazılarımı takip ediyor. Allah'ın komünisti diyerek aklınca hakaret ediyor, kendi profili korumalı olmasına rağmen benim geçmiş mesajlarımı inceleyip ekran görüntüsü alıyor, kendince ayar veriyor. Senin hiç mi kendine saygın yok?
Ben senin Avrupa'da yargı kararını eleştirmeni eleştirmedim. Olayı hiç anlamamışsın. Ben senin haberi çarpıtarak vermen ile dalga geçtim ve haberin doğrusunu yazdım. Bu kadar zoruna gideceğini bilseydim dalga geçmezdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 27 Aralık 2023; 20:6:0 > -
Yazıya bir göz attım. Yeni nesil sol diye yutturulmaya çalışılan kavramlardan bahsediyor ( ki bunu yutturmaya çalışanlar aslında sermaye sınıfı). Haklı tarafları var fakat bu yazının konu ile hiçbir alakası yok.
Peki buradaki konu nedir? Ülkenin en üst mahkemesi tarafından verilen tahliye kararının alt mahkeme tarafından uygulanmayışı parti örgütü tarafından protesto ediliyor. Bu eylem solun ilkelerine aykırı olduğu iddia ediliyor:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 27 Aralık 2023; 20:7:50 > -
Asgari ucretlinin ensesinde boza pisirilirken sen bi tane torpillinin peşindeysen o eylem sacmaliktir sadece cocuk
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onu kastetmemiştim kusura bakmayın o konuda haklısınız. Sadece mevcut partilerin pek sol olmadıgını ve genel olarak savunulacak bir tarafının olmadıgını söylemek amacıyla yollamak istemiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fautzin -- 27 Aralık 2023; 20:11:12 > -
Öncelikle yaptığınız tipik bir whataboutizm örneği. İki konu da aynı anda savunulabilir.
Kişinin torpilli olup olmamasının önemi nedir? Ortada anayasa ihlali var. Bu ihlalin bırak solcuları, anayasal düzeni savunan herkes tarafından protesto edilmesi gerekiyor. Ama protesto işi her zamanki gibi maalesef sadece solculara kalıyor. Anayasının ihlali de işçi sınıfının ensesinde boza pişiyor.
-
Açıkçası ben de bıktım şu Kavala, Atalay ve Demirtaş üçgeninden. Tamam Anayasa mahkemesi kararı var. Yasalara göre bu karara uyumalı. Bunun için eylem de yapılır fakat bu bir partinin birinci önceliği olmamalı. Yani en nihayetinde bana ne Can Atalay 'dan? Benim gündemim, halkın gündemi çok farklı. TİP "arkadaşımın hakkını savunuyorum" diye düşünüyor ama dışarıdan çok abartılı dıruyur bu durum.
TİP' in seçim dönemindeki tutarsızlığı ise milletvekili adaylarıydı. İrfan Değirmenci, Mehmet Aslantuğ vb tipler ile seçime giden bir komünist parti ha. Ben komünizm uzağım ama saygı duyuyorum söylemlerine. Hiç değilse adaylar halkın içinden gelen insanlar olsun. Bankada milyon doları olan adamın komünist olduğuna kim inanır?
Tabii bir de bir komünist göreyim Kürtçü olmasın. Bir komünist göreyim de mülteci hakları savunucusu olmasın. Bir komünist göreyim de Ermeni tezlerini savunmasın. Komünizm ülkenin egemen rejimine karşı olduğu için Türk Komünistleri de Türk devletinin tezlerine karşı. Türk devrimini küçümserler, üniter devlete karşıdırlar, pek çoğu Atatürk 'e faşist bile der. Bugün yeni anayasa yapılsa anayasada Türk adının çıkarılmasına destek verir bizim komünistler. Hadi hepsi demeyeyim ama zaten biri diğerini hain olarak gördüğü için onlara göre tek gerçek komünist kendileri zaten. TİP nasıl kuruldu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Avrupadaki komünistler daha tutarlı gerçek solcular orada
Ülkemizdeki sol aydın diye takılan kesim cahildir ve Marksist dininin ne olduğunu bile bilmeden popülist söylemlerle reklam yaparlar. Bu kimseler iki gruba ayrılır: İlk grup, Kürtçü ve Türk düşmanı gruptur. Bu hepsinden tehlikeli gibi görünür ama en tehlikeli grup bu değildir. En azından Marksizm altında ne yaptıkları bellidir. Diğer grup, Türk olup sol liberal takınan ve kendisini Bolşevik Parti'de zanneden ve sosyalist zırvalıkların geçerli olduğunu sanan kitle. Bunlar Türk olmalarına rağmen Türk düşmanıdır, aydınlanma karşıtlığı yaparlar ve Türk devrimini küçümserler. Onlara göre Atatürk faşisttir ama bilmezler ki Lenin ve Stalin batıcı aydınlarını Sibirya'da ölüme sürerken Mustafa Kemal, Türk gençlerini Avrupa'ya gönderip aydınlanmayı buraya getirmeye çalışmıştır. Laftan anlamazlar, felsefe de pek bilmezler. Muhatap almaya değmez.
Can Atalay ise serbest bırakılmalıdır. Eğer bir anayasamız ve hukuk devleti ilkemiz varsa yazdığım bütün her şeye karşın serberst bırakılmalıdır. Buraya şöyle bir pasaj bırakayım:
"Justice being taken away, then, what are kingdoms but great robberies? For what are robberies themselves, but little kingdoms? The band itself is made up of men; it is ruled by the authority of a prince, it is knit together by the pact of the confederacy; the booty is divided by the law agreed on. If, by the admittance of abandoned men, this evil increases to such a degree that it holds places, fixes abodes, takes possession of cities, and subdues peoples, it assumes the more plainly the name of a kingdom, because the reality is now manifestly conferred on it, not by the removal of covetousness, but by the addition of impunity."
St. Augustine, City of God, Book IV, Chapter IV.
-
Burada Kürtçü olmakla suçlanan komünistlerin Kürtçüler tarafından Türkçü olmakla suçlandığını biliyor musunuz?
-
Harezmi komünistlerin zeka seviyesini araştırırken sıfırı bulmuştur.
Bu mesajınızı şimdi gördüm. Siz lümpen proleteryanın ne olduğunu biliyor musunuz? Yoksa sırf "kötü" bir anlam çağrıştırdığı için mi yazdınız?
-
Size yolladığım alıntıda lümpen proletarya güzel bir şekilde tarif edilmiş. Bundan da sözde sol grup oluşturmaya çalışırsak Türkiye'deki sol ortaya çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fautzin -- 27 Aralık 2023; 21:52:43 > -
Bunlar birbirini korumaktan baska hicbir sey yapmayan oligark bir kesim lümpen proletarya gayet bunlara yakışir bir laf
Kendi aralarinda circle j*rk yapmaktan baska bir sey yapmayan kendilerini elit halktan üstün zeki dunyayi cozmus sanan cihangir solcusu beyinler
Zaten bunlar olmasa aday kk olmazdi Türkiye'de bir değişim olurdu bunlar muhalif kitlenin en büyük yüküdür
Dünyayı Kadıköy barlar sokagindan ibaret sanan tipler kendilerini de solcu sanıyorlar
Ümit Özdağ bunlardan daha solcudur çünkü adam isci haklarini savunuyor calisma saatlerinin yuksekliginden dem vuruyor fakir sehit ailelerine hani devlet destegi hani bu insanlara ev diyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
En Beğenilen Yanıtlar

Bugün Türkiye'de sol diye nitelendirilen kesim lümpen proletaryadan ibaret. |
Bunlar birbirini korumaktan baska hicbir sey yapmayan oligark bir kesim lümpen proletarya gayet bunlara yakışir bir laf
Kendi aralarinda circle j*rk yapmaktan baska bir sey yapmayan kendilerini elit halktan üstün zeki dunyayi cozmus sanan cihangir solcusu beyinler Zaten bunlar olmasa aday kk olmazdi Türkiye'de bir değişim olurdu bunlar muhalif kitlenin en büyük yüküdür Dünyayı Kadıköy barlar sokagindan ibaret sanan tipler kendilerini de solcu sanıyorlar Ümit Özdağ bunlardan daha solcudur çünkü adam isci haklarini savunuyor calisma saatlerinin yuksekliginden dem vuruyor fakir sehit ailelerine hani devlet destegi hani bu insanlara ev diyor |
Benzer içerikler
- kaçak elektrik cezası ödenmezse ne olur
- atık su bedeli nedir
- 4 katlı 8 daireli bina maliyeti
- kızlık zarı dikimi
- solcu kanallar
- jaecoo 8
- peugeot engelli araç fiyatları 2025
- kaliforniyum nedir
- kuantum bilgisayar nedir
- sıfır araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X