Şimdi Ara

The Truman Show (1998) | Jim Carrey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
3.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• The Truman show'un düşündürdükleri...

Tüm insanlar sürekli olarak aynı şekilde aynı hareket ediyor.
    Günlük olarak yapmaları gerekeni yapıyroyrlar.Beklendiği gibi hareket ediyorlar.
    Planlananın dışında hareket eden olrsa dışlanıyor ve horlanıyor.
    Aşklar bile belli kalıplara göre olmak zorunda.fİlmlerde görüldüğü, kitaplarda anlatıldığı gibi.
    Farklı düşünemezsin.Farklı hissedemezsin.Varolabilmen için için senaryoya uygun yaşamalısın.
    Aslında tüm çevren bir dekor.Etrafındaki insanlar senin başrolü oynadığın bir filmde figüran.
    Onların değerini sen belirliyorsun.Yo yo...Onlara vermen gereken değer sana öğretildi ve dayatıldı.Bunun dışına çıkamazsın!
    Küçükken bile sen olmak istediklerini söyledikçe insanlar sana "olman gerekeni" dayattılar.
    Ama birden senaryo seni sıkıyor.Ters giden birşeylerin olduğunu anlıyorsun.
    Çevreni gözlemlemeye başlıyorsun.İnsanların ne kadar da "öncedn tahmin edilebilir" hareket ettiğinin farkına varıyorsun.
    Bu kısır döngü içindeki yerini analiz ediyorsun.Konumunu belirliyorsun.
    En yakınındakilerin sevgi ve dostluklarının kocaman bir yalan olduğunun farkına acı da olsa varıyorsun.
    Seni ayakta tutan bir şey kalıyor elinde.Belki de gerçek olma ihtimali en yüksek olan şey.
    Hissettiklerin... Sen bu saçmalıkların üzerine gittikçe olağan davranman konusunda daha büyük bir baskı geliyor.
    Sanki sen oyundan çıkarsan tüm dekor ve sahne yok olacak...
    Umutsuzca içinde yaşadıklarını bir başkasına anlatmak istersin.O kadar sefil bir haldesindir ki,
    bir yandan onun da oyunun bir parçası olduğunu düşündüğün halde ona anlatırsın...
    Belki de umutsuz olduğundan belki de çıkış yolu bulamadağından senaryodaki rolünü oynamaya devam edersin.
    Herkes "olağan" ve "normal" davranmandan dolayı memnundur. Sen, onların istediği gibi davrandıkça için için eririken,
    onlar sevinç çıkğlıkları atmaktadırlar.
    Sonra birden kararını verirsin.Artık bu kısır döngü içinde "ben yokum" dersin.
    Ama hiç de kolay değildir vazgeçmek...Yola koyulduğun anda seni büyük engeller beklemektedir.
    Engeller karşına çıktıkça geriye bakarsın...Arkanda onlar gibi olduğun sürece seni sahte tebessümlerini ve sahte sevgilerini
    vermeye hazır eş,dost,akraba,sevgili vslerini düşünürsün...
    Ama bir kez "gerçeği" gördünse dönüş yoktur...Artık onların sevgi-aşk-dostluk dedikleri şey sana tiksindirici
    gelmektedir.Onlar için varolup varolmadığını,önemsenip önemsenmediğini umarsamazsın.
    Gerçek olduğuna inandığın o şeye tutunurusun.Artık gerisi hikayedir...Onların senaryosu onların olsun.
    Çünkü artık sen kendi hikayeni yazıyorsun.

The Truman Show (1998) | Jim Carrey

Dün akşam bu filmi yeniden izledim ve izlerken yukardaki notları aldım.Filmi, kendi hayatını düşünerek, böylesi bir bakış açısı ile izleyince ilginç fikirler ortaya çıkabiliyor.

EDİT:Ölü foto linkleri kaldırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StranGe_PassenGer -- 23 Şubat 2014; 1:04:14 >

• çok güzel bir yazı olmuş.ellerine sağlık.fakat naçizane görüşüm yazı stilini keşke italik yapmasaymışsın.belli bir yerden sonra okuması zorlaştı.benim açımdan en azından.
    güzel bir filmdir.jim carrey'in absürd komediden sıyrılıp yaptığı ilk aklı başında projedir.
  • Bu film süper yaaa.Ne zaman görsem izliyorum.Bence Jim Carrey'nin en iyi filmi.

Yazında güzel olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 20 Eylül 2006; 13:36:11 >
  • gerçekten güzel ve düşündürücü bir film
    1kaç kez izlememe rağmen tekara yayınlansa yine izlerim,senaryo basit ama müthiş

bu arada streync,bu ara fazla duygusalsın(yönem tuttumu yoksa)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tylor

Henüz bir gelişme yok... Korkuyorlar tabi tabi haklı olarak...Bunun yanında kendilerini layık görmüyor da olabilirler. Önümüzdeki maçlara bakacağız artık.

• Bence sende atak olmayınca rahat savunma yapıyorlar,taktiği değiştirmen lazım
    quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

quote:

Henüz bir gelişme yok... Korkuyorlar tabi tabi haklı olarak...Bunun yanında kendilerini layık görmüyor da olabilirler. Önümüzdeki maçlara bakacağız artık.

• quote:

Bence sende atak olmayınca rahat savunma yapıyorlar,taktiği değiştirmen lazım

Olur mu öyle şey...Ronaldinho'nun Fenere gelip "ben sizde oynamak istiyorum" demesi gibi bir şey olur bu.

Ronaldinho'yu almak istiyorsan sen çabalarsın,didinirsin, kendini paralarsın...Ronaldinho'dan beklemezsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet ben de kendi hikayemi yazıyorum...
  • en sevdiğim filmlerden biri...

başrol için jim carrey de çok ii bi seçim bana göre...
  • çok güzel film ilk izlediimde çok etkilemişti beni , insanlara bakodum beni izliolar sanıodum ufaktık tabi o zamanlar...
  • O kadar yatanaklı oldugunu bilmiyodum
    O zaman şöyle yapalım,defansı boş bırak,ataklara hazırlıksız yakalan
    quote:

quote:

Bence sende atak olmayınca rahat savunma yapıyorlar,taktiği değiştirmen lazım

Olur mu öyle şey...Ronaldinho'nun Fenere gelip "ben sizde oynamak istiyorum" demesi gibi bir şey olur bu.

Ronaldinho'yu almak istiyorsan sen çabalarsın,didinirsin, kendini paralarsın...Ronaldinho'dan beklemezsin.

• bida seyredesim geldi...saol yazı için...
  • quote:

O kadar yatanaklı oldugunu bilmiyodum

Süpersin ne diyeyim.

xonta
    Rietveld
    doors

Rica ederim arkadaşlar...Ben size teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StranGe_PassenGer -- 20 Eylül 2006; 17:18:14 >

• est. o senin öz güzelliin

quote:

quote:

O kadar yatanaklı oldugunu bilmiyodum

Süpersin ne diyeyim.

xonta
    Rietveld
    doors

Rica ederim arkadaşlar...Ben size teşekkür ederim...

• Film güzeldi, yazında güzel olmuş..Eline sağlık..Sanırım sen Tom Haks'in 'Terminal'ini de sevmişsindir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: troy mcclure

Film güzeldi, yazında güzel olmuş..Eline sağlık..Sanırım sen Tom Haks'in 'Terminal'ini de sevmişsindir...

O da çok güzel filmdi... Tom HANKS çok çok iyi bir oyuncu...
  • İlginç kritikler ama tylor'ın tesbitlerinin ışığında yazıya bakınca ... dahada ilginç olduğu su götürmez bir gerçek
  • Hayatımda izlediğim en güzel filmler arasındadır hele ilk spot sahnesi harika
  • jim carrey nin izledigim en iyi filmi diyebilirim
  • Jim Carrey'nin sapıtmadan oynadığı nadir filmlerinden biridir Konusu felan çok değişik ve güzel bir film...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.