Şimdi Ara

The Witcher: Enhanced Edition Türkçe Yama (118. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.497
Cevap
76
Favori
298.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Skywalkerx kullanıcısına yanıt
    EULA yasakladığı için...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarapathiaN

    EULA yasakladığı için...
    KarapathiaN, Epic Games'in komisyon mevzusunu bilirsin. Exclusive oyunlardan vazgeçeceklerini hatta ileri giderek gerekirse Epic Games mağazasını kapatırız dediklerini biliyorsundur. Bir çok insan Epic Games'ten bedava oyun aldı ve hatta exclusive oyunlara para yatırdı vs vs eğer Steam bir gün komisyonları düşürürse ve epic mağazayı kapatırsa bir sürü insan mağdur olur değil mi? Ben Epic'in yaptığına intikam diyorum. Siz çevirmenlerin yaptığı şu an buna benziyor. Bir çok insan ücretini ödeyerek Türkçe yama satın aldı mesela bir gün eğer Türk oyuncusuna şu an yaşanan olaylardan sırt çevirip servislerini kapatırsa ne olur? Yıllar sonra The Witcher 1'i yeniden Türkçe oynamak isteyen biri yaması var diye baktığında bunlar ile karşılaşacak. Ne gerek vardı bu kadar abartmaya bir kaç denyo için...
  • cozepud C kullanıcısına yanıt
    İki firma o bahsettiğin birkaç kişi yüzünden yasaları koz olarak kullanıp bunca çabanın üzerine sünger çekiyorsa bize söz söylemek düşmüyor. Ben üzerime düşeni yapmakla yükümlüyüm.
  • Bir dakika, bir dakika... Sen zamanında KarapathiaN ile kavga edip. "Metal Gear Solid'in yamasını yayınlamazsan yayınlama. Senin yamana kalmadık" diyen kişi değil misin? Şimdi niye yamaları istiyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 15 Ağustos 2020; 23:32:53 >
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Ne zaman yasakladı hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BrosinAk kullanıcısına yanıt
    Oyunlar var olduğu günden beri... bizim haberimiz yokmuş.
  • Ahahah, iyi yapmışsın abi hak etmiyordu emeklerini insanlar özellikle DH'de olanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    hocam yama telif mi yedi yani? ben olayı tam anlamadım.
  • kim neyi niye yasaklıyor yahu hiç birşey anlamadım witcher gta rdr gibi oyunların mod sitelerinde binlerce modu var belki, her günde yenileri ekleniyor kal kala bizim türkçe yamalaramı kalmış yasaklar bu işte bir iş var derim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 16 Ağustos 2020; 3:42:43 >
  • Ülkemizin büyük çogunlugunun Türkçe yama hizmetine ihtiyacı vardı. Bu projeleri şikayet eden arkadaşlara güzel misilleme olmuş Ömür abi. Dedigim gibi ülke insanın bu hizmete ihtiyacı varken birileri çıkıp yok yasalara aykırı, yok yaptıgınız yasal degil demesi. Ülke insanının ihtiyacı olan hizmeti engellemek elin yabancısını savunmaktır. Adamların yapmak zorunda oldugu hizmeti bir başkası çıkıp bedava veya paralı yapıyor. İlk başta gidip oyun yapımcısına laf edecegine gelip burada ülkemiz içinde üreten kişiye saldırmanın türkçe açıklaması, fitnecilik ve tr oyun sektörüne ihanetten başka bir şey degildir. Bu insanlar aynaya bakıp ben ne büyük bir kötü insanım diye gülüyorlardır buna eminim. Gülmüyorlarsa durum daha vahim ülke insanının istedigi hizmetini engelleyip, Ülke insanımıza ne büyük ihanet yaptıklarının farkında degiller demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Venomstr

    Bir dakika, bir dakika... Sen zamanında KarapathiaN ile kavga edip. "Metal Gear Solid'in yamasını yayınlamazsan yayınlama. Senin yamana kalmadık" diyen kişi değil misin? Şimdi niye yamaları istiyorsun?
    O bir zamanlardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sroad

    hocam yama telif mi yedi yani? ben olayı tam anlamadım.
    telif vs yemedi arkadaşlar rdr 2 Türkçe yamasına tepki olsun diye kaldırdı. Size şu kadarını söyleyeyim bu işleri başlatanlar genelde her şeyi korsan kullananlar ve bazı kötü niyetli çevirmenler işi rekabete döktükleri için bu haldeler.
  • Bir ara Bioshock 1 yama indirmiştim sonra ne olduysa pc’ye miner dadanmıştı. O günden beri yamalara elimi sürmüyorum güvenli kişiler dışında. Vardır yaması ama bilmem etmem indirmiyorum İngilizce oynuyorum.

    Alakasız tabii ama siz de öyle yapın İngilizce devam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz duyar kasmalar vol. bilmem kaç... Ulan 10 senelik oyunun yamasını kaldırsan ney kaldırmasan ney... Yalnız çok iyi oldu, böylece herkesin yüzünü görüyoruz yama sektörü temizleniyor... Aynen devam yok mu başka tasını tarağını toplayıp gidecek?
  • azor ahaii kullanıcısına yanıt
    Duyar kasmak mı? :D Yabancı frima ülkene kadar girip ürün satıyor ve onuda senin ülkene saygı duymadan yani dil destegi vermeden yapıyor. Sen bunlara gıkını çıkarmazken. Yabancı frimanın yapmadıgı hizmeti yapan çevirmenlere bu iş yasal degil, Korsan çeviri yapıyorsun deyip elini taşın altına koyan kişilerin emegine saygısızlık yap sonra adam öyle saça böyle tarak diyince duyar kasmak olsun. Bu nasıl bir çifte standart. Gerçek yüzünü görmüşmüş... Sen elin yabancısına gıkını çıkarmazken, ülkenin içinden çıkan ve senin diline sahip çıkan, aylarca emek veren aslanlara kanunlardan bahsediyorsun ya esas biz sizin gerçek yüzünüzü görüyoruz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 16 Ağustos 2020; 14:17:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunefetr

    Duyar kasmak mı? :D Yabancı frima ülkene kadar girip ürün satıyor ve onuda senin ülkene saygı duymadan yani dil destegi vermeden yapıyor. Sen bunlara gıkını çıkarmazken. Yabancı frimanın yapmadıgı hizmeti yapan çevirmenlere bu iş yasal degil, Korsan çeviri yapıyorsun deyip elini taşın altına koyan kişilerin emegine saygısızlık yap sonra adam öyle saça böyle tarak diyince duyar kasmak olsun. Bu nasıl bir çifte standart. Gerçek yüzünü görmüşmüş... Sen elin yabancısına gıkını çıkarmazken, ülkenin içinden çıkan ve senin diline sahip çıkan, aylarca emek veren aslanlara kanunlardan bahsediyorsun ya esas biz sizin gerçek yüzünüzü görüyoruz!
    Eskiye nazaran Türkçe oyunda bayaa bir artış var. Eskiden Türkçe oyun nedir bilemezdik bile, bugün bağımsız ve bazı büyük oyunların %40ı Türkçe çıkıyor. Benim burada lafım çevirmenlere değil, gereksiz duyar kasmalara. Bu tür söylemler şu son 2-3 ay içinde çıkmadı. Yıllardır var, yıllardır ağzını bıçak açmayan kişiler RDR2 olayı ile adeta çoştular. Sanki hepsi organize olmuş, böyle bir olayın yaşanmasını bekliyormuş. En kızdığım olay ise ciddi ciddi şikayet ettiler sanıp da bunu ciddiye alıp saçma sapan karar alan insanlar... Ortada şikayet mikayet yok, neyse çoğu yerde çoğu kez yazdım bunları tekrar girmeyeceğim. Firmaların Türkçe oyun çıkarmamaların sebebi çoğu kişi her ne kadar korsan deselerde ben sanmıyorum. Adamlar kur'u baz alıp da çıkarmıyorlar. 20 dolardan satışa koydukları bir oyunu, Türkiye de kur yüzünden 200 tl'ye satınca adamlar haliyle buraya yatırım yapmaya gerek yok öyle dayayın gitsin diyorlar. Düşük bütçeli oyunlarda destek amacı ile alım gücü bence gayet yüksek, oyunun fiyatı 400 tl olunca maddi durumu el vermeyen çoğu kişi almıyor. Şimdi çoğu kişi Rusya diye örnek verebilir, adamlar herşeyin önlemini almışlar oyun fiyatlarını kendi para sistemlerine göre düzenliyorlar yoksa çıkartmıyorlar haliyle oyunlarda satılıyor. Gelelim niye Türkçe çıkmıyora, bu sadece bize özgü bir şey değil, çoğu oyunda İtalyanca çeviri de yok. Japonca çeviri yok, Hinduca (nüfus olarak en kalabalık ülkelerden) yok, hükümetimiz Rusya gibi bir rol model yapmadıkça oyun fiyatları 400 500 tl gibi fiyatlardan çıktıkça (Bunda en büyük pay Aral Game'in) adamlar yatırım yapmaz. Kaldı ki olay bu değil zaten, yukarıda söylediğim gibi, senelerdir bu tarz söylemler olurdu, herkes itirazını ederdi ama böyle birşeye yeltenmezdi, şimdi foruma bir giriyorum, çeviri konularımı kaldırın, çevirimi kaldırın, dosyalarımı kaldırın, haklı bir tepki bir anda haksız ve yersiz bir tepkiye döndü. Sanki bir akım var ve her çevirmen buna uyuyor. Bir yama internet ortamında yayınlanırsa o artık her yere yayılmıştır. Tek bir forumdan kaldırmak ona çözüm olmaz. Kısa bir araştırma yaparlar istedikleri yamalara ulaşırlar, benim duyar kasmaktan kastım bu işte... Haklı bir tepki vermek istiyorsan çıkar açıklama yaparsın "İnsanların hal ve hareketleri düzelene kadar yama yapmayacağım" bitti gitti. Artık onlar düşünsün. Sen böyle çocuk gibi hareket edip de yamalarımı kaldırıyorum dersen gelen eleştiriye de açık olmaz zorundasın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 16 Ağustos 2020; 14:37:56 >
  • azor ahaii kullanıcısına yanıt
    Zaten konunun 1. sayfasına gidersen görebilirsin adam mezar taşı resmi koymuş 2011-2020 diyor. Yani Dilimize saygı duymayan frimalara gıkını çıkarmayanlar, Windows yazılımdan tut dizi film ne varsa korsan izleyip, çevirmenlere yasalardan bahsedip zaten ne kadar trol bir kitle oldugunu belli ettiler ve senin dedigin gibi kendilerini düzeltene kadar yama yapmayacagını açıklıyor işte. Duyar kasma gibi bir durum yok. Ana konuya gidip bakabilirsin 2011-2020 diyor. Bu kitle düzelmez çünkü eşege altın semer vursan eşek yine eşşektir. Bir de bunlara çanak tutuyorsun ya diyecek birşeyim yok Allah akıl fikir versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 16 Ağustos 2020; 15:3:53 >
  • azor ahaii kullanıcısına yanıt
    Belli zaten, bak az geride linkler dolanıyor kapıda bekleyenlere kemik atar gibi... Eskiler hadi elden ele geziyor, ne yapalım iyilik görüp ettik bir eşeklik de bu yüzsüzlük yüzünden onlarca çalışma elden ya da sunucu üzerinden dağıtılıyor. Bu kafa sürdükçe alırlar artık babayı, benim için hava hoş.

    Dediğim gibi ben yalnızca üzerime düşeni yapıyorum, el alem gibi işgüzarlık yapmıyorum. Zaten buradan çek git diyenleri de gördük hep birlikte, olmasak da olur...

    Ancak samimiyet yok hele ki şu forum ortamında... Bu işler yasaksa külliyen yasaklanmalı gönüllü gönülsüz şu bu diye değil ama halen nasıl işlerine geliyorsa öyle kırıyorlar dümeni. Ben bunu yemem, yapılan edepsizliği de affetmem...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cozepud C kullanıcısına yanıt
    Ne bir zamanları? Daha 2 ay kadar önce dedin. “Yayınlamazsan yayınlama, senin yamana kalmadık” diyordun. Hatta hakaret ediyordun. Hangi sebeple şimdi yamaları istiyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarapathiaN

    Belli zaten, bak az geride linkler dolanıyor kapıda bekleyenlere kemik atar gibi... Eskiler hadi elden ele geziyor, ne yapalım iyilik görüp ettik bir eşeklik de bu yüzsüzlük yüzünden onlarca çalışma elden ya da sunucu üzerinden dağıtılıyor. Bu kafa sürdükçe alırlar artık babayı, benim için hava hoş.

    Dediğim gibi ben yalnızca üzerime düşeni yapıyorum, el alem gibi işgüzarlık yapmıyorum. Zaten buradan çek git diyenleri de gördük hep birlikte, olmasak da olur...

    Ancak samimiyet yok hele ki şu forum ortamında... Bu işler yasaksa külliyen yasaklanmalı gönüllü gönülsüz şu bu diye değil ama halen nasıl işlerine geliyorsa öyle kırıyorlar dümeni. Ben bunu yemem, yapılan edepsizliği de affetmem...
    Olması gereken bu zaten. Şu forumda eskiden beri bildiğim kalender insanlardan birisin. Alaycı yaklaşmıyorum yanlış anlama, yaşın 30 küsür yaşında az çok tecrüben var, bir yamanın sadece DH'den kaldırılınca kalkmayacağını da biliyorsun. Benim tepkim aslında bunaydı... Ergen kesimin TikTok videoları gibi DH'de bir akım başladı ipini koparan yamalarını DH'den kaldırıyor, sözde insanlara ceza niteliği ile. Mantıken düşününce zaten yamaların her yere yayılmış, sen burdan kaldırsan ne olacak kaldırmasan ne olacak? İlk yorumumda agresif tepki vermemin sebebi de buydu aslında bir nevi dolmuşluk. Şimdi dediğin gibi çıkıp da "Şu saatten sonra yağmurlu havada bir damla su yok size" desen desteklerim haklısın da derim. Ama ergen tayfa gibi yamalarımı kaldırıyorum deyince ve bunu neredeyse her gün görünce üstelik yaşca olgunluğa ulaşmış birinden duyunca daha çok sinir oldum. Yine de aldığın kararı destekliyorum, sanılmasın ki desteklemiyorum akıllara yalakalık vs gibi şeylerde gelmesin, ne çıkarım olacak da yalakalık yapayım? Yalnız RDR2 olayı için değil!!! Bunun da altını çizeyim. RDR2 olayı tamamen çevirmenlerin kendileri yazıp kendileri oynadığı bir olay. Umarım yanlış anlaşılmam, saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.