Şimdi Ara

Ticari araçla eşya taşımak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ankaradaki öğrenci evimizi kapattığımız için eşyaları (giysi,tabak-kaşık,ayakkabı,şahsi eşyalar) taşımak için amcamın ford connect arabasını aldım(aracın her tarafında cam var ticari gibi kapalı değil) ruhsatta kamyonet cinsi yazıyor amcam çiftçi ve vergi mükellefiyeti yok sanırım şahsi kullanım için kullanıyor arabayı ama araç ruhsatta kamyonet yazdığı için ticari olarak geçiyor. ticari iş yapmayacağım ama eşyalarda çok olduğundan bagajı doldurur biraz da koltuğun üstüne koyabilirim. k belgesi yok aracın, götürürken ceza yermiyim ne yapmalıyım? yardımcı olabilirseniz sevinirim saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywzckr -- 14 Ağustos 2014; 18:17:42 >

Bu bakımdan K2 belgesi olmayan ruhsatında Kamyonet yazan tüm ticari araçlar trafik çevirmesinde cezaya maruz kalırlar...

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910

• hocam amcam vergi mükellefi değil gibime geliyor, şirketi filan yok sadece çiftçi çiftçi devlet destekli olduğundan belli miktar mazotu bile vergisiz alıyolar vergi mükellefi değildir sanırım. şahsi kullanım için kullanıyor aracı. yinede cezaya tabi miyiz yani orayı anlayamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywzckr -- 14 Ağustos 2014; 18:36:57 >

• Kullanım amacı hususi yazıyorsa k2 belgesine gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywzckr -- 14 Ağustos 2014; 22:36:44 >

Araç türü olarak ruhsatta kamyonet olarak belirtilmiş tüm araçlar( kangoo,doblo,vb camlı camsız koltuklu koltuksuz panelvan)

Ruhsat bilgilerinde yer alan kullanım amacı kısmına bakılmaksızın (Kullanım amacı: Yük nakli hususi, yük nakli ticari, yolcu nakli hususi, yolcu nakli ticari gibi) araç kamyonet sınıfı bir araç ise;

Şirket adına kayıtlı veya şahıs şirketi sahibi adına kayıtlı araçlar K2 Belgesi kapsamındadır.

Şirket veya şahış şirketi sahipleri araçları yük taşıma maksatlı kullanmıyor olsalar bile yük taşıma yapıp yapmadıkları kontrol edilemediği için bu tip araç sahibi olduklarından ötürü K2 Belgesi cezası ile karşılaşırlar.

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Polisle konuştum araçtakiler şahsi eşya amcamın ruhsatta hususi olduğundan, amcamın vergi mükellefiyeti de olmadığından k belgesine gerek yokmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.