Şimdi Ara

The Theory of Everything (2014) Eddie Redmayne(Stephen Hawking)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın en ünlü bilim adamlarından Stephen Hawking'in hayatına odaklanan "The Theory of Everything", 1960'lı yıllardan başlayarak Hawking'in aşk ve öğretim hayatını anlatıyor.
    Filmde ünlü fizikçiyi "Sefiller" filmindeki rolüyle adını duyuran Eddie Redmayne canlandırıyor. Jane Wilde karakterine ise Felicity Jones hayat veriyor.

Stephen Hawking 1960'ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalandı. Motor nöronların zamanla yüzde 80'ini öldürerek sinir sistemini felç eden; ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkûm etti. 1985 yılında sesini de yitirdi. Koltuğuna yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde iletişim kurabiliyor.

Konuşmak istediğinde, elindeki elekronik aleti sıkarak, sandalyesine bağlı özel bilgisayarının ekranına, dakikada ortalama 10 kelimeyi sıralayabiliyor. Özel bilgisayarının hafızasında yaklaşık 2 bin 600 kelime bulunuyor. Herhangi bir kelimeyi söylemek istediğinde ekrana yazabiliyor. Sağlıklı insanların konuşmalarında kullandığı kelime sayısı da 2 bin 500 civarında. Dolayısıyla Hawking, duygularını ifade etmede kelime sıkıntısı çekmiyor.Hawking kuantum fiziği ve kara deliklerle ilgili iddialarıyla, bugün yaşayan bilim insanları arasında dünyada en çok tanınan isim.

Kitapları, 40 dile çevrildi; evrenle ilgili çılgın teorik bilgilerini popüler hale getirmek için gereken maddi bağımsızlığı sağlayacak ve Cambridge Üniversitesi'ndeki uygulamalı matematik ve teorik fizik laboratuvarını geliştirecek kadar da sattı. Hawking, hastalığıyla gizemli bir kişilik. Son kitabı “Ceviz Kabuğundaki Evren”de, dünyanın büyük bir felaketle karşı karşıya kalabileceğini belirterek uzayda insan kolonileri kurulmasını gündeme getirmişti. Bir fenomen haline gelen ve milyonlarca satan “Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Karadeliklere” kitabı, Hawking'e asıl şöhreti getirdi. İlk kitabının yayımlanmasından bu yana gerçekleşen önemli buluşların ardındaki sırrı açığa çıkaran “Ceviz Kabuğundaki Evren”, “Zamanın Kısa Tarihi”nin bir devamı sayılabilir. Yeni kitabıyla yazar, evrenin temel ilkelerine dair anlaşılır yorumlarda bulunuyor. Hawking, Einstein’dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul ediliyor.

http://www.imdb.com/title/tt2980516/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Y -- 8 Ağustos 2014; 10:57:21 >

• Abuk subuk adamların filmi yapılıyorsa bence bu adam da filmi hakediyor çok başarılı bir insan, umarım filme de düzgün biçimde yansıtırlar.
  • Bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cristiano.

Abuk subuk adamların filmi yapılıyorsa bence bu adam da filmi hakediyor çok başarılı bir insan, umarım filme de düzgün biçimde yansıtırlar.

En son akıl oyunlarını izlemiştim çok güzeldi. Bu da güzel olur.
  • umarım güzel olur çıksın izleyecem
  • Aklım mantığım almıyor "herşeyin teorisi" isminde bir film yapılıyorsa neden Hawking'in filmi yapılıyor Herşeyin teorisi yani "theory of everything" adı verilen teori Hawking'in değil Edward Witten'ın teorisidir. Sicim ile dolaylı olarak çalışması vardır fakat süper sicim konusu ile Hawking'in hiçbir alakası yok ki. Ya ben bir yeri kaçırdım ya da tamamen saçmalık bir film yapıyorlar Hawking'in ismi biliniyor diye. Herşeyin teorisi adı verilen teori "M" teorisidir ve onun da babası dediğim gibi Edward Witten'dır 1995 yılında ortaya çıkarmıştır. Tanıtımdaki gibi de en zeki olarak Hawking değil Witten gösterilir tüm ciddi yayınlarda.
    Hawking filmi yapıyoruz deseler eyvallah ama konuyla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen ve tamamen başkasının emeği olan Teory of everything ismi altında Witten değil de Hawking filmi yapılması çok saçma geliyor bana. Benim gibi konuyla ilgili adamlar olayı biliyor eyvallah da konu hakkında bilgisi olmayanlar çok önemli hatta ispatlanırsa sadece fizik değil matematik mühendislik hatta günlük yaşam dahil herşeyde çığır açacak bir şeyi yanlış tanıyacaklar, olan adamın onca emeğinin yanlış bilinmesine olacak.

• aldım takibe
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • takipteyim kaçırmam bu filmi :)
  • beklemedeyiz
  • kesinlikle izlerim, son zamanların en büyük bilim adamı
  • beklemedeyiz..
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Sevgili kraven,

Bahsettiğin gibi "Herşeyin teorisi" Stephen Hawking'e ait değil ancak benim anladığım kadarıyla "big bang teorisi" yani yaşamın başlangıcı konusundaki çalışmalarıyla ünlü olan hawkinging'i böyle bir isimle öne çıkarmak istemişler diye düşünüyorum.

Yaşamın başlangıcı = diğer bir deyişle herşeyin başlangıcı = yani herşeyin (başlangıç) teorisi gibi... Bu açıdan baktığında da bu konuda da çalışan ve teoriler ortaya atan isim Stephen Hawking...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolverine_

Sevgili kraven,

Bahsettiğin gibi "Herşeyin teorisi" Stephen Hawking'e ait değil ancak benim anladığım kadarıyla "big bang teorisi" yani yaşamın başlangıcı konusundaki çalışmalarıyla ünlü olan hawkinging'i böyle bir isimle öne çıkarmak istemişler diye düşünüyorum.

Yaşamın başlangıcı = diğer bir deyişle herşeyin başlangıcı = yani herşeyin (başlangıç) teorisi gibi... Bu açıdan baktığında da bu konuda da çalışan ve teoriler ortaya atan isim Stephen Hawking...

Film sanırım Türkiye'ye Şubat ayında geliyor.... :S
  • Film türkiye'de 27 şubat'ta vizyona giriyor.
  • Mart'a kadar internete düşer bile. Zaten Felicity Jones yüzünden gitmeyi düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolverine_

Sevgili kraven,

Kuantum ve izafiyet teorilerini beraber tek bir teoriyle açıklayacak olan teoriye her şey teorisi deniyor. Einstein da bu konuda ömrünün sonuna kadar epey çalıştı. Ama kuantum teorisinin belirsizliği ile izafiyet teorisinin örtüşmemesi nedeniyle şimdiye kadar herhangi bir sonuç elde edilemedi.

• kuşkusuz 21. yüzyılın en zeki adamlarından biridir.gelmiş geçmiş en başarılı bilim adamlarındandır, hatta bana göre albert einstein'dan sonra gelir.9 yaşında ''evrene açılan gizli kapı'' kitabi ile içimdeki okuma sevgisini başlatan yazar, fizikçi,insanları dini, görünüşü ile değerlendirmememiz gerektiğinin canlı örneğidir. fikirleri bilim kurgu filmlerine konu alacak kadar uçuktur ve sonunda vizyona girmesini bekliyoruz +dindar bir insanım ama bilimi bana bunca sevdiren yegane, isimdir açık ve net
  • Arkadaşlar Türkiye'de niçin bu kadar geç giriyor vizyona?
  • İzliyeceğim inş
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.