Şimdi Ara

Tıkanan cam silecek tesisatına çözüm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
22.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kış bittiğinden beri aracım silecek suyu püskürtmede sıkıntı yaşıyordu, deliklerden biri sürekli tıkanıyor, ara sıra teki kapanıp diğeri açılıyordu, tazyik ise çok düşmüştü.
    muhtemelen dandik antifrizli cam suları ve tabi ki kireçli musluk sularımız zamanla bu tıkanmaya sebep oldu.

bu sorunu geçen gün kendimce çözdüm, hani belki başka yerde de yazıyordur bilemiyorum. Şu an silecek suyu eskisi gibi tazyikli çalışıyor ve tüm delikleri açıldı. Arkadaki aracı rahatlıkla ıslatacak kuvvette püskürtüyor Başına böyle bir sıkıntı gelen varsa bu çözümü deneyebilir.

Çözüm: silecek suyu haznesine(3 lt ye ) yaklaşık 1 çay bardağı POR-ÇÖZ ya da türevi bir kireç çözücü özellikli kimyasal koymak. 1 lt lik porçöz fiyatı da 2,75 tl .

( fazlası eski tesisatlı araçların hortum-hazne delmesine sebep olabilir )

iyi forumlar.
     Tıkanan cam silecek tesisatına çözüm.

• porçöz boyaya neler yapar hocam?
  • Sıcaktan gevreyerek kırılan cam suyu haznesi görmüştüm,parçalar bu kadar adi iken gerek yok bence bu riski almaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruise06

Sıcaktan gevreyerek kırılan cam suyu haznesi görmüştüm,parçalar bu kadar adi iken gerek yok bence bu riski almaya.
    3 lt ye 1 çay bardağı kadar karıştırınca boyaya da zarar vermez, hazneye de. Bunu kendi aracımı feda edip denediğim için rahatlıkla önerebilirim.

Kaldı ki piyasada satılan araç temizlik malzemelerinin içerisinde de kireç çözücü içerik bulunmakta.
  • Icerigini atabilirseniz inceleyelim. Ama seyreltik bir karisim oluyor, zarar verecegini sanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

Icerigini atabilirseniz inceleyelim. Ama seyreltik bir karisim oluyor, zarar verecegini sanmam.

Yaklasik %20'lik HNO3 (nitrik asit) cozeltisi.

olduğu yazıyor kaynaklarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

3 lt ye 1 çay bardağı kadar karıştırınca boyaya da zarar vermez, hazneye de. Bunu kendi aracımı feda edip denediğim için rahatlıkla önerebilirim.

Kaldı ki piyasada satılan araç temizlik malzemelerinin içerisinde de kireç çözücü içerik bulunmakta.
    kışın sürekli antifrizli cam suyu kullandım, mavi renkli koyuyordum başlarda arabaya camlardan da mavi renk akıyordu hoşuma gidiyordu ama en sonunda silecekler tıkandı, çok zorlanıyordu araba su atmak için, motor sesi geliyordu ama su yok, 1-2 ay idare ettim baktım kendisi açılmıyor, arabanın açık silecek deliğinden bütün suyu attım dışarı, sonra evden kaynar su dolu kettle'ı döktüm su haznesine bütün delikleri açtım arabada, camlardan buhar yükseliyordu, öyle kurtuldum tıkanmış sileceklerden, bir daha antifrizli cam suyu koymadım arabaya bir daha da tıkanmadı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CAM BUĞULANMASI ÇÖZÜM?
    16 yıl önce açıldı
    silecek su püskürtme sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

kışın sürekli antifrizli cam suyu kullandım, mavi renkli koyuyordum başlarda arabaya camlardan da mavi renk akıyordu hoşuma gidiyordu ama en sonunda silecekler tıkandı, çok zorlanıyordu araba su atmak için, motor sesi geliyordu ama su yok, 1-2 ay idare ettim baktım kendisi açılmıyor, arabanın açık silecek deliğinden bütün suyu attım dışarı, sonra evden kaynar su dolu kettle'ı döktüm su haznesine bütün delikleri açtım arabada, camlardan buhar yükseliyordu, öyle kurtuldum tıkanmış sileceklerden, bir daha antifrizli cam suyu koymadım arabaya bir daha da tıkanmadı

Alıntıları Göster
    Bir fincan elma sirkesi de işinize yarar. İki depoda bir fincan elma sirkesi kullanırsanız tıkanmış olan hortumlar ve fıskiyeler açılıyor.

• Würt konsantire cam suyu kullanıyorum tıkanıklık filan pek olmuyo tabi genelde kireçsiz su koyuyorum araca.

• Bir zamanlar bende silecek tesisatında tıkanıklık yaşadım, "fışkiye" leri açana kadar çok uğraştım. O günden beri hem kendi hem babamın aracının silecek suyu deposuna içme suyu koyuyorum. Tekrar sorun yaşamamanız için size de öyle yapmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Bir zamanlar bende silecek tesisatında tıkanıklık yaşadım, "fışkiye" leri açana kadar çok uğraştım. O günden beri hem kendi hem babamın aracının silecek suyu deposuna içme suyu koyuyorum. Tekrar sorun yaşamamanız için size de öyle yapmanızı tavsiye ederim.
    3 litreye 1 çay bardağı bişey yapmaz doğru ama yinede bir kaç kere fıslattıktan sonra yani tıkalı yerler açılınca fazlaca su ekleyerek dışarı atın o suyu. ve silecek plastiklerine değmesin onlar çabuk bozulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

3 litreye 1 çay bardağı bişey yapmaz doğru ama yinede bir kaç kere fıslattıktan sonra yani tıkalı yerler açılınca fazlaca su ekleyerek dışarı atın o suyu. ve silecek plastiklerine değmesin onlar çabuk bozulur.

Alıntıları Göster
    Aracın arka cam fıskıyesınde sorun var ıgneyle acmayı denedım baya hemde ama ucunda bı sorun yok gıbı su fıskırmuyor arkaya motor sesı gelıyor ama su gelmıyor cozum nedır bılen varmı napmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Aracın arka cam fıskıyesınde sorun var ıgneyle acmayı denedım baya hemde ama ucunda bı sorun yok gıbı su fıskırmuyor arkaya motor sesı gelıyor ama su gelmıyor cozum nedır bılen varmı napmak lazım

Alıntıları Göster
    Bence sirke kullanın ondada asit var hemde porçöz gibi dandik asit değil organik sevimli bir asit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wozniak

Bence sirke kullanın ondada asit var hemde porçöz gibi dandik asit değil organik sevimli bir asit.

Organik sevimli asit demek

Sirke de etkili olacaktır, ama süreç olarak nasıl olur denemek lazım.

POR-ÇÖZ deki çirkin asit hemen temizledi hortumları.
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Valla volvoda kullandı isen helal olsun cesur adammışsın.
  • wozniak kullanıcısına yanıt
    Volvo veya vosvos fark etmez, herkesin kendi aracı kendine değerlidir. Önceki yorumlarda belirttiğim gibi, düşük oranda kullandığım için sıkıntı çıkmayacağını düşündüm ve öyle de oldu. Kaldı ki ürünün kendisi de yüzde 20 lik çözelti. ben 3 lt ye 1 çay bardağı nı doldurmadan karıştırdım. Derişim oldukça düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Bir zamanlar bende silecek tesisatında tıkanıklık yaşadım, "fışkiye" leri açana kadar çok uğraştım. O günden beri hem kendi hem babamın aracının silecek suyu deposuna içme suyu koyuyorum. Tekrar sorun yaşamamanız için size de öyle yapmanızı tavsiye ederim.

genel alışkanlıktır benimkisi, benzinliğe gider oradan akan su ne ise onu eklerim cam suyuna, İçme suyu konusunda haklısınız. Musluk suyu kadar kireçli olamaz
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Mantıken birşey olmaması lazım zaten iyice sulandırmışsın ama işte şu bir süre orda kalıcak ya benim aklım hep orda kalır su bitmeden rahat edemem.
  • Beyler bende birkaç kez ve en son kireçli çeşme suyu katmak gibi bir hata yaptım ama mecburdum, su yoktu etrafta başka.

Neyse, şimdi cam suyu alıp 1'e 5 veya 1'e 3 gibi bir oran ile ERİKLİ, NESTLE, DAMLA, HAYAT gibi içme suyundan mı koymamız lazım araca?

• Merhaba.
    Bununla uğraşmak yerine elma sirkesi hem daha ucuz hem de güvenlidir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.