Şimdi Ara

The Truman Show (1998) | Jim Carrey (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
3.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Film bittikten sonra '' Ulan bana da ya böyle bir şey oluyorsa...'' dedirtiyor.

Düşünmekten Utanmıyorsan , Söylemektende Utanma ...
  • jimm caryy nin 23 le beraber beğendim en güzel filmi
  • dostum kafani yorma boyle seyleri hayti kacirirsin. Ben matrixi izledikten 1 ay sonra kendime geldim, aklima direk simcity oyunu geliyodu bizler sadece ordaki karakterleriz vede biri bizimle oynuyor zamanla zekilesip herseyi sorgulayan varliklar oluyoruz falan...

sanal-gercek kavramini asla bilemeyiz. Belki hersey dusunce ve sanal veya gercek bunlara takilma.

Bu arada truman show 1 numaradir, insana yapmaya korktugu seyleri yapabilme duysgusu veriyor.

Orjinalden alıntı: kaplanmete

dostum kafani yorma boyle seyleri hayti kacirirsin. Ben matrixi izledikten 1 ay sonra kendime geldim, aklima direk simcity oyunu geliyodu bizler sadece ordaki karakterleriz vede biri bizimle oynuyor zamanla zekilesip herseyi sorgulayan varliklar oluyoruz falan...

sanal-gercek kavramini asla bilemeyiz. Belki hersey dusunce ve sanal veya gercek bunlara takilma.

Bu arada truman show 1 numaradir, insana yapmaya korktugu seyleri yapabilme duysgusu veriyor.

Hayatı kaçırmak diye bir tabire inanmıyorum. Ancak, hayat tanımlamanı toplumun talepleri ile yapıyorsan, değişken ve kaypak toplumun günden güne farklılaşan gereksinimlerinin peşinden koşar koşar koşarsın... Asla yakalayamayacağın için de bir çoklarının kullandığı tabirle hayatı kaçırırsın. Bu tür kavramları kullanırken içini doldurmak lazım. Söyleyip geçmemek lazım. Ha bunun yerine "hayatın içinde olmak" tabirini kullansaydın belki bana daha yakın gelebirdi. Tabi bu da benim kendi tanımlamamı düşündüğümde geçerli. Dediğim gibi... Bu kavramları kullananlar içini kendi fikrince doldurmalı.

Sanal ve gerçek kavramını bilemeyiz demişsin ama bununla nereye varmak istediğini anlamış değilim. Yani Sanal ile gerçek kavramını bilemedik de ne oldu mesela?

"Buna takılma" "hayatı kaçırma" falan diyorsun ve bunlar bana kişisel gelişim kitaplarının artık gına getiren söylemlerinin yaptığı etkiden daha fazlasını yapmıyor bende.

• Yazdiklarina bir baktimda bir zamanlar benim yaptigim gibi yapiyorsun hayata bir film sahnesi gibi bakiiyorsun. Gercekten icine dusersen hayatin ne kadar acimasiz vede dusunmeye firsat vermedigini anlarsin. Gunde 4 saat uyumaya calisip 22 saat calisinda sinavlardan islere kosturunca beynindeki hayatta yasama sansin olmuyor ve araliksiz hayata sovuyorsun. Ama gunun sonunda bunlari bir gun sona ericegini bir seyler basaracgindan eminsen uyuyabiliyorsun.

NOT: Hayati kacirmak nedir? (bana gore)
    var olus dusuncesine gereginden fazla zaman ayirmak veya hayati beyninde yasamaya calismak.
    bunlari dusunecegin 1 saatte kaliteli bir muzik dinlesen, sevgililinle vakit gecirsen, iyi bir belgesel izlesen kendine daha faydali olabilirsin
  • hayatta bizden istenende bu değil mi zaten? üzerine düşen vazifelerini yerine getir, ilerde olma geride kalma ortalarda ol, fazla sivril me herşeye muhalefet olma düşünme yorum yapma; garip değil mi? bu insanın kendinden bir şeyler bulması değil bir çoğumuzun hikayesi gibi....
  • Son sahnesi de düşündürücüdür halbuki. Tüketim çılgınlığına güzel bir gönderme. Hayatının mücadelesine başlayıp ve kazandığı merdivendeki son anına kadar her hareketini televizyondan izleyen tüketim toplumunu temsil eden iki güvenlik görevlisinin program bitince başka kanala geçmeleri popüler kültürü moda edinmiş insanlar için acıklıdır da aslında. O an Truman ile üzülüp sevinirler tüketirler ve başka kanala geçerler.

Bu filmi ben de çok seviyorum. Filmle ilgili hiç bir yorum, eleştiri okumadan izlememin büyük payı var aslında. Ama eminim okusaydım da severdim.
  • Bu filmin senaryosunu hangi kafayla yazdılar acaba. Ayrıca 5 yıldır hiç kimse izlemedi mi şu filmi.

Orijinalden alıntı: xxSpecter

Bu filmin senaryosunu hangi kafayla yazdılar acaba. Ayrıca 5 yıldır hiç kimse izlemedi mi şu filmi.

Tesadüf. Daha 2 gün önce 3. kez izledim.
    Özellikle Truman'ın stüdyoyu terk ettikten sonra olacakları göstermediği için seviyorum. Filmin bitişini çok iyi seçmişler. Ayrıca sondaki güvenlik görevlilerinin sahnesi de iyiydi. O kadar yıl Truman'ı izliyorlar ama Truman stüdyoyu terk ettikten sonra "Tv rehberi nerede?" deyip hemen unutuyorlar. TV izleyicisini çok güzel göstermişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akan Adam

quote:

Orijinalden alıntı: xxSpecter

Bu filmin senaryosunu hangi kafayla yazdılar acaba. Ayrıca 5 yıldır hiç kimse izlemedi mi şu filmi.

Tesadüf. Daha 2 gün önce 3. kez izledim.
    Özellikle Truman'ın stüdyoyu terk ettikten sonra olacakları göstermediği için seviyorum. Filmin bitişini çok iyi seçmişler. Ayrıca sondaki güvenlik görevlilerinin sahnesi de iyiydi. O kadar yıl Truman'ı izliyorlar ama Truman stüdyoyu terk ettikten sonra "Tv rehberi nerede?" deyip hemen unutuyorlar. TV izleyicisini çok güzel göstermişler.

O dikkatimden kaçmış gerçekten mükemmel ayrıntı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tüm zamanların en güzel filmi bence

Ne filmdi, olaylardan sonra kafa dağıtmak için jim carrey'nin filmlerini izlemeye başladım truman show'u da diğerleri gibi komedi filmi sanıyordum ama bambaşka bir film çıktı. Çok hoşuma gitti nedense hala etkisindeyim ve bunca zamandır niye izlememişim dedim, aynı diğer izlemediğim filmlere dediğim gibi..
  • Senaryonun farklılığı ve kusursuz bir şekilde işlenişi gibi iki unsur açısından yanına yaklaşabilecek bir film olduğunu düşünmüyorum. 98 yılında böyle bir filmi hayata geçirmek, vay be dedirtiyor insana gerçekten.

Jim Carrey Fan Club
    Sessizce gitmek en iyisi
  • Muhteşem oyunculuk muhteşem film hala izlemeyen varsa kesinlikle izlemesini tavsiye ediyorum.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.