Şimdi Ara

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.761
Cevap
50
Favori
95.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kogmen kullanıcısına yanıt

    Sorun bunu paylaşman değil. Benim anasayfama da düştü zaten. Ana haberi paylaşmak yerine Murat Bey'in paylaşımını yayınlayarak ve bunu yaparken kullandığın kelimeler farklı, sevmediğin ve belkide nefret ettiğin dizi ile ilgili zaman ayırman da oldukça ilginç. Orta Dünya bilgisine saygı duysam da her fikri kanun yerine geçmez ve senin de keyif kaçırtma amacı taşıdığını yazman da ayrı konu.


    Kimsenin benden icazet almasını beklemiyorum zaten ama ilgi çekme amacım olduğunu ya da muhalefet ederek tatmin olduğumu düşünmen de ayrı saçma. Sırf diziye nefret duyan kişilerin diziyle alakalı en ufak olumsuz olmayan mesaja saldırması nedeniyle mesaj atmayı bıraktık. Diziden nefret etmemek büyük suç oldu bu sayfada ki bu nedenle diziyi çok iyi bulmsak da zevk almaya çalışmamıza bile dayanamadı kimse. Eleştirilebilecek çok fazla konu varken dizide en alakasız konularda dahi saçma eleştiriler yapıldı durdu. Asıl noktalar es geçildi. Eksikleri ve yanlışları güzelce tartışıp ilerleyen sezonlarda nasıl bir yol izlenmeli diye konuşmak isteyenler olarak da mecburen forumdan uzaklaştık. Sayfaya girip mesaj bile atmaz hale geldik ama bu şekilde yine ilgi çekmeye çalışanlar biziz.





  • Tepki gösterilmesini ben doğru buluyorum, Tarihin en fazla bütçesine sahip dizisi olarak tarihe geçen dizinin elde tutulacak hiçbirşeyi yok, 1 sezon içerisinde güzel diye sayabileceğimiz 3 sahne yoktur, Kaldıki en büyük sorun hiç bir karakterin kitaplardaki hallerinden eser olmaması.


    Galadriel gibi bir karakteri ön plana koyduğunuzda herkes merakla bekler ve merak eder doğal olarak lakin sonunda gördüğümüz şey tam bir rezalet olunca eleştiri alması normal.


    Bakın kitapları okumayı geçtim kitapları hiç okumamış biri bile kolay kolay beğenmez bu diziyi, Evet görsel olarak çok güzel lakin içi boş o görsellerin boş sahneler, Çok fazla açık var.


    Evet benimde umudum yok artık bu dizinin toparlanmasından lakin Umarım daha güzel bir sezon izleriz diye düşünüyorum artık.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Tepki mi? Bu yapılan tepki değil ki. Tamamen nefret kusmak. Kötülemeyen yorum atanların aldığı tepki de cabası. İlla her zaman herkes diziyi kötülemek ve doğru yaptığı yerlerde bile kötülemeye devam etmek zorunda bırakılıyor.


    Karakter olayına girmeyelim bence. Filmler o konuda kitapların içinden nasıl geçilir çok uzun zaman önce gösterdi ama o zamanki izleyiciler olarak normal şekilde eleştirimizi yaptık ve sonrasında kitapla alakası olmadığını kabul ederek yolumuza devam ettik. Günlerce, aylarca ve hatta yıllarca nefret kusmadık. Film olarak çok güzel desek bile kitaptan bağımsız iken bile bir çok ciddi sorunu da olmasına rağmen bunu yaşadık. Çevremizdeki herkese de filmi izlemelerini tavsiye ettik.


    Beğenme konusunda da neye göre karar veriyoruz? Hayalimizde olmasını istediğimiz haline göre mi yoksa önümüze gelen ürüne bakıp bir çıta belirlemeden herkesin kendince beğenip beğenmemesi mi? Bu da başka sorun. Herkesin her zaman nefret kusması gerekir düşüncesi ile hareket edenler var. Normalde burada yeni sezon gelene kadar yapılan işin nasıl daha iyi olabileceği ve hikayenin genel hatları ne kadar bizim için belli olsa da ara kısımların nasıl olacağı hakkında bilgi alışverişi yapıyor olmamız gerekirdi. Ama belirttiğim düşüncedeki kişiler yüzünden bunu yapmak isteyenler olarak buradan uzaklaşmak durumunda kaldık.


    İzliyor musunuz bilmiyorum ama Amazon'un diğer bir uyarlaması olan Zaman Çarkı çok daha kötü haldeydi. Kitaptan zaten tamamen farklılaşmıştı ki aynı hikaye çizgisine dönebilmesi çok zor görünüyordu. Kitap dışı bakıldığında bile elle tutulur bir şey bulmak güçtü. İkinci sezon ise beklemediğim kadar iyi toparlamışlardı. Hala sıkıntıları var ama ana hikaye çizgisinden artık uzak değil. İlk sezon finalinde geri dönülemez şekilde ayrıldı diyordum ama şimdi nasıl ilerleyebileceğini görebiliyorum.


    Bu dizi ise öyle bir noktada değil. Çok daha rahat güzel bir noktaya gelir.


    Bir de nefret kusanlar tarafında en büyük sıkıntılardan biri de dizide beğenmedikleri yerleri kitap değil filmlerle kıyaslayarak eleştirmeleri ve bu eleştirilerde kitaba göre değerlendirdiklerini söylemeleri. Kitapları defalarca okumasak inandıracaklar. Kitaba uygun yapılmış yerlerde bile bu tarz eleştirileri yaptılar. Kitapları okumamışlar için ileriki sezondan spoiler:

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Mesela ilerde Sauron Numenorlular tarafından yenildiğinde diz çöküp af dilediğinde bu kesim nasıl eleştiriler yapacak merak ediyorum.

    Filmlerde karakterlerin ne kadar farklılaştırıldığı ve hikayesel olarak nasıl değişiklikler yapıldığı ya da sadece filme bakarak yapılmış bariz hatalar yok sayılıp eleştirilemez noktaya getiriliyor. Kitapta şöyleydi denilse Tolkien yanlış yazmış diyecek noktada olanlar var neredeyse.


    Neyse çok uzattım. Kısa keseyim. Her ne kadar ben o kadar kötü bulmasam da çok kötü diyelim. Bu dizinin başardığı çok güzel bir şey var. Zaman Çarkı dizisinde de aynı şekilde. Filmler çıktığında üçlemeyi okumaya başlayan insanlar oldu. Kitapları okuyan sayısı arttı. Dizi sayesinde de üçleme ve Hobbit kitabı dışında kitapları da okuyanlar artacak. Lore kısmında konuşup tartışabileceğimiz insan sayısı artacak. Zaman Çarkında bunu çok etkili şekilde yaşadım. Çevremde kitaplar ile ilgili konuşacak kimse yok iken ya da internette konuşacak çok kişi bulamazken bu sayı hızla atmaya başladı. Herşeyden öte bu konuda insanları kitapları okumaya itmeleri bile benim açımdan başarıdır.





  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Nefret kusanlar evet var aşırı şekilde eleştirenlerde lakin bu haksız oldukları anlamına gelmiyor, Eğer konuya filmler girerse ben tartışmaya girmiyorum hiç şahsen, Kaç sene önce yapılmış bir yapım ile kıyaslamak manasız.


    Zaman Çarkı konusunda birşey diyemem kitaplarını okumadım lakin izlerken birşeylerin olmadığını hissettiren bir diziydi oda, Son yayınlanan sezon hoşuma gitti şahsen, Sadece biraz fazla yavaş ilerliyor gibi hissettiriyor.




    Karakter olayı bence kim ne derse desin kıyas yapılırsa eğer her ne kadar karşı olsam dahi filmlerdeki şekilde çok daha iyiydi, Şu dizide Sauron ve Galadriel resmen rezalet bir şekilde işlendi, Diğer elflere bakıyoruz elf diyebileceğimiz toplasan 3 kişi anca çıkar, Kaç bin yaşında olan karakterleri ergenler gibi kararlar alıp saçma sapan hallere soktular.


    Ben kötü diyorum ama hikayeden bağımsız olarak düşününce bile bunu diyorum mesela, Kitaplarda karakterler öyleymiş konu şöyleymiş filan gibi değil, Dizi kendi içinde tutarsız zaman çizelgesi diye birşey yok... Uzar gider böyle.


    İyi şeyler yokmu tabiki var, Cüceler ve mekanları çok çok iyi mesela, Elflerin doğaya olan bağlılıklarını göstermeleri, Numenor gibi, Lakin bunlar diziyi toparlamıyor işte kendi içinde tutarsız olmaması gerekiyordu en azından.





  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Haksız oldukları konu kendileri gibi herkesin nefret kusmasını istemeleri. Nefret kusacak kadar beğenmediğin dizi konusundan çıkmayıp aynı düşünmeyenlere de saldırmak hiç da hak değil. Dizinin daha da beter olmasını isteyip de niye takip edersin ki? Bunda nasıl bir mantık var? Ama beğenmediğin yerleri eleştirip nasıl daha iyi olur diye düşünerek yorum yapanlara bir şey diyemeyiz zaten. Onlarda hiç sorun yok.


    Zaman Çarkı aslında bir çok yeri atlayıp hızlı ilerliyor bile denebilir. Çok fazla anlatılacak şey var ama 8 bölüm yetmiyor hepsine değinmeye. Sadece bazı kısımlar yazarın da anlatım tarzından kaynaklı ağır ilerliyor gibi hissettiriyor. İlerde bazı kitaplarda bu durum daha da fazla hissediliyor. İkinci sezonunda yine iyi toparladılar ama ana karakter açısından ilk iki sezon finalinde de çok sönük geçtiler. 3. sezon finalinde artık epik bir şekilde ekranda görmek istiyoruz ana karakterimizi.


    Filmlerde karakter işlenişini daha çok sevmenize bir şey diyemem zevk meselesi. Ama o konuda da diziyi eleştirenlerin çoğunluğunun filmlerde kitaba uygundu dizide değil söyleminin saçmalığı. Filmlerde kitaba uygun diyebileceğimiz belki de tek karakter Sam idi. Diğerleri hep değiştirilmişti. Tahta oturacağı zamanı iple çeken ve kırık kılıcı her daim yanında taşıyan Aragorn tam tersi damarlarımda aynı zayıf kan diyen ve tahta çıkmaktan çekinen birine dönüştü. Diğer karakterler de benzer şekilde değişti hep. Tabi bunu beğenmekte sorun yok ama yanlış şekilde bunlar kitaba uygundu diyerek dizi karakterlerini eleştirmek ki çoğunluk bunu yapıyor yurt dışı hayranlar da dahil bu yanlıştır. Fildeki işlenişe göre de Galadriel'in işlenişi aslında Aragorn'un filmlerde işlenme mantığına uyuyor. Kitaplara göre işlenseler ekrana ilk geldikleri ile son geldikleri kısımda karakter gelişi gibi bir durum hiç olmayacak ve aynı şekilde çıkacaklardı. İzleyiciye karakterdeki değişimi göstererek daha kolay bir şekilde karakterle bağ kurmaları sağlanmak istendi. Galadriel Orta Dünya'ya ilk geldiği dönemler dizideki gibi bir kişilikteydi diyebiliriz. Kendine ait bir yer bulup hükmetmek en büyük arzusuydu. Uzun süre Melian'ın yanında kalıp edindiği bilgelikle filmlerde gördüğümüz Galadriel haline geldi. Dizide bu gelişimi sıfırdan başlatıp sezonlar içinde gerçekleştirme kararı almışlar gibi görünüyor. Ben bu durumu sevmesem de anlıyorum ve nasıl yapacaklarını görelim diyorum. Filmlerde de Aragorn'un yansıtılışını sevmesem de aynı yaklaşımdaydım.


    İşte tutarsızlık kısmı tabi ki önemli. Yukarıda arkadaşın paylaştığı haber ve yapılan yoruma baktığımızda ise tutarlılık isteği görünmüyor. Dizideki Galadriel zaten savaşçı olarak tanıtılmışken yine bu durum üzerinden eleştirmek saçmalık. Bir anda savaşçılığı bırakıp o arkadaşların görmek istediği hale getirseler büyük tutarsızlık olmayacak mı? Artı dizide zaman çizelgesinde çok sorun olduğunu düşünmüyorum. Asıl sorun sahne geçişlerinde eskiden çok kullanılan bilgilerin yazı olarak gösterilmemesi diyebilirim. Ya da bazı sahnelerde arka plana eklenecek bazı şeyler veya sahnedeki karakterlere eklenecek bir kaç replikle anlatılabilecek durumların es geçilmesi diyebilirim. Bunları yapsalar herkes için anlaşılır olabilirdi ve eleştirileri büyük oranda azaltabilirlerdi. Bunun dışında çoğu dizi ve filmlerde olanlardan fazla bir sıkıntı bence yoktu. En azından nefret kusanların abarttığı kadar. Aynı kişilerin aynı dönemdeki bazı dizilerde olan bariz sıkıntıları görmezden gelmelerini de çokça gözlemledim.





  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Ben diziyi beğendim. En azından filmlerdeki prodüksiyon kalitesi vardı. Aynı evreni kullanmışlardı. Tek beğenmediğim kısım SJW mevzusuydu. Karakterlerin ırklarıyla oynamışlar. Zenci, Arap vs. yapmışlar. Bunlar haricinde dizi güzeldi.

  • Artık 10 sezon ve üstü dizi çekilmiyor.Böyle bir hazine bulmuşuz bence zevkini çıkaralım.Game of thrones bitti gitti yerine yenisi gelebildimi hayır.House of dragon onun yanına bile yaklaşamaz.Yüzüklerin Efendisi olur Zaman Çarkı olur sahiplenmeliyiz.

  • Yeni Sauron belli olmuş.



  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    oha gerçekmiş.

    https://fandomwire.com/the-rings-of-power-sauron-actor-has-done-2-movies/

    bu eleman orta seviye hint filmlerinde bile oynatılmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resitales kullanıcısına yanıt

    House of the Dragon, Rings of Power ile Woke of Time'ı blenderdan çekip sabah vitamini olarak içer biri skandal diğer vasat ötesi o iki yapımın yapımın neyine neden sahip çıkalım?

  • 2. Sezondan umudu olanlara darbe vuracak sanırım amazon 


    Ayrıca HoD dizisi arkadaşın bahsettiği gibi adı geçen diğer iki diziden 10 gömlek üstündür.

  • Bollywood Sauron

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hintli oyuncu tamam bir kaç çinli, bir kaç zencide olursa tamamdır. Holivud artık oyunculuk kabiliyetine en ufak önem vermiyor.

  • 2000 lerin başından beri dünya çapında büyük ses getiren yapımların uzun süreli yapılmamasının temel sebebi oyuncuların maliyetlerinin yükselmesi oluyor.Neredeyse oyunculara dizi bütçesi kadar para veriyorlar .Pedro Pascal örnek verilebilir yakın zamandan daha uzak Friends oyuncuları...

    Yahu SJW ve WOKE ayağına güzel yada yakışıklı olmayan tipleri böyleymiş gibi yutturmaya çalışıp basaramamalari.Adamlar Elflere bile mülteci getirip güzelleşmeni yapıyorlar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 30 Aralık 2023; 17:37:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuklacini kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğin durum bu dizi için geçerli olamaz zira tarihin en pahalı yapımlarından biri olan bu dizide oyuncu seçimlerini düzgün yapmak zorunda yapanlar.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Bahsettim durum bu dizi için değil hocam.Genel olarak piyasada uluslar arası izlenen ve çok sezonlu diziler için. Günümüzde zaten şöyle bir durum büyük bütçeli ve çok sezonlu olacak dizilerde bilinmeyen başrol oynatma sebebi 3.sezonda bırakmasın kesa filmler içinde öyle .Bunların cast seçimleri rezalet bu işi en iyi kurtaran HBO.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. sezonda Sauron'un çocuğu varmış  

    Amazon, Tolkien'in ruhuna, hatırasına, soyuna sopuna, tüm orta dünyaya hatta tüm orta dünya severlere tecavüz ediyor  

  • Lütfen biri bunlara artık dur desin tarihin gelmiş geçmiş en iyi fantastik serisinin içine etmeye yemin etmişler. Ben yıllar sonra google'a sauron yazdığımda hintli bir adam görmek istemiyorum şimdi bile karakterleri aratınca bu dizideki saçma tipler çıkmaya başlamış

  • İkinci sezondan umudu olanlar düşünsün gelen haberleri ne diyelim biz anlattık o kadar 

  • adolf1 kullanıcısına yanıt

    Yok artık ya o kadar da değildir ya.

  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.