|
Arkadaşlar fiat plio aracım vardı. Frene basınca araç sağ tarafa yığılarak duruyordu. Ve beklediğimi gibi bu sebepten muayane den kaldım. Arka Servis freni sapması çok fazla idi. Frenci ye götürdüm abi bunu biz Yapamayız abs beyni arızalı tıkanık bunu Beyinci yapar dedi ve beni Beyinci ye yönlendirdi. Beyinci abs beyninin degiştirecegini söyledi uçuk bir rakam çıktı. Bende kabul etmedim. Sadece sağ araka tekere fren hidroliği çok az geliyordu. Diger tekerlere gayet basınçlı ve güzel geliyordu. Bu tıkanıklığı nasıl açarım diye düşününce birden aklımda bir fikir oluştu. Abs hidroliği nasıl degiştirilir videoları izlemiştim. Bende basınç gelmeyen tekere giren fen hidroligini söktüm. Abs hortumunun fren merkezine girdigi yerden söküyoruz ![]() Ben orayı söktüm kaputu açtım aracı yavaş yavaş sürüp fene bastım. 5 metre gidip frene basıyordum ilk başlarda durum değişmedi. Yine sorunlu tıkalı olan tekerde basınç çok azdı bir yandan abs hava yapmasın diye hidrolik eklerken bir yandan az ilerleyip frene basıyorum. Tabi frenler nereyse boşa çıkmış durumda durmaz ise el frenini kullanırım dedim ama ayak freni çok azda olsa tutuyordu. Bu şekilde 3 tane dot 4 bitirdim ve olan oldu birden tıkalı olan tekerden basınçlı bir şekilde hidrolik gelmeye başladı. Hemen tekerin arkasına egilip taktım sonunu sıktım anında frenin düzeldiğini hissettim. Biraz kullandım tamam dedim sorun yok araç yığılma yapmıyor. Kızaklamıyorda. Frenci ye gittim abi teste sok dedim arka tekeri bana salakmışım gibi baktı. Beyinci ye yaptırdınmı dedi yok ben halletim dedim. Ve testte sapma çıkmadı. Eskiden %60 sapma çıkardı şimdi %3 çıktı yani düzeldi. Aynı gün gittim muayane ye ve geçtim. Sonrasında yaklaşık 500km kullandım aracı sorun olmadı. Zaten aracı satmak üzereydim sonra aracı sattım. Kısaca TIKALI olan abs beynin ben bu şekilde açtım sizde işe yararmı bilemem. ABS BEYNİ tıkanır çünkü fren hidoligi ya 5 yılda bir yada 100 km de degişmelidir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 17 Ekim 2025; 8:9:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı