Şimdi Ara

THY UÇAGI DÜŞTÜ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
0
Favori
20.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu dediklerinizi Thy üst yönetiminden veya içerden rapor edilmiş olsa tamam.Denilseki efendi bu şirkette işi bilen adamlar çalışmıyor nerde torpille sokulan adam varsa burda denilse ok ama öyle değil.

Thy türkiyenin en disiplinli çalışan ve çalışmakta olan şirketlerinden birisidir.Ki işe alımlarda özellikle teknik hizmetlerin ne tür aşamalardan geçtiğini araştırırsanız görürsünüz.
  • THY Genel Müdürü Temel Kotil basın açıklamasında ne diye sırıttı.
    Önce" ölü yok" diyip sonra "9 kişinin ölmüş olduğunu" söyleyen kendi hallerine mi gülüyor?

Hakikaten bazı insanları anlamak zor.
  • Başta thy kayıpsız atlatıldı dıyor sırıtarak

sonra tayyip ölenlere allah rahmet eylesin diyor

sonra hollanda en az 5

daha sonra en az 7

sımdıde en az 9 a cıktı 3u kabın de dıyor

yanı once ohh dedırtıyolar sonra kufur ettırıyolar bızım yetkılıler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

Yahu arkadaşım siz nasıl takip ediyorsunuz anlamıyoruuuummmmm !!!! Siz o beyninize yerleştirmişsiniz aşağılama duygusunu.

Adamlar bilgilerin net olmamakla birlikde diyor elime hol yetkili mer. den kesin net bilgiler olmamakla birlikde diyor şuan için ölü yok bize kesin bilgi gelmemiştir diyor zaman geçiyor ölü sayısı artıyor sayın aka basın toplantısında teyid ediyor. Lütfen yazmadan önce iki kere düşünün.

Hollanda makamları türkiye saatiyle 14:00 te açıklama yapacaklardı ama 14:30 ertelediler ellerinde kesin bilgi olmadığı için. Ölü sayısı rapor eden medyadır. Bizim resmi makamlar ise ellerinde bilgi olmadan konuşuyorlar üstelik kaza çok uzaklarda olmuş ve hollandalıların elinde bile doğru düzgün bilgi yokken. Eleştiri olmazsa memleket adam olmaz.

@istanbul: thy kalitesiz bir firma demedim. Ama bilgisi olmadan konuşan kişileri şutlaması lazım kalitesini muhafaza etmek için.

• herkes uzman kesilmiş harcanıyosunuz valla buralarda
  • Kötü bir olay,hem thy açısından hem Türkiye açısından.Ölenlere Allahtan rahme diliyorum umarım bir daha böle şeyler olmaz.THY nin bu konuda titiz bir araştırma yapacağını umuyorum.
  • ARKADASLAR

bELKI BILEN ARKADASLAR VARDIR ABIM THYDE KABIN MEMURU..

sabah duydugumda hemen abımı aradım Amerıkadan dondugunu bılıyordum ama o an tabı dusunemedım aradım hemen

Ataturk havalımanına yenı geldıgını soyledı kabın tahsis bolumundeydı arkadan tabıkı ağlama seslerı gelıyordu..

Arkadaslar tam anlayamadım ama Pilot Hasan Arıkan hayatını kaybetti..

O an pilot yasıyormu dıye sordum buna benzer bişeyler soyledı..

Zaten suan Haberturkte Pılotlar dernegı baskanı kaptan hakkında konusurken agladı..

Havacılga gonul vermıs bırı olarak sebeb cok cesıtlı olabılır..

1.sol motor dustuyse bulmaları lazım hemen kesinleşir..

2.egıtım ucusu ıse buuyk ıhtımal inişi vermiştir ogrencıye ve bı salaklık yapmış olabılır kı nekadar egıtım almış pilot olursa olsun o an heyacandan baska bıseyden piste ındırememiş ve kaptanda buna mudahale edecek zamanı bulamamış olabılır

Abımın eve gelmesını beklıyorum bakıp görucez..Haber edıcem sizlerı

• quote:

Orjinalden alıntı: OnuR

quote:

Orjinalden alıntı: Resurrections

COSTNER REKLAM İÇİN PARA ALMADI DOSTUM !! BİLMEDEN BİŞEY AT İZİ KALSIN YAPMAYALIM AYRICA THY İN UÇAKLARI PERİYODİK OLARAK SÜREKLİ BAKIMDAN GEÇER !!
    quote:

Orjinalden alıntı: uisik34

I feel like a star!
    Costner a dünyanın reklam parasını ödeyeceklerine uçakların bakımı için daha titiz olsalar ya...

38 Milyon$ bütçeli reklam filminde babasının hayrına oynadı diyorsun yani? Kaynak nedir?

Kaynak yok sanırım @Resurrections?!

• @deathulazam
    kardeş daha fazla konuşmaya gerek yok
    sen okuduysan biz de uçak müh. okuduk töbe yarabbi,
    motoru da kanada çaktırdın ya ne diyim
    neyse benim dediğim şudur ki kanadın kopmaması için belli bir titreşim değerine kadar dayanır bağlantı noktaları
    o limiti aşınca titreşimden dolayı bağlantı kopar ve motor düşer, kanada zarar vermemek için
    sonuçta motorsuz inebilirsin ama kanatsız inemezsin
  •  THY UÇAGI DÜŞTÜ
  • quote:

Orjinalden alıntı: scary.

herkes uzman kesilmiş harcanıyosunuz valla buralarda

Losttan sonra uçakların düşmesi konusunda uzmanlaştı hepsi
  • ULAŞTIRMA BAKANLIĞI MÜSTEŞARI BİLGİYİ DOĞRULADI

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hayri Suat Aka, Amsterdam'da düşen THY uçağı ile ilgili bir açıklama yaptı. Aka, "Hollandalı makamlarca 9 ölü olduğu ifade edildi. Yolcuların 78'i Türk 56'sı yabancı.. Ölenlerin isimleri henüz belli değil." dedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xelnaga

@deathulazam
    kardeş daha fazla konuşmaya gerek yok
    sen okuduysan biz de uçak müh. okuduk töbe yarabbi,
    motoru da kanada çaktırdın ya ne diyim
    neyse benim dediğim şudur ki kanadın kopmaması için belli bir titreşim değerine kadar dayanır bağlantı noktaları
    o limiti aşınca titreşimden dolayı bağlantı kopar ve motor düşer, kanada zarar vermemek için
    sonuçta motorsuz inebilirsin ama kanatsız inemezsin

tamam dediğini anladım her bağlantı parçasının bi limiti var zaten ama motor pylon parçaları gerçekten çok sağlam o motoru o kadar titreştirecek kopartacak bi sorun olursa zaten o uçak kötü durumdadır.
    ayrıca kanada zarar verme mantığını anlamadım bozuk olan bi motor kanada nasıl zarar verebilir.motoru atarsan öbür kanattaki motordan dolayı drag oluşur uçağın stabil uçması bile zorlanır.mantıksız geldiği için yazmıştım onca şeyi yanlış anlama

• Bence öyle hemen Pilota uçağa Çamur atmadan önce araştırmak lazım Türk milletinin genel kafası işte Benim kanaatimce oradaki hava koşullarını araştırmak olabilir anir rüzgar değişimi meydana gelmiş olaiblirki Havacılık kazalarında raslanan olaylardir

Low-Level Wind Shear Nedir ?(microbrust) uçağa aşağıdan gelen havanın rüzgarin etkisiyle kanatlara üsten bindirmesiyle olur ve uçağı direk yukarıdan aşağıya iter ve bu olay çok kısa sürede olduğu için radarlarda görülmeyebilir.

gerçi burada farkli şeyler tartişliyor ama bilgilendirmek amaciyla

THY UÇAGI DÜŞTÜ

THY UÇAGI DÜŞTÜ

• Maşallah herkes uzman lost zannediyolar arkadaşın dedi gibi.

Durum o kadar vahim ki iki tane havacılık okumuş arkadaş bile kendi aralarında ortak nokta bulamıyolar.Biri diyo kopar biri diyo kopmaz.
  • düşen uçağın mekanik aksamının, kondüksiyonel sübvanse parçalarının oluşan olumsuz hava şartları ve kanat perküsyonlarında gelen ivmelenme ile var olan direnç noktalarının kırıldığı ve motorunda meydana gelen statiksel bağlamda güç-basınç deviniminden dolayı böyle bir olayın yaşandığını tahmin ediyorum
  • bbc de dinlediğimde bir uzman "may be fuel shortage" dedi.
    İnfilak olmaması da bunu doğruluyor.
    Eğer doğruysa büyük skandal.
  • olenlerden 3 u murettebat..6 yolcu..25 agır yaralı...allah rahmet eylesın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: karasimsek06

THY UÇAGI DÜŞTÜ

Habercilere malzeme çıktı,artık 7 ceddine kadar araştırırlar uçağı, rahmetli pardon kaza yapan uçağı nasıl bilirdiniz,uçağı iyi bilirdikte uçuranlardan ( teknik,pilot,üst yönetim vs) emin değiliz
  • wind shear ile böyle bir olayın olacağını sanmıyorum çünkü artık weather radar var bu uçaklarda
    wind shear warning vererek çok önceden pilotu uyararak kaçınmasını sağlayabiliyor

deathulazam arkadaşım kanada zarar vermekten kastım kanat yapısını bozmaktır
    bağlantı noktalarının kopmaması sonucu bir kaza bile oldu zamanında
    motor kopmazsa ve şiddetli titreşime maruz kalırsa kanadı koparacak kadar güç yaratabilir
    kastettiğim budur

saygılar
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.