Şimdi Ara

The Wheel of Time (2021 - ) | Amazon (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
5
Favori
10.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Moiraine'in ejder hakkında kadın veya erkek olabilir demesine çok takılmışlar bazı sitelerde. Ejderin erkek olduğunu ve Rand, Perrin veya Mat olabileceğini biliyordu ve İki Nehir'den ayrılırken bu üçlünün de yanlarında gelmesini istemişti. Kitapta ise yola çıkacakları sırada da Egwene geliyor ve onlara katılmak istediğini söylüyor. Lan karşı çıksa da Moiraine, Egwene'nın da artık desenin bir parçası olduğunu ve onlara katılabileceğini söylüyor. Tabi bunlara ek olarak Thom Merrilin de Egwene gibi ortaya çıkıp onlarla beraber yola çıkıyor. Dizide İki Nehir'de ne Thom vardı ne de böyle bir ayrılık sahnesi. O sebeple Egwene'de onlara katılsın diye böyle bir şey söylemiş oldu. Ejderin kadın olması ihtimali üzerinde duracaklarını hiç sanmıyorum.
    Perrin'in evli olması durumu biraz garip geldi. Kitapta böyle bir şey yok tabi ama buna gerek var mıydı bilmiyorum. Bir balta konusu var ama onu farklı bir şekilde sunamazlar mıydı diye düşünmeden edemiyor insan.




  • aeson01 kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten bunlara kızıyorum. Evli yapmanın amacı ne ? Ejder'in cinsiyeti kitapta belli zaten. İlla Social justice warrior lık hikaye olacak . Özgün senaryo olsa yap ama kitaptan uyarlama .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandemi2 -- 20 Kasım 2021; 20:35:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk bölümü izledim ve çok beğendim ..kitabı okumadığım için bir şey diyemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yorumlara dikkat edelim lütfen. Kitap okumayıp diziyi izleyen çok kişi var. Spoilera almadan yorum yapanlar oluyor

  • Tam bir hayal kırıklığı oldu benim için de. Kitapların hepsini yıllar önce okumuştum. En sevdiğim serilerden birisiydi. Beklentim de bu doğrultuda büyüktü, lakin çöküş de büyük oldu. Kitabı okumuş olup da bu ilk 3 bölümü beğenen birini görmedim çevremde ama bilmeyen yeni izleyiciler beğenmiş diziyi. Eyvallah da got gibi özel olabilcek bir serinin potansiyeli çok fazla yenmiş durumda.

    Birçok şey değiştirilmiş, saçma doğrultuda üzerinde oynanmış. Her şey hızlı geçilmiş, o 3 bölümde işlenen yere kadar aslında o kadar çok detay ve bilgi mevcut ki... Hiçbiri katılmadan dümdüz bir şekilde işlenmiş.
    Aktarım gerçekten çok kötü. Diyaloglar o kadar düşük düzeyde ki Rambo serisinin diyalogları daha anlamlı kalır. Film olsa bazı şeylerin es geçilmesini anlarım da dizide de böyle yapılmaz ya. 2. sezon onayı zaten dizi yayınlanmadan önce alınmıştı. 10 sezonu aşabilecek potansiyel de var... Got böyle değildi. İlk kitaba ciddi oranda sağdık kalarak çekilmişti ilk sezonu. O hikayedeki derinliği izleyiciye veriyordu. Bu dizi ise bu şekilde dışı süslü içi boş bir kabuk adeta olmuş durumda. Bu düz işleyiş hiçbir derinlik sağlamıyor.

    Beğendiğim noktaları olmadı değil tabii. Boş bir seride beğenilecek şeyler bellidir. Mesela efekler, tasarımlar, mekanlar gerçekten çok iyi. Film kalitesinde. Kostümler de güzel lakin çok yapay. DeFacto fabrikasından çıkma gibi. Daha doğal yapılmalıydı.
    Umarım lord of the rings dizisi bu kadar sığ anlatımlı ve boş olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt

    Öyle hocam, kitaptaki Zaman Çarkı evrenini, şu dizideki anlamsız dünya kurulumu ile öğrenen herkese iyi dileklerimi iletiyorum. İyi ki kitapları önceden okumuşum.

  • Dediklerinize katılıyorum bunun en güzel karşılaştırması GOT ve Yüzüklerin Efendisinin film üçlemesi.Dizi lore vermemekle kalmıyor aynı zamanda duygularıda veremiyor.İki basit örnek verebilirim YE de Shire dan kaçtıkları zaman peşlerine yüzük tayfları takılıyor o sırada bunları ilk defa görmenin gerginliği oyuncular tarafından kovalamacanın gerginliği ise yönetmen tarafından veriliyor.Bundan sonra Sıçrayan middilliye vardıklarında bir rahatlama geliyor ama arka planda tekinsizlik devam ediyor.ZÇ dizisinde kovalamadan kaçıp hana gidiyorlar sanki her gün yaşadıkları şey gibi ritüne devam ediyorlar.Başka bir örnek yine ölü bataklıklar Frodo ,Sam ve Gollum oradan geçmesi tekinsiz uğursuz bir yer.Ruhlar vs görüyorlar filmde çok uzun süre gösterilmiyor fakat oranın tekinsiz ve mistik olduğu seyirciye çok iyi yansıtılıyor.Zaman Çarkında,'' shadar logoth'' gidiyorlar ne tekinsizlik nede uğursuzluk belli oluyor bir tane kale var kararıyor sanki elma kestinde kararmasını bekliyorsun.En başta dedim ya Lore veremiyorlar Aes Sedai ler var en büyük politik ve askeri güç konumundalar ve hepsi kadın dizide ise bir avuç kıytırık cadı gibi .Kostümler zaten çok yapay diyologlar ise berbat oyunculuklar kötü.Kötü olan şeyler bu bütçeye bu ebedi esere göre kötü olan şeyler.Lan çocukken izlediğim MERLİN e rakip çıkmış o katagoride iş yapmışlar.





  • Kitaplarını okumadım, 2 bölüm izledim. Simdilik bahsedildigi kadar kötü değil. Casti beğenmedim. Got kadar ses getirmez bu dizi. Foundationi yarıda bırakmistim buna devam ederim kendini izlettiriyor. İlk 3 kitabı zamanında almıştım ama okumak nasip olmamıştı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dizinin ilk sezonu, hangi kitapları kapsayacak ? Bu konuda bir bilgi var mı ?


    Kitapları okumamış birisi olarak diziyi beğendim ben. Bir GOT olacak seviyede değil, o kadar abartmanın lüzumu yok ama, dizi olarak bakınca beğendim. Ha, kitapları okuyup, beğenmeyenlerin olması normal. Kitapları ayrı seviye olduğu söyleniyor.


    Bende ilk kitabı sipariş verdim ve yavaştan bu evrene de giriyor olacağız bakalım.

  • kuklacini kullanıcısına yanıt

    Hocam, Nynaeve'nin gizlice arkasından yaklaşıp Lan'ın boğazına hançer dayamasına ne diyorsun ? Serideki en badass ve karizmatik karakter ha arkadaşlar bu karakter, bakın hiçbir özelliği de yok yani güç olarak, sadece Muhafız bağı var oda zaten çok artı bir şey değil, eğer kitapları okumamış olanlarınız varsa söyleyeyim. Gerçi Nynaeve'de baya güçlü bir karakter ama yani Lan bambaşka bir seviye. Böyle sahnelerden anlamalıyız aslında fanlarla dalga geçtiklerini.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Hocam, bu karakter Terkedilmiş öldürüyor ya son kitapta, bildiğin normal insan, o savaştaki en güçlü insanı öldürüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanreo123 -- 21 Kasım 2021; 20:1:18 >
  • Hocam, dizi kitaplara göre hakaret gibi bir şey. Genel olarak kitap fanlarından beğenenler de var ama biraz zorunluluktan. Eğer sevmezsek dizi iptal edilir ve bir daha Zaman Çarkı içeriği göremeyiz korkusu var ki bana saçma geliyor. Aynı kişiler Yüzüklerin Efendisi dizisi böyle olursa, çok fena gömülür diyor. En sevdiğim seriye görülen reva bu olmamalıydı.


    İlk sezon birinci kitabı kapsıyor, ikinci ve üçüncü kitaptan da kısımlar olacakmış ama hiç korkmayın, kitaplar baya farklı diziden, zaten başlangıcında görürsünüz kitabın, ne kadar farklı olduğunu. Ayrıca, bizim dilimiz cinsiyete dayalı olmadığı için yani he/she olmayıp sadece o olduğu için kehanetlerde falan Ejderden o diye bahsedilyor ama erkek olarak görün onu çünkü ingilizce çeviride he/him diye bahsediliyot direk. Peki bunu niye dedim çünkü dizideki gibi Ejder öyle cinsiyeti belirsiz biri değil ki neden cinsiyetinin önemli olduğunu kavrarsınız zaten kitapları okursanız. Ayrıca ilk kitap biraz düşük kalsa da 2.kitabın sonundan itibaren kitaplar kendine geliyor. 4.kitap fantastik türündeki en iyi işlerden. O yüzden şans verin ve sabırlı olun eğer tam olarak kitapların içine giremezseniz.





  • erhanreo123 kullanıcısına yanıt

    Kitap okumayı seven birisiyim. Fantastik edebiyattan da epey kitap okudum. Zaman çarkı uzun olduğu için hep erteliyordum, yoksa başlama planım vardı. Kısmet şimdiyeymiş. Bakalım ben kitaplardan beklentimi fazlası ile alacağıma inanıyorum.

  • Diziyi görsel olarak baya iyi buldum ben. Kitabı okumadığım için midir nedir bilmiyorum ama diziyi de çok kötü bulmadım.


    Başrolde ki büyücü kadın filan iyi olmuş baya.

  • Kitabı orijinal dilinde okumaya başladım ben de. Kesinlikle kullanılan dil çok enfes olmuş. Game of Thrones bunun yanında çocuk kitabı gibi kalıyor o konuda. Dizisiyle veya tercüme kitapla harcamayın şu yapımı.

    Edit: Yalnızca ilk bölümde edebi kalitesi üstünmus, geri kalan kısımlar normal kitaplardan çok farklı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi David Attenborough -- 26 Kasım 2021; 17:54:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabı ne kadar okuyan tanıdığım ve takip ettiğim herkes beğenmemiş ...Uzun uzun niye kötü olduğunu tekrar yazmayacağım ama Jeff Bezoz reisi dolandırmışlar .Şunuda eklemek lazım kitabı okumayan genel izleyici kitlesi beğenmiş ama önce yazdığım gibi adından söz ettirecek seri değil ortalama bir dizi olmuş.O bütçeyle millet neler çekerdi.

  • Berbat. Neresinden başlasam bilmiyorum. İzleyen arkadaşlar kitaplar böyle zannetmesinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt

    O kadar güzel dili olan kitaplardan bu kadar kötü diyalog nasıl çıkar anlamıyorum. Diyalogda kitabı kopyalasalar olurmuş, bu garip modern dil de ne?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bölümü izledim ve yine kitaba göre çok farklı işlense de beğendim. Çok güzel sahneler vardı. Artık saidar-saidin ayrımı yok diyenler kalmaz sanırım. Sadece güç kullananlar arası güç dengesini tam ayarlayamamışlar gibi geldi ama kendi içinde tutarlı götürebilirlerse sorun olmaz. Kitaptan ayrı ilerleyen ve şimdilik beni memnun eden bir iş. Bu şekilde üstüne koyarak devam etmesini bekliyorum.

  • Keşke dizinin adını değiştirseler kitapla alakası azdı şimdi hiç yok

  • Şimdi ejder mi çıktı bu siyahı abla kitapları okumadm o yuzden merak ettm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.