Şimdi Ara

2 cam otomatik kapanmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün sabah aracımda hiç bir şey yoktu ya da ben fark etmedim akşam evin önüne gelince motor çalışırken sol ön camı kapatmak için tuşa bastım 4 cam da çift kademeli fakat sürücü tarafı otomatik kapanmadı basarak kapattım yukarı gelince tam oturmadan 1 cm önce tak diye bir yere vurmuş gibi ses geliyor tekrar basınca tam olarak oturuyor. Ama Otomatik olarak açılıyor tek basışta. Araçta anahtarla camları açıp kapatma var belki tuşta sorun vardır diyerek tüm camları açtım fakat sol ön cam kapanmadı içeri girip elle kapattım eve çıktım. Daha sonra komşı geldi sağ arka cam açık kalmış dedi inince anladım aynı sorun sağ arka tarafta da var yani tek basışla açılıyor ama kapanmıyor. Tekrar sürücü tarafından elle kapattım o da aynı sürücü camı gibi 1 cm varken (bu sırada cam kapanmış gibi duruyor ama tam oturmuş değil) tak diye bir ses geliyor tekrar basınca oturuyor. Sağ arka kapıdan da denedim kapatmayı ama bir şey fark etmedi sonuç aynı.

    Sağ ön ve sol arka kapı camları olması gerektiği gibi. Daha önce hiç bir belirti yoktu arızaya dahil. 2 ay önce kaza yapmıştım Kaput tampon sol çamurluk değişti ama yüzeysel bir kazaydı iç aksamda bir şey olmuş olamaz ama 6 hafta boşta yattı araç belki beklerken olmuştur bilmiyorum.

    Kafamı kurcalayan sadece sağ taraf veya sol taraf değil bir sağdan bir soldan ve ön arka biçiminde sorun çıkarması. Araçta başka sorun veya uyarı lambası yok.







  • Öncelikle geçmiş olsun. Servise gösterin. Cam motorunda veya camın kapıya girdiği o üst noktada bir sorun oluşmuş olabilir. Bu arada marka ve model nedir?
  • Ford mondeo 2006.

    Akşamdan beri araştırıyorum arama kelimelerini değiştirdim öyle buldum buna benzer sorun ford focuslarda da olmuş açma tuşuna uzun basıp cam seviye kontrolünü yeniden programlayarak geçebiliyor aksi takdirde kapı açılacak sanırım.
  • Bulunduğunuz bölgedeki servise veya bayiye durumu bildirin. Onlar gerekeni yapacaktır. Muhtemelen ya yağlama yaparlar ya da değişim yaparlar
  • Tamam hocam hallettim sorunu sanırım camların kafası karışmış nerde durcaklarını unutmuşlar camı tam olarak kapatıp 5-10 saniye basınca düzeldiler

    Durup dururken niye böyle oldu anlamadım.
  • Sorunun düzeldiğine sevindim ama bir baktırmakta yarar var derim ben
  • Yakın zamanda bakımı var o da aradan çıkar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jackson

    Ford mondeo 2006.

    Akşamdan beri araştırıyorum arama kelimelerini değiştirdim öyle buldum buna benzer sorun ford focuslarda da olmuş açma tuşuna uzun basıp cam seviye kontrolünü yeniden programlayarak geçebiliyor aksi takdirde kapı açılacak sanırım.

    Aynısı benim araçdada var aküyü sökünce falan tek tuş yemiyor teypçiden öğrenmiştim
  • Sorunu çözdüğüne sevindim. Böyle ufak sorunlar insana saç baş yoldurabiliyor bazen en azından bende durum böyle oluyor.
  • Valla öyle ya

    Daha önce de gaza bastıkça tak diye ön taraftan bir şeyler vuruyordu heralde şanzıman arızalandı diye tırsa tırsa sanayiye gittim motor kulağı gevşemiş gaza bastıkça çarpıyormuş böyle insanı korkutup ufacık sorun çıkınca da insan acayip rahatlıyor seviniyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.