Şimdi Ara

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.245
Cevap
52
Favori
120.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Giriş
  • Benim anlamadığım yüzükler ne alemde? Elendil zamanında yüzükler çoktan dövülmüştü. Şimdi nasıl olacak bu iş? Numenor'un yok oluşu nasıl anlatılacak? Galadriel ne alaka? O kadar saçmalık var ki. Bir de hala filmlerle kıyaslayıp "ama orada da değiştirilen kısımlar vardı" deniliyor. Evet vardı ama makul derecede. Sen Galadriel'i maymun edersen insanlar iğrenir bu diziden.

Ne bir hikaye anlatımı ne bir destansı hava ne oyunculuk ne oyuncu seçimi ne hikaye hiçbiri yok. Kitapları göz ardı edelim diyeceğim ama dizinin adı Güç Yüzükleri. Gandalf'ı meteor adam yapmış adamlar. Bu kadar rezil bir iş de beklemiyordum.

güzel olan her şeye karşılar

Spartacus'den yüzler görmek güzel de birini deşdiler okla

Dizide şimdiye kadar gördüğüm 2 büyük sorun var:

1) Dizinin hedef kitlesi yok. Hayatında zerre tolkien okummauş biri larak söylüyorum. Sadece 3 filmi zleyen biri için berbat bir senaryo. Nerd tayfa da çok sinirli anladığım kadarıyla. Peki kime yazıldı bu senaryo ?

2) Oyuncu kalitesi böyle yüksek bütçeli bir yapım için çok zayıf. benim bildiğim en iyi oyuncu Simon Merrells'di siz düşünün gerisini. Baş rolü de hiç beğenmedim tam bir patates. Elon Musk biraz haklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 12 Eylül 2022; 10:10:32 >

Lotr cast seçimi mükemmeldi değil mi ? Böylesine güzel kadro'dan sonra şu anki kadroyu görünce hali ile beğenemiyor insan, aslında oyuncularında bazılarının kötü oynamaktan hariç suçları yok. :) 20 yıl önceki oyuncu kalitesi ile şu anki oyuncuların kalitesi bir değil.

Muhtemelen dizi ilk 1 sezonu hikaye'yi işlemeye adamış. Pek aksiyon beklememek lazım. Ben galadriel ve şu ork'lar tarafından esir alınan zenci arkadaşı beğendim.

Lotr hiç çekilmemiş olsaydı, direkt bu dizi tolkien hikayesinden başlasaydı bu kadar acımasız yorumları görmezdik elbet. :)

• En iyisi hem kitapları hem de filmi yok saymak ve diziyi öyle izlemek. ben yıllarca böyle bir dizinin hayalini kurdum. Galiba çok fazla beklentimiz vardı. Adamların da işi zor da çok farklı kafayla yazmışlar senaryoyu. Keyif almak için kitapları yok saymak en iyisi. Yoksa durdurup durdurup küfür ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 12 Eylül 2022; 10:39:47 >

Lost 5 para etmez bi dizi bu arada :)

bu markaya bu cast yakışmamış. tek beğendiğim oyuncular eski spartacus oyuncuları :) Zenci arkdaşı ben de beğendim bu arada

Bazıları cuk oturmuş , bazılarıda hafiften değil baya bir sırıtıyor.He izlenirmi , her türlü izlenir.

ASUS ROG PG278Q 1Ms GSYNC 2K 144HZ | ASUS TUF Z490 PLUS-WIFI | ASUS TUF RTX 3080 OC | İ7 10700K 5.1GHZ | 16 GB DDR4 | COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L V2 | CORSAIR AX1200İ | CREATIVE SOUNDBLASTER X-FI 7.1 | RAZER TIAMAT 7.1 ANALOG | RAZER OUROBOROS | COOLAR MASTER X HAF 942
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Adamların neyi çektiği belli değil ki. Zaten taksitle telefon alır gibi hak almışlar. Sırf kendileri nasıl içinden geçeriz diye yaptıklarına %100 eminim. Kanıtı da ortada zaten. 5 puanlık 1 mİLyaR mÜTçELi dizi. Işte milleti çekmek için Elendil falan da koymuşlar. Herifi 1500 sene küsür yıl önceden doğurtmuşlar  

Anlamazlar hocam boşver, Dizi çok iyi, Filmler rezalet  

• Hikayeyi buradan nasıl ilerletecekler acaba, zira üçüncü bölümden Ar Pharazon'u görmek bizi bir anda 3000'li yıllara attı. Fakat Sauron, 2000'lerin başında çoktan yüzükleri dövdürmüş, tek yüzüğü yapmış, Elf'ler ile savaşmış, Nazgul'lar peydah olmuş, Orta Dünya'yı büyük oranda kontrolü altına almıştı. Dizide şu an koca bir 3000 yıl yok ve bize aptal bir Galadriel'in "ay bu işaret değilmiş haritaymış" demesini izlettiriyorlar.

hocam dizi için tarihi daraltmaları normal ya 20 sezon çekmeleri lazım öbür türlü o da mümkün değil.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    halbrand'ı sauron yapıp, elflerin arasına sızmak yerine doğrudan numenor'a sızıp, savaş kısımlarına hiç girmeden bir şekilde pharazon'un gözüne sokup beraber gücü ele geçirdikten sonra onu gazlamasını izleyebiliriz belki. ikinci sezonun finalinde de numenor batar, o arada celebrimbor inşaat işlerini tamamlar halbrand yine masum ayaklarıyla elendil ile birlikte orta dünyaya gelip bir şekilde celebrimbor ile tanıştırılır (muhtemelen galadriel vasıtasıyla) ve yüzük işlerine girişebilirler.
    bu elemanın sauron vibe'ı çok göze sokuluyor, kesin başkası çıkacak demek istiyorum ama o kadar kör göze parmak işliyorlar ki gerizekalıya anlatır gibi , cidden sauron çıkabilir. gerçi senaryoyu yazan ekip söz konusu olunca gibi ifadesi gereksiz oldu, muhtemelen körler sağırlar durumu.

tekrardan tüm kalbimle umut ediyorum ki önümüzdeki sezonlarda bu eleştirileri yok bunlar ırkçı, yok bunlar cinsiyetçi, bunlar ne yapsak beğenmez kitabın köpeği vesaire diye geçiştirmeden doğru düzgün bir senarist ekibine verirler. yani şunu izleyip bu senaryoda bir mallık yok diyecek bir adam yoktur herhalde diyeceğim ama öyle olsa en başta onayı almazdı.

• melkor23 kullanıcısına yanıt

Hocam kendin yazıyorsun arada çok büyük zamanlar var. Bunu dizide zaman sıkıştırması olmadan anlatmaları imkansız. Çok önceden haberi yapılmıştı zaman sıkıştırması olup ortalama 200-250 yıl içerisinde olayların anlatılacağını. Buraya da yazmıştım ben kaç ay öncesinde konuşulmuştu da. Diziden ne bekliyoruz ki dize bize ne verdi? En başından zaman sıkıştırması olacağı, Galadriel'in nasıl bi karakter olacağı hepsi belliydi.

Koca 3000 yıl yok demişsinde zaten içerisinde olan olaylar belli. İllaki giriş-gelişme-sonuç şeklinde ilerleyecek dizi. İlk sezon büyük ihtimal bu şekilde ilerleyecek karakterleri tanıtma vb şeklinde ilerki sezonların temeli atılıyor. İlk sezon sonunda belki Annatar'ı görürüz. 2.sezon sonlarına doğru Sauron devreye girer, yüzükler yapılır. Diğer sezonlar savaşlar başlar, Sauron, Ar-Pharazon karşısında diz çöker, numenoru kurnazlığıyla karıştırır. Numenor gaza gelir Valar'a kafa tutar, Numenor çöker. Elendil ve takipçileri Orta Dünya'ya gider malum krallıkları kurar. Yani anlatılacak çook şey var ve bunlar aşağı yukarı kitaptaki şeklinde anlatılacak bence.

Bu arada dizinin gidişatı şuan güzel bence(okyanus sahnesi gibi bazı saçma sahneler hariç) genel hikaye bakımından demek istiyorum. Orcların güneydeki ilerleyişi, Adar karakterindeki gizem, Sauron'un nerede olduğu. The Stranger karakteri bence hepsi güzel ilerliyor gizem bakımından da çok iyi. Çok güzel teorilerde üretiliyor bu konular hakkında bence okumasıda çok keyifli

Mesela ben Annatar-Celebrimbor ile ilgili bi teori okudum gayet hoşuma gitti ve olasılığıda var. " Halihazırda Annatar arkaplanda Celebrimbor ile görüşme halinde ve ilk bölümlerde geçen yapıyı Annatar'ın isteği ile yaptırmaya çalışıyor" Teori bu. Sezon finalinde de Annatar ile Celebrimbor'u bi gösterseler benim baya hoşuma gider şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 12 Eylül 2022; 23:44:54 >

• Hocam

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Dediğin gibi Halbrand karakterini hakikaten çok göze sokuyolar Sauron gibi yansıtıyorlar. Mesela manipüle yeteneği, kurnazlığı, demirciliğe atıfta bulunması falan :D Ama bence Sauron değil ya. Güneydeki kral soyundan gelen birisi bence bu eleman. İleride de Yüzüktayflarından biri olacak gibi hissediyorum ne dersin?

Birde bi soru sormak istiyorum size. Mesela şuan dizide Sauron'un ortada olmaması ve nereden nasıl çıkacağının belli olmamasından hoşnut musun? yoksa ilk bölümlerden annatar'ı ortaya çıkarsalardı daha çok mu hoşuna giderdi? Ben şahsen bu kararı gayet yerinde buldum bu kadar önemli bi karakteri hemen göz önüne çıkarmıyorlar. İlk bölümde aha Bu Stranger kesin sauron diyoruz, diğer bölümde Halbrand sauron ya diyoruz. Bence gizem açısından çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 12 Eylül 2022; 23:20:40 >

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

söylediğin çok ahım şahım bir teori değil ki. Celebrimbor, cüceler yardımıyla yapmaya uğraştığı eser, yüzüklerin dövülmesi için. onu bu yönde telkin eden de tabi ki annatar.

Tamam ama öyle düşünen fazla kişi yok işte bizi bu şekilde meşgul edip (Stranger mi sauron, Halbrand mı sauron,) sezon finalinde bi çakacaklar Annatarla Celebrimboru aynı sahnede. Zaten bu yüzden mantıklı olan bu dedim. Dediğin doğru.

Bu arada sen ne düşünüyorsun hocam Stranger ve Halbrand hakkında? Sauron olma ihtimalleri var mı sence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 12 Eylül 2022; 23:38:45 >

yok hocam. halbrand ile garadriel arasında aşk yaşanacak diyen teorisyenler bile var. bunlara takılmamak lazım.

İyi de Orta Dünya bu. Neden başka dizilerdeki gibi mantıksız gşzem unsuru koyuluyor ki? Halbrand mı Saouron, meteor adam mı yoksa Adan mı? Ne ki bu? Her şeyden öte olay örgüsü bozuk.

Bu saydığınız gizem unsurları ile Orta Dünya dizisi işte böyle oluyor. Diğer dizilerin pahalı bir taklidi. Asla Orta Dünya havası yok bu yapımda.

Ayrıca Galadriel ne alaka?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi herkes için çekilmiş güya. İyi de herkes fantastik kurgu sevmez ki. Bu diziyi bekleyenlerin tamamı filmleri de seven kitle. O kitlenin de bir kısmı kitapları okumuş büyğk kısmı ise ne olduğunu az buz bilen bir kitle. Sen Yüzüklerin Efendisi 'ni seven kitleye oynasan ne kaybederdin Amazon?

Dizi uyarlamalarında elbet değişiklikler olur. Fakat bu kadar da rezillik olmaz. Tarih akışı ciddiye alınmamış. Neyin ne zaman yapılacağı hiç belli değil. Bu da kasıtlı yapılmış ki merak uyandırsın izleyicide. E bu yollara girilirse işye böyle olur.

Bir de Galadriel mevzusu var. Tamam güçlü kadın imajı için Galadriel 'i koydunuz diziye. Böylece hikayenin içüne ettiniz ama neyse. Ulan peki bu Galadriel Valinor' un Ağacı 'nı görmüş elflerden. Biraz farklı olsaydı insanlardan yani. Hiç değilse elf olduğu kulapından belli olmasaydı. Hadi bu küçük ayrıntı denilecek belki öyledir. Peki ya Galadriel' in o ergence tavırlarına ne demeli. Gerçekten bir milyar doları neteye harcamış bu adamlar?

Dizinin ismi Güç Yüzükleri olmasaydı bugün iyi bir dizi olarak anılırdı. Altına girdikleri sorumluluk büyük fakat sırf pata için yaptıkları o kadar belli ki bu işi. Aynı Zaman Çarkı gibi olmuş. Ben o seriyi okumadım ama diziyi izlerken seriden soğudum. Aynı pespayelik devam ediyor.

• Dizideki eksiklikler o kadar fazla ki sjw hastalığının yaptırdığı hatalar konuşulmadı bile. Çeşitlilik adına her topluluğa zorla zenci koymaları kadar komik bir iş butirada da var. Fakat şaşılası bir durum olarak zenci elf gayet güzel olmuş. Onda hiçbir sorun yok falat sorun şu. Orta Dünya halkları içerisinde farklı gruplar var elbet. Fakat bu farklı gruplar bir arada yaşamıyor. Hobbitlerin farklı toplulukları var ama bir arada yaşamıyor. Adamlar Dunadain'i gösteriyor normal halktan farksız. İçlerinde her topluluktan adam var. Ulan hepsi akraba bunların. Biraz birbirlerine benzeselerdi. Bu gibi şeyler eserin orijinalliğini bozuyor. Nereden çıktı bu aptal ideoloji?

Christopher Tolkein Silmarillion'un haklarını vermemekte direnince ben kızıyordum adama. Oysaki ne kadar haklıymış. Günümüz sineması bu işte. Bu kadar pespaye herifler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 13 Eylül 2022; 1:28:24 >

9gag
    The Harfoot pirate code - Movie & TV
    https://9gag.com/gag/axoEWNn
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.