Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (1060. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
25.554
Cevap
197
Favori
924.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10581059106010611062
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Witcher 1 i ilk indirdim kale gibi bir yerde daha ilk dövüşte adamı öldür diyordu tıklıyorum tıklıyorum hiçbir şey yapmıyordu ne savunma ne saldırı adam gibiydi. 15 dakika içinde silmiştim. Çok haklısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    Hocam o kısım bir de oyunu öğrendiğiniz kısımlar. Oyun sizi bunları öğrendi kabul edip bir de zor mücadelelerin içine soktuğunda var ya... Off. Oyun tam işkenceye dönüşüyor. Böyle saçma bir zorluk yok. Ve zorluk da oyun zor olduğu için falan değil, tamamen mekaniklerden kaynaklı.

    Dark Souls gibi oyunları defalarca kez bitirdim. Oyun zor mu sonuna kadar. Ama oynatıyor mu kendini, evet. Çünkü düzgün çalışıyor. Witcher 1 ne kadar kötü oyunsa 2 ve 3 o kadar güzel ama.

    Edit: İkincil görevler mi ne bir seçenek daha vardı oyunda. O görevleri bitirin. Onun dışındakileri oyunu bitirdikten sonra da yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 19 Eylül 2019; 23:25:29 >
  • Evet 2 ve 3 çok güzel oyunlar. 3 benim için zirve olacak kesinlikle.

    İkincil görev dediğiniz yan görevler mi acaba? Anladığım kadarıyla kontratları oyun bitirince de yapabiliyoruz ama yan görevler bitiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Witcher 1'i aslında en başta mmorpg yapacakmış CDPRD. Sonradan vazgeçmişler. Büyük ihtimalle o kontrol kısırlığı bundan kaynaklanıyor. O dönemde çok daha küçük bir firma oldukları için hazır şablon varken onun üzerine oyunu devam ettirelim demişler.
  • https://www.metacritic.com/game/pc/the-witcher-enhanced-edition



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk0gamer -- 20 Eylül 2019; 16:10:28 >
  • Bu bir şeyi kanıtlamaz ki. Ne orada yüksek puan aldı diye iyi oyun alıyor, ne de eleştirenlerden dolayı kötü. Herkes kendi oynayıp beğenip beğenmediğine karar verebilir
  • Bende zaten başka ses çıkmayınca, oyunu iyi bulanlarında az olmadığını göstermek amacıyla paylaştım 'skorunu'.

    Benim gibi eski oyuncular grafiğe, mekaniğe fazla takılmaz, olumlu yönlerinden yürür, olumsuz yönlerini görmezden gelir. Bu senelerin getirdiği tecrübedir... eski zamanlarda oyun seçecek imkan ve oyun yoktu, neredeyse ne gelirse oynuyorduk ondan!

    Şu an misalen Arcania (Gothic4) oynuyorum oyun gayet 'güzel' Gothic 1,2,3'ü aratmayacak tarzada... ha eksikleri varmı var ama 'insanlarıda' oyunlarıda idare edebilmek gerekir .

    Yoksa şımartılmış bir veled olarak çıkarız ayyuka, en kötü yanıda şımarıklık yapacak lüksümüz yok.




  • Niye olmasın ki hocam. Oyunlar bedava değil, para veriyoruz. Verdiğimizin karşılığını beklemek en doğal hakkımız. Eskiden çok fazla oyun yoktu, o yüzden oyun çıktı mı kusursuz gibi gelirdi.

    Mesela ilk oynadığım oyunlardan olan GTA Vice City o yüzden hala aklımda en iyi GTA oyunu olarak yer etmiş durumda. Çünkü onu oynadığım zaman elimde sadece o vardı ve kusurlarını görmezden gelmiştim (inşaat görevi de dahil olmak üzere). Ama artık oyun piyasası çok büyüdü, her sene gerek indie gerek AAA tonla yapım görüyoruz. O yüzden beğenmediğimiz oyunda şımarıklık yapma hakkımız var bence.
  • Sözlerimin manası senin anladığından farklı, demek biraz daha açmalıyım.
    Oyun seçme Lüksümüz yok derken kastım, daha iyisini yapamıyoruz.
    Yapanları da ''idare'' etsek hani fena etmiş olmayız ki adam bir daha ki seferine daha güzel iş meydana getirsin.
    Bazen oyunlar oluyor, grafik olsun, mekanik olsun veya hikaye olsun çok doğru yolda olduğu işaretleri oluyor ama oyunun gerisi berbat... şimdi bunu alarak desteklemiş olsak bir sonraki oyunda belki oyun oynama açısından oyuncuyu ihya edecekler ama mâlum tepkilerden dolayı o oyunun bir sonrası olmuyor veya ekip iflaz ediyor.

    Bu Witcher 1 sonrası böyle olsaydı 2 ve bana göre şaheser olan 3 ''çıkmayabilirdi''... hikaye sayesinde yürüdü de Witcher 3'lere geldik gözümüz grafiği ile gönlümüz en ufak ayrıntılara bile değer verildiğinden açıldı!

    Bu Witcher misali tek tükdür yoksa böyle kalite vaad edebilecek birçok oyunun ve 'firma'nın battığını gördük.




  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    Oyunu bitirince istediğin kadar gezebilirsiniz fakat oyunun belli noktasında bazı yan görevler düşüyor ya da siz etkileşim yapmazsanız o zamanda başarısız oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dımmışali kullanıcısına yanıt
    Evet onu fark ettim hocam uma diye bir yaratığı götürdüm ipin ucunda adlı görev başarısız dedi hemen geri kayıtlardan girdim onu yaptım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk oyuna bu kadar vermişlerse 3e direk 100 vermeleri lazımdı net

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk oyun hikayesi bakımından en iyisi tartışmasız.
  • Çünkü o zaman mesele yenide ondan, filimlerde de 1. hep daha çok beğenilir 2., 3.'ler pek bir şeye benzemez çünkü hikaye 1. çıktığından 2. ve 3. eskidir.
    İstisnalar da vardır tabii ama onlar da kaideyi bozmaz mâlum olduğu üzere...
  • İlk filmler, oyunlar daha çok gizem barındırdığı için genelde hikaye anlamında daha başarılı olurlar, katılıyorum buna. Sonraki filmler geldiğinde artık o seriye alıştığımız için ilki gibi etkileyici olmaz.

    Ama Batman'in hem film hem de oyun üçlemesini istisna sayarım bu konuda. Hem Arkham City hem de Dark Knight serilerinin 2. Yapımları olmalarına rağmen en iyileri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 saatte ana hikayesi bitti boşlukta kaldım geralt kalede başladı ağlamaklı oldum. Şu 2 eklenti paketi görevlerinde de ciri yenneferden birini göremeyecek miyim hiç?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    Aynı soruyu yakın zamanda sormuştum. Sadece hikayedeki kararlarımıza göre; Ciri, Yennefer, Triss, Dandallion'dan biri bizimle geliyormuş. Sadece Triss'den emin değilim ama hikayede onu seçtiysek o geliyordur heralde.
  • Ben şu evde bizimle birlikte kalma konuşmalarınızı okumuştum ondan dolayı hep yennefera yüz verdim. Evden önce bir kaç olayda da karşılaşıyor muyuz onu öğrenmek istiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekşide dünün en beğenilen entry'leri arasına girmiş, buraya da atayım:
    https://eksisozluk.com/entry/95735328
  • İlk oynayışımda hikayeye duyduğum aşırı meraktan ötürü alelacele oynamış ve 35 saatte bitirmiştim. Zevkini çıkardım diyemem pek. Şuan ikinci kez oynuyorum ve resmen suyunu çıkarıyorum. Son damlasına kadar oynamaya focuslandım. Hatta o kadar focuslandım ki itemlerim hep alabildiğine yüksek. Bu yüzden gidip Allah’ın deniz fenerinin altından sandık açtığımda bile kendi itemlerimden daha iyi item bulamıyorum. Her zerresini oynayıp silme bezi gibi sıkacağım oyunu. İnanılmaz zevk alıyorum. Ama 2-3 yerde zorlanıp kolay’a çektim. Zorlanmak bana zevk değil keder veriyor. Oyunun tüm özelliklerini kullanmayı beceremiyorum. Örneğin çok canavara karşı işe yaramasına rağmen ay topu bombasını kullanamıyorum çünkü imal edemiyorum çünkü. Witcher 1’de olan kitapçı niye bu oyunda yok anlamıyorum.

    Mutanjen üretilebiliyor diye biliyordum ama üretemedim. Kırmızı mutanjen bulamıyorum üstelik bulamıyorum da. Ayrıca skil dağıtırken neye vereceğime emin olamıyorum. Üstelik bozup tekrar dağıtmak tamı tamına 1.000 kron tutuyor. Çok maliyetli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 10581059106010611062
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.