Şimdi Ara

The witcher 2 kasması normal değil sorun sizce nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Amd Radeon HD 7670M 2 GB Bellek
    İntel coe i5 2.6 gHz (turbo 3.2 gHz)
    8 gb RAM
    windows 8 64 bit
    Ekran kartı,DirectX vb güncel

LOW 1366x768 çözünürlükte 22 fps falan alıyorum arkadaşlar.Kasması normal değil bence.Battlefield 3 gibi oyunları Ultra-High arasında oynuyorum.Sorun ne olabilir?

Minimum Gereksinimler
    * İşletim Sistemi: Windows XP SP2 / Windows Vista SP2 / Windows 7 (32/64-bit)
    * İşlemci: Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz veya AMD Athlon 64 X2 5000+
    * Hafıza: 1 GB Windows XP / 2 GB Windows Vista ve Windows 7
    * Ekran Kartı: Pixel Shader 3.0 destekli 512 MB RAM, (Nvidia GeForce 8800 veya ATI Radeon HD3850)

Önerilen Gereksinimler
    * İşletim Sistemi: Windows XP SP2 / Windows Vista SP2 / Windows 7 (32/64-bit)
    * İşlemci: Intel Core 2 Quad veya AMD Phenom X4
    * Hafıza: 3 GB Windows XP / 4 GB Windows Vista ve Windows 7
    * Ekran Kartı: Pixel Shader 3 destekli 1 GB (Nvidia GeForce GTX260 or ATI Radeon HD4850)

Ek Gereksinimler:
    * Ses Kartı: DirectX 9.0c uyumlu
    * HDD: 16 GB boş yer
    * Disc Drive: DVD9 uyumlu DVDx8
    * Oyun Xbox 360 kontrolcüsünü destekliyor

• Benimde i5 3310P 3,1 ghz
    HD 8470 2 gb
    8 gb ram
    var aşırı derecede kasıyor otomatik ayarla deyince high ayarlıyor ama low da bile 20 fps alamıyorum oyunda sorun var galiba yada sistemde sorun var
  • ne cins bi oyun ya kimisi diyo laptoplara alerjisi var kimiside 64 bitlere alerjisi var
  • Grafik ayarlarinda Ubersampling in kapali oldugundan emin olun.

Bu arada laptopta oyun mu oynanir ya
  • laptop alanlarada bu kininiz nedir anlamıyorum arkadaşım seyyar kullanmam gerek oraya buraya götürüyorum aynı zamanda oyun oynuyorum oldumu
  • merhaba arkadaşlar
    masa üstü bilgisayarlarda daha iyi oyun oynanır bana kalırsa ama oyun oynayacaksanız msı gibi oyun için yapılmış olanlarını almalısınız laptopların

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubin Carter -- 8 Aralık 2013; 23:19:23 >
  • elbette masaüstü daha iyi ama bunu oraya buraya götürmem gerektiği için aldım ki gayette memnundum istediğim oyunu oyayabiliyorum.neyse konu sapmasın sorunuma çözümü olacak yok mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ubersampling açıksa normal.
  • ekran kartı tırt normal kasması, bf3 ü de ultra-high da kaç fps ile oynuyorsun acep 1 mi?
  • Oynadığım zaman ana konuya yazmıştım çözümü. Bende işe yaramıştı.

quote:

Orijinalden alıntı: Rhpsody

quote:

Orijinalden alıntı: BitirimAbi

quote:

Orijinalden alıntı: Rhpsody

Nasıl bir optimizasyon var bu oyunda. Sistemim:

i5 3570k 3.4 GHz

4 GB RAM

9800 GT 1 GB

Ekran kartı çok iyi değil ama BF3 gibi çoğu oyunu orta-yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynatıyor. Sadece bu oyunda sorun var. En düşük ayarlarda 25-30 FPS ama takılma var oyunda. Sanki 15 FPS ile oynuyormuşum gibi.

Performans arttırma yöntem(ler)i var mı?

oyunun ayarlar kısmında überörnekleme diye birşey var.olayı nedir tam bilmiyorum fakat o etkin ise acayip kasıyor.onu devre dışı bırakıp deneyebilirsin.

Çözdüm sorunu. FPS lag'ı vardı. Bir dosya ile düzeltebiliyoruz. Merak eden arkadaşlar için anlatayım.

http://www.mediafire.com/?b201bwnkb5p1u3z

RAR'ın içindekini "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\the witcher 2\bin" buraya atıyoruz.

Daha sonra "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\the witcher 2\bin\config"de user.ini'yi açıp en alta bir boşlup bırakıp

[config]
    RenderAheadLimit=2
    FPSlimit=60

Bunu ekliyoruz.

Oyunun grafik ayarlarında da şu ayarları yaparsanız performansınız artar.

Doku Aşağı Ölçekleme(Texture Downscaling): Yok/None

Doku Hafıza Boyutu(Texture Memory Size): Çok Büyük/Very Large

Diğer ayarları sisteminize göre ayalayın. UberSampling'i açmanızı tavsiye etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hurdacı

ekran kartı tırt normal kasması, bf3 ü de ultra-high da kaç fps ile oynuyorsun acep 1 mi?

madem bilgisayarlardan anlamıyorsun ne diye cevap veriyorsun kardeşim.

Battlefield 3 Ultra-High min 30 fps ( sis bombaları,dumanlar arasında 25 fps ye kadar düşer)
    Resident evil 6 tamamen ultra 30 fps aşağıya inmiyor
    fifa 14 pes 14 ultra (zaten onların gereksinimleri düşük biliyorum)
    tes 5 skyrim 30 fps aşağı arada bir iniyor (sislerde,dumanlarda ve çok açık alanlarda örneğin dağdan manzarayı seyrederken)

daha saymadığım bir çok oyun.bence sen hiç bu konulara girme bf3 ultra-high 1 fps diyor ya :D forum dh çok çok iyi bi forum ama arada bir bilgisizlere denk gelebiliyoruz işte

Rhpsody sağol kardeş bu işime yarar inşallah

• Benim de sistemim

Intel Quad Core 9550 2.83 Ghz
    4 GB DDR2 Ram
    Zotac GTX260 896 MB Ekran Kartı

Oyunu yüksek ayarlarda oynayamıyorum. Normal ayarlarda bile sıkıntı oldu. Düşük ayarlarda oynuyorum kimi yerlerde FPS kaybı oluyor ama genel olarak akıcı oynuyorum. Şu UberSamplinge bakacağım açık mı değil mi diye umarım açıksa da kapayınca iyi bir performans alırım.
  • Ubersampling sistemi kararsız çalışmasına neden olan en önemli faktör bunun kapalı kalması yararınıza olur. Mobil cihazların tasarımı gereği fazla ısınmasından dolayı sistem canavarı oyunlarda sıkıntı yaratması normal, özel tasarım bir laptop kullanmadığınız sürece ayarları uç seviyeye almanız tavsiye edilmez. Sonuçta mükemmel bir ekran kartına da sahip değilsiniz. Bf3 için yazdıklarınız şaşırtıcı o seviyedeki ayarlarla mevcut sistemle makul performans almanız mucize, belki de yeterli geldiği için değerlerin farkında değilsinizdir oynayan sizsiniz sonuçta yargılamaya gerek yok. Fakat şu şu bileşenleri kullanıyorum diye yazıyorsunuz ama modelin aynı olması masaüstündeki donanıma eş değer performans göstermez, notebookdaki donanımlar referans donanımın biraz kırpılmış sürümleri neticede ve ısıyla paralel performans düşmesi de kaçınılmaz.

The witcher 2'nin yüksek ayarlarda ihtiyaç duyduğu gereksinim bf3'ten pek geri değil bunu da belirtelim. Önerilen sistem gereksinimlerinde grafik kartı için HD4850 önerilmiş bu kart elinizdeki karttan kat kat üstün bir kart, eski olduğuna aldanmayın onun gpu gücü daha yüksek. Yani günlük hayatınızdaki kullanışlılıktan dolayı öyle bir tercih yapabilirsiniz elbette ama oyun ihtiyacınız için daha uygun bir donanım seçmeliydiniz, yani standart değil oyuncu laptopu seçmeliydiniz. HD7670M kullanıyorsanız bu seviyedeki oyunlarda sorun yaşamanız bir mecburiyet. notebooklarda en iyi durumdaki kartlardan biri 780M ama onun bile bu oyunu ultra seviyede sabit fps değeriyle oynatacağını pek sanmıyorum. Tabi bu sisteminizi yerden yere vurduğum manasına gelmesin, elinizdeki alet makul ayarlarla gayet keyifli bir oyun deneyimi de sunabilir size...

Birde şu dikkatimi çekti; madem bir bilgiye ihtiyaç duyuyorsun verilen cevaplar art niyetli olmadığı sürece sende makul yaklaş. herkese laf yetiştiriyorsun ayıptır, çok biliyorsan burada bilgi dilenme. uslubun hiç hoş değil, iyilikten maraz doğurman ben dahil kimsenin hoşuna gitmeyecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 17 Aralık 2013; 15:05:17 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.